Albatros CSR-­samarbete

United Nation Global Impact

FN Global Compact (UNGC) är ett strategiskt politiskt initiativ, med Albatros som en av medlemmarna sedan 2012. Genom detta har Albatros åtagit sig att anpassa sin verksamhet och strategi till FN:s tio universellt godkända principer för mänskliga rättigheter, miljö och anti-korruption. Varje år skickar Albatros in en rapport (Communication On Progress) till UNGC i vilken vi redogör för hur vi arbetar enligt de tio principerna. Rapporten ska uppdateras och godkännas varje år.

Röda korset

Röda korset är världens största humanitära hjälporganisation med vilken Albatros för ett löpande samarbete. Albatros ägare och grundare, Søren Rasmussen, är ambassadör för nätverket Klub 100. Albatros har bland annat donerat hela vinsten efter ett maratonlopp till uppbyggnaden av sydafrikanska Röda korset, som under årens lopp har tagit emot över en miljon danska kronor.

AECO

Albatros stödjer och samarbetar med AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) som är en internationell organisation för kryssningsexpeditioner i Arktis. AECO är starkt engagerade i att stärka en ansvarstagande, miljövänlig och säker turism i Arktis och strävar efter att sätta högsta möjliga standard för den. Förutom betalning av medlemsavgiften, så  stödjervi  AECO varje gång vi skickar en resenär till Arktis.

Se AECO:s film med hållbara restips till resgäster lite längre ner på sidan.

DONG Energy

För att ta sitt ansvar för den globala uppvärmningen har Albatros ingått ett klimatsamarbete med Dong Energy. Här åtar vi oss att reducera vårt CO2-utsläpp och främja utbyggnaden av hållbar energi i Danmark. Detta gör vi bland annat genom att köpa RECS-certifikat (Renewable Energy Certificate System) som motsvarar strömförbrukningen på vårt kontor på Tøndergade. RECS-certifierad ström tillverkas med hjälp av befintliga energikällor.

World Animal Protection

Albatros har ingått ett samarbete med World Animal Protection där vi sätter fokus på djurens välfärd under våra resor. World Animal Protection har bidragit till att utvärdera förhållandena på olika elefantcamps våra gäster besöker i Thailand, för att se till att djurens välbefinnande kommer i första hand. Albatros har beslutat att vi hädanefter inte ska delta i elefantridning eller djuruppvisningar under våra resor.

Läs mer om djurens välfärd under resan här