Engelsk småstadscharm i grevskapen Kent och East Sussex

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Canterbury, Chartwell House och Brighton med Sissinghurst Castle Gardens – världens kanske vackraste trädgård

På den här resan möter vi klassiska engelska badorter, idylliska samhällen, prunkande trädgårdar, orört lantliv med halmtäckta hus, ståtliga katedraler, anrika pubar, småstadscharm och hänförande landskap. 

Här finns intressant arkitektur, välbevarade korsvirkeshus och en fängslande historia. Vi besöker Winston Churchills hem Chartwell House, upplever kurorten Royal Turnbridge Wells och så slår vi oss ner i charmiga Eastbourne på den engelska sydkusten; bara ett stenkast från havet. Vi besöker den fashionabla badorten Brighton och njuter av den överdådiga blomsterprakten i Sissinghurst Gardens, en av världens mest kända trädgårdar. Staden Canterbury med sin enorma katedral finns också på programmet, liksom något så udda som en brittisk vingård i grevskapet Kent och har vägarna förbi historiska Leeds Castle.  

Livsrytmen är lugn och fridfull på denna härliga bussresa med trevliga människor och mycket tradition. Det är som att resa i en brittisk TV-serie, men på riktigt.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta GBP

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - London – Chartwell House, Royal Turnbridge Wells och Eastbourne
Dag 2 Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden och den historiska orten Battle utanför Hastings
Dag 3 Den engelska sydkusten. Vi kör till Brighton - ’London by the Sea’
Dag 4 Eastbourne – Canterbury. Vingårdsbesök samt Canterbury, Englands andliga huvudstad
Dag 5 Canterbury – Faversham – Leeds Castle. London och flyg till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
10 198:–
Stockholm
Fullbokad
9 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - London – Chartwell House, Royal Turnbridge Wells och Eastbourne

Vi börjar vår resa i England med ett besök på Chartwell House and Garden som var självaste Sir Winston Churchills hem i mer än 40 år. Det gamla Tudorpalatset var den plats dit Churchill till när han figte sig och skaffade barn på 1920- och 30-talet, vilket sammanföll med storhetstiden för Chartwell House. Det är en resa genom tiden och här hittar vi skatter från Churchills liv och man får en unik inblick i hur en av vår tids största politiska ledare bodde. 

Vi fortsätter resan söderut och stannar till i den gamla kurorten Royal Turnbrigde Wells som från 1600-talet var populärt bland kungliga och adliga som kunde komma fram till orten på en dag när man tog häst och vagn från London. Här hade man källor med hälsosamt mineralvatten som man med stor förtjusning drack på förmiddagen, och på eftermiddagen kunde man ge sig ut på promenader eller till häst i omgivningarna. Vi stannar vid The Pantiles, ett shoppingområde som är fyllt med gallerier, kaféer och mysiga restauranger och barer. 

Sedan fortsätter färden söderut mot Eastbourne i grevskapet East Sussex, som kommer vara vårt hem de kommande tre nätterna. Från Eastbourne kommer både ståupparen Eddie Izzard och den tidigare premiärministern Theresa May. Orten utvecklade sig till en fashionable engelsk badort på 1800-talet och stämningen är klassisk viktoriansk med ett stänk av medelhavskänsla. Staden är så liten att man kan gå runt till fots, men tillräckligt stor för att kunna bjuda på en mängd upplevelser i form av kultur, shopping, nöjen och inte minst pubar och tehus. Eastbourne har dessutom en åtta km lång strandpromenad.

Vårt hotell är ett typiskt engelskt mellanklasshotell och vi har framför allt valt det på grund av läget vid havet. Kvällens middag äter vi på en restaurang inne i stan, och vi går tillsammans längs den vackra strandpromenaden, ca 800 m in till centrum, efter en dag på resande fot. De följande middagarna i Eastbourne är på egen hand. Det finns matställen i närheten av hotellet eller så man kan välja att gå in till centrum där det finns ett ännu större urval av flera mysiga pubar. Det finns gott om möjligheter att uppleva kvällsstämningen i staden.

(Dagens körning 115 km. – total körtid 2 timmar)

Dag 2
Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden och den historiska orten Battle utanför Hastings
Sissinghurst Castle Garden

Idag ska vi beundra en av världens mest kända trädgårdar, nämligen Sissinghurst Castle Garden i grevskapet Kent, en dröm för alla som vill inreda trädgårdsrum med växter i harmoniska färgskalor. Trädgårdarna vid Sissinghurst skapades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes man diplomaten Harold Nicolson, som köpte slottet 1930. Det var då rejält förfallet och flera av byggnaderna låg i ruiner. Parken med de vackra trädgårdsrummen var deras gemensamma projekt, där Vita stod för växtvalet och Harold för de strikta ramarna, och varje trädgårdsrum har sin egen karaktär. Som trädgårdens självklara centrum ståtar det gamla tornet, en märklig rest av vad som en gång varit. Vita älskade det extravaganta och lyxiga, men tyckte lika mycket om det enkla och robusta. I rabatterna trängs allt från exotiska granatäppelträd och magnolior till vanlig nattviol och hassel. Planritningen är strikt arkitektonisk och vart man än vänder sig finns något som fångar blicken. När vi sett oss på mätta på all skönhet väntar en historisk upplevelse utöver det vanliga. Slaget vid Hastings utspelades den 14 oktober 1066 tio km ovanför Hastings vid den lilla mysiga byn Battle och dit beger vi oss. Slaget var Vilhelm Erövrarens och normandernas första stora seger i erövringen av England. Det anglosaxiska England gick snart under. Normanderna segrade och Vilhelm lade under sig både England och Wales. Efter att ha tagit oss en titt på byn Battle, där den saxiske kungen Harald Godwinson sägs ha stupat besöker vi också den moderna staden Hastings nere vid Engelska kanalen. 

(Dagens körning ca 120 km – körtid ca 2 timmar)

Dag 3
Den engelska sydkusten. Vi kör till Brighton - ’London by the Sea’
Brightons berömda pir

Vi kör längs kusten västerut mot Brighton och här möter vi först de berömda kalkstensklipporna South Downs med Beachy Head och Seven Sisters. 

Vi kommer fram till Brighton, som även kallas London by the Sea, och som förmodligen är den mest välkända badorten på engelska sydkusten. Brightons rullstensstrand sträcker sig genom hela staden och fortsätter flera mil åt bägge håll. Några kilometer österut reser vita klippor sig precis som i Dover. Nöjesstaden Brighton har under många århundraden utvecklat sig till en populär mötesplats för samhällets välbeställda befolkning; här möttes nämligen både adel och kungliga. Royal Pavilion är den mest berömda sevärdheten. Den byggdes av arkitekten John Nash som en fashionabel strandvilla för prinsregenten tillika den senare kung George IV. Det är en anmärkningsvärd byggnad; ett överdådigt lustslott i indisk stil med interiörer som är inspirerade av palatsen i Fjärran östern. Det finns inte många byggnader som är mer storslagna. I stadens centrum kan vi släntra runt i vackra Regency-kvarter eller i The Lanes, där trånga och labyrintliknande gränder en spännande samling av små butiker, pubar, mysiga matställen och specialbutiker för samlare. Vi får möjlighet att besöka The Palace Pier, den imponerande piren från 1899 i senviktoriansk stil, och i dag proppfylld med spåkvinnor, spelautomater och tivoliattraktioner. Och som alla vet var det i Brighton som ABBA vann Eurovision 1974 med Waterloo. Den nyaste attraktionen på stranden i Brighton är ett 162 meter högt utsiktstorn som är sponsrat av British Airways med utsikt åt alla håll, som invigdes 2016.

(Dagens körning är 80 km – samlad tid 1,5 timme)

Dag 4
Eastbourne – Canterbury. Vingårdsbesök samt Canterbury, Englands andliga huvudstad Ca 150 km
Katedralen i Canterbury

Nu är det dags för oss att lämna den engelska sydkusten och bege oss österut mot den lilla byn Rye i East Sussex. Rakt igenom den lilla byn går Mermaid Street som kanske är den sötaste gatan i hela England, vacker som på ett vykort med små butiker, historiska värdshus och kaféer, så här gäller det att fotografera. Därefter besöker vi något så udda som den engelska vingården Chapel Down för provsmakning. I södra England är klimatet tillräckligt gynnsamt för att vissa typer av vinrankor ska trivas. Produktionen är dock liten så i princip inga engelska viner säljs i andra länder, men nu har vi chansen att prova de ädla dropparna.

Dagens mål är Canterbury i grevskapet Kent, Englands andliga huvudstad och en av Englands äldsta städer fylld av pittoreska gator, förnäma butiker inhysta i gamla korsvirkeshus och raffinerade restauranger. Staden har med stolthet bevarat sina medeltida attraktioner och har en mycket speciell brittisk charm. Canterbury är säte för ärkebiskopen sedan sent 500-tal då den ursprungliga katedralen uppfördes, en katedral som nu är vida känd och som inte helt överraskande återfinns på världsarvslistan. Den förste biskopen, som då naturligtvis representerade den katolska kyrkan och Rom, var Augustine av Canterbury, som år 596 skickades till England av påven Gregorius den Store för att kristna saxarna. År 1170 mördades ärkebiskopen Thomas Becket i katedralen under pågående mässa, vilket ledde till att den snabbt blev ett viktigt vallfärdsmål för pilgrimer som förevigades genom Geoffrey Chaucers berömda bok Canterbury Tales. Boken som innehåller 24 berättelser på vers betraktas som en milstolpe i den engelskspråkiga litteraturen. Sedan kung Henrik VIII av England bröt med Rom och katolicismen har ärkebiskopen av Canterbury utsetts av den engelska och sedermera brittiska monarken. Efter besöket i historiska Canterbury beger vi genom det grönskande Kent oss till vårt hotell strax utanför Canterbury där en god middag väntar oss. 

(Dagens körning 150 km – total körtid 2,5 timmar)

Dag 5
Canterbury – Faversham – Leeds Castle. London och flyg till Stockholm

Vi lämnar Canterbury och beger oss mot den pittoreska lilla historiska staden Faversham. Staden anses vara den äldsta handelsstaden i landet har till och med nämnts i den berömda ”Doomsday Book”. Staden producerade i århundraden svart kol till så berömda slag som Trafalger och Waterloo, och stadens historia som industristad kan man heller överse när man vandrar runt i staden. Vi har tid till en kort lunch på egen hand innan vi ska köra vidare. 

Vi avslutar vår resa med ett besök på Leeds Castle som 900-åriga anor har bildat ram runt många kändisars och kungligheters liv. Slottet var Kung Edvard I:s favoritresidens, och Henrik den VIII. installerade sin första fru Katharina av Aragonien just här. Slottet är en av de mest välbesökta historiska byggnaderna i Storbritannien, och det vackra slottet som ligger vackert mitt ute i sjön The Great Water, med fantasifulla lekplatser och en snirklig labyrint gör Leeds Castle till ett populärt besök för både barn och vuxna. 

Efter några intensiva dagar har det nu blivit dags att köra tillbaka till flygplatsen för att gå ombord på kvällsflyget igen. 

 (Dagens körning 150 km – total körtid 2,5 timmar)

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
2 130:–
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – London t/r
 • Svensk reseledare
 • Transport, utflykter och entréer enligt program
 • 4 nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
 • 4 frukostar
 • 2 middagar
 • Entré till Sissinghurst Castle Gardens, 1066 Battlefield, Chartwell House och Leeds Castle (Värde av entreer ca. 80£)
 • Vinprovning i Kent
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuella extra arrangemang
 • Adminstrationsavgift per faktura 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 26 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.  

Mer om England

Här kan du läsa mer om England: www.albatros-travel.se/resmal/europa/england

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En lärorik resa i ett grönt och prunkande England Det var intensiva 5 dagar, fulla av intryck, mycket bra och engagerad guide. Balans mellan vackra trädgårdar och historia, uteaktivitet och inomhus. Hotellet i Eastbourne mkt bra, låg vid stranpromenaden. Tyvärr hade vi lite tid att utforska stan. Ett minus att dagarna för gemensam aktiviteter blev för långa. 0900 till ca 1800 på resande fot varje dag. Längre tid i bussen än förväntat. Några mindre intressanta aktiviteter kunde strukits eller kortats ner. Vingården var en besvikelse. Finns bättre vingårdar. Utflykten till kritklipporna fantastiskt vackert. En stor eloge till vår trevliga och duktiga chaufför.
Date published: 2022-06-08
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser Reseledare och chaufför: Mycket trevlig och kunnig reseledare. Bussföraren var helt suverän i trafiken. Hotell: Första hotellet mycket charmigt och trevligt. Dock dålig tilldelning av handdukar. Endast ett badlakan och en torkhanduk på två personer Andra hotellet helt perfekt. "Gratismåltider": Andra måltiden klart bättre än den första. Sevärdheter och promenader: Mycket fint val av sevärdheter dock kunde besöket på vingården förkortas betydligt. Rikligt med vin vid provning, mer om framställningen,uteslut om biodling. Antalet "stadsvandringar" kan kortas ner.
Date published: 2022-05-31
Rated 3 out of 5 by from Trevlig resa med trevliga människor Fick se vackra landskap. Churchills hem bäst och Sissinghurst gardens, båda kunde vara heldag, likaså Leeds Castle. Pittoreska småstäder räckt med en och vinprovningen fin. Kunnig och bra reseledare Mats. Lite väl stressigt då de flesta var pensionärer och varit isolerade pga pandemin. Ta med penna och papper för att skriva upp alla klockslag man får! Vi reser ju även för att koppla av i ny miljö, alla tre klar behöver ej fyllas.
Date published: 2022-05-27
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk miljö att vistas i Bra organiserad resa; bra reseledare (fast ibland lite mycket personliga anekdoter) som höll ihop gruppen bra. Vill lyfta att det blev lite stressigt på många sevärdheter. Åt en dag glass och chips till lunch för att det inte fanns tid till annat. Istället för Faversham hade jag hellre sett att bussen (vilken pärla bakom ratten!,,) svängde förbi Dovers berömda klippor. Fantastisk vinprovning!
Date published: 2022-05-29
Rated 5 out of 5 by from Fin resa som gav mersmak. Resan innehöll en myckenhet av historia och kultur i en väl avvägd blandning. Den engelska charmen lyste igenom nästan överallt. Kan inte komma på något som skulle kunna komplettera. Vi hade ju också bara fem dagar på oss. Den enda lilla pumpen var vingårdsbesöket. Det påverkar dock inte helhetbedömningen på något sätt. Byt vingård.
Date published: 2022-05-31
Rated 5 out of 5 by from Trevlig och lärorik resa! Mycket givande och intressant! Man fick en god inblick i engelsk historia och livsstil. Trevliga pub besök och fin avskedsmiddag. Reseledaren var trevlig och kunnig. Hade bott själv i området och kände till det mesta.
Date published: 2022-06-01
Rated 5 out of 5 by from Bra resa med flera intressanta resmål! En härlig tur i det vackra engelska landskapet, med en påläst guide som gav oss bra information om allt ifrån historia, politik, nöje och allt annat värt att veta!
Date published: 2022-06-01
Rated 4 out of 5 by from En underbar resa till engelska trädgårdar och charmiga sevärdheyer Vi är mycket nöjda med resan och vår reseledare samt vår chaufför var mycket bra. Härliga trädgårdar, charmiga småstäder och bra guidning.
Date published: 2022-06-08
 • y_2022, m_8, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_sv_SE, sid_GBRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor