Adventsresa till Wien med Wiener Sängerknaben

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Se årets vackraste konsert med den berömda gosskören Wiener Sängerknaben, gå på julmarknad och besök Wienerwald på denna resa till den österrikiska huvudstaden

Det är den första söndagen i advent och julstämningen sprider sig över den kejserliga huvudstaden. Vi ser stadens sevärdheter, som Schönbrunn Slott, Stefansdom och stadsoperan och får känna på julstämningen på Wiens julmarknader, som doftar av Glühwein, rostade kastanjer och varm punsch. En av resans höjdpunkter är konserten med den världskända gosskören Wiener Sängerknaben i ståtliga Minoritenkirche. Vi äter middag på en traditionell heuriger i det muntra vinområdet Grinzing, och dessutom tar vi en tur till Wienerwald, där vi besöker klostret Heiligenkreuz från 1193 och upptäcker kurorten Baden i all sin prakt.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Jul och nyår, City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Wien. Stadsrundtur med Schönbrunn, julmarknad och vidare till hotellet
Dag 2 Rundtur i gamla stan till fots, kyrkokonsert med Wiener Sängerknaben och schnitzelmiddag
Dag 3 Dag på egen hand och middag i Grinzing
Dag 4 Wienerwald, Heiligenkreuz, Baden och middag
Dag 5 Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Wien. Stadsrundtur med Schönbrunn, julmarknad och vidare till hotellet Ca. 35 km
God Jul!

Vi landar tidigt i Wien. Under förmiddagen och delar av eftermiddagen åker vi och ser Wien och stadens sevärdheter i buss. Vi kommer bland annat åka förbi stadsoperan, Hofburg, museikvarteret, rådhuset och Belvedere-slottet.

Slottet Schönbrunn är den sevärdhet i Wien som har flest besökare varje år och visst är det värt att se! Det var sommarslott för kejserliga ätten Habsburg av Österrike. De mest bekanta personligheterna som bott här är kejsarinnan Maria Theresia, berömd för sina 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans fru Sissi (Elisabeth av Österrike). En annan kändis var ärkehertigen (kronprinsen) Frans Ferdinand av Österrike, som sköts 28 juni 1914, vilket blev startskottet till första världskriget och kejsardömets fall. Napoleon I:s son Napoleon II tillbringade en något tragisk barndom här efter faderns fängslande och det sägs även att det var här som en femårig pojke från Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, höll sin första konsert.

Vid Schönbrunn hålls en av stadens största julmarknader, och den får vi tid till att besöka. Om du vill, kan du också gå en tur i slottsparken eller besöka själva slottet. En rundtur med audioguide på egen hand kostar ca. 18 €.

På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 2
Rundtur i gamla stan till fots, kyrkokonsert med Wiener Sängerknaben och schnitzelmiddag Ca. 5 km
Wiener Sängerknaben delas upp i fyra körer

Under förmiddagen lär vi känna centrala Wien. Vi tar oss till fots runt i staden och kommer bl.a. förbi statsoperan, Stephansdomen, slottet Hofburg och museikvarteret. Därefter ska vi ta oss till Minoritenkirche för att höra de fantastiska rösterna i Wiener Sängerknaben. Gosskören har funnits i sin nuvarande form sedan 1924, men har anor som går hela vägen tillbaka till 1498. Sängerknaben är uppdelad i fyra olika körer med 24 medlemmar var i åldrarna 10 – 14 år, och de turnerar jorden runt med var sin repertoar. Tillsammans har de ca. 300 konserter varje år och åtnjuter stort internationellt erkännande. Ett slags kännetecken för kören är deras matrosuniformer, som var moderna på 1920-talet då kören fick som nuvarande form.
Konserten hålls i en kyrka, och eftersom det är vinter och det inte finns en garderob kan det bli trångt och sikten mot kören kan vara begränsad. Inte desto mindre är det en vacker och stämningsfull upplevelse att höra den vackra korsången, och även om man inte har bra sikt mot gossarna njuter man till fullo.
Efter den vackra konserten går vi på en traditionell österrikisk schnitzelrestaurang och äter wienerschnitzel tillsammans.

Dag 3
Dag på egen hand och middag i Grinzing Ca. 20 km
Sachertårtan skapades för första gången av Franz Sacher 1832

Nu har vi tid att upptäcka Wien på egen hand, promenera en tur till centrum (ca. 2 km), prova på det lokala transportsystemet eller äta en god lunch. Det finns dessutom möjlighet att besöka de lokala julmarknaderna under eftermiddagen, eller kanske besöka ett av de berömda museerna, t.ex. Gustav Klimt-samlingen på Belvedere-slottet, äta sachertårta på Café Sacher eller en Wienerschnitzel på Figlmüller. På kvällen njuter vi av en traditionell middag på en av de lokala heurigere (ett traditionellt värdshus som serverar det senaste årets vin) i vinområdet Grinzing. Här smakar vi på den berömda vinet Grüner Veltliner från området och lyssnar på lokal österrikisk folkmusik, ett måste vid ett heuriger-besök.

Dag 4
Wienerwald, Heiligenkreuz, Baden och middag Ca. 90 km
Klostret Heiligenkreuz är känt för sin gregorianska körsång

Idag kör vi ut i Wienerwald, det stora skogsområdet syd och sydväst om Wien. Vi är 30-40 km från Wien, och här mitt ute i den vackra skogen ligger klostret Heiligenkreuz från 1193. Cisterner-munkarna lever i tystnad och stillhet, och klostret blev därför byggt djupt in i skogen. I klostret bor det fortfarande runt 80 munkar, och de tog alla med storm med sin gregorianska körsång i 2008, när de släppte en CD som kom högt på topplistor världen om. Vi besöker klostret och njuter av den vidunderliga stämningen där. Vi tar en kopp kaffe och smakar på platsens berömda kaka ”Klosterschitte”, en lätt smördegskaka med vaniljkräm, grädde och skogsbär.

Inte långt från Heiligenkreuz ligger Baden, en gammal kurort med svavelhaltiga bad, omgiven av tyst, grönskande skog. Baden är fullt av vackra hus i den typiska biedermeierstilen, som är en variant av den kända empirestilen.

Vi åker tillbaka till Wien och äter middag på en traditionell wiener-restaurang.

Dag 5
Hemresa Ca. 5 km

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för att flyga hemåt igen.

Prisinformation

Resans pris

Från 9 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Wien t/r med Norwegian
 • 4 nätter med frukost Hotel Zeitgeist
 • 1 middag i Grinzing
 • 1 middag på hotel
 • 1 middag på lokal restaurang
 • 1 middag med Schnitzel
 • Stadsvandring i Wien och bussrundtur 
 • Julmarknad vid Schönbrunn
 • Julmarknad vid Wiens stadshus
 • Utflykter enligt program
 • Kaffe och Klosterschnitte
 • Konsert med Wiener Sängerknaben
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguide, chaufför och liknande, räkna med ca 30 € per person
 • Entré och audioguide till Schönbrunn, ca 18 € per person
 • Övriga måltider och dryck
 • Personliga förnödenheter  
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Vi bor på Best Western Hotel Amedia

Hotellet ligger lite utanför Ringstrasse, ca 3 km från centrum och med busstopp endast 50 meter utanför hotellets entré. Det är ett livligt område med en del butiker precis utanför dörren. Det är ett utmärkt hotell med reception, bar, restaurang och hiss.

Fina, ljusa rum med satellit-TV, säkerhetsbox, kylskåp, air condition, hårtork, WiFi och badrum.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Transport från flygplatsen

Det tar ca. en halvtimme att köra från flygplatsen i Wien till hotellet.

Bagage

Man får ta med 1 bagage per person. Max 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets dimensioner får vara maximalt 118 cm totalt (längd x bredd x höjd = ex. 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till utflykter och resdagar, då man ofta inte har tillgång till sitt bagage igen förrän till kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 2 out of 5 by from En resa som lovade mycket men inte höll allt Utflykten till Bratislava som fanns med på i programmet bifogad karta fanns inte med när vi väl var i Wien. Det besöket inkl det intressanta museum som finns där var en av anledningarna till vår resa. En annan anledning var att vi för ca 40 år sedan var i Grinzing och vi såg fram emot ett besök i samma stadsdel eftersom vi då tyckte att området var intressant. Nu hamnade vi på en i och för sig intressant restaurang i ett område nära Grinzing men det var ju inte ett besök enligt programmet. Kort sagt två besvikelser på en en kort resa
Date published: 2019-12-03
Rated 2 out of 5 by from En som blev fel. Eftersom resan visade sig innehålla Baden istället för Bratislava så blev besvikelsen stor. Det var inte den resa som vi köpt. Baden var dessutom en ointressant stad utan sevärdheter såvitt vi kunde förstå och med en julmarknad som innehöll mest drinkbodar. Organisationen runt aktiviteterna lämnade dessutom en hel del att önska.. Nej denna gång var resan med Albatross dålig. En Guide som inte varit i Wien förut och ett program som inte stämde med resan vi köpt samt dålig organisation.
Date published: 2019-12-09
Rated 2 out of 5 by from Bratislava en trevlig överraskning Wien och Bratislava fina städer. Tyvärr har Albatros valt att snåla in på middagarna. Varför klumpa ihop alla grupperna samtidigt på restaurangerna? Vi förstår att det är en prisfråga, men det resulterade i att maten kastades fram väldigt slafsigt utan service. Tror faktiskt Österrike har en bättre matkultur. Hade varit trevligare att vara bland österrikare och inte bara resenärer från Norden och därmed slippa bli utfodrad som en turistskock. Behandlingen av den vegetariska damen vid måltiderna var under all kritik och våra reseledare tog tyvärr inte tag i detta. Snälla och rara reseledare, men de verkade tro att samtliga i gruppen var ovana resenärer helt utan krav. Hotellet ok, men låg i tråkigt område. Antar att även detta var en prisfråga. En femdagars resa som i själva verket bantats till tre pga restider.
Date published: 2019-12-06
Rated 3 out of 5 by from Adventsresa till Wien Vi fick se mycket av Wien och dess omgivningar. Fin julmarknad utanför Rådhuset. Wiener Sängerknabens julkonsert i kyrkan en upplevelse. Hade passat bättre att besöka Schönbrunn en annan dag än söndag 1:a advent, då det var alldeles för mycket folk. Engelsktalande guide hela tiden och reseledare som översatte. Lite tungrott. Saknade ett detaljerat program vid ankomst till hotellet med tider och platser. Hade även uppskattat att få reseledarens telefonnummer.
Date published: 2019-12-05
Rated 1 out of 5 by from Dubbelfel Hade beställt en resa som inkluderade Wien och Bratislava. Bratislava försvann och byttes ut mot julmarknad och besök i Munkkloster. En klar besvikelse som vi delade med många andra. Reseledaren gjorde sitt första besök i Wien som mellanlandning mellan Cypern och Sverige
Date published: 2019-12-08
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med fina kulturupplevelser. Vår reseledare Eleonor var mycket bra, kunnig och påläst! Vid rundturer till fots behövs mikrofon, det är svårt att höra vad som sägs i städer där det ju är mycket ljud runtomkring, många i sällskapet var av samma uppfattning.
Date published: 2019-12-03
Rated 3 out of 5 by from Wien i advent Vill man huvudsakligen se julmarknader av olika kaliber är Wien ett utmärkt resmål. Däremot är middagarna av ”bespisningskaraktär”, maten går att äta men inte mer. Hotell långt utanför centrum.
Date published: 2019-12-03
Rated 3 out of 5 by from helt ok 2 bra reseledare Eleonore och Johanna. Hjälpte till med allt och fixade det man frågade om på ett berömvärt sätt. Skulle ha stuvat om programmet och börjat med buss rundturen och Schönbrunn.
Date published: 2019-12-03
 • y_2020, m_7, d_7, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_18
 • loc_sv_SE, sid_ATVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20ATVCB09CSE2611