Albatros safariäventyr i Kenya: The Great Migration

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Förstklassig safariupplevelse med Albatros och den stora migrationen i Masai Mara – Serengetis ekosystem

MAX 18 DELTAGARE

De riktigt stora upplevelserna väntar när vi ger oss av i våra moderna Landcruisers till Masai Mara National Reserve, där vi ska tillbringa 5 dagar med att följa de migrerande vilthjordarna som korsar Mara-floden får att nå fram till Masai Maras frodiga betesmarker. I augusti och september brukar hjordarna ha nått en bra bit upp i Masai Mara, och man kan nästan dagligen se dem ta sig över floden, där krokodilerna väntar på sitt nästan garanterade byte. Vi får flera unika dagar med många ”godbitar” på den evigt spännande savannen. På de gulgröna slätterna ser vi mängder av betande antiloper medan rovdjur som lejon, hyenor, leoparder och geparder, lurar i periferin på jakt efter föda till sina egna ungar. Migrationen är ett naturligt fenomen och oförutsägbart. Vi kan aldrig garantera att du ser specifika djur eller djurflockar.

När vi är i själva nationalparken befinner vi oss alldeles intill gränsen till Tanzania, varifrån viltet migrerar. Men dessförinnan ska vi till de stora sjöarna i The Great Rift Valley och därefter går turen till Diani Beach, Mombasa och det förträffliga och helt underbara Leopard Beach.

En alltigenom förstklassig resa, med max 18 deltagare i 3 av Albatros specialbyggda 8-sitsiga Landcruisers med fönsterplats till alla. (Max 6 deltagare per bil.) Svensk reseledare följer med på hela safaridelen.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kenyanska shilling

Dagsprogram 14 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm till Nairobi
Dag 2
Nairobi till Lake Naivasha. Båttur till Crescent Island och tur till fots
Dag 3
Lake Naivasha och Lake Nakuru, på jakt efter noshörning, flamingoer och giraffer
Dag 4
Turen går vidare genom Great Rift Valley till vår Lodge i Masai Mara.
Dag 5
Heldagssafari i Masai Mara.
Dag 6
Heldagssafari i Masai Mara.
Dag 7
Masai Mara och Massajbyar.
Dag 8
Masai Mara till Nairobi. Karen Blixens Farm och Giraffcenter.
Dag 9–12
Leopard Beach Resort & Spa, Diani Beach, Mombasa.
Dag 13
Hemresa
Dag 14
Ankomst Stockholm

Hotell

Lake Naivasha Simba Lodge

 • Restaurang
 • Simbassäng
 • Värdeskåp
 • Presentaffär
 • Poolbar
 • Biljardbord
 • Massage
 • Tennis

Lake Naivasha Simba Lodge är en underbar miljö där modern komfort smälter samman med naturen för att erbjuda en miljö där gästerna kan njuta, återknyta kärleken till resor och återskapa kontakten med världen omkring dem. Varje rum är privat, du kan sitta på din balkong och titta på vilda djur, ta en tupplur och vakna upp till en fantastisk utsikt över bushen. Gå ner i varv på denna exklusiva plats och låt ditt hjärta börja slå i takt med Afrika.

Mara Simba Lodge

 • Restaurang
 • Simbassäng
 • Värdeskåp
 • Presentaffär
 • Biljardbord
 • Bar & lounge tv

Mara Simba lodge erbjuder en atmosfär i djungelstil och är det perfekta valet när man besöker Masai Mara. Mara-upplevelsen är drömmen för alla safariälskare. Under månaderna augusti till november kommer tusentals besökare till Masai Mara, för att bevittna det som kallas den stora migrationen.

 

Leopard Beach Resort & Spa

 • 198 rum
 • kantor
 • säker
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen ingår i priset
 • 24h reception

En exklusiv resort belägen ca 35 km från Mombassa, i en tropisk trädgård och vid den vackraste Diani Beach. Gästerna har till sitt förfogande simbassänger, spaavdelningen "Uzuri spa and fitness forest", samt barer och restauranger som ligger både vid stranden, poolerna och i trädgården.

Alla rum - superior, deluxe, sviter och villor - är stora, moderna och utrustade med alla bekvämligheter: dusch, luftkonditionering, Wi-Fi, hårtork och minibar.

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
69 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm till Nairobi

Vi flyger från Stockholm med kurs mot Kenya med en mellanlandning på vägen.

Dag 2
Nairobi till Lake Naivasha. Båttur till Crescent Island och tur till fots

Vi anländer tidigt på morgonen och kör i ca. två timmar till Lake Naivasha, den högst belägna sjön i The Great Rift Valley och inkvarteras på hotellet Naivasha Simba Lodge, vackert beläget vid sjökanten omgivet av papyrus och gula akacieträd. Efter inkvartering tar vi en båttur mellan slumrande flodhästar till Crescent Island, där vi kan gå fritt runt bland giraffer, eland-antiloper och zebror och kanske ser vi några av de 450 fågelarter som finns i området.

Dag 3
Lake Naivasha och Lake Nakuru, på jakt efter noshörning, flamingoer och giraffer

Vi låter bagaget stå och kör genom det kenyanska jordbrukshöglandet till sodasjön Lake Nakuru, känt för sitt stora och vackra flamingobestånd och rika fågelliv i övrigt. Det är en ganska liten nationalpark, mitt i ett utvecklat område, men här finns ändå en stor chans för att få syn på båda noshörningsarterna och den sällsynta Baringo eller Rotschild-giraffen. Under en vanlig dagssafari finns det goda möjligheter att se de flesta av de mest kända savanndjur på nära håll. Vi kör tillbaka till Naivasha och övernattar på Simba Lodge.

Dag 4
Turen går vidare genom Great Rift Valley till vår Lodge i Masai Mara.

Körtiden idag ligger mellan 5 och 6 timmar beroende på väderförhållandena. Vi kör som sagt i Albatros specialbyggda och bekväma Landcruisers, det bästa sättet att skydda sig mot vädret och ta sig fram på savannens ofta svårframkomliga vägar.

Turen går genom The Great Rift Valley – det stora gravsänkesystemet (riftsystemet) i Östafrika – och dagens mål är de viltrika Masai Mara-slätterna i sydvästra Kenya. Omedelbart efter att vi har lämnat Nakuru börjar savanndjuren att dominera, och när vi anländer till Mara på eftermiddagen har det nog redan varit en god safaridag. Masai Mara är en samlad beteckning på ett stort område med flera olika skyddsområden. Vi kör in i den äldsta, ursprungliga delen, Masai Mara National Reserve, som gränsar till Tanzania mitt i viltmigrationens huvudspår.
De följande dagarna kör vi safariturer tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, då djuren är som mest aktiva. Minst en av dagarna kör vi ut på en heldagstur med lunchpaket. Väderförhållanden och viltförekomst är avgörande för dagsprogrammet, men under alla omständigheter vill vi uppleva stora mängder djur och få oförglömliga upplevelser i ett av världens mest storslagna naturområden.

Vi bor på det utmärkta Mara Simba Lodge (4*) i reservatet.

Dag 5
Heldagssafari i Masai Mara.

Masai Mara utgör den nordvästra delen av Serengetis ekosystem och karakteriseras av ett tätt och artrikt viltbestånd, ett resultat av de många vattendragen och en relativt rik nederbörd. De senaste åren har det inte förekommit längre torrperioder (höstmånaderna är teoretiskt sett torra och brunbrända innan höstregnen börjar i november), så viltbestånden har ökat stort. Lejon, elefanter, giraffer och de flesta övriga savanndjuren är vanligt förekommande här. Hela dagen är avsatt till safari.

Dag 6
Heldagssafari i Masai Mara.

Hela dagen tillbringas i Masai Mara. Safariturer körs vanligtvis tidig morgon, innan lunch och sent på eftermiddagen, eller som heldagssafari då man tar med lunch. Om det finns gott om vilt omkring vår lodge, väljer vi att köra flera kortare turer eller färre och längre turer om viltmängden i området är begränsad. Våra fordon kan ta sig fram överallt, även om det kan ta längre tid när vägarna är gyttjiga av regn.

Dag 7
Masai Mara och Massajbyar.

De många floderna samt en och annan regnskur ger vatten och näring till Kenyas största viltbestånd, vilket inbegriper ett stort antal lejon, den sällsynta roan-antilopen, topi-antilopen, stora elefanthjordar, tusentals krokodiler och flodhästflockar, som kan iakttas från flodkanterna längs Mar River.

I Masai Mara finns nästan alla typiska savanndjur – i rikligt antal. Tillgången på vatten gör att man nästan är garanterad att se det mesta året runt, men migrationen är något alldeles speciellt, själva kronan på verket. Den bästa tiden för besök är från början av augusti till sent i oktober, med september som allra bäst. Det kan dock variera lite från år till år.

Mara är ett gammalt Massajområde och runt den inre parken kan man se de färgstarka krigarfolken föra sina boskapshjordar över savannen. Det finns också tid att besöka en lokal by.

Dag 8
Masai Mara till Nairobi. Karen Blixens Farm och Giraffcenter.

Efter en morgonsafari kör vi mot Nairobi. Vi kör i lugnt tempo och stannar kanske i ”massajernas huvudstad” Narok och besöker Karen Blixens hus och Giraffcentret, som ligger i utkanten av Nairobi. Vi inkvarteras på det utmärkta Ole Sereni Hotel, med utsikt över Nairobi Nationalpark.

Dag 9–12
Leopard Beach Resort & Spa, Diani Beach, Mombasa.

Dessa dagar ska vi njuta av en exklusiv kust- och strandsemester på en av världens bästa stränder.

Dag 9 tar vi tåget ”Madaraka Express” till Mombasa. Tåget avgår kl 0800 och kör genom Amboseli förbi Kilimanjaro och vidare genom Tsavo Nationalpark till Mombasa. Turen beräknas ta 6 timmar med ankomst omkring kl 1400. Reseledaren kommer inte att vara med gruppen på denna delen av resan.
Observera att det inte är tillåtet att ta med dryck ombord på tåget.

Leopard Beach Resort & Spa är ett av Mombasas topphotell och ligger direkt på stranden och har alla tänkbara faciliteter, inklusive olika former för vattensport, korallrev och exklusiva à la carte-restauranger, pooler, jacuzzier och motionsrum. Underbara stora rum med  luftkonditionering, platt-TV, kaffe- och tefaciliteter, minibar, m.m.

I Mombasa finns det, förutom stora strandområden, också många aktiviteter som exempelvis golf, fiskemöjligheter och dykning.  Det finns också en mängd utflyktsmöjligheter till Mombasa stad, Gedi-ruinen i Malindi och Marinereservatet, och du kan fortsätta safarin med ett besök i Tsavo. Skaldjursälskare kan få sin dröm uppfylld med hummer serverad varje dag till bästa priset. Prisnivån är generellt ganska låg.

Dag 13
Hemresa

Efter frukost kör vi till flygplatsen i Diani (ca. 15 minuters körtid från vårt hotell) och vi flyger tillbaka till Nairobi och vidare till Jomo Kenyatta-flygplatsen och vi lyfter med kurs mot Stockholm.

Dag 14
Ankomst Stockholm

Prisinformation

Resans pris

Från 69 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
19 998:–
Barnpris

Fra: 43 998 SEK för barn 2-11 år

Prisen inkluderer
 • Svensk reseledare (Reseledare endast dag 1-8)
 • Flyg Stockholm – Nairobi t/r *med en mellanlandning med 5-stjärniga Qatar Airways
 • Enkel tågresa Nairobi-Mombasa med Madaraka Express
 • Enkel flygresa Diani -Wilson, bagageutrymme 15 kg
 • Safari och utflykter enl. program i Landcruisers med fönsterplats till alla 
 • 2 nätter på Lake Naivasha Simba Lodge (Helpension)
 • 4 nätter på Mara Simba Lodge   (Helpension)
 • 1 natt på 5-stjärniga Ole Sereni Hotel
 • 4 nätter på Leopards Beach Resort & Spa (halvpension)
 • Frukost alla dagar, 7 luncher el. matpaket och 10 middagar
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsförsäkring 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Dricks (räkna med ca. 130 USD per person)
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Enkelrumstillägg
 • e-Visa till Kenya ca. 50 USD. Lär mer här
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift på 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är bra att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsturer/utflykter och resdagar, då du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Observera att på inrikesflyg i Kenya är det endast tillåtet att ta med ett bagage på max 15 kg per person vid incheckningen, inklusive handbagage.

Tänk på att endast mjuka väskor är tillåtna.

Plastpåsar i Tanzania och Kenya

Vi måste uppmärksamma att myndigheter i Tanzania och Kenya nyligen har antagit en lag som förbjuder import och användning av plastpåsar, varför de vanliga skattefria plastpåsarna inte heller får tas med vid inresa till Tanzania och Kenya. För att undvika att ni som eventuellt planerar att göra inköp i samband med flyget ska behöva få er plastpåse beslagtagen vid ankomsten till Tanzania och Kenya vill vi uppmuntra er att ta med till exempel en tygpåse till förvaringen dina inköp.

När du anländer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya måste du därför slänga plastpåsen som du fick i samband med ditt taxfreeköp - det finns stora avfallscontainrar uppsatta just för detta - och lägga dina taxfreevaror i tygpåsen du tagit med dig , eller vad du har valt att ta med dig som alternativ till plastpåsen.
Eftersom lagstiftningen förbjuder all import – och användning – av plastpåsar är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i bagaget.

Det är alltså ALL användning av plastpåsar som är förbjudet enligt lag i Tanzania och Kenya och du riskerar stora böter om du inte följer detta.

Väder och årstider

Du kan dela upp året i Kenya i tre årstider. Januari till slutet av mars och igen från slutet av juni till slutet av oktober kallas torrperioden. Den långa regnperioden pågår från slutet av mars till slutet av juni, medan det korta regnet faller i november. Förutom mitten av april till mitten av maj är det fantastiskt att resa i Kenya. Om du väljer att resa i april, juni och november måste du vara beredd på lite regn, som oftast faller på natten eller som en kort regnskur mitt på eftermiddagen. Det betyder inte på något sätt att du ska hålla dig borta under dessa månader – tvärtom. De senaste åren finns det dock en tendens att förvänta sig regn året runt. Mätningar visar att det inte kommer mer regn, men att nederbörden har fördelats bättre över året, vilket är särskilt gynnsamt för växternas tillväxt och därmed viltet.

Många människor är förvånade över klimatet i Kenya. Landet ligger vid ekvatorn, och ändå är temperaturerna extremt behagliga. Detta eftersom safariområdena ligger mellan 700-2 200 meter över havet. Dagstemperaturerna är i stort sett desamma året runt och ligger mellan 25-32°C. Natt- och morgontemperaturerna är något lägre, och det är en bra idé att ta med en vindjacka för morgonsafariterna. Klimatet vid kusten är förstås något fuktigare och varmare, men det känns sällan för varmt. Temperaturer under dagen ligger mellan 28-34°C och den konstanta vinden gör det mycket behagligt. Naturligtvis ska det nämnas att det kan regna året runt, och att temperaturerna kan avvika från de nämnda.

Transport

Man måste vara medveten om att vissa vägar är i mycket dåligt skick.

Mere om Kenya

Här kan du läsa mer om Kenya: https://www.albatros.se/resmal/afrika/kenya
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad och tips och se om du behöver visum eller vaccination.

 

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Högklassiga safariturer med kunniga guider och omväxlande program. En spännande resa där vi kom nära alla stora djur i stort sett varje dag och även fick följa dem när de jagade. Höjdpunkten var nog "The great migration" över floden mot Serengeti. Mycket välorganiserad resa där allt fungerade bra.
Date published: 2023-10-09
Rated 4 out of 5 by from En fin safari! Efter en lång resa kom vi äntligen till Masai Mara. Alla långa resor på nästan obefintliga vägar var glömda när vi såg de första zebrorna som tog sig över floden. Början på ”The Great Migration”.
Date published: 2023-10-01
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk upplevelse Personlig och engagerad och kunnig reseledare och chaufför, fina hotell/lodger och bra upplagt gällande safaris och andra upplevelser.
Date published: 2023-09-25
Rated 4 out of 5 by from Innehållsrik resa Spännande och intressant safariresa. Mycket bra reseledare.
Date published: 2023-09-25
Rated 4 out of 5 by from Fantastiska upplevelser av djur och natur Tidiga morgnar och många timmar på skumpiga vägar belönades med fantastiska upplevelser av vilda djur. Vi såg t ex gepard som jagade, lejon som solade och många andra spännande djur. Kamera och/eller kikare är ett måste, men det där med safarifärg på kläderna är mindre viktigt. Vår reseledare Ricky var ett riktigt proffs som med både stor charm och djup kunskap satte guldkant på resan. Ett stort plus var att vi var en relativt liten grupp som reste tillsammans. Det var också skönt att få avrunda den intensiva safariresan med några lugna dagar på stranden (även om det hade kunnat vara fler dagar).
Date published: 2023-09-22
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk och minnesvärd resa Bra program, kunnig och trevlig reseledare, mycket skickliga chaufförer, vänligt bemötande av lokal personal, hög standard på boende.
Date published: 2023-09-20
 • y_2023, m_12, d_3, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_KERTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor