Albatros Balkan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Imponerande medeltidsbyar, modern historia och enastående kustlandskap i Kroatien, Montenegro och Bosnien Hercegovina

Följ med på en resa i vackra miljöer längs med Adriatiska havets kust, fantastiska landskapsbilder när vi åker över berg och traditionella sensationella matupplevelser. Vi besöker bland annat den välbevarade montenegrinske medeltidsstaden Kotor där kollar vi på den gamla stadsdelen och stadens imponerande försvarsfästningar som är med på Unesco:s världsarvslista. Vi besöker Dubrovnik i Kroatien och lär känna den livliga, historiska staden. Vi tar under resans gång också del av spännande upplevelser i Bosnien Hercegovina då vi besöker Titos hemliga bunker i Konjic och lär oss mer om hur han slutade upp som president. Vi besöker en lokal vingård och njuter av de vackra landskapen när vi åker på en fantastisk segeltur i Neretva-Delta. 
    
Under resans gång bor vi på bra 3- och 4-stjärniga hotell, färdas bekvämt och njuter av rundturen med härlig mat och fantastiska upplevelser.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Croatian Kuna, Konvertibel Mark (BAM), Euro

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Dubrovnik. Ankomst och medeltidsstaden Budva, Montenegro
Dag 2
Budva – Cetinje – Njegusi – Kotor - Budva. Kungastaden Centinje, lokal produktion av torkad skinka, kungsvägen och stadsvandring i Kotor
Dag 3
Budva – Trebinje – Blagaj - Mostar. Vinproduktion och Tekke-klostret vid Blagaj.
Dag 4
Mostar – Konjic – Mostar. Titos bunker och stadsvandring i
Dag 5
Mostar – Neretva-delta – Dubrovnik. Segeltur med musik och lunch, samt ankomst till Dubrovnik
Dag 6
Dubrovnik. Stadsvandring och tid på egen hand
Dag 7
Dubrovnik. Tid på egen hand eller tillköpsutflykt till Konavle inklusive lokala produkter, historisk vattenkvarn
Dag 8
Flyg Dubrovnik – Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Dubrovnik. Ankomst och medeltidsstaden Budva, Montenegro 120 km

Efter att vi landat på Dubrovniks flygplats, beger vi oss omedelbart söderut mot Montenegro och Budva, den gamla hamnstaden vid Adriatiska havet.

Budva grundades för 2500 år sedan och är därmed den äldsta staden vid den Adriatiska kusten. Den gamla staden ligger på ett näs, omgiven av venetianska stadsmurar. I slutet av näset finns stadens gamla fästning. Innanför stadsmurarna finner vi den romantiska gamla stadsdelen Starigrad Budva. I de slingrande gränderna finns det små butiker, restauranger och mysiga barer. Det finns också kulturella sevärdheter så som Citadellet, den katolska Johanneskyrkan, St. Ivan-kyrkan och ett flertal andra ortodoxa kyrkor.

Vi går en kvällspromenad i den historiska, bilfria delen av staden och bekantar oss med området.

Övernattning i Budva.

Dag 2
Budva – Cetinje – Njegusi – Kotor - Budva. Kungastaden Centinje, lokal produktion av torkad skinka, kungsvägen och stadsvandring i Kotor 100km

Efter en god frukost åker vi mot en av de vackraste och historiskt viktigaste städerna i Montenegro, Cetinje. Staden, som ligger vid foten av Lovcen-berget, grundades i slutet av 1400-talet och har varit landets huvudstad sedan 1878. Den montenegrinska kungafamiljen har satt sin tydliga prägel på staden och dess många vackra byggnader. Vi besöker kung Nikolas palats som idag har ombildats till museum. Kung Nikolas regerade i landet mellan 1860- och 1918 och är en av de viktigaste personerna i landets senare historia. Det lilla museet ger en god inblick i landets omskakande historia och bjuder dessutom på en trevlig trädgård som grundades år 1870.

På vägen tillbaka till Budva kör vi längs med den nyanlagda vägen över bergen, och vi gör också ett stopp i den lilla mysiga byn Njegusi, som är känd för sin torkade skinka - som vi naturligtvis smakar på. Den sista delen av resan från Njegusi till kusten bjuder på en helt fantastisk utsikt över Kotorbukten via kungsvägen. Vägen är inte längre än 8,3 km men består av inte mindre än 18 hårnålsböjningar.

Längst ner på kungsvägen ligger staden Kotor som är omgärdad av kalkstensberg. Kotors gamla stadsdel, stadens försvarsfästningar och den inre delen av Kotor-viken upptogs år 1979 på Unescos världsarvslista. När vi står mitt i staden är det lätt att förstå varför. 

Den gamla stadsdelen stammar från 1400-1500-talet och är ett unikt exempel på medeltida stadsplanering. De kullerstens- och marmorbelagda gatorna bildar en labyrint som då och då bryts av med vackra torg. Vid ett av torgen hittar vi stadens landmärke: Sankt Tryphon-kyrkan som byggdes i slutet av 1100-talet. Utspridda över staden hittar vi mindre kyrkor, trevliga caféer och bra restauranger. Under vår rundtur i Kotor fördjupar vi oss i stadens historia och tittar närmare på de många medeltida byggnadsverken.

Efter en händelserik dag återvänder vi till Budva sent på eftermiddagen.

Övernattning i Budva.

Dag 3
Budva – Trebinje – Blagaj - Mostar. Vinproduktion och Tekke-klostret vid Blagaj. 220 km

Det har blivit dags att säga hejdå till Montenegro och hej till Bosnien Hercegovina. Första stoppet är staden Trebinje som ligger vackert vid floden Trebisnjica, som förbinds via den imponerande Arslanagic-bron från 1700-talet. Området är känt för sin vinodling, och vi smakar naturligtvis på de goda druvorna som producerats i århundranden.  

Vi fortsätter härifrån mot Blagaj, där vi besöker ett så kallat ”tekke”, det är ett slags kloster för islamisk sufism. Klostret ligger vackert placerat precis vid Buna-floden och har använts sedan mitten av 1700-talet. Under det kommunistiska styrandet av landet var religion förbjudet och klostret var istället föremål för det jugoslaviska nationalmuseum. Under 1990 förföll delar av egendomen, men med hjälp av lokala muslimska organisationer byggdes klostret om i början av 2010-talet och öppnades upp för allmänheten. Den närliggande staden Blagaj är en komplett osmansk stad med en helt annan arkitektonisk tradition än städerna längs Adriatiska havet.

På slutet av eftermiddagen fortsätter vi den sista biten av vägen till den vackra staden Mostar. Staden ligger vid floden Neretva och är med sina 113 000 invånare Bosnien och Hercegovinas femte största stad. Stadens historiska centrum, beläget på vardera sidan om floden Neretva, byggdes under den osmanske perioden.

Övernattning i Mostar.

Dag 4
Mostar – Konjic – Mostar. Titos bunker och stadsvandring i 140 km

Vi börjar dagen med att köra 70 km norrut till ett av de mest anmärkningsvärda byggnadsverken på hela Balkan, Titos bunker i Konjic. Det forna Jugoslaviens moderna historia är starkt färgad av en man vid namn Josip Broz Tito. Född år 1892 och med en fattig uppväxt med en slovensk mamma och kroatisk pappa fanns det inget som tydde på att Tito skulle bli en av 1900-talets mest inflytelserika personligheter på Balkan. Tito utmärkte sig som partisan under andra världskriget och efter kriget avancerade han snabbt i det kommunistiska systemet och avslutade med presidentposten som han höll fast vid mellan 1953 och 1980.

Vid den mindre staden Konjic uppförde man under stort hemlighetsmakeri mellan åren 1953 och 1979 en bunker som skulle skydda den jugoslaviske ledaren vid ett atombombsangrepp. Bunkern har plats för över 350 personer och har en total yta på 6,4 kvadratkilometer. Detta gjorde den till Jugoslaviens tredje största investering under hela Titos regeringsperiod. Vi får en rundvisning i bunkern och lär oss mer om paranoian under det kalla kriget.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi på eftermiddagen åker tillbaka till Mostar, väl framme utforskar vi på den unika medeltida stadens intakta stadskärna. Självklart ska vi även se bron Stari-Most. Den gamla bron är symbolen för Mostar och ett praktexempel på osmansk arkitektur. Mannen bakom det hela är arkitekten Sinan som även har ritat några av de viktigaste moskéerna i Istanbul. Den nuvarande bron är en rekonstruktion av den ursprungliga bron som förstördes under Balkankriget på 1990-talet. Det Unesco-bevarade historiska kvarteret runtom bron är idag också restaurerats och här hittar du en charmig stadsdel med många caféer och restauranger.

Resten av dagen står till ditt eget förfogande. Det kan rekommenderas att ta en promenad i gamla stan och känna lugnet efter att dagens turister åkt hem. Här finns massor av goda restauranger och caféer som lockar med härliga lokala- och internationella rätter och massor av gott vin.

Övernattning i Mostar.

Dag 5
Mostar – Neretva-delta – Dubrovnik. Segeltur med musik och lunch, samt ankomst till Dubrovnik 150 km

På morgonen är det dags att lämna Bosnien och Hercegovina för att åka tillbaka till Kroatien. Vi stannar vid Neretva Delta, där floden Neretva rinner ut i Adriatiska havet. Det är ett väldigt bördigt område, där grödor odlas, flyttfåglarna samlas på våren och hösten, och där många fiskarter häckar. Vi seglar runt i mindre båtar, äter en god lokal lunch till tonerna av vacker musik och njuter av tiden i detta natursköna område.

Efter en härlig upplevelse fortsätter vi mot Dubrovnik. Dubrovniks skönhet och elegans är inte mindre än legendarisk. Åsynen av Stradun, den marmorbelagda huvudgatan och de många barockpalatsen samt stadsmuren fortsätter att imponera på alla besökare som kommer till Adriatiska havets vackraste stad. 

Vi checkar in på vårt hotell, som ligger i den nyare delen av Dubrovnik. Efter en stunds vila träffas vi på hotellets restaurang, där vi njuter av en välförtjänt middag.

Övernattning i Dubrovnik.

Dag 6
Dubrovnik. Stadsvandring och tid på egen hand
Gamla stadsdelen i Dubrovnik, Kroatien

Dubrovniks historia går hela vägen tillbaka till 600-talet där de första husen uppfördes och den första stadsmuren byggdes på 800-talet. I slutet av 1100-talet hade Dubrovnik etablerat sig som en viktig handelsstad som fungerade som förbindelseled mellan Balkan och Medelhavet. År 1205 hamnade Dubrovnik under venetianskt styre. 1358 bröt staden sig loss från venetianerna och republiken Ragusa grundades. På 1400-talet sträckte Ragusa sig längs havet från Ston till Cavtat. Dubrovnik hade sin egen handelsflotta med förbindelser till Egypten, Mellanöstern, Sicilien, Frankrike, Spanien och Istanbul. År 1808 fick dock republiken sin dödsstöt när Napoleons marscherade in i staden. Mellan 1815 och 1918 ingick Dubrovnik i det österrikiska-ungerska riket för att därefter bli en del av kungadömet som senare skulle bli Jugoslavien.

Dubrovnik känns på många sätt fortfarande som en självständig republik som frigjort sig från övriga Kroatien, både fysiskt och historiskt. Ingången till staden går genom stadsporten Pile från 1537. På medeltiden stängdes staden varje kväll och nycklarna gavs till stadens härskare. Innanför muren hittar vi Stradun, stadens gamla handelsgata som sträcker sig hela vägen ner till den gamla marknadsplatsen Luza. 

Överallt i staden finns gamla kyrkor och palats och vi stiftar naturligtvis bekantskap med dessa under vår stadsvandring. I Dubrovnik rekommenderas det att gå en tur på stadsmurarna eller ta bergbanan upp till toppen av klippan bakom staden där en fantastisk utsikt väntar. Förutom det så finns det så finns det ett flertal museum och reseledaren hjälper gärna till med tips och information. 

Övernattning i Dubrovnik.

Dag 7
Dubrovnik. Tid på egen hand eller tillköpsutflykt till Konavle inklusive lokala produkter, historisk vattenkvarn

I dag kan man välja att ta det lugnt i Dubrovnik men det finns också chans att köpa till en utflykt till området kring Konavle (utflykten är inte inkluderad i resans pris och ska köpas separat). 

Mitt på dagen kör vi söderut och besöker flera små städer på den relativt korta resan. Vi njuter av utsikten längs med kusten innan vi kör inåt landet till Konavle, som är ett naturområde med många roliga historier och historiska minnen. Här finns fästningen Sokol, som är byggd på romerska ruiner och som hade sin storhetstid på 1500- och 1600-talet fram till dess att en våldsam jordbävning fick de lokala härskarna att istället föredra Dubrovnik. I området hittar du också ett av de vackraste franciskanerklostren som byggdes på 1400-talet. På ett närliggande fält hittar vi Napoleons väg, som är resterna från en väg byggd av en av Napoleons generaler under fälttågen i början av 1800-talet. I området finns också resterna av den romerska viadukten, illyriska minnesmärken och många fler intressanta saker att se som berättar mer om områdets betydelse genom tiderna.

Vi besöker vattenkvarnarna vid Ljutafloden, som har varit väldigt viktiga då de användes både till att mala och producera mjöl. Vi får se hur kvarnarna fungerar, och det är ett slags friluftsmuseum, där de anställda uppträder i historiska dräkter och du får möjlighet att se hur de lokala produkterna gjordes, precis som förr i tiden, och kanske till och med smaka på några av dem! Vi avslutar vår utflykt med att äta på en förträfflig restaurang med utsikt över havet innan vi återvänder till vårt hotell efter en spännande dag. 

Övernattning i Dubrovnik.

Dag 8
Flyg Dubrovnik – Stockholm 20 km

Tidigt om morgonen kör vi till Dubrovniks flygplats och flyger hem med väskorna fyllda av upplevelser från Balkanhalvön.

Tillköpsutflykt till Konavle

För de äventyrliga finns idag möjlighet att delta i en spännande utflykt till Konavle-området.

Mitt på dagen kör vi söderut och besöker flera små städer på den relativt korta resan. Vi njuter av utsikten längs med kusten innan vi kör inåt landet till Konavle, som är ett naturområde med många roliga historier och historiska minnen. Här finns fästningen Sokol, som är byggd på romerska ruiner och som hade sin storhetstid på 1500- och 1600-talet fram till dess att en våldsam jordbävning fick de lokala härskarna att istället föredra Dubrovnik.I området finns också resterna av den romerska viadukten, illyriska minnesmärken och många fler intressanta saker att se som berättar mer om områdets betydelse genom tiderna.

Vi besöker vattenkvarnarna vid Ljutafloden, som har varit väldigt viktiga då användes både till att mala och producera mjöl. Vi får se hur kvarnarna fungerar, och det är ett slags friluftsmuseum, där de anställda uppträder i historiska dräkter och du får möjlighet att se hur de lokala produkterna gjordes, precis som förr i tiden, och kanske till och med smaka på några av dem! 

Vi avslutar vår utflykt med att äta på en förträfflig restaurang med utsikt över havet innan vi återvänder till vårt hotell efter en spännande dag. 

Utflykten genomförs med minst 15 deltagare.

Pris 798,- 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Stockholm – Dubrovnik t/r
 • Boende på bra, 3 eller 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum
 • Utflykter och transport enligt program
 • Frukost dag 2-8, lunch dag 2-5 samt middag dag 1, 3 och 5. 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks till lokalguide, chaufför med mera (räkna med ca 300 kr per person)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Handen på hjärtat

Om Dubrovnik

I Dubrovnik bor vi i den nyare delen av staden som ligger bekvämt med närhet både till hav och den gamla staden. Med offentlig transport tar färden till den gamla staden ca 10 minuter. Väljer man istället att gå de snabba 2,5 km kan man räkna med ca 30 minuter beroende på hastighet.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor