Vägen till Mandalay

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Utforska Bagans tusentals pagoder, gyllene tempel i Yangon, Inlesjön och Mandalay

Vi reser i spåret av Kiplings berömda dikt ”Mandalay” och träder in i ett land som präglas av andlighet, storslagen natur och fantastiska kulturskatter, ett riktigt äventyrsland som precis börjat öppna sig mot omvärlden och som inte lämnar någon oberörd. Från huvudstaden Mandalay och världens längsta träbro reser vi till Baganslättens sagolika tempellandskap där vi upplever den urgamla buddistiska högkulturen som satt sin prägel på landskapet med otaliga gyllene tak och spiror. Vi blickar ut över Popaberget och ger oss ut med båt på Inlesjön, där vardagslivet bokstavligen levs på vattnet. I Yangon (som tidigare hette Rangoon) flanerar vi genom myllrande gränder och beundrar den vackra Shwedagon-pagoden. Under resan möter vi den vänliga befolkningen när vi besöker färgprunkande marknader och njuter av den spännande burmesiska maten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta MMK, USD

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Sverige
Dag 1 Yangon. Stadsrundvandring med bland annat Shwedagon-pagoden
Dag 2 Ankomst till Mandalay. Stadsrundvandring med Shewandaw-klostret och Kuthodaw-templet
Dag 3 Mandalay. Teakträbron U Bein, Sagaing, klosterbesök och båttur till Mingun
Dag 4 Mandalay – Bagan
Dag 5 Bagan. Landsbybesök och tempelslätten
Dag 6 Bagan. Utflykt till Pakokku
Dag 7 Bagan – Kalaw
Dag 8 Kalaw – Pindaya – Inlesjön. Pindaya-grottorna och marknadsbesök
Dag 9 Båttur på Inlesjön till pelarhus, flytande trädgårdar, marknader och tempel
Dag 10 Inlesjön och flyg från Heho till Yangon
Dag 12 Yangon. Tid på egen hand. Hemresa
Dag 13 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
22 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Sverige

Från Stockholm sätter vi kursen mot Sydostasien.

Dag 1
Yangon. Stadsrundvandring med bland annat Shwedagon-pagoden
Den fantastiska Shwedagonpagoden

Vi tager på byrundtur og ser nogle af byens største seværdigheder og får et fint indtryk af livet her i storbyen. Vi går en tur rundt i byens gamle kvarter fra den engelske kolonitid og ser nogle af de smukke bygninger, som briterne opførte. Ikke alle bygninger er i lige flot stand, men det er tydeligt at se den britiske indflydelse i denne del af byen.

Vi äter lunch på en lokal restaurang och på eftermiddagen ser vi Yangons i särklass mest berömda byggnadsverk: den förtrollande vackra guld- och juvelprydda Shwedagonpagoden, som tronar majestätiskt på den heliga kullen Singuttara mitt i staden. Oavsett var i Yangon man befinner sig kan man alltid orientera sig med hjälp av den 98 meter höga förgyllda pagoden.

Enligt legenden är Shwedagonpagoden 2 500 år gammal medan arkeologerna hävdar att den byggdes någon gång mellan 500- och 900-talet. Pagoden är landets viktigaste buddhistiska helgedom och besöks varje år av tusentals pilgrimer. Det sägs att den byggdes för att skydda åtta hårstrån från självaste Buddha. Vid den här tiden på dagen råder en förtätad atmosfär och templet sjuder av religiositet. Det är nu på eftermiddagen som är den bästa tiden att besöka templet och det är en härlig stämning när troende, icketroende, några lokala familjer och några få turister möts här. Vid denna tidpunkt är ljuset som vackrast och från tempelområdet njuter vi av solnedgången över Yangon. 

Vi avslutar dagen med att äta middag tillsammans på en lokal restaurang. 

Övernattning i Yangon.

Dag 2
Ankomst till Mandalay. Stadsrundvandring med Shewandaw-klostret och Kuthodaw-templet
Shwedagonpagoden besöks varje år av tusentals pilgrimer

Vår rundresa börjar i Mandalay, som med sina över 700 buddhistiska pagoder och ett stort antal kloster är Burmas religiösa mittpunkt. Av landets 500 000 buddhistiska munkar bor cirka 60 procent i Mandalay, där de för samma asketiska tillvaro och följer samma regler och ritualer som de har gjort i hundratals år. Dessutom är Mandalay känt för sina rika konst- och konsthantverkstraditioner. Under det burmesiska kungadömet, som för övrigt hade sitt sista huvudsäte i Mandalay, var många av de lokala konstnärerna och konsthantverkarna hovleverantörer och deras stolta traditioner lever kvar än idag.

Efter ankomsten kör vi till vårt hotell och checkar in, och efter det är det dags att titta närmare på några av stadens många sevärdheter. Vi börjar med det lilla vackra Shewendawklostret som mestadels består av teakträ med utsökta utsirade detaljer. Från början var byggnaden förgylld både på in- och utsidan, men tiden har satt sina spår och nuförtiden kan den gyllene färgen bara knappt skönjas. 

Vi besöker också den berömda Mahamunipagoden och det speciella Kuthodaw-klostret, där det runt huvudtemplet står 729 småtempel. Alla de 729 altaren har marmortavlor graverade med en sida från de heliga buddhistiska skrifterna – därför kallas tempelområdet världens största bok.

På kvällen äter vi en välkomstmiddag på en lokal restaurang.

Dag 3
Mandalay. Teakträbron U Bein, Sagaing, klosterbesök och båttur till Mingun
Teakträbron U Bein

Idag ska vi utforska några av Mandalays kringliggande sevärdheter. Vi börjar i utkanten av Mandalay där Amarapura, den odödliga staden, ligger. Amarapura var under 50 år (1783-1833) Burmas huvudstad. Här ska vi se den berömda bron U Bein, med sina 1,2 kilometer är världens längsta gångbro i teakträ. Bron vilar på över 1 000 bropelare över Taungthamansjön och förbinder Taungthamanön med fastlandet. Även om U Bein har över 200 år på nacken är den fortfarande i fint skick. Många lokalinvånare går eller cyklar varje dag över bron, och det är en av Burmas mest fotograferade sevärdheter.

Härifrån går turen till det kulliga landskapet vid Sagaing, som efter Bagans fall var huvudstad i en kort period. Det är otroligt fin utsikt från kullarna över landskapet och Irrawaddy-floden. Amarapura är även hem åt Burmas största buddhistiska kloster, Mahagandayonklostret, med plats för över 1 000 munkar och munklärlingar. I det burmesiska samhället finns en stark förväntan om att pojkar och män hänger sig åt klosterlivet minst två gånger i sitt liv. Först som barn (mellan 10 och 20 år) och sedan efter 20-årsåldern som fullfjädrad munk. Munkarna är högt respekterade i Burma och det är prestigefyllt för en familj att ha en son som är eller har varit munk under en del av sitt liv. De burmesiska munkarna har flera gånger framfört sina politiska åsikter. Senast år 2007 när en grupp munkar drabbade samman med militärregimen i protest mot militärens angrepp på fredliga demonstranter.

Efter lunch på en lokal restaurang åker vi en båttur på Burmas viktigaste och längsta flod, Irrawaddy. Vårt mål är Mingun, där vi ska se Mingunklockan - en av världens tyngsta klockor som väger cirka 90 ton. I Mingun kikar vi också närmare på den vita Hsinbyumepagoden vars vita färg symboliserar det buddhistiska, mytiska berget Meru. Vi åker tillbaka till Mandalay och kör tillbaka till hotellet.

Övernattning i Mandalay.

Dag 4
Mandalay – Bagan

Vi lämnar Mandalay och kör mot Bagan, och vi stannar på vägen i en landsby där vi får inblick i invånarnas vardag. Vi äter lunch på en lokal restaurang och ankommer till Bagan, det 42 km2 stora slättområdet med över 3 000 historiska buddhistiska tempel. Det flacka landskapet ligger inhöljt i ett mystiskt och sagolikt skimmer med spetsiga tempeltorn så långt ögat kan nå.

Övernattning i Bagan.

Dag 5
Bagan. Landsbybesök och tempelslätten
Mount Popa

Vi spenderar förmiddagen på att se närmare på vardagslivet här i Bagan. Vi är långt ute på landet, så långt ute att det känns som att man blivit flyttad ett par hundra år tillbaka i tiden. Här går livet sin gång, och på den lokala fruktmarknaden ligger exotiska frukter och grönsaker på rad medan hemmafruarna noga väljer ut dagens inköp. Livet levs som det alltid gjort och arbetet på landet är hårt och slitsamt. Få mekaniska eller moderna maskiner har hittat till Bagan-slätten. På turen genom det vackra landskapet, mellan jordnötsodlingar med väntar på att skördas med lie och skära, möter man oxvagnar som långsamt kör längs de torra och dammiga vägarna. Vi börjar med att besöka byns marknad, där all världens frukt och grönt kan köpas. Här möter vi den gästfria och nyfikna befolkningen, som tycker det är lika spännande att få besök som vi tycker det är att besöka dem.

Vår inblick i det lokala livet fortsätter när vi stannar till vid ett av de många templen vid flodstranden, där vi får lokala snacks och en kopp te. Inte långt härifrån ligger Lawkananda Wildlife Sanctuary, som bland annat arbetar för att rädda den hotade burmesiska stjärnsköldpaddan, och man har sedan 1997 lyckats öka beståndet. Vi äter lunch tillsammans på en lokal restaurang där några av områdets ungdomar hjälper till att laga och servera maten – ett sätt att ge de unga utbildning och färdigheter som de kan få användning av i framtiden.

Under eftermiddagen ser vi några av Bagans viktigaste tempel och pagoder. Baganslättens första tempel började byggas redan år 1057. Ända fram till att Kublai Khans mongoliska trupper 230 år senare erövrade området, byggde kung efter kung allt fler tempel. Totalt blev det 4 400 tempel, och trots utmaningar från naturen som jordbävningar, översvämningar och erosion står hela 3 000 tempel kvar än idag. Området väntar på att upptas på UNESCO:s lista över världsarv, men en pågående tvist mellan myndigheterna och UNESCO om konserveringsmetoder har satt hela processen på is.

Vi besöker bland annat Anandatemplet som är ett vitkalkat mästerverk och en korsning mellan Mon-arkitektur och indisk arkitektur. Enligt legenden lät kung Kyanzittha döda de åtta munkarna som byggde templet så att de inte skulle kunna bygga ett likadant någon annanstans. Nära Anandatemplet hittar vi även Thatbyinnyutemplet, även känt som ”de allvetandes tempel’. Vi tittar på den guldfärgade Shwezigonpagoden som sägs innehålla en tand och några ben från självaste Buddha. Vi rundar av dagen med att njuta av solnedgången över Baganslätten.

Övernattning i Bagan.

Dag 6
Bagan. Utflykt till Pakokku
En lokal familj på tur

Vi går upp tidigt för att åka till den lilla byn Myitche som ligger på andra sidan floden. Här besöker vi den stora lokala morgonmarknaden dit få turister hittar, vilket du kan se på de nyfikna blickarna från säljarna. Vi tittar närmare på de lokala varorna som säljs och ser även hur lokalt snacks, godis och sockerrör produceras. Vi fortsätter med båt längs med Irrawaddyfloden innan vi kommer fram till staden Pakkoku. Landskapet runt staden och floden är frodigt och här odlas allt från tobak och bomull till chili och jordnötter. Beroende på årstid tittar vi närmare på sådden eller skörden. Oavsett årstid finns det möjlighet att kika över böndernas axlar för att lära sig mer om arbetet. Vi äter lunch på en lokal restaurang i Pakkoku, och efteråt har vi lite tid till att strosa runt i byn. Vi besöker bland annat ett hus där det producerar cigarrer. Efter en tid i byn sätter vi oss tillrätta i vår båt och åker tillbaka till Bagan igen. Vi kommer fram till Bagan på eftermiddagen, lagom till att eftermiddagssolens ljus ger områdets tempel ett vackert gyllene sken.

Övernattning i Bagan.

Dag 7
Bagan – Kalaw
En munk med sina lärlingar

Vi lämnar Bagan och åker på morgonen mot Shanplatån i Shanbergen, som sträcker sig från foten av Himalaya och in i Thailand. Målet är Kalaw, en gammal brittisk ”hill station” som vittnar om historian som brittisk koloni. På vägen dit stannar vi på några intressanta platser. Vi stannar bland annat i en liten lokal by och får en inblick i invånarnas vardag. Vi äter lunch under resan på en lokal restaurang och kommer fram till Kalaw på eftermiddagen. Turen från Bagan till Kalaw är på cirka 275 kilometer och tar 5-6 timmar.

Dag 8
Kalaw – Pindaya – Inlesjön. Pindaya-grottorna och marknadsbesök
Flytande hus på Inlesjön

Vi åker till stadens marknad där lokalbefolkningen köper sin mat: frukt, grönsaker, kött och allt annat de kan behöva. Innan vi lämnar Kalaw ser vi stadens katolska kyrka från den brittiska kolonialtiden. Härefter kör vi till Pindaya, där vi besöker en av de tre Pindaya-grottorna. Inne i grottorna finns tusentals av förgyllda Buddhastatyer, varav de flesta är från 1800-talet, men fortfarande sätts statyer upp idag. Vi ser också de imponerande banyanträden som växer vid Pindaya.

Vi fortsätter mot Inlesjön, men innan vi kommer dit blir vi klokare på hur man tillverkar det papper som bland annat används till att göra färgglada parasoller.

Vi fortsätter till staden Nyanaungshwe som ligger ett par kilometer norr om Inlesjön. Här kliver vi av bussen och fortsätter istället i mindre båtar till vårt hotell vid Inlesjön. Redan på vägen till hotellet får vi en inblick i livet på sjön. Den 116 km2 stora färskvattensjön ligger på knappt 900 meters höjd och är omgiven av lummiga och grönskande berg. På sjön bor och arbetar cirka 70 000 personer som tillhör inthafolket. Alla hus står på pelare och i de klassiska flytande trädgårdarna odlas allt från tomater till apelsiner.

De närmaste dagarna upplever vi livet på och omkring sjön. Fisket är en viktig inkomstkälla och de lokala fiskarna har en väldigt speciell stil som är svår att efterlikna: De står upp i båten och ror med ena benet runt åran. På det sättet har de båda händerna fria att lägga sina nät, och denna nästan akrobatiska uppvisning är imponerande att se.

På vägen till hotellet ska vi även se Shandelstatens viktigaste och heligaste pagod, Phaung Daw Ow-pagoden som är från 1800-talet. Här förvaras fem små buddhastatyer som varje år färdas runt på Inlesjön under sjöns viktigaste festival. Under åren har pagoden närmast utvecklats till ett pilgrimsmål, och de fem buddhastatyerna är så överösta med bladguld att de idag nästan har tappat sina ursprungliga former. 

När vi har kommit fram till hotellet kan vi koppla av med tid på egen hand och lugnet sänker sig över Inlesjön.

Dag 9
Båttur på Inlesjön till pelarhus, flytande trädgårdar, marknader och tempel
Upptäck Inlesjön på en båttur!

Idag ska vi ge oss ut på en båttur på Inlesjön. Under dagens seglats ser vi flytande små byar på pelare och tillhörande flytande trädgårdar. Trafiken på sjön är en blandning av båtar som transporterar människor och av bönder som åker runt i sina roddbåtar för att samla in plantor till sina flytande marknader. 

Vi går i land på sjöns västra strand och besöker pagoden Inn Dein som ligger väl gömt och som nås via trappor. Här väntar en imponerande syn där stuporna nästan ser ut att växa upp direkt ur marken, och området är verkligen ett med naturen. På vägen äter vi lunch på en lokal restaurang och besöker även en av de lokala marknaderna som flyter runt i området.

Övernattning vid Inlesjön

Dag 10
Inlesjön och flyg från Heho till Yangon

Vi kör norrut till den lilla flygplatsen i Heho, där vi tar ett inrikesflyg till Yangon. Yangon, som tidigare hette Rangoon, är Burmas största stad och var även landets huvudstad från 1885, då britterna erövrade Burma, fram till år 2005 då hela statsadministrationen flyttades 320 kilometer norrut till staden Naypyitaw.

Yangon är fortfarande landets ekonomiska och intellektuella centrum och den charmiga storstaden och dess tropiska värme bjuder på en spännande blandning av ett modernt stadsliv, vackra buddhistiska pagoder och lite av Sydostasiens bäst bevarade engelska kolonialarkitektur.

Dag 12
Yangon. Tid på egen hand. Hemresa

Vi har det mesta av dagen fri att upptäcka Yangon på egen hand, och dörst på eftermiddagen kör vi mot flygplatsen och sätter kursen hemåt.

Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 22 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 198:–
Priset inkluderar:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Yangon t/r med mellanlandning 
 • Två inrikesflygningar
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Boende i delat dubbelrum
 • Frukost varje dag
 • 9 luncher (dag 2-6 och 8-11)
 • Välkomstmiddag dag 2
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till 
 • Tillägg för enkelrum
 • Visum till Burma 50 USD
 • Dricks till lokalguider och chaufförer ca 75 USD per person
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift, 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Visum til Burma

För inresa till Burma krävs ett inresevisum. Du ansöker själv om visum via Burmas visasystem online. Visumet kostar 50 USD. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig att fylla i din visumansökan. Vi skickar guiden tillsammans med fakturan när du har bokat din resa.

Valuta

Valutan i Burma heter kyat (MMK). Vi rekommenderar att du tar med US-dollar eller euro som valuta. Annan valuta accepteras sällan. Det tillkommer löpande fler och fler bankomater, särskilt i de större städerna, bland annat Yangon och Mandalay. Även om man kan betala med kreditkort på allt fler hotell och restauranger (VISA och Mastercard), rekommenderar vi att man tar med US-dollar i sedlar som man växlar till kyat när man är på plats i Burma och att man tar med kreditkort som man kan supplera med.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en ficklampa och mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Kläder

Under resan besöker vi tempel och andra heliga platser, där täckande beklädning behövs. Det betyder att eventuella shorts eller klänningar SKA täcka knäna (gäller alla kön). Likaså är inte urringade blusar och tröjor tillåtna, och axlarna ska också vara täckta när man ska besöka tempel eller likande. Dessutom är det inte tillåtet att ha skor eller strumpor på vid besök, och man kan med fördel ta sandaler eller flipflop på de dagar man ska på tempelbesök.

Mer om Burma

Här kan du läsa mer om Myanmar/Burma: www.albatros-travel.se/resmal/asien/burma Läs om klimat, tidsskillnad, dricks, vaccination, visum och mycket annat.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Ngwe Saung Beach förlängning

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 4 298:–
Förläng rundresan med 4 dagar vid stranden

Cirka 5 timmars färd från Yangon hittar vi kustorten Ngwe Saung. Resan från Yangon tar oss igenom Irrawaddy- flodens delta med omväxlande landskap längs vägen. Innan vi kommer fram till stranden korsar man kustbergen som löper utmed stora delar av Burmas sydvästra kuststräcka. 

Från att vara ett litet fiskeläger har orten tack vare sitt läge vid Indiska oceanen utvecklats till en av Burmas ledande stranddestinationer. I den lilla orten finns flera butiker och flera lokala restauranger som erbjuder både lokala och internationella rätter.

Utmed stranden finns flera resort och hotell, men trots turisternas intåg har man lyckats bevara den ursprungliga charmen och stämningen. 

Om man vill få lite omväxling från att koppla av vid stranden eller poolen kan man hyra cyklar och utforska området. Man kan också ge sig ut på en förmiddagstur till fiskebyarna i området och se på när de kommer in med sin fångst. Dessutom arrangerar man snorkelturer med båt och djuphavsfiske.

Förlängningen är utan svensk reseledare.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Aureum Palace Hotel & Resort ****

Du bor på det härliga strandhotellet Aureum Palace Hotel & Resort. Hotellets lobby är en upplevelse i sig själv, vackert byggd i trä med fin känsla för detaljerna. Hotellet har en härlig trädgård med stor pool ut mot stranden. Restaurangen har både utomhus- och inomhusservering från en meny med både lokala och internationella rätter. Man bor i stora bungalower i kolonialstil i hotellets trädgård. Från hotellet är det cirka 10-15 minuter till fots till staden med restauranger och butiker. Om man inte vill gå kan man ta taxi eller tuk-tuk.

Du kan läsa mer om hotellet på deras hemsida:

www.aureumpalacehotelandresortngwesaung.com/

Pris:
4 298 kr  per person i delat dubbelrum
7 298 kr  per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Busstransport från Yangon till hotellet i Ngwe Saung Beach t/r. 
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Tillägg för enkelrum
 • Reseledare
 • Eventuella eextra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Dricks
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar“
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk resa med flera höjdpunkter Minnesvärd resa med Bagan och Inle som höjdpunkter. Hotellen var genomgående av hög standard, framförallt i Kalaw och Inle men kan var bra att känna till att nätterna där kan bli oväntat kyliga då områdena ligger högt så de flesta i gruppen var något kylslagna på morgonkvisten. Hotellet i Mandalay, Hotel Magic, låg bra till för utflykterna men inget område för kvällspromenad och få bra restauranger. Skaplig mat på hotellet och restaurangmenyn gäller även på takbaren. Vi hade bra lokalguide och reseledare.
Date published: 2020-02-09
Rated 5 out of 5 by from En mycket intressant resa med inblick i religion och kultur Resan som helhet var mycket givande; dock lite väl många marknader, och vid ett par tillfällen hördes resenärer yttra: "Nej, inte en marknad till!" Intressant första gången för att få en inblick i hur folket levde, men inga varor som är speciellt intressanta för en skandinav. Hade föredragit en extra dag i Yangon med möjlighet att besöka ett stort köpcentrum , alltså inte marknad - samma varor hela tiden. Trist! Resorten vid Inlesjön: oj, vad vi frös på morgonen! 7-8 grader enligt reseledaren.
Date published: 2020-02-08
Rated 4 out of 5 by from Ett intresssant land med många fina upplevelser . Det var en välkomponerad spännande och trevlig resa.Vi vill ge en stjärna till vår kunniga trevliga reseledare Tom även en stjärna till vår lokalguide Sheila som också var super duktig och hjälpsam på alla vis.Speciellt upplevelsen vid Inlesjön var så härlig. Vi åker gärna med er igen
Date published: 2020-02-21
Rated 4 out of 5 by from En spännande resa Det var en spännande resa med starka upplevelser. Guiderna var duktiga och lyhörda. Standarden på offentliga toaletter längs vägen är låg.
Date published: 2020-02-07
Rated 5 out of 5 by from En bra blandad resa som bara blev bättre och bättre. En mycket trevlig och innehållsrik resa som bara blev bättre och bättre.En mycket kunnig reseledare.
Date published: 2019-11-24
Rated 4 out of 5 by from Annorluna Superbra lokalguide
Date published: 2020-02-13
 • y_2020, m_7, d_10, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_MMRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21MMRTR05BSE2501