Sommarkväll med André Rieu i Maastricht

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev en underbar konsert med André Rieu i hemstaden Maastricht på denna bussresa- med besök i Köln och Bonn, där Beethovens 250-årsdag firas i år.

Bussresa

Följ med på en festlig sommarresa i musikens tecken! Under resan vandrar vi genom Tysklands ledande konst- och kulturstäder Köln där vi tar en båttur på Rhen, ser på Domkyrkan, som är stadens mittpunkt och största attraktion och vi smakar naturligtvis också på den lokala ölen, Kölsch. Vi ska dessutom till Bonn, där det firas 250-årsjubileum för Ludwig van Beethovens födelse, och inte minst ska vi uppleva en underbar afton med André Rieu och hans berömda Johann Strauss Orchestra i hans hemstad Maastricht.

I resans pris ingår konsertbiljetter i kategori B1 och B3 med god sikt mot scenen, och mot tillägg kan du uppgradera till A1 och A3.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor , Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Från Malmö till Hannover
Dag 2 Hannover - Ratingen. Stadsrundtur i Köln med båttur på Rhen
Dag 3 Ratingen på egen hand. Maastricht och konsert med André Rieu
Dag 4 Bonn och Beethoven
Dag 5 Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
8 998:–
Från Malmö
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Från Malmö till Hannover ca 520 km 
Solnedgang over Rhinen i Köln

I år har vi valt att göra resan ner lite längre, så att den blir mindre stressig och vi hinner fram till hotellet och middagen i god tid. Vi övernattar därför i Hannover, som vi kommer fram till på eftermiddagen. Här finns tid till att sträcka på benen både innan och efter vi äter middag. Vi bor på ett fint och prydligt hotell lite utanför centrum. 

Dag 2
Hannover - Ratingen. Stadsrundtur i Köln med båttur på Rhen ca 350 km
Sommerstemning

Efter en god frukost kör vi från hotellet till Köln, där vi ska på stadsrundtur och båttur på Rhen.

I Köln gör vi först en ordentlig stadsrundtur med buss, innan vi går av och strosar genom centrum för att titta på domkyrkan Kölner Dom, en av Tysklands mest berömda turistattraktioner. Byggnationen inleddes i mitten av 1200-talet men kyrkan stod inte helt färdig förrän i slutet av 1800-talet. Kyrkan är UNESCO-listad och kulturmärkt. Det vackra och färgglada kyrkfönstret är väldigt otraditionellt och abstrakt, och delar in sina besökare i de som njuter av ljusspelet och de som anser att det är alldeles för modernt för en katedral.

Det senaste året har Köln blivit känd som kulturstad, bland annat genom sin enorma karneval, som både på gott och ont omskrivits i media. Bland stadens museer hittar vi bland annat Ludwig-museet med modern konst, museet EL-DE Haus, ett viktigt museum med dokumentation från nazisttiden, Schnütgen-museet med kyrkokonst och Rautenstrauch Joest-museet med etnografiska utställningar.

Vi äter en trevlig lunch i Köln, som kan avnjutas med en specialitet i form av det EU-patenterade toppjästa lokala ölet Kölsch. Jäsningen sker mellan 13 och 21 grader, varpå ölen lagras kallt. Kölsch serveras i små glas, som även kallas för ”Stange” och endast  rymmer 0,2 liter, vilket anses som en väldigt liten öl i övriga Tyskland, där man kan hitta ölsejdlar som rymmer en hel liter.

Efter lunch ger vi oss ut på en båttur på Rhen ombord på ett rundtursfartyg och ser Köln från vattnet. Efter det kör vi till Düsseldorf-förstaden Ratingen, där vi ska bo de nästkommande tre nätterna. Ratingen ligger cirka 13 kilometer norr om Düsseldorf, och är en tidigare industristad med historiska anor. 

Middag på hotellet i Ratingen. 

Dag 3
Ratingen på egen hand. Maastricht och konsert med André Rieu ca 250 km 
Kölner Dom

Idag är det dags för den storslagna konserten med André Rieu, men innan vi kommer så långt kan vi på egen hand utforska Ratingen eller testa hotellets swimmingpool. Tidig eftermiddag kör vi mot Maastricht som ligger i det lilla holländska hörnet mellan Belgien och Tyskland.

På vägen äter vi en tidig middag runt Aachen.

Maastricht delas i två av floden Maas som går rakt genom staden, och på andra sidan belgiska gränsen i väst löper Kung Albert-kanalen, och därför är staden omgiven av vatten. Maastricht är från romartiden och har en hel del historiska byggnader. Vi får tid till att vandra runt i Maastrichts vackra gamla stadsdel.

Efter rundturen finns det tid att strosa på egen hand, innan vi intar det stora torget Vrijthof, där konserten hålls i det fria. Håll koll på väderprognosen dagarna innan, och ta med tjockare kläder efter behov. Vi befinner oss i Rieus hemstad, som varje år står värd för de berömda och vackra friluftskonserterna. Våra biljetter är riktigt bra, antingen i sektor A1 och A3 eller i sektor B1 och B3 med bra sikt både mot scenen och mot de stora skärmarna. Konserten startar vid 21.00 och varar ca 1 ½ timme.
 
André Rieu är holländare från Maastricht. Han är utbildad violinist men har sedan 1987 verkat som dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester, Johann Strauss Orchestra, med vilken han turnerar över hela världen. Tillsammans bjuder de på vackra föreställningar med populär musik från både opera och musikaler, kryddad med lokala toner, och vi får utan tvekan höra underbara holländska melodier.

Efter konserten återvänder vi till Ratingen och vårt hotell efter ännu en händelserik dag.

Dag 4
Bonn och Beethoven ca 140 km
En uforglemmelig oplevelse

Vi går inte upp allt för tidigt då vi kom sent i säng, men vi får ändå en spännande dag i den tidigare Västtyska huvudstaden Bonn. Bonn har utvecklats väldigt positivt efter Tysklands enande och regeringen flyttade tillbaka till Berlin. Staden är en större stad, men överskådlig med lite mer än 300 000 invånare. Stadens historia går tillbaka till romarriket och ligger lägligt vid den stora transportfloden Rhen. I Bonn föddes 1770 Ludwig van Beethoven och i december 2020 kommer det vara 250-årsjubileum. Han var ett underbarn som satte upp sina första konserter som 8-åring och komponerade redan vid 12. Hans pappa var sångare och hans farfar kapellmästare, så musiken fanns i familjen. Vi besöker hans barndomshem som idag är ett spännande museum med massor av objekt från Beethovens liv. Efter en tur runt i huset med guide går vi på en stadsvandring i Beethovens fotspår. För staden Bonn blir 2020 ett stort år, med 250-årsfiranden hela året.

Efter en paus går vi på museet Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland, som visar upp Västtysklands historia efter andra världskriget och fram till återföreningen på gott och ont.

Efter en fin dag i Bonn återvänder vi till Ratingen, där vi äter middag och övernattar.

Dag 5
Hemresa ca 770 km

Efter frukost börjar vi resan hemåt och följer samma rutt som på vägen ner. Vi är hemma sent på eftermiddagen/tidig kväll beroende på hur trafiken ser ut.

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Sittplatser till konserten

Inkluderat i priset är sittplatser i sektion B1/B3
Du kan uppgradera till A1/A3 för 298 kronor per person.

Prisinformation

Resans pris

Från 8 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Bussresa tur och retur
 • 1 övernattning med middag och frukost på Wyndham Hotel Hannover Atrium
 • 3 övernattningar med frukost på Leonardo Hotel Düsseldorf Ratingen
 • 2 middagar på hotellet
 • 1 middag på lokal restaurang runt Aachen
 • Bussrundtur i Köln
 • Stadsvandring i centrala Köln
 • Båttur på Rhen
 • Entré och guidad tur på Beethovens barndomshem i Bonn
 • Guidad Beethoven-tur till fots i Bonn
 • Entré och guidad tur i museet om Tysklands moderna historia
 • Bra biljetter i kategori B1 och B3 eller i kategori A1 och A3 (mot pristillägg) till konsert med André Rieu i Maastricht (utomhus)
 • Rundtur i Maastricht
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för kategori A1 och A3
 • Dricks till restauranger (obligatorisk dricks på cirka 12 % av notan), lokalguide, chaufför etc.
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Information

Under resan bor vi på Leonardo Hotel Düsseldorf Ratingen något norr om Düsseldorf. Här finns reception, bar, restaurang, swimmingpool både inomhus och utomhus samt hiss. Det finns gratis Wifi överallt på hotellet, och rummen är rymliga med satellit-tv, telefon, aircondition, hårtork, och eget badrum.

Resan är en bussresa, och vi använder oss av ett välrenommerat svenskt bussällskap med de nyaste och bekvämaste fordonen.

Extra service i vår buss

Som extra service på våra bussresor ser vi till att det finns färskt te och kaffe samt kalla drycker till försäljning.
Våra turistbussar har eluttag till 220 V så telefoner och datorer kan laddas under resan, och det finns gratis Wifi ombord.

Alla bussar har även säkerhetsbälte, aircondition och toalett.

Handen på hjärtat

Handen på hjärtat

Konserten med André Rieu hålls utomhus i Maastricht, och vädret är normalt bra i i juli. Konserten hålls även vid lätt regn, men om det är våldsamt regn eller storm kan den bli flyttad eller helt inställd, det avgör konsertarrangören om situationen skulle uppkomma. Biljetter till kategori A1 och A3 eller kategori B1 och B3 väljer du vid beställning. 

Upphämtningsplatser och -tider

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange uppsamlingsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

Påstigningsplatser och påstigningstider

Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 07:30

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 20:30

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

20DEBUS19ASE0207