Total solförmörkelse i Argentina

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev total solförmörkelse i Argentina i det berömda och vackert belägna Lake District vid foten av Anderna

Följ med till Argentina i slutet av 2020 för att uppleva ett av naturens mest uppseendeväckande fenomen – total solförmörkelse. Solförmörkelsen är resans höjdpunkt, och vi har valt att kombinera den historiska händelsen med ett par upplevelsespäckade dagar i Buenos Aires, staden med en fantastisk arkitektur och enastående storstadsatmosfär. Här ska vi strosa längs de breda alléerna till presidentpalatset och vi besöker stadens vackra operahus.

Vi ska även upptäcka Bariloche, staden som ligger vid foten av Anderna och i hjärtat av det berömda Lake District. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Buenos Aires
Dag 2 Ankomst Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Teatro Colón
Dag 3 Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoföreställning (extrautflykt)
Dag 4 Buenos Aires. Utflykt till pampasslätten med ranchlunch (extrautflykt)
Dag 5 Buenos Aires – Neuquen. Förmiddagen på egen hand i Buenos Aires
Dag 6 Neuquen – Piedra del Águila – Bariloche. Solförmörkelsen
Dag 7 Bariloche. “Lake District” - Nahuel Huapi-sjön och Llao-Llao-halvön
Dag 8 Bariloche – Buenos Aires. Eftermiddagen fri i Buenos Aires
Dag 9 Hemresa
Dag 10 Ankomst Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Buenos Aires
Buenos Aires

Vi lämnar Stockholm och flyger mot Argentina.

Dag 2
Ankomst Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Teatro Colón
Teatro Colón i Buenos Aires

Vi landar i Buenos Aires på morgonen och kör till hotellet för att fräscha upp oss lite innan vi ger oss ut på stadsvandring i tangostadens centrala delar. 

Buenos Aires är känt som Sydamerikas Paris, och det är lätt att förstå när man ser arkitekturen och de breda alléerna. Buenos Aires är en stad med en guldkantad historia och vi inleder stadsvandringen vid stadens operahus, Teatro Colón, som byggdes år 1908 och är själva definitionen av det rika Buenos Aires. Vi visas runt i den pampiga byggnaden och ser den stora salen med scenen där de klassiska dramerna fortfarande utspelas idag. 

Efter det promenerar vi längs stadens breda alléer till Plaza de Mayor (Majtorget) där vi verkligen kan förnimma historiens vingslag. I slutet av torget tronar presidentpalatset som inte helt oväntat kallas för Casa Rosada, det rosa huset, eftersom murverket har en framträdande rosa färg. Det var från balkongen här i presidentpalatset som Eva Perón, i folkmun kallad för Evita, höll sina tal till sina trofasta anhängare bland den utbredda fattiga befolkningen. Det var även här på Plaza De Mayo som en grupp mödrar (kända som ”Las Madres de Plaza de Mayo”) till barn och ungdomar som försvunnit under den argentinska militärjuntan kända som mellan åren 1977-2006 träffades en gång i veckan för att demonstrera i syfte att få veta sanningen om sina försvunna barn. 

Härifrån fortsätter promenaden längs gågatan Calle Florida där butiker och andra inrättningar ligger bredvid varandra. Det kommer även att finnas tid för en härlig lunch på en av Buenos Aires världsberömda restauranger, så kallade steakhouses, där vi kan njuta av en förstklassig biff. 

Övernattning i Buenos Aires

Dag 3
Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoföreställning (extrautflykt)
Stadsdelen Palermo i Buenos Aires

Den här morgonen ska vi njuta lite mer av Buenos Aires. Vi besöker stadens mest färgsprakande och charmiga stadsdel, La Boca, som är ett av stadens äldsta kvarter. På 1800-talet blev La Boca hemvist åt tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden. Gatan El Caminito är känd för sina färgglada hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller till. Även om ett stort antal framstående argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom årens lopp är det Diego Maradona som, mer än någon annan, har gjort klubben känd över hela världen. 

I stadsdelen Palermo, stadens gröna oas, njuter vi av den vackra, storslagna parkanläggningen och minnesmärken som ger oss en inblick i landets brokiga historia.  Vi fortsätter till stadsdelen Recoleta som är ett av stadens mest fashionabla bostadsområden med eleganta, franskinspirerade hus. Det är även i Recoleta som vi hittar den pampiga kyrkogården som rymmer gravplatserna över stadens förnäma familjer inklusive Evita Person, som ligger begravd på en familjegravplats under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist åt väldigt rika argentinare som flyr dit från sina eleganta bostäder när sommarhettan tar över. På vintern kan de fina damerna släntra upp och ner längs stadens eleganta stråk iförda päls och konstfärdiga frisyrer, ofta på väg till tesalonger för att möta sina vänner.

Sent på eftermiddagen provsmakar vi några av de härliga argentinska vinerna i sällskap med en professionell sommelier som delar med sig av sina kunskaper. Efter det ska vi få nöjet att se en tangoföreställning medan vi intar kvällens middag. Och det går knappast att få en bättre bakgrundsmiljö för en kväll i tangons tecken än i dansens egen hemstad. Dansen, med sin raffinerade mix av nostalgi, drama, elegans och sensualism, har sitt ursprung i immigrantmiljön i Buenos Aires-stadsdelen San Telmo under sent 1800-tal. Även om dansen i början betraktades som allt annat än rumsren tog det inte lång tid förrän även borgerskapet tog den till sig.

Vänligen notera att dagens aktiviteter ska köpas till. Du hittar mer information under ”Buenos Aires utflyktspaket”. 

Övernattning i Buenos Aires.
 

Dag 4
Buenos Aires. Utflykt till pampasslätten med ranchlunch (extrautflykt)
Den argentinska pampasslätten

På ett område på nästan 1 000 kilometer från Buenos Aires sträcker den argentinska pampasslätten ut sig. Det stora slättområdet har under flera århundraden varit hemvist åt de legendariska argentinska cowboyerna, de så kallade guachos. Med sin fertila odlingsmark och pampas-boskapen, som vanligtvis avslutar sina liv som världens möraste biff, utgör pampasslätten nerven i den argentinska ekonomin. Under dagens utflykt går vi i guachos fotspår och styr kosan mot pampasslätten där vi ska besöka en estancia som är en stor, argentinsk ranch. Här äter vi en traditionell asado-lunch med gott grillat kött och empanadas, små halvmåneformade, fyllda bröd. På estancian ser vi även en folkloreföreställning med traditionell argentinsk musik och dans. Efter en avkopplande dag på gården återvänder vi till Buenos Aires.

Vänligen notera att dagens aktiviteter ska bokas separat. Du hittar mer information under ”Buenos Aires utflyktspaket”.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires – Neuquen. Förmiddagen på egen hand i Buenos Aires
Charmiga smågator i Buenos Aires

Vi njuter av eftermiddagen i Buenos Aires på egen hand. Du kan till exempel besöka den store tangosångaren Carlos Gardels grav, dit tangoentusiaster från hela världen vallfärdar. Eller varför inte vara strosa runt i staden? Porteñoerne, som invånarna i Buenos Aires kallas, är flitiga gäster på stadens många caféer, så varför inte göra som dem och njuta av en kopp kaffe av bästa kvalité medan nu insuper stadens stämning? Du kan även utnyttja tiden för lite shopping – gågatan Calle Florida och den kilometerlånga shoppinggatan Santa Fe är bara exempel på vart man kan bege sig. Vill du kan du även gå på upptäcktsfärd i den trevliga stadsdelen San Telmo, där det finns många gallerier, antikvitetsaffärer och specialbutiker. 

Senare på eftermiddagen flyger vi mot sydväst och staden Neuquen.

Övernattning i Neuquen.

Dag 6
Neuquen – Piedra del Águila – Bariloche. Solförmörkelsen

Idag åker vi cirka 2 ½ timme till Piedra Del Águila, där vi ska se resans höjdpunkt; den totala solförmörkelsen. 

Vi kommer dit i god tid så att vi är säkra på att vi är på plats när solförmörkelsen startar. Solförmörkelsen är kl 13:09:00 lokal tid, och den varar i 2 minuter och 5 sekunder. Vi har med oss mat som vi äter till lunch. Efter solförmörkelsen fortsätter vi till Bariloche, där vi äter middag på hotellet. 

Övernattning i Bariloche.

Dag 7
Bariloche. “Lake District” - Nahuel Huapi-sjön och Llao-Llao-halvön
Argentinas Lake District

Idag ska vi utforska Argentinas berömda “Lake District”, och vi börjar vid Nahuel Huapi-sjön som ligger vid foten av Anderna. Utsiken över sjön och de snöklädda bergen i bakgrunden är helt fantastisk. Vi fortsätter till Llao-Llao-halvön, där vi gör ett stopp vid Argentinas mest berömda hotell, Llao-Llao Resort som har ett helt fantastiskt läge. Vi åker vidare genom frodig skog, längs med skogssjöar och över små broar för att till sist nå fram till utsiktspunkten över Llao-Llao-halvön. Härifrån är det möjligt att åka stollift hela vägen upp till toppen – hela 1 000 meter över havet. 

Övernattning i Bariloche

Dag 8
Bariloche – Buenos Aires. Eftermiddagen fri i Buenos Aires
Färgglada gator

På morgonen flyger vi tillbaka till Buenos Aires, där vi har eftermiddagen fri. Nu har du tid att se de sista sevärdheterna och göra resans sista inköp, innan vi åker hem efterföljande dag. 

Övernattning i Buenos Aires

Dag 9
Hemresa

Idag åker vi hem till Sverige igen ifrån Buenos Aires.

Dag 10
Ankomst Stockholm

Buenos Aires utflyktspaket

Vid bokning av utflyktspaketet får du dessa utflykter och aktiviteter på rundresan:

 • Buenos Aires stadsrundtur i stadsdelarna La Boca och Palermo
 • Vinprovning, middag och tangoshow
 • Heldagsutflykt till Pampas med besök på ranch och traditionell argentinsk lunch


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån vid bokning av resan och genomförs med min. 10 deltagare. Den svenska reseledaren är med på utflykterna.

Pris per person: 3 998 kr.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare  
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires – Stockholm med mellanlandning
 • Inrikesflyg Buenos Aires – Neuquen
 • Inrikesflyg Bariloche – Buenos Aires 
 • Utflykter enligt program 
 • Boende på bra 3-och 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum  
 • Frukost dagligen och lunch dag 2. Lunchmatlåda dag 6
 • Middag dag 6
 • Skatter och avgifter 
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket i Buenos Aires 
 • Övriga måltider
 • Drycker 
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt cirka 75 USD)
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift 150 per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter
 • Sommarkläder till Buenos Aires och Neuquen
 • Varmare kläder till Bariloche (dagstemperatur cirka 15 grader celcius, kallare på natten)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Praktiska skor (vandringsskor och sportsandaler)
 • Solcreme, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggspray
 • Ficklampa
 • Kikare (med solfilter om den ska användas till solförmörkelsen)
 • Handsprit
 • Solförmörkelseglasögon (samt annan solförmörkelseutrustning vid behov)

Att observera en solförmörkelse

Det är väldigt viktigt att du skyddar dina ögon vid en solförmörkelse. Även om du bara tittar rakt in i solen under så kort tid som en sekund, även när den är delvis täckt av månen, kan du få varaktiga brännskador på näthinnan. Skyddande solglasögon räcker inte heller. Ta därför med solförmörkelseglasögon. Du kan även använda mörkt svetsglas som säljs på välsorterade byggmarknader. Du kan inte titta på solförmörkelsen genom en kikare som inte är utrustad med ett kraftigt solfilter på framlinserna.

Om du vill fotografera solförmörkelsen behöver du ett kraftigt teleobjektiv som är avbländat med ett solfilter. Det mest använda solfiltret är en aluminiumbelagd polyesterfilm som ofta går under namnet mylarfilter. Filtret ska sitta på tills 99 procent av solskivan är täckt och avlägsnas under den totala solförmörkelsen. Du måste använda ett stativ som ska vara lätt att rikta så att du kan följa solen på dess bana. Kom ihåg att prova utrustning, stativ och exponeringstid mot solen hemma.

Speciella förbehåll i samband med solförmörkelsen

Albatros Travel tar inget som helst ansvar för sikt eller väder under solförmörkelsen.  Det finns naturligtvis alltid en risk för att moln, regn och annat väder kan försämra sikten. Klimatet i Bella Vista är vanligtvis torrt under den här perioden, och det är relativt låg risk för skyar (under 30 %). Albatros kan inte heller förutse trafik och människor i samband med solförmörkelsen.

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med amerikanska dollar eftersom det kan vara svårt att använda kreditkort som betalningsmedel och att ta ut kontanter i uttagsautomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om ditt resmål

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer och tidsskillnad:

www.albatros.se/resmal/sydamerika/argentina

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

ARRTR10ASE