Utflykter vid Victoriafallen

Elefanter vid Zambezi-floden
Att se Victoriafallen och märka de svala vattendropparna i ansiktet får de flesta besökare att tappa andan, men det finns mer än ett sätt att uppleva de majestätiska vattenfallen på. Välj bland de många utflykterna och njut av en helt speciell upplevelse vid Victoriafallen.

Med helikopter över Victoriafallen
Högt över de forsande fallen får du en fantastisk utsikt över detta spektakulära naturfenomen! Helikopterflygningen avslutas med en flygtur utmed Zambezifloden och tillbaka över Zambezi Nationalpark. Helikoptern kan flyga mycket lågt över vattenfallen och du får bästa möjliga utsikt över vattenfallen. 
Turen varar 12-13 minuter.
Pris: 130 USD per person

Flygsafari över Zambezi Nationalpark
Se Zambezi nationalparks elefanter, bufflar, krokodiler, flodhästar, noshörningar och giraffer från hög höjd. Flygturen börjar vid Victoriafallen, härifrån fortsätter man utmed Zambezifloden och över Zambezi nationalpark. Flygturen varar 30 minuter och arrangeras antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, beroende på när de vilda djuren är som mest aktiva.
Pris: 240 USD per person

Bungy jump
Testa dina gränser med ett av världens mest spektakulära bungy jump! Från Victoria Falls-bron störtdyker du 111 meter ner mot Zambezifloden med de enorma vattenfallen brusande i bakgrunden.
Pris: 120 USD per person

Jeepsafari i Victoria Falls viltreservat
I öppna fyrhjulsdrivna safaribilar kör vi utmed sjöar, över savannen och genom teakträds-skogar och får chansen att uppleva reservatets många djur. Victoria Falls viltreservat är ett privatägt reservat, som är hemvist för ett rikt djurliv. Endast två bilar är tillåtna i reservatet åt gången, vilket gör att du verkligen får chansen att möta djuren på tu man hand. Du kan välja mellan morgon-, eftermiddags- och kvälls-/nattsafari.
Morgon- och eftermiddagssafari 75 USD per person
Kvälls-/nattsafari (inkl. middag och drinkar i bushen) 90 USD per person

Vandringssafari i Victoria Falls viltreservat
Stå öga mot öga med Afrikas vilda djur. Tillsammans med en erfaren ranger följer du i djurens fotspår och upplever den fascinerande naturen på nära håll. 
Pris: 75 USD per person

Kanottur på Zambezifloden
En annorlunda naturupplevelse i lågt tempo. Du paddlar stillsamt nerför den övre delen av Zambezifloden och kan njuta av det som är flodhästarnas lekplats, krokodilernas hem och bufflarnas och elefanternas vattenhål. Du kan välja mellan kanotturer på en halv dag, en hel dag eller två dagar. Det finns även möjlighet att välja en kortare tur med vinprovning.
Halvdagstur (förmiddag eller eftermiddag) 120 USD per person
Tvådagars tältutflykt 220 USD per person

Vandringstur under Victoria Falls-bron
På denna historiska vandringstur får du lära dig mer om historien bakom stålbron från 1905, som leder järnvägen över Victoriafallen. Du får veta mer om Cecil John Rhodes planer för en järnväg mellan Kapstaden och Kairo och om hur bron byggdes. Du går med en guide och turen varar cirka 2,5 timmar.
Pris: 50 USD per person

Bridge slide
Du blir fastspänd i en lång lina som går över den zambiska sidan av klyftan till mitten av Victoria Falls-bron. Det här är en av de längsta ”linbanorna” i världen och du kan i lugn och ro njuta av vyerna över landskapet medan du glider fram genom luften.
Pris per person 35 USD

Mists of Time – temautflykt om det zimbabwiska kulturarvet
Mists of Time – Tidens dimmoln – er en mycket populär temautflykt om det afrikanska kulturarvet. Vår guide Russel Gammon är zimbabwier i tredje generationen och kommer från Victoria Falls. Gammon är historieberättare och National Geographic-godkänd expert i afrikanskt kulturarv och kan berätta spännande historier.

Vi besöker en afrikansk by i närheten av Victoria Falls och möter bland annat byns äldste, som berättar om deras seder och bruk. Dessutom åker vi på besök till en bondgård och besöker en skola och möter några av lärarna och eleverna. Det här är en utflykt där man kan lära sig mer om Afrikas historia, nutid och framtid.

Turen börjar med en halvtimmes introduktion i matsalen Centenary på Victoria Falls Hotel, och sedan tar det en halv timme att köra ut till byn. Vi stannar ca en timme i byn och får lära oss mer om afrikansk kultur, innan vi fortsätter till skolan.
Pris per person 105 USD

Utflykterna arrangeras av Albatros Travels lokala representant och ska bokas och betalas på plats. Vi tar förbehåll för eventuella prisändringar.