Vårkryssning till de brittiska öarna

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Skottland, Irland, England och Frankrike i härligt vårväder på en upplevelserik kryssning!

När våren står på glänt, vintern och det ruggigt kalla är över, det är ljusare ute och allt kommer till liv – så passar inget annat än en vårkryssning till de brittiska öarna bättre! 

Följ med Albatros på en kryssning och upplev fyra länder som alla har sin alldeles egna charm och upptäckter att göra. Vi kryssar från Amsterdam ut på den engelska kanalen och över den irländska sjön till Storbritannien och Irland. På vägen hänförs vi bland annat av svindlande kustlandskap, ser de praktfulla klipporna i Dover, upplever krigshistoria i både England och Frankrike, och besöker Belfast, Glasgow och Dublin. Städer präglade av natur, kultur och historia. 

När vi inte upplever nya land och städer så njuter vi till sjöss på vårt fina kryssningsfartyg Celebrity Reflection som erbjuder full komfort med bland annat spa, pool, gym och hela elva barer och lounger – det finns något för alla! 
Fira in våren med Albatros på de brittiska öarna!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Amsterdam och ombordstigning
Dag 2 Dover, England. Möjlighet för besök på Dover Castle
Dag 3 Portland, England. Krigshistoria och vackra kustlandskap
Dag 4 På havet mod Liverpool. Upplevelser till havs
Dag 5 Liverpool, England. The Beatles och tid på egen hand
Dag 6 Belfast, Nordirland. Möjlighet för utflykt till månlandskapet Giants Causeway och vacker Irländsk natur
Dag 7 Glasgow (Greenock), Skottland. Frivillig utflykt med reseledaren till Glasgow med tåg
Dag 8 Dublin, Irland. Möjlighet till rundtur i Dublins Dair City med universitetet Trinity College och domkyrkan St. Patricks Cathedral
Dag 9 Cork (Cobh), Irland. Besök i trevliga Cobh med frivillig utflykt in till Corks centrum tillsammans med reseledaren
Dag 10 Till havs mot Frankrike
Dag 11 Le Havre, Normandiet, Frankrike. Spännande historia i Unesco-bevarade Le Havre
Dag 12 Till havs mot Holland
Dag 13 Amsterdam, Holland. Rundtur i Amsterdam och hemresa med flyg

Celebrity Reflection

Celebrity Reflection byggdes år 2012 och har haft allt man kan tänka sig i åtanke för att ge sina gäster den ultimata kryssningsupplevelsen.

Skeppet har plats till över 3000 gäster och de 1532 hytterna delas upp i 14 olika kategorier. Du kommer inte ha tråkigt! Gå på upptäcktsfärd på skeppets 16 olika däck som bjuder på underhållning både under dagen och på kvällarna. Slappna av vid poolen eller i spa-området där du kan köpa sköna, avslappnande behandlingar. Gör en egen picknick och spela boule på gräsdäcket, delta i en workshop där du lär dig måla, göra dina egna smycken eller laga fantastisk god mat. I skeppets konferenscenter hålls också ofta konstauktioner. På kvällarna kan du lyssna på musik, se shower i skeppets teater, besöka kasinot eller njuta av din middag på en av skeppets flera restauranger och barer.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
33 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Amsterdam och ombordstigning Avgång från Amsterdam kl. 17:00

Vi flyger från Stockholm till Amsterdam och stiger på vårt fina skepp som vi kommer att kalla hem de kommande två veckorna.

Dag 2
Dover, England. Möjlighet för besök på Dover Castle Ankomst kl. 07:00, avfärd kl. 19:00

Dovers vita klippor är en stolt symbol för Englands legendariska styrka och karaktär. Klipporna var det första de brittiska soldaterna såg när de kom hem från slagfälten efter andra världskriget. Dover är en efterkrigsstad och dess charm och skönhet ligger mer i dess historia och stolthet än i byggnaderna. Förutom de praktfulla klipporna erbjuder Dover sevärdheter så som Dover Castle och de unika arkeologiska målade romerska husen som upptäcktes 8,5 meter under jorden av en grupp vägarbetare år 1970. 

Dover Castle, den helt klart mest ikoniska sevärdheten i klippornas by dateras så långt som 2000 år tillbaks. Murarna osar av historia, och om du vill, kan du idag tillsammans med reseledaren besöka den enorma borgen. Du har bland annat möjlighet att uppleva de hemliga, underjordiska tunnlarna som engelsmännen använde för särskilda operationer under andra världskriget. De användes t.ex. för att evakuera trupperna från ständerna i Dunkirk. 

(Transport och entré för dagens utflykt är inte inkluderat i resans pris)

Dag 3
Portland, England. Krigshistoria och vackra kustlandskap Ankomst kl. 08.00, avgång kl. 18.00
Dorset I England

Portland är en liten halvö i södra England och rymmer en av världens största hamnar skapade av människan. Hamnen stod färdig år 1872, och byggdes för att skydda Englands södra kust. Den fick en viktig roll både under första och andra världskriget. Idag reser folk till Portland för att njuta av den vackra naturen och den knappt 30 kilometer långa stranden. Det går inte att lämna hamnen till fots men det går gratis shuttlebussar som tar dig till Castletown, Portlands södra del som ligger strax utanför hamnen. Här kan man se D-Day-museet och Portland Castle ligger mittemot.  

Härifrån kan du sen ge dig ut till Portlands fyr där du kan blicka ut över det vackra kustlandskapet så långt ögat når. Om du hellre vill bege dig norr om hamnen kan ta en gratis shuttlebuss till Waymouth, som ligger på fastlandet och är en färgsprakande och trevlig liten stad som definitivt är värt ett besök. Den som vill kan efter det fortsätta ut i den fantastiska naturen längs Unesco-bevarade Jurassic Coast, ett kustlandskap som sträcker sig från Dorset till östra Devon.

Reseledaren hjälper naturligtvis också till med förslag på aktiviteter för dagen.

Dag 4
På havet mod Liverpool. Upplevelser till havs
Kryssningsfartyget Celebrity Reflection

Dagen tillbringas till havs och vi umgås på vårt flytande hem. Celebrity Reflection erbjuder allt från spa och gym till nattklubb. Testa en av fartygets elva barer och lounger, eller njut av havsutsikten från däck och ladda batterierna inför morgondagens upplevelser i Liverpool.

Dag 5
Liverpool, England. The Beatles och tid på egen hand Ankomst kl. 07.45, avgång kl. 18.30
1 Pint = 0,568261 liter

Vi kommer idag fram till Liverpool och den berömda Unesco-bevarade hamnfronten vid floden Mersey. Staden är förmodligen mest känd för fyra unga herrars stora musikinsatser – Liverpool fostrade stolt de världskända bandet The Beatles. Gruppen har bidragit till att skapa den musik som kännetecknar 1900-talets slut.

Det är få som inte känner till hitlåtar som ”Hey Jude”,  ”I want to hold your hand” och ”She loves you”. Vi besöker det prisbelönta museet The Beatles Story där vi får följa kvartetten från deras ödmjuka barndom i Liverpool till rockstjärnestatus med världen vid sina fötter. 

Vi tillbringar dagen på egen hand. Om möjlighet ges anordnar reseledaren en frivillig rundvandring i staden.

Dag 6
Belfast, Nordirland. Möjlighet för utflykt till månlandskapet Giants Causeway och vacker Irländsk natur Ankomst kl. 08.00, avgång kl. 18.00
Dunluce Castle utanför Belfast

Idag kommer vi fram till Belfast som är Nordirlands huvudstad, och här hittar vi en underbar kombination av kulturhistoria och fantastisk natur. Den fleråriga och öppna konflikten ”The Troubles” har haft ett stort inflytande på framförallt Belfast, som på 70- och 80-talen ansågs vara en av världens farligaste städer. Efter att konflikten mellan protestanterna och katolikerna tog slut har man sett en fantastisk utveckling i staden, med restauration av hela stadskärnan med vacker arkitektur i både historisk och modern form. 

Hamnen huserade tidigare de största skeppsvarven i Storbritannien, och det var bland annat här som Titanic byggdes. Industrialiseringen gjorde staden till den rikaste på Nordirland, vilket de vackra kyrkorna, stora bankerna och andra offentliga byggnader vittnar om. 

Inte så långt från Belfast kan man hitta det mystiska månlandskapet Giants Causeway - I hjärtat av en av Europas mest underbara kuststräckor hittar man dessa unika klippformationer. Giants Causeway är ett resultat av ett vulkanutbrott för många miljoner år sedan som bildade tusentals basaltpelare. At gå på Giants Causeway är som att resa tillbaka i tiden och därför innehåller dagens Albatrosutflykt ett besök till det här fantastiska fenomenet. 

(Dagens utflykt är en del av ett särskilt utflyktspaket och ingår inte i resans pris. Läs mer under prisinformation).

Dag 7
Glasgow (Greenock), Skottland. Frivillig utflykt med reseledaren till Glasgow med tåg Ankomst kl. 07.00, avgång kl. 14.30
I livliga Glasgow

Vi anländer till hamnområdet Greenock, en stad som bör upplevas till fots och kanske med en avstickare till de angränsande kullarna. Här kan man njuta av utsikten mot bergen och floden ”Clyde” som ringar in denna del av landet. Stadens hamnpromenad, The Esplanade, ger möjlighet till en trevlig promenad längs vattnet med utsikt över Helensburgh, Kilcreggan och det skotska höglandet. 

Albatros reseledare anordnar också en frivillig, gemensam utflykt till Glasgow med lokaltåg. Vi brukar då gå från kajen till tågstationen och det rör sig om ca en kilometer och sedan tar vi offentligt färdmedel (räkna med cirka 8-9 pund i transportkostnader per riktning). Härifrån styr vi kosan till Glasgow och åker längs vägen (25-45 minuter) genom en del av skotska höglandet. Det är en av landets mest grönskande område och även mest folkrika. Av Skottlands cirka 5,2 miljoner invånare bor 75 % i området i och omkring Edinburgh och Glasgow. 

Skottlands historia och kultur är en mosaik av invandring från Irland, Skandinavien och indoeuropeiska stammar, kryddat med både inbördeskrig och strider mot påträngande romare, normander och engelsmän.

Skottland kan delas in i tre geografiska områden med det centrala låglandet i mitten, där Skottland är som smalast. Nedanför detta bälte hittar vi det södra höglandet som präglas av runda och gräsbevuxna berg, perfekta för fårvallning. Detta bryts av med karga, bergrika och vilda högland norr om låglandet, hemvist åt de mytomspunna högländarna som bland annat kastade sig ut i moderniseringen av golfspelet och kämpade för sin frihet mot engelsmännen.

Skottland har aldrig slutgiltigt förenats med England. De medeltida krigen sitter kvar i folks medvetande och de skotska upprorshjältarna William Wallace och Robert Bruce hyllas än idag, och givetvis har ingen glömt bort Drottning Elisabeth Is svekfulla mord på Marie Stuart. Skottarna själva har aldrig riktigt accepterat personalunionen med England från och med 1603 och det gemensamma kungadömet från 1707, även om de har haft ett utbrett självstyre med egen administration, kyrka, skola och rättsväsen. Det var inte förrän det skotska parlamentets upprättelse år 1999 som befolkningen kände sig frigjord från det brittiska oket. 

Väl framme i centrala Glasgow hinner reseledaren ta med gruppen på en liten informell vandring runt Skottlands kulturstad, som år 1990 fick äran att bli Europas kulturhuvudstad, innan vi återvänder till Greenock och vårt fartyg.

Dag 8
Dublin, Irland. Möjlighet till rundtur i Dublins Dair City med universitetet Trinity College och domkyrkan St. Patricks Cathedral Ankomst kl. 01.30, avgång kl. 21.45
Domkyrkan St. Patricks Cathedral är Irlands största kyrka

Med det gäliska uttrycket Cead Mile Failte, som ungefär betyder ”hundra tusen gånger välkommen”, välkomnas vi till Dublin. Staden grundades år 841 e.Kr. av norska och danska vikingar. Under medeltiden övertog norrmännen staden och byggde Dublin Castle som symbol för engelsmännens herradöme över Irland. Det var inte förrän påskupproret 1916 som Irland blev en självständig republik. 

Dublin delas av floden Liffey upp i två stadsdelar, som löper tvärs igenom staden från öst till väst. Under många århundraden har floden dessutom delat upp Dublin i den förnäma och den lite mindre fina delen av staden. Norra Dublin byggdes under 1700-talet och trots områdets rykte som mindre välbärgat än södra Dublin, präglas det än i dag av 1700-talets eleganta, neoklassicistiska arkitektur. 

Dagens Albatrosutflykt är en rundtur i Dublin och vi ser bland annat norra Dublins centrala gata, det imponerande shoppingstråket O’Connell Street, som kantas av statyer, monument och fina gamla hus. Förutom denna mäktiga boulevard ser vi det historiska General Post Office, varifrån republiken Irland proklamerades 1916. Vi besöker universitetet Trinity College och domkyrkan St Patrick’s Cathedral, som är Irlands största kyrka. Vi ser staden både från buss och till fots.

Eftermiddagen är öronmärkt till äventyr på egen hand i den mysiga staden. Varför inte ta en kopp kaffe på den klassiska cafékedjan Bewley’s, shoppa på Grafton Street, eller njuta av en Guinness på Irlands äldsta pub, The Brazen Head?
 (Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Särskilt utflyktspaket kan köpas till - se under priser)

Dag 9
Cork (Cobh), Irland. Besök i trevliga Cobh med frivillig utflykt in till Corks centrum tillsammans med reseledaren Ankomst kl. 10:00, avgång kl. 19:00
Irländska staden Cork

Cobh ligger på en av de tre öarna i hamnen som tillhör staden Cork. Cobh exploderade i tillväxt sent under 1700-talet då Cork användes som huvudhamn för de brittiska militärfartygen. Idag är Cobh en trevlig stad som är byggd på en sluttning. På toppen ligger St. Coleman’s Catedral som dominerar horisonten med sin vackra nygotiska spira och hela 47 klockor.

För tusentals irländska emigranter var Cobh däremot platsen där de tog ett sista farväl av sitt hemland. Denna dramatiska historia kan du lära dig mer om vid ett besök på Cobh Heritage Centre. Centret ligger i en gammal viktoriansk stationsbyggnad från den tiden då Cobh var känt som Queenstown, ett namn staden antog för att fira Drottning Victorias besök år 1849. Stadens dramatiska maritima historia omfattas av emigranter på flykt från hungersnöd till USA och Kanada samt Titanics och Lusitanias tragiska öden. Centret ligger nära platsen där fartyget lägger till, och reseledaren följer gärna med alla som vill dit (inträde på egen bekostnad). Museet är väl värt ett besök. Därefter går reseledaren till Cobhs katedral St. Colmans där man frestas av att ta bilder på fartyget från utsiktsplatsen - om man inte har fullt upp med att ta bilder på själva katedralen så att säga! Cobh är en trevlig liten stad som man gärna tillbringar några timmar i. 

Om vädret och stämningen tillåter tar vi tåget till Cork centrum, (ta med cirka 10 euro till transport t/r) från Cobh station. Här stiger vi av på Kents station och promenerar runt. Det tar cirka 10 minuter att gå från stationen och in till centrum.

Dag 10
Till havs mot Frankrike
Frukost ombord!

Hela dagen spenderas på havet och vi kan således i lugn och ro njuta av vårt trevliga fartygshem medan vi laddar upp inför morgondagens besök i Frankrike. Det finns många möjligheter för att utnyttja de många faciliteterna ombord och njuta av den avslappnade och exklusiva atmosfären. Inled eventuellt dagen med ett besök på gymmet eller vik förmiddagen åt att skämmas bort på spat följt av ett dopp i jacuzzin eller poolen.

Dag 11
Le Havre, Normandiet, Frankrike. Spännande historia i Unesco-bevarade Le Havre Ankomst kl. 07.00, avgång kl. 23.59
Historiska Le Havre i Normandie

Idag kan du välja att tillbringa dagen på egen hand eller delta i ett av fartygets många utflykter.
Den franska regionen Normandie är mest känd för de allierade styrkornas landstigning år 1944. Operationen fick kodnamnet Operation Overlord. Klockan 21.15 den 5 juni 1944 meddelande BBC den franska motståndsrörelsen att en landstigning på Normandiets kust var nära stundande, och att de kunde därför inleda destruktionen av områdets järnvägsspår. Vid midnatt började de allierade styrkornas flyg att skicka ner sina bomber över kusten, och klockan 01.30 den 6 juni hoppade de första allierade med fallskärm ner på den tyskockuperade normandiska kusten. D-Day hade börjat.

Le Havre ligger vid Seines mynning och leder till huvudstaden Paris. Den är idag Frankrikes näststörsta hamn och lyckades komma med på Unescos världsarvslista år 2005 tack vare sin unika efterkrigsarkitektur - staden återuppbyggdes nämligen i modernistisk stil efter kriget.

Dag 12
Till havs mot Holland

Vi har en sista dag ombord och vi njuter av skeppets många möjligheter.

Dag 13
Amsterdam, Holland. Rundtur i Amsterdam och hemresa med flyg Ankomst kl. 06:00
Charmiga hus i Amsterdam

Efter frukosten ombord är det dags att säga farväl till vårt skepp, och vi blir hämtade och kör mot Amsterdam. Vi ska på en härlig, guidad rundtur genom Amsterdams många gator och gränder – med härliga syner av husbåtar och de karakteristiska smala packhusen som präglar stadskärnan och Grachten-området. 

På rundturen beger vi oss till fots vidare på äventyr i den färgstarka kanalstaden, som i renässansens tid blev en av Europas viktigaste sjöfartsbyar och handelsstäder. Staden visar sig från sin allra bästa sida i det gamla arbetarkvarteret Jordaan. De små gatorna mellan de tre stora kanalerna är bäst kända som ”De nio gatorna” – De negen straatjes – och är hem till en lång rad intressanta designers som också får sällskap av små specialbutiker, gallerier och de så kallade bruna caféerna som är gamla värdshus med traditionella holländska frestelser och belgisk öl. 

I Jordaan hittar man också Anne Franks hus, som ligger på Prinsengracht, nära Westerkerk. Anne Franks hus är en av de största sevärdheterna och ett alldeles speciellt besök. Det var här som Anne Frank skrev sin berömda dagbok, som återger den förfärliga historien om den judiska flickan och hennes familj som under flera år gömde sig i ett hemligt rum på Prinsengracht och hur de blev upptäckta och förda till ett koncentrationsläger. 

Amsterdam klassas på många sätt som en stad präglad av sina många och intressanta museum, och är hemstad till några av konstvärldens allra största namn och huserar således många imponerande samlingar på alla museums väggar. Gå tillexempelvis runt Museumplein (museumskvarteret) där man hittar stadens mest framstående konstmuseum. Rijksmuseum Amsterdam har en stor samling holländska mästerverk: från religiös konst till målerier från guldåldern och verk av bland annat Rembrandt. På van Gogh-museet presenteras världens största van Gogh-samling med mer än 200 målningar och 500 skisser av den stora mästaren. 

Den moderna konsten hittas på Stedelijk-museet medan en rad andra utställningsbyggnader och museum på sina egna sätt bidrar till att belysa Hollands historia som stor kolonialmakt och ledande sjöfartsland. Detta gör bland annat Amsterdams historiska museum, som med interaktiva medel ger besökarna något alldeles speciellt i byggnaden i Kalverstraat. 

Efter rundturen åker vi till flygplatsen och flyger hem.

Utflyktspaket

För Albatros Gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår svenska reseledare. Paketet ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa

 • Belfast. Heldagsutflykt till månlandskapet Giants Causeway, vacker irländsk natur och Dunluce Castle
 • Dublin. Halvdagsutflykt med stadsrundtur i Dublin med reseledaren inklusive inträde till Trinity College, St. Patricks-katedralen och Dublin Castle

 

Pris: 1 298 kr per person

Prisinformation

Resans pris

Från 33 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelhytt

Tillägg för insides enkelhytt kat. 11: 21 998 kr

Tillägg för uppgradering av hytt

Läs mer om de olika typerna av hytter under Information om resan.

Tillägg för uppgradering av dubbelhytt

Tillägg för utsides balkonghytt kat. 2A: 8 798 kr per person

Tillägg för uppgradering av enkelhytt

Tillägg för utsides enkelhytt med balkong kat. 2A: 39 798 kr

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Amsterdam t/r
 • Transport enligt program
 • Rundtur i Amsterdam
 • Informationsmöten, utflykter på land och föredrag med reseledaren under kryssningen.
 • 12 nätters kryssning med Celebrity Reflection
 • Helpension på kryssningsfartyget
 • Dryckespengar ombord (ca. 1 400 kronor per person)
 • Hamnskatter och avgifter (cirka 1 750 kronor per person)
 • Skatter och avgifter

Vid uppgradering till balkonghytt får du även ett classic dryckespaket kostnadsfritt som gäller under hela kryssningens gång. Paketet är värt ca. 400 kronor per person per dygn och inkluderar alkoholfria drycker, öl, vin (per glas), cocktails och husets val av sprit – allting ad libitum. Se en detaljerad lista över dryckerna här: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages
Dryckespaketet gäller endast för person 1 och 2 i hytten och endast för gäster över 21 år.

Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Utflyktspaket 1 198 kronor per person
 • Eventuella extra utflykter och arrangemang 
 • Tillägg för enkelhytt, extern hytt med fönster och balkonghytt 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med sammanlagt cirka 4 EUR). Gäster med utflyktspaket bör räkna med sammanlagt 8 EUR.
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Det finns flera olika hyttkategorier med allt från trevliga, rymliga insides hytter till pampiga sviter med egen balkong. Gemensamt för alla är att de har egen dusch och toalett och god förvarings- och sittplats, enkelsäng eller dubbelsäng. Dessutom är samtliga hytter utrustade med kylskåp och hårtork. Om du vill boka en svit ombeds du att kontakta Albatros Travel.

Hyttkategori 11 ”Inside Stateroom”

Insides hytt på däck 7. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, air condition och naturligtvis dusch och toalett.

Hyttkategori 2A ”Deluxe Ocean View with Balcony”

Utsides hytt med egen balkong på däck 7. Hytterna har ett stort fönster som går från golv till tak och två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, air condition och naturligtvis dusch och toalett.

Utflykter – Halvdag och heldag

Vanligtvis anordnas både halv - och heldagsutflykter. Det innebär inte nödvändigtvis att utflykterna varar exakt en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt görs vanligtvis antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och brukar inte inkludera en måltid. Man är alltså tillbaka igen lagom till lunch eller middag. Utflykterna varar vanligtvis 2-4 timmar. En heldagsutflykt varar cirka 5-9 timmar och sträcker sig över en huvudmåltid, som inte alltid är inkluderad i priset. Det här anges i utflyktsbeskrivningen.

Tidsangivelser i kryssningarnas dagsprogram

Tidsangivelserna i reseprogrammet och de hamnankomster som nämns är med förbehåll för ändringar från rederiet. Vi upplever vanligtvis väldigt få ändringar vid hamninsegling, men enskilda tidsändringar förekommer på nästan alla resor, eftersom vi är i vindens och vädrets händer. Vi väljer ändå att inkludera tiderna i programmet så att vi får en god bild av hur mycket tid man ska räkna med i hamn/land på resestoppet. Det ingår givetvis i kryssningsupplevelsen!

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Om du vill låsa din resväska behöver du ett så kallat TSA-lås. Bagaget kontrolleras av Transportation Security Administration. Om du har låst din resväska med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta väller även inbyggda lås på resväskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och koffertrem.

Deltagerantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Är tyvärr inte möjligt för den här resan.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader. Barn – oavsett ålder – ska ha med sig eget pass och det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Du ska skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din reservation. För övrigt så ska namnet på flygbiljetten stämma överens till 100 % med det namn som står i passet. Konsekvensen om det inte gör det kan i värsta fall betyda att du blir nekad inresa in i landet och måste flyga hem för egen räkning.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

21NLCOC02ASE0505