En trygg reseupplevelse med Albatros

Det ska vara roligt att resa och du ska helst komma hem med en massa positiva reseupplevelser i bagaget. Och det kan du bara om du känner dig trygg, både när du bokar din resa och när du är ute och reser med Albatros – även i en värld med coronavirus

Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen.

Reseledare
Alla våra reseledare har genomfört WHO:s kurs i begränsning av smitta med coronavirus och har blivit certifierade. Dessutom säkrar vi att våra reseledare:

 • känner till riktlinjerna för hygien och avstånd som har utfärdats av de svenska och lokala myndigheterna
 • ser till att incheckningsprocedurerna på hotell, flygplatser etc. blir så säkra som möjligt
 • vet hur man ska förhålla sig på platser med många människor

Det innebär naturligtvis inte att reseledarna glömmer sin viktigaste uppgift: att dela med sig av sina kunskaper och kärlek till de platser vi besöker och göra resan till en oförglömlig upplevelse.

Samarbetspartner
Hos Albatros samarbetar vi med många olika instanser i hela världen: flygbolag, bussbolag, rederier, hotell, lokala reseagenter osv. Vi är i konstant dialog med våra samarbetspartner och de lokala myndigheterna och vi lägger stor vikt vid att alla följer myndigheternas riktlinjer för smittbegränsning. Vi ställer höga krav till våra samarbetspartner så att du kan känna dig trygg på resan och koncentrera dig på dina upplevelser.

Extra rengöring
De flesta länder har infört speciella åtgärder när det gäller hygien för att säkra att boenden, transportmedel osv blir rengjorda extra noggrant. Hos Albatros är vi i kontakt med våra samarbetspartner runt omkring i världen för att säkra oss att bussar, hotell, fartyg etc. rengörs efter högsta möjliga standard.  

Resegarantifonden i Danmark
Albatros är medlem av den danska Resegarantifonden. Om det blir nödvändigt omfattas du av Resegarantifondens täckning av paketresor. Albatros har medlemsnummer 676.

Reseförsäkring
När du reser med Albatros ska du ha en reseförsäkring. Du bör sätta dig in i vad och hur den täcker om olyckan skulle vara framme.

Albatros servicetelefon
Om du blir otrygg eller behöver hjälp under resans gång kan du alltid prata med din reseledare. Om du av någon anledning inte kan få tag i din reseledare kan du ringa till Albatros servicetelefon. Vi svarar dygnet runt och vi gör vårt bästa för att hjälpa dig. Telefonnumret är +45 36 98 97 97.

Vad kan jag själv göra?
Alla Albatros resedeltagare får information om begränsning av smitta i god tid före avresa. Som resenär är det viktigt att följa de riktlinjerna så att vi tillsammans hjälper varandra med att få en trygg reseupplevelse.

 • Håll avstånd och ta hänsyn till andra
 • Undvik att ta varandra i hand eller krama andra
 • Hosta och nys i ärmen
 • Tvätta dina händer ofta eller använd handsprit
 • Lyssna till reseledarens och andra medarbetares råd
 • Undvik kontanter i så stor mån som möjligt. När det inte är möjligt att undvika – tvätta händerna eller använd handsprit efteråt.
 • Avboka din resa om du är sjuk
 • Använd sunt förnuft och glöm inte dina reseupplevelser – det ska vara roligt att resa!