Information om nya coronaviruset

Här kan du läsa mer om den nuvarande situationen

Utrikesdepartementet har under onsdagen den 13 maj ändrat sin avrådan till att gälla alla icke-nödvändiga resor till alla länder till och med den 15 juli.

Nedanför kan du läsa vad detta innebär för dig som Albatrosresenär. 

Vi kan försäkra er om att vi på Albatros alltid tar resenärernas säkerhet på största allvar och alltid följer myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till.

Alla resor fram till den 15 juli kommer att ställas in
Om du är inbokad på en resa mellan den 14 mars och 15 juli är den inställd, eller kommer att ställas in enligt UD:s avrådan.

Du behöver inte kontakta oss, vi kommer att kontakta alla som berörs av detta. 

Jag ska ut och resa efter den 15 juli – vad ska jag göra? 
Om inte du har hört av oss så kommer din resa att genomföras som planerat. I nuläget utgår vi från att resor från och med 16 juli genomförs som planerat. Det finns dock vissa länder, som t.ex. Japan, som har tagit beslut om karantän eller inreseförbud och där det därför inte är möjligt att genomföra resor. Vi kommer att kontakta dig om det gäller din resa.

Det är många som kontaktar oss angående deras resebokningar, särskilt om huruvida de ska betala in det resterande beloppet på resan.

Du har som kund följande möjligheter:
1.    Du kan betala restbeloppet. Då kommer du att delta på resan om den genomförs, och om det inte är möjligt att genomföra resan får du tillbaka dina pengar. 
2. Du kan också välja av avboka din resa. I så fall gäller Albatros resevillkor och du mister tyvärr din anmälningsavgift. 

Om du vill avboka en resa, skriv till oss på info@albatros-travel.se med ordet Avbokning och ditt fakturanummer i överskriften eller ring på telefon 08 – 52 50 38 68 måndag-fredag mellan kl 08.30-17.00.

Generellt sett vill vi uppmana alla att leta efter svar i våra FAQ och på våra resmålssidor. Man kan även läsa regelbundet uppdaterad information på den här sidan och hålla sig uppdaterad på www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare

Den här informationssidan kommer att uppdateras löpande och kan läsas på albatros.se.

Uppdaterat 13/5 2020 kl. 16.00