Sri Lankas höjdpunkter

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Teplantager, fantastiska gamla tempel, vattenfall, vacker natur och besök i små landsbyar – och badsemester vid Indiska oceanen

Upplev det bästa av Sri Lanka med historiska byggnader, basarer och pampiga tempel - bland annat det över 2 000 år gamla UNESCO-bevarade grottemplet vid Dambulla. Komforten är i topp och längs vägen bor ni på fantastiska hotell med bra läge. Ni upplever den vackra naturen med dramatiska vattenfall, besöker en liten by långt ute på landet, låter tågrälsen ta er genom höglandets teplantager och stiftar bekantskap med srilankesiska kryddor och tesorter. Efter detta väntar strandliv och avkoppling vid Indiska Oceanen.

Det här är en individuell resa. På Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide och bokas separat. Det ger dig en större möjlighet att njuta av resan i ditt eget tempo.

Dagsprogrammet för resan är framtaget med utgångpunkt i tillköp av utflyktspaketet, men kan också fungera som inspiration till egna upplevelser.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Srilankesisk rupie

Dagsprogram
Dag 1 Flyg från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Colombo. Stadsrundtur i Colombo
Dag 3 Colombo – Nuwara Eliya. Vattenfall och vacker natur. Möjlighet till rafting i Kitugala (tillköp)
Dag 4 Tågresa Nuwara Eliya – Kandy. Teplantager och vacker natur
Dag 5 Kandy. Botanisk trädgård och landsby (utflyktspaket)
Dag 6 Kandy. Stadsrundtur i tuk tuk, Tandens tempel och dansföreställning (utflyktspaket)
Dag 7 Kandy – Habarana. Kryddträdgård och grottemplet vid Dambulla
Dag 8 Habarana. Utflykt till medeltidshuvudstaden Polonnaruwa (utflyktspaket)
Dag 9 Habarana. Klippfästningen Sigiriya och lunch hos en lokal familj (utflyktspaket)
Dag 10 Habarana – Trincomalee och Nilaveli Beach. Avslappning och strandliv
Dag 11–13 Avslappning och strandliv på egen hand eller extrautflykter
Dag 14 Avslappning och strandliv. Trincomalee – Negombo och flyg till Sverige
Dag 15 Flyg till Sverige

Hotell

Pigeon Island Beach Resort i Trincomalee

En vistelse vid Nilaveli strand i Trincomalee är det absolut bästa sättet att avsluta en spännande och upplevelserik rundresa på. Bad- och hamnstaden Trincomalee på Sri Lankas östkust är en populär semesterdestination, men som ändå har lyckats att behålla sin lantliga och mysiga stämning.

Om hotellet
3-stjärniga Pigeon Island Beach Resort ligger precis vid Indiska Oceanen, så det finns gott om möjligheter till vattensportaktiviteter om ni önskar något mer utöver den fantastiskt vackra sandstranden. Hotellet har ett fint poolområde och kan dessutom hjälpa till med att boka olika utflykter i området.

Hotellet består av 30 Deluxe-rum och 4 sviter. Ni på Deluxe-rum som alla har aircondition. Samtliga rum vänder ut mot poolen och har alla delvis havsutsikt. Rummen har dessutom tv, mini-kylskåp samt kaffe- och tefaciliteter. Hårfön finns inte på rummet, men finns att låna från hotellet.

Läs mer om hotellet på: www.pigeonislandresort.com

Trinco Blu by Cinnamon i Trincomalee

En vistelse vid Nilaveli strand i Trincomalee är det absolut bästa sättet att avsluta en spännande och upplevelserik rundresa på. Bad- och hamnstaden Trincomalee på Sri Lankas östkust är en populär semesterdestination, men som ändå har lyckats att behålla sin lantliga och mysiga stämning.

Om hotellet
4-stjärniga Trinco Blu by Cinnamon ligger precis vid Indiska Oceanen, så det finns gott om möjligheter till vattensportaktiviteter om ni önskar något mer utöver den fantastiskt vackra sandstranden. Hotellet har ett fint poolområde och kan dessutom hjälpa till med att boka olika utflykter i området.

Hotellet består av 43 Superior-rum, 36 strandhyddor och 2 sviter. Ni bor i Superior-rum som alla har privat balkong och aircondition. Samtliga rum har dessutom havsutsikt och är försedda med tv, mini-bar, kaffe- och tefaciliteter samt hårfön.

Läs mer om hotellet på: www.cinnamonhotels.com/trincoblubycinnamon

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg från Stockholm
Ni flyger från Stockholm till Sri Lanka med en mellanlandning.
Dag 2
Ankomst till Colombo. Stadsrundtur i Colombo
Tempel i huvudstaden Colombo

Efter passkontroll och bagageutlämning möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som följer med er och ert bagage till hotell OZO Colombo. Därefter inleder ni dagens stadsrundtur i den myllrande storstaden som är vackert belägen vid Indiska Oceanen. Tack vare Colombos stora hamn och den strategiska belägenheten på handelsrutterna mellan öst och väst, var staden känd bland handelsmän redan för 2 000 år sedan. Colombo blev Sri Lankas huvudstad först när landet övertogs av britterna år 1815.

Under vår rundtur ser ni bland annat stadsdelen Fort där portugiserna landsteg i början av 1500-talet. Området, som en gång var känt som Kolonthota, blev snabbt ett av öns viktigaste handelscentra. Portugiserna tog handelscentret och hamnen i besittning för att kunna kontrollera öns inre delar, därav namnet Fort. Fästningen erövrades 1656 av holländarna och 1815 övertog engelsmännen den och använde den som administrativt centrum. Några årtionden senare förstördes fästningen när britterna ansåg av den inte längre utgjorde ett militärt hot mot Colombo. Dessutom låg den i vägen för stadens övriga utveckling. Även om fästningen och dess murar idag ligger i ruiner är stadsdelen fortfarande hemvist åt ett antal historiska byggnader. Och precis som när portugiserna regerade i området är Fort fortfarande Sri Lankas handels- och finanscentrum. Turen går förbi Pettah, Colombos hektiska basarområde, samt stadens fashionabla bostadsområde Cinnamon Gardens som är uppkallat efter en gammal kanelplantage som tidigare låg på platsen. Vi strosar längs strandpromenaden Galle Face Green, som sträcker sig cirka en kilometer längs Indiska oceanen. Bredvid strandpromenaden ligger en gigantisk gräsplan (tänk dig Central Park i New York fast utan alla träd) som tidigare användes för hästkapplöpningar och golf.

Obs! Några av flygavgångarna gör att ni kommer fram till Colombo lite senare på dagen. Då flyttas stadsrundturen i Colombo till nästa dag innan turen går vidare till Dambulla.

Dag 3
Colombo – Nuwara Eliya. Vattenfall och vacker natur. Möjlighet till rafting i Kitugala (tillköp)
Devon Waterfalls

Idag kör ni till Nuwara Eliya där ni ska spendera den kommande natten. Ni kör via Kitugala där det finns möjlighet att köpa till en raftingtur i de häftiga floderna, efterföljt av lunch (beställs och betalas på plats). Om man inte är så mycket för vattensport har Kitugala även många andra intressanta sidor. Det var nämligen här som David Leans berömda film Bron över floden Kwai blev filmatiserad, och den som har sett filmen kommer att känna igen flera platser. Senare stannar ni till vid Devon Waterfalls och St. Clair´s Waterfalls innan ni anländer i Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya ligger i ett frodigt, skogsklätt område vid foten av berget Pidurutalagala som med sina 2 524 meter över havet är Sri Lankas högsta topp. Temperaturen här är sval och skön, och luften är behagligt torr – vilket i srilankesiskt sammanhang gör platsen till något ganska unikt. Långt från städernas trängsel och kaos kan ni njuta av att få se många ovanliga växter, fåglar och andra djur som trivs i detta härliga klimat. Här finns också en rad större och mindre vattenfall och grottor, och överallt gror tebuskar. I Nuwara Eliya tar ni en närmare titt på staden och därefter checkar ni in på ert hotell, Queensbury City Hotel.

Dag 4
Tågresa Nuwara Eliya – Kandy. Teplantager och vacker natur
Tåg genom Sri Lankas högland
Ni åker till den lilla stationen Nanu Oya lite utanför Nuwara Eliya, där ni stiger ombord på ett tåg som tar er genom Sri Lankas högland till Kandy. Tågresan tar fyra till fem timmar och går igenom delar av den mest imponerande naturen på Sri Lanka. Sri Lanka är världsberömt för sin framställning av te, och beroende på vilken tågavgång som ni kommer med på – morgon eller eftermiddag – så presenteras ni för de bästa sorterna under ert besök på en av de många stora plantager som finns i antingen Nuwara Eliya eller i Kandy. Här kan ni köpa te av högsta kvalitet till otroligt låga priser. Vid ankomst till Kandy checkar ni in på ert hotell Earl´s Regent där ni ska bo i tre nätter.
Dag 5
Kandy. Botanisk trädgård och landsby (utflyktspaket)
Kandys botaniska trädgård
Kungastaden Kandy var huvudstad mellan 1400- och 1700-talet och är än idag en väldigt vackert belägen och sagolik stad, väl skyddad av höglandets kullar och genomskuren av Mahaweli, Sri Lankas längsta flod. Ni besöker stadens botaniska trädgård, som bland annat är känd för sin stora orkidésamling. Trädgården innehåller över 4 000 växtarter som orkidéer, kryddväxter, medicinska växter och olika sorters palmträd. Framför allt ett av träden har en alldeles speciell historik. Det så kallade kanonkulsträdet planterades av kung George V och drottning Mary under deras besök i trädgården 1901. Trädets grenar tyngs ner av runda och mörka frukter som liknar kanonkulor, därav trädets namn. På eftermiddagen besöker ni en av de många idylliska små städer som finns i området, och därefter finns det tid till avslappning på hotellet.
Dag 6
Kandy. Stadsrundtur i tuk tuk, Tandens tempel och dansföreställning (utflyktspaket)
Dansföreställning i Kandy
Ni inleder dagen med en flygande upplevelse eftersom ni ger er ut på en stadsrundtur i Kandys smyckade tuk-tuks. Det här är en väldigt rolig upplevelse, och ni kommer förmodligen inte att passera obemärkta förbi. Efter det har ni lite tid på er ett uppleva den sjudande staden på egen hand. Här finns massor av butiker, caféer och små bodar som säljer massor av roliga saker. Efter lunch tittar ni på Sri Lankas heligaste symbol, Tandens tempel, där en av Buddhas tänder sägs finnas bevarad. Före middagen tittar ni på en dansföreställning där dansarna går på glödande kol.
Dag 7
Kandy – Habarana. Kryddträdgård och grottemplet vid Dambulla
Besök grottemplet vid Dambulla
På morgonen fortsätter ni till Habarana och på vägen dit stannar ni för att se, smaka och dofta på de exotiska kryddorna i en stor trädgård där ni även blir introducerade för srilankesisk örtmedicin och hälsomassage. Innan ni kommer fram till Habarana besöker ni grottemplet  vid Dambulla, som är det mest imponerande av sitt slag i Sri Lanka. Bland grottans många statyer, där hela 48 av dem föreställer Buddha, hittar man även skulpturer av Upulvan (Vishnu) och Saman från 1100-talet.  Dessa är troligtvis de äldsta, mest välbevarade devalastatyerna i världen. Grottans historia kan härledas hela vägen tillbaka till det första århundradet i vår tideräkning. Vid den här tiden sökte kung Valagam Bahu tillflykt hit efter att ha fördrivits från staden Anuradhapura av invaderande styrkor. I Habarana checkar ni in på ert hotell Pelwehera Village Resort, där ni ska bo i tre nätter.
Dag 8
Habarana. Utflykt till medeltidshuvudstaden Polonnaruwa (utflyktspaket)
Polonnaruwa var huvudstad på medeltiden
Staden var öns stolta huvudstad på medeltiden (1000-1200-talet) och trots sin höga ålder har den många synnerligen välbevarade byggnadsverk och ruiner och statyer. Hela staden är vackert omgiven av tropiska växter vid kanten av en enorm och unik vattenreservoar. Ända sedan 1100-rtalet har reservoaren försett staden och de omkringliggande slätterna med vatten. Av stadens alla vackra byggnadsverk och stenarbeten är Gal Vihara förmodligen ett av de mest imponerande med sina fyra enorma Buddhafigurer som huggits ut ur ett och samma granitstycke. Det finns mycket mer att beundra och uppleva i den gamla stadsdelen där sevärdheterna trängs om platsen.
Dag 9
Habarana. Klippfästningen Sigiriya och lunch hos en lokal familj (utflyktspaket)
Sigiriya - eller "lejonklippan"

På morgonen, innan solen har hunnit allt för högt upp på himlen, besöker ni Sigiriya. Sigiriya är en imponerande klippfästning vars namn betyder lejonklippan, och är bokstavligt talat en av resans största höjdpunkter. Den 200 meter höga jättemonoliten tronar över det omkringliggande landskapet. Tillsammans med själva fästningen och den vackra vattenträdgården utgör Sigiriya-komplexet utan tvekan en av Sydasiens mest imponerande sevärdheter. Fästningen byggdes på 400-talet under den mäktiga kung Kasyapa och har en lång historik fylld av grymma mord, simpla intriger och förräderi. En väldigt speciell känsla infinner sig när man rör sig in mellan lejonets tassar och passerar fresker med avbilder av bländande vackra kvinnor.

Härefter ska ni vidare längre ut på landet. Här byter ni ut bussen mot ett annat transportmedel: En vagn dragen av oxar. I maklig takt kör ni mellan de gröna fälten och beskådar hur livet på landet på Sri Lanka yttrar sig. Längs vägen stannar ni vid ett litet bytempel nära Hiriwadunna-sjön. Härifrån fortsätter ni med båt till en traditionell bondgård, en så kallad chena, där ni smakar på de lokalt skördade kungakokosnötterna som endast odlas på Sri Lanka. Kungakokosnöten är gul och något mindre än den klassiska kokosnöten, och dessutom används endast den näringsrika vätskan (och inte köttet). Kungakokosnöten kallas på skoj för naturens eget apotek eftersom den är rik på bland annat E-vitamin, järn, kalcium, protein och fosfor.

Ni åker vidare med båt och ankommer inom kort till ett litet hus där ni blir inbjudna till en lokal familj som visar hur man tillagar en traditionell srilankesisk lunch. Här får ni njuta av lunchen som serveras på lotusblad och därefter en dessert som består av färsk frukt.

Dag 10
Habarana – Trincomalee och Nilaveli Beach. Avslappning och strandliv
Slappna av på Nilaveli Beach, Trincomalee
Ni lämnar hotellet i Habarana och kör till Trincomalee och Nilaveli Beach. På eftermiddagen kommer ni fram till stranden där ni checkar in på ert härliga hotell Pigeon Island Beach Resort. Hotellet ligger vid de gyllene sandstränderna i Nilaveli, precis utanför Trincomalee. När ni har kommit på plats i era rum kan ni njuta av en middag i hotellets restaurang.
Dag 11–13
Avslappning och strandliv på egen hand eller extrautflykter
Nilaveli Beach

Dagarna är avsatta åt avslappning på stranden. Att spendera några dagar på stranden i Nilaveli är det absolut bästa sättet att avsluta sin rundresa på, då du får möjlighet att tänka tillbaka på alla spännande upplevelser. Bad- och hamnstaden Trincomalee på Sri Lankas östkust är en populär semesterdestination, men har lyckats bevara sin lantliga och mysiga stämning. Om ni inte är så mycket för strandliv så finns det möjlighet att köpa till extra utflykter genom vår lokala representant (om detta är fallet ber vi er om att kontakta vår engelsktalande lokalguide så tidigt som möjligt på resan) eller genom hotellet, där ni får besöka några av de lokala sevärdheterna.

Här finns det exempelvis möjlighet att åka på valsafari med chans att få se blåvalar, eller så kan ni besöka områdets berömda marinreservat Pigeon Island Marine National Park som bjuder på en uppsjö av fiskar, småhajar, rockor, havssköldpaddor och mycket mer. Vår lokala guide och hotellet hjälper gärna till med praktiska frågor och att arrangera utflykter om ni önskar att utforska området de kommande dagarna.

Dag 14
Avslappning och strandliv. Trincomalee – Negombo och flyg till Sverige
Ni blir hämtade för att därefter bege er till Negombo och flygplatsen där flyget väntar på er. Eftersom resan från Trincomalee till Negombo är relativt lång har vi sett till att det finns tillgång till några rum på ett hotell i närheten av flygplatsen, där ni får möjlighet att fräscha upp er innan ni fortsätter till flygplatsen.
Dag 15
Flyg till Sverige

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
Tillägg för enkelrum Pigeon Island Beach Resort
5 998:-
Tillägg för trippelrum
Möjlighet till trippelrum (3 vuxna) Pigeon Island Beach Resort. Samma pris som delat dubbelrum.
Tillägg för uppgradering

Tillägg för uppgradering till Trinco Blu by Cinnamon
1 498:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum Trinco Blu by Cinnamon 6 298:-

Tillägg för trippelrum (3 vuxna) 1 098:- per person i delat dubbelrum

Barnpris
Pris barn under 12 år, inkl. frukost, i egen säng, delar rum med 2 vuxna:  14 998 kr per barn.
Priset inkluderar
 • Flyg från Stockholm till Colombo t/r med mellanlandning
 • Boende på 3- och 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum
 • Stadsrundtur i Colombo
 • Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya och besök på teplantage
 • Kryddträdgård och grottemplet vid Dambulla
 • Frukost dagligen
 • Alla transporter som nämnt i programmet
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket och extra tillköp
 • Tillägg för uppgradering till Trinco Blu by Cinnamon
 • Visum till Sri Lanka (35 USD kr per person. Ansökan ska göras före avresa)
 • Personliga förnödenheter samt drycker till maten
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs alltid - oavsett antal deltagare på resan.

Visum

Du ska ha turistvisum för att resa till Sri Lanka. Du söker om visum och betalar via www.eta.gov.lk. Det kostar 35 USD per person. Det är viktigt att göra detta hemifrån i god tid före avresa.

Bagage

Det kan vara bra att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsturer/utflykter och resdagar, eftersom du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om Sri Lanka

Här kan du läsa mer om Sri Lanka: http://www.albatros.se/resmal/asien/sri-lanka

Här kan läsa mer om klimat, tidsskillnad, dricks och mycket mer.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from Underbar resa, anpassad efter våra intressen Vår underbara reseledare visade sig kunna just det vi var intresserade av, t ex historia och natur. Resan anpassades därför efter våra intressen och vi fick se och uppleva mycket mer än vi hade väntat oss. Bra hotell, fascinerande besök och så många vänliga människor. Så många minnen - elefanter, krokodiler, underbara fåglar, fornlämningar, tempel, massor av frukt och teplantager!
Date published: 2018-07-04
 • y_2019, m_2, d_15, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_LKIRT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

LKIRT02ASE