Algarve – kusten där ljuset och färgerna möts

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplevelser på Portugals vackra sydkust

Med avstamp i den vackra kuststaden Praia da Rocha vid orten Portimão på Portugals sydkust får vi uppleva små sandstränder, azurblått vatten och äkta portugisisk charm. Vi tittar närmare på några av södra Portugals många sevärdheter samtidigt som vi fyller på d-vitaminnivåerna i det varma klimatet. Vi bor i stora rum på ett fyrstjärnigt hotell med halvpension precis vid havet. I priset ingår spännande utflykter till bland annat Cabo São Vicente, Lagos och en olivolje- och korkproducent, och längs vägen får vi höra om allt från korkekar, oliver och sardiner till Portugals tid som sjöfararnation. Vi ska även besöka en marknad i Loulé och ta tillfället i akt att bara koppla av och njuta av tillvaron. Den som vill kan köpa till en utflykt till Faro och naturområdet Rio Formosa.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm – Faro – Portimaõ
Dag 2 Portimão och sardin- och fiskemuseet
Dag 3 Heldagsutflykt till Sagres, Cabo São Vicente och Lagos
Dag 4 Härlig dag på egen hand i Praia da Rocha
Dag 5 Heldagsutflykt till korkfabrik, Tavira och olivoljeproducent
Dag 6 Ledig dag eller utflykt till Faro och naturområdet Ria Formosa
Dag 7 Heldagsutflykt till Loulé och Alte
Dag 8 Hemresa

Hotell

Hotel da Rocha

Vårt 4-stjärniga hotell ligger i den trevliga lilla kuststaden Praia da Rocha, endast två kilometer från storstaden Portimão (55 000 invånare) och 75 kilometer väster om Faro. Hotellet har 158 stora rum (41 m2), alla med balkong, stort badrum, luftkonditionering, satellit-tv, telefon, minibar, mikrovågsugn, vattenkokare och förvaringsbox (gratis). Standardrummen vetter mot staden. Det finns möjlighet att köpa till delvis havsutsikt och havsutsikt mot pristillägg.

Hotellet har gratis Wi-Fi, både på rummen och på gemensamma ytor. Till hotellet hör ett härligt poolområde med solstolar och ouppvärmd utomhuspool. På hotellet finns även en restaurang, bar och möteslokaler. Hotellet har även ett litet gym.

Den lilla strandpromenaden lockar till en promenad från hotellet och längs kustlinjen, en liten båttur till andra sidan floden eller en snabb promenad inne i Portimão. Det finns många bra matställen i området. Inne i Portimão finns ett stort köpcentrum. Det är cirka 700 meter till marinan och 2,1 kilometer till Portimão.

Det är väldigt enkelt att ta sig runt i Portimão och lokalbussen kostar några euro. Den som vill har även möjlighet att delta i andra utflykter i området. Reseledaren ger gärna tips och råd.

Hotel da Rocha

Avenida Tomás Cabreira

8500-802 Praia da Rocha

Telefon: +351 282 424 081 och +351 925 407 730

Fax: +351 282 415 988

Email: reservas@hoteldarocha

Website: www.hoteldarocha.com


Vi har tre rumskategorier på hotellet:

Standardrum – Classic Suites
Standardrummen vetter mot staden och är 41 m2. Balkongen 6 m2.
Finns även som Classic Family Suites med extra säng.

Standardrum med begränsad havsutsikt – Prestige Suites with side sea view
De här rummen vetter västerut och är 41 m2. Ligger på de nedersta våningarna. Balkongen är 6 m2.
Kan bokas mot ett tillägg på - 
Se prisöversikten vedrörande resan.
Finns även som Prestige Family Suites med extra säng.

Standardrum med havsutsikt – Deluxe with sea view
De här härliga rummen vetter söderut mot havet och har havsutsikt. Rummen är 30 m2 och ligger på de nedersta våningarna. Balkongen är 4 m2.
Begränsat antal. De här rummen kan bokas mot ett tillägg på - 
Se prisöversikten vedrörande resan.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
12 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Utflykterna i programmet genomförs möjligtvis på andra dagar än nämnt ovan. Det slutgiltiga dagsprogrammet meddelas vid ankomsten.
Dag 1
Stockholm – Faro – Portimaõ

Vi flyger till Faro och styr sedan kosan västerut mot vår ort på Algarvekusten.

Algarve är känt för sina vackra vikar och stränder, och kusten har länge varit ett populärt resmål. Med sitt azurblå vatten, sin vita sand och sina klippformationer är Algarve en ytterst vacker bekantskap, som dessutom innehåller mycket mer än bara stränder och vatten. Algarve har en lång och rik historik, och här hittar vi spåren efter många av de europeiska folkslagen. 
Vi bor på det trevliga, välbelägna och välrenommerade fyrstjärniga hotellet Hotel da Rocha, som ligger i den kända badorten Praia da Rocha vid Portimão. Hotellet ligger nära stranden i den trevliga badorten, och vid det härliga poolområdet kan vi njuta av solen med en bra bok i ena handen och en god kopp kaffe i den andra. Hotellet har en bra bar och restaurangen serverar en vällagad och varierande buffé. Rummen är stora och bekväma.

Hotellet ligger på gångavstånd till Portimão centrum (2,1 kilometer) och ligger precis vid vattnet i Praia da Rocha. På vårt hotell får vi fem middagar och frukost varje dag.
När vi är framme checkar vi in på hotellet och äter vår första gemensamma middag.
(Sträcka 75 kilometer, körtid cirka 1 timme)  

Dag 2
Portimão och sardin- och fiskemuseet
Vi ska självklart njuta av det lokala köket!

Vi inleder dagen med ett litet välkomstmöte och därefter är det dags att lära känna miljön runt hotellet. Vi övar oss på att ta lokalbussen, och från området Praia da Rocha beger vi oss till Portimãos centrum. Under vår rundtur i staden stannar vi vid Portimão museum som är en gammal konservfabrik som en gång i tiden producerade de världsberömda portugisiska sardinerna. I dag får vi lära oss mer om fiskets historia. Just fisket var tidigare ortens primära inkomstkälla och museet berättar hela historien fram till i dag. Inne i Portimão tar vi med oss en stadskarta och beger oss tillsammans ut på en liten trevlig vandring. Vi fördjupar oss i stadens historiska och kulturella upplevelser och lär känna den lite bättre innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 3
Heldagsutflykt till Sagres, Cabo São Vicente och Lagos
Torget i Lagos

Idag går turen till Algarvekustens västra del där vi förutom att uppleva enormt vacker natur även vandrar i historiens fotspår. Vi inleder med att köra till Ponta de Sagres som ligger på den sydvästra spetsen av Iberiska halvön. På 1300-talet trodde man att just den här platsen slutet på den kända världen och Europas allra västligaste punkt. Egentligen är det Cabo da Roca norr om Lissabon som bär den titeln, men en sak är säker och det är att det här var den sista utposten de portugisiska sjöfararna såg när de under Henrik Sjöfararen drog ut för att erövra de många kolonierna, från Brasilien till Mocambique, och hela vägen vidare till Goa i Indien och Macau vid kinesiska gränsen. Härute vid Sagres och Cabo de São Vincente, där Europas landmassor plötsligt försvinner ner i det blå havet från klipporna som konstant träffas av Atlantens skoningslösa vågor, hittar vi ruinerna av den gamla sjöfartsskolan. Här studerade man från 1400-talet astronomi, kartografi, kosmografi och allt som förknippas med sjöfart, och det var här man fostrade några av de stora upptäcktsresenärerna från Portugals spännande kolonialhistoria.

Från Sagres beger vi oss till den trevliga staden Lagos, som skapade sin enorma rikedom på karavellernas tid. Det var härifrån de stora skeppen drog ut när de skulle utforska Afrikas kuster, och det var hit de förde alla sina rikedomar. Stadens stolthet är navigatören Gil Eanes, han som bevisade att världen inte slutade vid Cape Bojador på Afrikas västkust, och att havet inte var fullt av monster. Staden har naturligtvis rest en staty av både hjälten Gil Eanes och Henrik Sjöfararen, mannen som inledde Portugals storhetstid. Vi strosar runt i den trevliga staden som kan lära oss mycket om Portugals stolta historik, men även baksidan av den i form av den slavhandel som följde i kolonialiseringens kölvatten. Just här anordnades Europas första slavmarknad. Vi är tillbaka på hotellet under seneftermiddagen.
(Sträcka 140 kilometer, totalt 2 timmar, 15 minuter)

Dag 4
Härlig dag på egen hand i Praia da Rocha
Fantastiska vyer vid Praia da Rocha

Gör en vandring längs den vackra kuststräckan eller slå er ner på ett café med en härlig kopp kaffe och njut av det fina vädret.

Dag 5
Heldagsutflykt till korkfabrik, Tavira och olivoljeproducent
Vi lär oss mer om hur man producerar kork

Redan från bussfönstret har vi sett korkekarna med deras klassiska röda nyskördade trädstammar som lyser upp landskapet. Vart tionde år donerar träden sin varma kåda till den viktiga korkproduktionen. Efter det väntar de tålmodigt i ytterligare tio år i den varma solen innan de återigen får chansen att bli en kork på en champagneflaska, och med en riktig knall förkunna slutet på sin livscykel. 

Vi kör till närbelägna São Brás de Alportel för att besöka en korkfabrik vars historik sträcker sig hela vägen tillbaka till 1935. Hemma möter vi ofta korkekens bark när vi korkar upp en flaska vin, men här används korkeken till mycket mer än så, bland annat skor, hattar, underlägg, möbler och golv. Under vårt besök på den moderna korkfabriken möts vi av massor av bark från trädet utanför fabriken. Vi får lära oss mer om arbetet med att skörda och producera korkprodukter, och vi vägleds genom alla steg i processen till att tillverka naturmaterialet. Den som en gång har besökt en korkfabrik kommer alltid att få en speciell känsla i kroppen när vinflaskan korkas upp.

Nästa anhalt är den vackra staden Tavira som ligger vid floden Gilão. Staden är hemvist åt romerska broar, renässanskyrkor och historiska monument. Efter en liten rundvandring i staden är det dags för lunch på egen hand innan vi på eftermiddagen beger oss till Montcarapacho där vi ska besöka en olivoljeproducent och lära oss mer om oliver och olivolja, och naturligtvis ska vi även få smaka på olika typer av olivolja innan vi på seneftermiddagen återvänder till vårt hotell.
(Sträcka 200 kilometer, total körtid cirka 3 timmar)

Dag 6
Ledig dag eller utflykt till Faro och naturområdet Ria Formosa
Charmiga gator i Faro

Från Praia da Rocha kör vi till den trevliga storstaden Faro, som många besökare av Algarvekusten tyvärr ofta hoppar missar. Den trevliga staden kan stoltsera med den vackra gamla stadsdelen Cidade Velha. Här hittar vi vackra gamla hus omgärdade av gammal stadsmur såväl som den gotiska katedralen och det gamla biskopspalatset. Vår vandring genom staden slutar vid kajen Cais da Porta Nova, och här ska vi kliva ombord på en komfortabel katamaran för att utforska den fridlysta våtmarken Ria Formosa, som träcker sig 60 kilometer längs kusten och är förbunden med Atlanten via sex små utlopp. Här finns bördig sumpmark med sandbankar och ett vackert lagunsystem på ett frodigt markområde med ett rikt djur- och fågelliv som är helt unikt för Portugal.

Vi avslutar båtturen med att njuta av den vackra utsikten över den gamla stadsdelen innan vi hoppar i land igen, och på egen hand äter lunch och utforskar shoppingutbudet.
Vi är tillbaka på hotellet tidig eftermiddag.

(Dagens totala sträcka cirka 150 kilometer, körtid 2 timmar)

Utflykten bokas hemifrån och kostar 540 SEK. Lägst antal deltagare är 20 personer. (Det går att anmäla sig på plats om det fortfarande finns lediga platser på båten).

Dag 7
Heldagsutflykt till Loulé och Alte
Vackert hantverk i Portugal

På morgonen kan den som vill följa med till den stora och härliga övertäckta marknaden i Loulé. Inne i den vackra vitmålade byggnaden med de vackra röda tornen hittar vi ett myller av lokalinvånare som rör sig mellan bodarna. Här trängs vackra chilifrukter med torkade kryddor, och bodborden dignar av färsk frukt i all världens färger, och de hugade besökarna väljer noga ut grönsakerna och fisken som ska ställas fram vid söndagens familjelunch. Varför inte passa på att införskaffa lite piripiri-sås eller nygräddade kakor inför balkongstunden på hotellet. Marknaden har mer än bara mat att erbjuda och här hittar vi bland annat portugisiskt hantverk med färgsprakande keramiska föremål, koppargrytor, vackra broderier och flätade korgar, så passa på att ta ett litet reseminne med hem.

Vi besöker även den lilla orten Alte. Här kan vi strosa runt i den charmiga gamla stadsdelen och för en liten stund låta historiens vingslag susa runt ögonen. Här finns bland annat sagolikt vackra stenbroar som går över det lilla vattendraget som med nästan stoiskt lugn flyter stolt genom staden. Fonte Grande och Fonte Pequena har under historiens gång försett den gamla vattenkvarnen med en kontinuerlig och pålitlig kraft till dagens arbete.

(Sträcka cirka 122 kilometer, total körtid cirka 2 timmar)

Dag 8
Hemresa

Idag är det dags för oss att lämna Algarvekusten och köra till Faro för att flyga hem till Sverige.

(Sträcka 75 kilometer, körtid cirka 1 timme)

Utflykt till Faro och naturområdet Ria Formosa

Från Praia da Rocha kör vi till den trevliga storstaden Faro, som många besökare av Algarvekusten tyvärr ofta hoppar missar. Den trevliga staden kan stoltsera med den vackra gamla stadsdelen Cidade Velha. Här hittar vi vackra gamla hus omgärdade av gammal stadsmur såväl som den gotiska katedralen och det gamla biskopspalatset. Vår vandring genom staden slutar vid kajen Cais da Porta Nova, och här ska vi kliva ombord på en komfortabel katamaran för att utforska den fridlysta våtmarken Ria Formosa, som träcker sig 60 kilometer längs kusten och är förbunden med Atlanten via sex små utlopp. Här finns bördig sumpmark med sandbankar och ett vackert lagunsystem på ett frodigt markområde med ett rikt djur- och fågelliv som är helt unikt för Portugal.
Vi avslutar båtturen med att njuta av den vackra utsikten över den gamla stadsdelen innan vi hoppar i land igen, och på egen hand äter lunch och utforskar shoppingutbudet.
Vi är tillbaka på hotellet tidig eftermiddag.

(Dagens totala sträcka cirka 150 kilometer, körtid 2 timmar)

Utflykten bokas hemifrån och kostar 540 SEK. Lägst antal deltagare är 20 personer. (Det går att anmäla sig på plats om det fortfarande finns lediga platser på båten).

Charmiga gator i Faro

Prisinformation

Resans pris

Från 12 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 900:–
Tillägg för enkelrum

Hotellets priser för enkelrum är förhållandevis höga eftersom alla enkelrum är dubbelrum som hotellet skulle kunna sälja till två personer.

Standardrum som enkelrum: 2 350 SEK
Standardrum som enkelrum från 1/9: 2900 SEK

Om ni önskar en annan rumstyp tillkommer en uppgraderingsavgift enligt nedan x 2.
Begränsat antal.

Uppgradering av hotellrum

Delat dubbelrum med sned havsutsikt
Prestige suites with lateral sea view: 750 SEK per person

Delat dubbelrum med hel havsutsikt
Premium suites with frontal sea view: 980 SEK per person
Begränsat antal.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Faro t/r
 • Utflykter och transport enligt program
 • Frukost varje dag (dag 2–8) och 5 middagar på hotellet.
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflykt till Faro och Ria Formosa (Pris: 540 SEK). Bör bokas hemifrån senast 30 dagar före avresa.
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • City tax, om det krävs betalas det direkt på hotellet(2€ per person per natt)
 • Dricks till lokalguider och chaufför (räkna med 8 euro) och eventuell dricks till hotellpersonalen 
 • Personliga förnödenheter
 • Administrionsavgift per faktura utgår med 130 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en god idé att ta med en liten ryggsäck eller väska på dagsturer/utflykter. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Måltider

I resans pris ingår halvpension som består av frukost och middag som intas i hotellrestaurangen. Middagen består av en utmärkt buffé med mycket att välja på och något för varje tycke och smak.

Utflykter

På den här resan förväntas det att deltagarna inte är gångbesvärade. Flera av de städer vi besöker har kullerstensgator och ligger ofta på sluttningar. Därför är de här städerna svåra att ta sig fram i om man har svårt för att gå och på våra utflykter förväntar vi att man kan följa med gruppen. Om man mot förväntan upptäcker att man inte orkar följa med får man välja att ta en taxi eller sätta sig ner och njuta av livet på ett kafé.

Vädret

Algarve är en av städerna med flest soltimmar i Europa. November bjuder på 186 soltimmar och mars på hela 234 soltimmar. Jämförelsevis har Paris 75/126 och Stockholm 99 soltimmar. Genomsnittlig dagstemperatur i november och mars ligger på härliga 18 dagar. Det kan självklart regna även i Portugal, i så fall är nederbörden är oftast kort och kraftig.

Reseledare

Under vistelsen finns en reseledare från Albatros på plats. Reseledaren kommer under resans gång att stå för olika gemensamma arrangemang, hålla föredrag och naturligtvis leda utflykterna i programmet. Reseledarens roll är dock något annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros. Det betyder att reseledaren endast finns på plats vissa dagar eller kanske arrangerar en båttur på floden för dem som vill delta. Reseledaren är med andra ord resedeltagarnas kontaktperson på resan om det skulle uppstå behov för hjälp. Våra reseledare bor på plats i Portugal, har omfattande kunskaper om området och fungerar även som lokalguider.

Mer om Portugal

Här kan du läsa mer om Portugal: www.albatros-travel.se/resmal/europa/portugal

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Handen på hjärtat

information

Ibland väljer vi att ta flyget till Lissabon och ibland till Faro. Det är inte alltid möjligt att flyga direkt till Faro och därför behöver vi välja mellanlandning i Lissabon. Om mellanlandningen innebär en lång väntetid väljer vi att i stället köra från Lissabon eftersom vi avväger total transporttid och kostnader för att flyga den extra sträckan. Vi tittar även på vilka flygtider som passar våra kunder bäst. Ibland går det ett tidigt morgonflyg till Faro, men om det innebär att våra resenärer måste gå upp klockan 4 på morgonen tycker vi att det är bättre att flyga hem från Lissabon sent på eftermiddagen i stället. Tänk på att vi utvärderar varje detalj som om det vore vi själva som skulle resa, och att vi väljer det som är mest praktiskt, ekonomiskt och logiskt.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En omväxlande resa med mycket sevärt Vi hade en mycket trevlig och kunnig guide, som gjorde våra utflykter väldigt intressanta. Hotellet 'Praia da Rocha' var toppen med stora fina stora rum och goda bufféer. Dock var vi missnöjda med 'Fado'-utflykten. Maten som serverades var snålt tilltagen.
Date published: 2022-04-15
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med fina upplevelser Det var en resa med många utflykter och upplevelser. Våran reseguide besatt stora kunskaper om Portugal och förmedlade den på ett lättsamt sätt. Vädret hade lite mer att önska ....men vi var förberedda med varmare kläder
Date published: 2022-04-11
Rated 4 out of 5 by from Härlig resa Trevlig resa med många upplevelser o en fantastisk o kunnig reseledare. Synd bara att det var alldeles för många deltagare, 38 st. Om vi åker med Albatros igen så hoppas vi på mindre grupp
Date published: 2022-04-09
Rated 5 out of 5 by from Vacker klintkust och varierande trevliga utflykter Läget vid den vackra klintkusten perfekt för vackra promenader och närhet till intressanta utflyktsmål är perfekt. Professionell, pedagogisk guide som hade en stor grupp att hantera.
Date published: 2022-04-10
Rated 5 out of 5 by from Intressant, trevlig och innehållsrik. Vill gärna framhålla vår reseledare Karin, som verkligen kan Portugal och som delade med sig av sin kunskap.
Date published: 2022-04-18
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa till Algarve Reseledaren/guiden Karin var toppenbra: Mycket sakkunnig, tydlig och bestämd, personlig, glad & lättsam.
Date published: 2022-04-15
Rated 5 out of 5 by from En toppen resa Många fina och intressanta utflykter med en utmärkt och kunnig guide. Bra hotell med vänlig personal.
Date published: 2022-04-08
Rated 4 out of 5 by from Trevlig vistelse längs Portugals södra kust En lättsam, intressant och trevlig resa. Fungerade väl - trots en stor grupp om 38 personer.
Date published: 2022-04-10
 • y_2022, m_8, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_14
 • loc_sv_SE, sid_PTRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor