Information om UD:s reserekommendationer

Här kan du läsa mer om vad som gäller just nu

Utrikesdepartementet har under onsdagen den 29 juli ändrat sina reserekommendationer. Från och med den 29 juli 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Danmark, Norge, Schweiz och Tjeckien.

UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Monaco, Luxemburg, Polen, Portugal, San Marino, Spanien, Tyskland, Ungern och Vatikanstaten.

UD:s avrådan från alla icke nödvändiga resor till övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet), Schengen och Storbritanien förlängs fram till och med den 12 augusti 2020.

För övriga världen kvarstår reseavrådan till och med 31 augusti.


Utöver UD:s reserekommendationer handlar det även om hur respektive destination agerar. Det finns vissa länder som har tagit beslut om karantän eller inreseförbud och där det därför inte är möjligt att genomföra resor. Vi kommer att kontakta dig om det gäller din resa.

Vi kan försäkra er om att vi på Albatros alltid tar resenärernas säkerhet på största allvar och alltid följer myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till.

Vi uppdaterar informationen löpande här på albatros.se och kommer med mer information så snart vi vet mer. Skulle din resa komma att påverkas kontaktar vi dig, du behöver inte höra av dig till oss.

Högt tryck på våra telefoner
På grund av situationen med Covid-19 har kan det förekomma väntetid på våra telefoner. Vi hoppas på din förståelse och tålamod och ber om våra gäster om att endast ringa till oss i brådskande fall. Under dessa extraordinära omständigheter behöver vi prioritera så att vi kan hjälpa de gäster med de mest brådskande ärendena.

Inbetalning av restbelopp på framtida resor
Det är många som kontaktar oss angående deras resebokningar, särskilt om huruvida de ska betala in det resterande beloppet på resan. Du har som kund följande möjligheter:
1.    Du kan betala restbeloppet. Då kommer du att delta på resan om den genomförs, och om det inte är möjligt att genomföra resan får du tillbaka dina pengar. 
2. Du kan också välja av avboka din resa. I så fall gäller Albatros resevillkor och du mister tyvärr din anmälningsavgift. 

Om du vill avboka en resa, skriv till oss på info@albatros-travel.se med ordet Avbokning och ditt fakturanummer i överskriften eller ring på telefon 08 – 52 50 38 68 måndag-fredag mellan kl 08.30-17.00.

Generellt sett vill vi uppmana alla att leta efter svar i våra FAQ och på våra resmålssidor. Man kan även läsa regelbundet uppdaterad information på den här sidan och hålla sig uppdaterad på www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare

Den här informationssidan kommer att uppdateras löpande och kan läsas på albatros.se.

Uppdaterat 18/6 2020 kl. 08.45