Äventyrskryssning till världens ände

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från eldiga Buenos Aires till Valparaíso i Chile – via Eldslandet på Sydamerikas sydspets

Följ med Albatros till ”världens ände” och upplev den enastående naturen och djurlivet i Patagonien, inklusive det mytomspunna Eldslandet och Chiles fantastiska skärgård. Vi besöker den lyxiga strandorten Punta del Este i Uruguay, rundar respektingivande Kap Horn i det stormiga Draksundet och kryssar längs Rio de la Plata – Silverfloden som Evert Taube skrev om i ”Fritiof och Carmencita”.

Resan bjuder också på spännande storstadsupplevelser i hela tre sydamerikanska huvudstäder: Argentinska Buenos Aires där man njuter av sensuell tango, möra biffar och porlande rödvin, Uruguays Montevideo med palats och parker, och Santiago i Chile som ligger förtrollande vackert mellan grönskande vinodlingar och de snötäckta Anderna. Dessutom rundar vi Kap Horn och passerar Magellansundet.

Vårt flytande hotell är det härliga kryssningsfartyget Celebrity Eclipse. Helpension ombord ingår förstås i priset, och om du uppgraderar till utvändig eller högre hyttkategori ingår även dryckespaket.

 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk/norsk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, chilensk peso

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Buenos Aires
Dag 2 Ankomst till Buenos Aires, Argentina, Stadsrundtur med lunch, incheckning på hotell
Dag 3 Buenos Aires, Argentina. Stadsrundtur, ombordstigning på kryssningsfartyget och möjlighet för tangoshow
Dag 4 Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hand och avfärd
Dag 5 Montevideo, Uruguay. Möjlighet för stadsvandring
Dag 6 Punta del Este, Uruguay. Stadsvandring i lokalområdet
Dag 7 På havet
Dag 8 Puerto Madryn, Argentina. Möjlighet för utflykt till pingvinkolonin Punta Tombo
Dag 9 På Atlanten
Dag 10 Kap Horn
Dag 11 Ushuaia, Argentina. Möjlighet för utflykt till Tierra del Fuego Nationalpark
Dag 12 Punta Arenas, Chile. Möjlighet för stadsvandring och utflykt till traditionell ranch med BBQ-lunch
Dag 13 Magellansundet
Dag 14 Genom den chilenska skärgården
Dag 15 Puerto Montt, Chile. Möjlighet för utflykt till Vicente Perez Rozales Nationalpark
Dag 16 På havet
Dag 17 San Antonio, Valparaiso och Santiago, Chile. Stadsrundvandring och incheckning på vårt hotell
Dag 18 Santiago, Chile och avfärd
Dag 19 Hemkomst

Celebrity Eclipse

Ombord på det här fartyget är du garanterad en lyxig semester med alla de bekvämligheter du kan önska dig.
Celebrity Eclipse är ett av de nyaste fartygen i Solstice-klassen och ha en elegant inredning med känsla för de små detaljerna. Fartyget tillhör rederiet Celebrity Cruises stora fartyg med plats till 2 850 passagerare. Här finns en mängd möjligheter till en semester fullspäckad med upplevelser. Vad sägs om ett svalkande dopp i poolen, en skön behandling i spaet eller en kanske hellre en tur till gymmet? Fartygets restauranger erbjuder en uppsjö av olika valmöjligheter och på kvällarna kan du njuta av en föreställning eller ta en drink medan du njuter av utsikten från fartygets bekväma panoramalounge.
Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
49 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Buenos Aires
Vi reser från Stockholm mot Sydamerika och Buenos Aires.
Dag 2
Ankomst till Buenos Aires, Argentina, Stadsrundtur med lunch, incheckning på hotell
Färgglada hus i Buenos Aires

Under morgonen landar vi på Buenos Aires flygplats. Här blir vi hämtade med buss och ger oss direkt ut på en orienterande stadsvandring genom den eleganta staden med de breda boulevarderna, präktiga palatsen och chica affärsstråken som gett staden smeknamnet Sydamerikas Paris.

Vi åker till den nordliga delen av staden och börjar med att utforska stadsdelen Palermo – stadens gröna lunga – och njuter av de vackra, storslagna parkerna och minnesmärkerna, som ger oss en inblick i landets brokiga historia. Vi besöker stadsdelen Recoleta som är ett av stadens mest fashionabla villakvarter med eleganta, franskinspirerade hus. Det är också i Recoleta som vi hittar en pompös kyrkogård med gravar för alla stadens förnäma familjer, även Evita Peron, som ligger i familjegraven under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist för de superrika, som normalt sett lämnar sina bostäder i Buenos Aires under de varma somrarna. På vintern kan man se de fina damerna släntra upp och ner längs stadens förnäma stråk iförda päls och konstfulla frisyrer, kanske på väg till en tesalong för att träffa sina vänner.

Vi äter lunch på en av Buenos Aires typiska restauranger, de så kallade steakhouses, där vi kan njuta av en god bit kött, som Argentina har blivit så känt för. Sedan åker vi till vårt hotell och

checkar in. Vi äter en lätt välkomstmiddag på hotellet under kvällen.

Dag 3
Buenos Aires, Argentina. Stadsrundtur, ombordstigning på kryssningsfartyget och möjlighet för tangoshow
Ikväll finns möjlighet att uppleva en tangoshow!

Den här morgonen ska vi njuta av lite mer av Buenos Aires.

Stadsrundturen varar i cirka tre timmar och idag fokuserar vi på det historiska Buenos Aires: vi besöker stadsdelen La Boca, ett av stadens äldsta kvarter som på 1800-talet blev hemvist för tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden. Gatan “El Caminito” är känd för sina färgstarka hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller hus. Även om en lång rad kända argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom åren så är det framförallt Diego Maradona som har gjort klubben världskänd.

I centrum åker vi förbi Colón-teatern, stadens vackra operahus som är världsberömt för sin akustik – som sägs vara i princip perfekt. Colón-teatern ligger på världens bredaste gata, Avenida 9 de Julio, som har sju filer åt varje håll.  Det är en helt speciell upplevelse att besöka det stora torget Plaza de Mayo, där man verkligen känner historiens vingslag. Här tronar presidentpalatset som inte utan anledning kallas för Casa Rosada, “det rosa huset”, eftersom fasaderna har en markant, rosa färg. Det var från balkongen i presidentpalatset som Eva Perón – i folkmun känd som Evita – höll tal till sina trofasta anhängare bland landets många fattiga. Och det var också på Plaza de Mayo, som “Las Madres de Plaza de Mayo” – en grupp mammor till barn som försvann under den argentinska militärjuntan under åren 1977-2006 möttes en gång i veckan och demonstrerade för att få fram sanningen om sina försvunna barn.

Vi passerar flera av stadens legendariska caféer som vittnar om lokalinvånarnas förkärlek till gott kaffe. Vi ser också Kongresspalatset som rymmer Argentinas parlament och som uppfördes med Capitol Building i Washington D.C. som förebild.

Nu upplever vi ett av Buenos Aires mest berömda områden, nämligen tangokvarteret San Telmo. Kvarterets hjärta är det lilla torget Plaza Dorrego och längs de mysiga kullerstensbelagda gatorna ligger gallerier, matställen och små specialbutiker. Vi avrundar vår spännande upptäcktsfärd vid Puerto Madero, stadens gamla hamn där alla de gamla packhusen totalrenoverats och idag rymmer butiker och restauranger. Vi äter lunch på egen hand under dagen.

I Puerto Madero checkar vi in på kryssningsfartyget Celebrity Eclipse som kommer att vara vårt hem under de kommande 15 dagarna. Fartyget bjuder på allt man kan tänka sig på av härliga faciliteter, förstklassig service och utsökt mat och dryck.

Ikväll övernattar vi ombord på fartyget och efter check-in kan du välja att slappna av i din hytt eller ge dig ut på egna äventyr i den argentinska huvudstaden. Buenos Aires har ett effektivt och välfungerande metrosystem även om det är lättast – och inte särskilt dyrt – att ta en taxi.

Har du köpt till utflyktspaketet träffas vi igen på kvällen för att uppleva en eldig tangoshow. Dansen, med sin raffinerade blandning av nostalgi, dramatik, elegans och sensualitet, har sitt ursprung i San Telmos immigrantmiljö under 1800-talets senare del. Trots att tangon till en början betraktades som allt annat än rumsren skulle det inte dröja länge innan även det övre borgerskapet hade tagit den till sig.

Dagens stadsrundtur i Buenos Aires samt i Santiago och Valparaiso är inkluderade i resans pris. De övriga utflykterna (inklusive kvällens tangoshow) som erbjuds under resan är en del av utflyktspaketet som ska köpas till separat. (Se mer info under “Prisinformation”. Utflyktspaketet ska beställas senast 45 dagar före avresa och leds av reseledaren.)

Dag 4
Buenos Aires, Argentina. Tid på egen hand och avfärd Avfärd kl. 18.45
Celebrity Eclipse

Dagen i dag är vikt åt äventyr på egen hand, och du kan uppleva några av de platserna i Buenos Aires, som du inte har hunnit med än. Reseledaren står naturligtvis gärna till tjänst med tips och förslag på aktiviteter.

Du kan t.ex. besöka den store tangosångaren Carlos Gardels grav, som är en sann vallfärdsplats för tangoentusiaster från hela världen. Eller kanske du hellre vill flanera runt på Buenos Aires gator och torg och njut av stämningen som även inspirerade Evert Taube till många ljuva strofer.

Varför inte göra som Buenos Aires-borna, ”los porteños”, och bara njuta av en kopp kaffe av bästa kvalitet medan du insuper stadens stämning? Kanske efterföljt av ett besök på ett av stadens många museer eller i några av de mysiga shoppingstråken? Gågatan Calle Florida eller den flera kilometer långa shoppinggatan Santa Fe är bara några av de många möjligheterna som finns och du kan även gå på upptäcktsfärd i den mysiga stadsdelen San Telmo, där det finns en uppsjö av gallerier, antikvitetsaffärer och andra specialbutiker.

Tidigt på kvällen stävar fartyget ut från Buenos Aires. Kryssningen börjar på den mäktiga floden Rio de la Plata, Silverfloden, som ligger i en djup fjord mellan Argentina och Uruguay.

Dag 5
Montevideo, Uruguay. Möjlighet för stadsvandring Ankomst kl. 08.45, avfärd kl. 19.00
Uruguays huvudstad Montevideo

Nu har vi korsat Rio de la Plata och gör resans första landstigning i Montevideo – Uruguays huvudstad med cirka hälften av landets 3,3 miljoner invånare.

Montevideo är en livlig och trevlig stad med vackra parker, palats och ett stort kulturutbud. Den gamla stadsdelen är charmerande medan den moderna bjuder på spännande arkitektur. Dock har det ekonomiska läget i Sydamerika satt sin prägel på underhållet av byggnaderna på många platser i staden.

Montevideo grundades som ett resultat av kolonialtidens maktkamper mellan Spanien och Portugal. Spanjorerna uppförde nämligen staden som ett svar på portugisernas maktbas i Colonia cirka 100 km österut. Denna maktkamp mellan de två stora kolonialmakterna ledde senare till Uruguays självständighet.

Vi ger oss ut på stadsvandring till några av stadens största sevärdheter och under eftermiddagen har vi tid att på egen hand fortsätta på upptäcktsfärd i Montevideo. Nära hamnen ligger ett marknadsområde med trevliga små matställen och biffarna som serveras här är minsann inte sämre än de argentinska!

(Utflykten i Montevideo är en del av utflyktspaketet som köps till separat. Se under ”Prisinformation”).

Dag 6
Punta del Este, Uruguay. Stadsvandring i lokalområdet Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 18.00
Punta del Este

Uruguays exklusiva strandort Punta del Este kallas också Sydamerikas Monaco – vilket inte är svårt att förstå. Här finns oändliga vita stränder, vackra människor, ett livligt nattliv, kasinon och mängder av lyxyachter. Huvudparten av Punta del Este ligger på en halvö så här har du möjlighet att bada längs två kuster – den lugna, mansa, in mot Rio del la Plata och den mer blåsiga, brava, som vetter mot Atlanten och har bra surfingmöjligheter.

Till Bikini Beach går kändisarna och modellerna och Finger-stranden (Playa de los dedos) pryds av en stor skulptur föreställande fingrar som sticker upp ur sanden. Själva staden är en blandning av kolonialarkitektur och moderna byggnader. Många av stadens invånare är av europeisk härkomst vilket märks på atmosfären i staden. Strosa längs hamnpromenaden eller på Avenida Roosevelt som bjuder på stadens bästa shopping. Du kan också besöka konsthantverksmarknaden som har ett fint utbud av lokala varor eller den exklusiva Calle 20 där alla de stora modehusen har sina butiker.

För dem som vill följa med finns det möjlighet till en promenad med reseledaren i  omgivningarna.

Dag 7
På havet
Njut av livet ombord!
Idag njuter vi av en härligt avslappnande dag ombord! Börja t.ex. dagen med morgongymnastik i gymmet, besök spaet ombord och unna dig en skönhetsbehandling, ta ett dopp i jacuzzin eller poolen… Det finns ett trevligt bibliotek ombord där du kan läsa en god bok över en kopp te. Ta en promenad på däck och lär känna fartyget bättre… möjligheterna är oändliga! På kvällen står en härlig middag på huvudrestaurangen på menyn och sedan kan du följa med till teatern ombord för prima kvällsunderhållning.
Dag 8
Puerto Madryn, Argentina. Möjlighet för utflykt till pingvinkolonin Punta Tombo Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 17.30
Ta chansen och se pingviner!

Puerto Madryn är Chubut-provinsens naturliga inkörsport till det härliga Patagonien och en av de snabbast växande städerna i området. Staden ligger väl skyddad av Golfo Nuevo-bukten och längs den vackra strandpromenaden, Almirante Brown Boulevard, ligger husen med en fantastisk utsikt över Atlanten och Golfo Nuevo som framstår som en slags naturens amfiteater. Farvattnen utanför Madryn och Valdéshalvön är mycket fiskrika vilket lockar en rad havsdäggdjur och fåglar – bland annat Nordkapvalen som föder sina ungar här under frsommaren. Vid kusten ligger ett naturhistoriskt museum med en spännande utställning om regionens rika djurliv.

Dagens Albatroserbjudande är en utflykt till pingvinkolonin Punta Tombo som är Sydamerikas största fastlandshäckningsplats för pingviner – över en halv miljon Magellan pingviner håller till här. Magellanpingvinerna har fått sitt namn efter den portugisiske upptäcktsresanden Ferdinand Magellan (cirka 1480-1521) som också har gett Magellansundet dess namn.

I Punta Tombo upplever vi på nära håll de stora flockarna av pingviner som travar mellan sina bon långt nere i sanden och havet – där de dyker efter mat till ungarna. Det är en fantastisk upplevelse att se de flitiga pingvinerna i det fria. Kolonin är skyddad och det är viktigt att inte störa pingvinerna. Därför bör man undgå att tala för högt och att göra häftiga rörelser när man befinner sig här. Området bjuder också på en rad andra fåglar, bl.a. blåögd skarv, magellanskarv och jättestormfågel.

Under dagens utflykt ingår lunch i form av medhavd matsäck.

(Utflykten till Punta Tombo är en del av utflyktspaketet som köps till separat. Se under ”Prisinformation”).

Dag 9
På Atlanten Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 19.00
Nu beger vi oss långt söderut mot Sydamerikas sydligaste punkt. Använd dagen till havs till att koppla av, njuta av den friska havsbrisen och gå på upptäcktsfärd på skeppet där föredrag, dansundervisning, vinsmakning m.m. står på programmet.
Dag 10
Kap Horn
Det mytomspunna Kap Horn

Nu befinner vi oss i det stormiga Draksundet som skiljer Sydamerika från Den Antarktiska Halvön. Vi rundar det mytomspunna Kap Horn som ligger i den chilenska delen av Patagonien – bland sjöfarare finns ingen mer mytisk plats på jorden! Särskilt under segelfartygens tid fruktade sjömännen dessa farvatten med stundtals 20 meter höga vågor som pressade skeppen runt ”hornet”. Sir Francis Charles Chichester uttryckte besvikelse efter att han på sin ensamseglats med båten Gypsy Queen mötte ett engelskt inspektionsfartyg och ett lågflygande plan här:

”… jag förbannade dem; om det fanns en plats där jag räknade med att få vara ifred så var det vid Kap Horn…”

I Draksundet möter det kalla vattnet från Antarktis det varmare vattnet från Atlanten. Havet här är otroligt näringsrikt vilket gör det till en samlingsplats för olika typer av valar som späckhuggare, sydkapare och delfiner. Här finns också en mängd fågelarter, bland annat olika arter av albatross: vandringsalbatross, kungsalbatross, svartbrynad albatross, sotfärgad albatross, samt jättestormfågel, stormsvala och andra havsfåglar. Draksundet symboliserade i gamla tider porten mellan det kända och det okända, den oöverstigliga barriär där man mötte de första isbergen. Det är ett av världens mest oroliga farvatten med många stormar och höga vågor. Vi njuter av den friska vinden, havsfåglarna och med lite tur – grupper av valar – från vår trygga plats på däck. Den bästa platsen att iaktta de stora havsfåglarna är längst bak på fartyget där fåglarna följer i skeppets aktervind.

Dag 11
Ushuaia, Argentina. Möjlighet för utflykt till Tierra del Fuego Nationalpark Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 16.00

Under natten har vi kryssat från Atlanten in i det smala Beaglesundet som genomskär det mytomspunna Eldslandet på Sydamerikas sydspets.

Beaglesundet har fått sitt namn efter det skepp som Darwin använde på sin första världsomsegling och är synnerligen vackert under denna tid på året. Solen blänker i de sju enorma glaciärer som kastar sig ut i havet tillsammans med kaskader av smältvatten. Det vackra islandskapet bryts av de sällsamma, förvridna sydbokträden som har anpassat sig klimatet här i södra Patagonien. På vägen ut ur Beaglesundet passerar vi förmodligen flera klippskär som hyser kolonier av sjölejon och sälar.

Vi kastar ankar för Ushuaia, världens sydligast belägna stad, som ligger på Beaglesundets strand med vackra snöklädda bergstoppar i fonden. Utflyktspaketet inkluderar idag en utflykt till Tierra del Fuego Nationalpark – Eldslandets Nationalpark – som ligger cirka 11 kilometer väst om Ushuaia. Av parkens totala yta på 63 000 hektar är cirka 2 000 öppna för allmänheten, resten är totalt naturskyddsområde.  I området frodas ett rikt fågelliv och man kan bland annat ha turen att få se peruanska kondorer, albatrossar och skarvar. Under utflykten upplever vi den imponerande och vindpinade naturen på nära håll. Kom ihåg att ha med ett par bra vandringsskor då vi också ska vandra vid sjön Roca! Vi ser dessutom världens sydligast belägna järnvägslinje – anlagd av fångar från Ushuaia i början av 1900-talet. Mellan 1884 – 1947 skickades en rad av Argentinas farligaste kriminella och politiska fångar i fängelse i Ushuaia och även militärfängelset flyttades hit år 1911.

(Utflykten till Tierra del Fugo Nationalpark är en del av utflyktspaketet som köps till separat. Se under ”Prisinformation”).

Dag 12
Punta Arenas, Chile. Möjlighet för stadsvandring och utflykt till traditionell ranch med BBQ-lunch Ankomst kl. 09.00, avfärd kl. 18.30
Punta Arenas i Chile

Vi befinner oss nu på chilenskt farvatten och anländer tidigt om morgonen till Punta Arenas.

På dagens Albatrosutflykt börjar vi med att utforska stadens sevärdheter under en stadsrundtur som bland annat tar oss förbi det stora torget Plaza de Armas, stadens kyrkogård och utkiksplatsen Cerro la Cruz där man har en fantastisk utsikt över staden och Magellansundet.

Vi besöker också Maggiorino Borgatella-muséet som grundades av missionärer och som rymmer en fin utställning om Patagoniens urinvånare, deras historia och områdets rika natur. Vi får också en spännande inblick i livet på en patagonisk ranch, en ”estancia” när vi besöker Estancia Penitente. Ranchen grundades 1891 av nybyggaren Alexander Morrison och gården drivs fortfarande av hans ättlingar. I den vackra huvudbyggnaden märker man verkligen vingslagen från det förflutna – det är inte mycket som har förändrats sedan ranchen byggdes. Vi får också en liten demonstration i hur man klipper ranchens får.

Vi äter lunch på gården: en traditionell BBQ-måltid med grillat kött och goda tillbehör. Mätta och belåtna efter dagens utflykt återvänder vi till kryssningsfartyget.

(Dagens stadsrundtur och utflykten till Estancia Penitente är en del av utflyktspaketet som köps till separat. Se under ”Prisinformation”).

Dag 13
Magellansundet
Idag färdas vi genom Magellansundet, uppkallat efter den portugisiske kapten Ferdinand Magellan som liksom många andra sjöfarare på sin tid menade att den bästa sjövägen till Indonesien gick västerut. Den portugisiske kungen var inte lyhörd inför kapten Magellans idéer så Magellan valde att gå över till spanjorernas sida. 1519 lämnade han Sevilla med en flotta på fem skepp och 270 man med målet att hitta en seglingsbar väg västerut genom den sydamerikanska kontinenten. Magellan visade sig ha rätt i sina antaganden, även om han hade missbedämt jordens storlek. Han hittade passagen genom Eldslandet – idag Magellansundet – och fortsatte ut i det dittills okända Stilla havet.
Dag 14
Genom den chilenska skärgården
Vackra landskap i Patagonien
Idag upplever vi resans kanske vackraste landskap. Vi rör oss norrut genom fjordar och kanaler i det chilenska Patagonien och kryssar förbi glaciärer och tempererade urskogar medan vi håller utkik efter spännande fåglar och djur. Området kan jämföras med Alaskas Inside Passage och Nya Zeelands eller Norges västkust med den skillnaden att Patagoniens kuststräcka är mycket mer svårtillgänglig; från land är kusten helt omöjlig att nå.
Dag 15
Puerto Montt, Chile. Möjlighet för utflykt till Vicente Perez Rozales Nationalpark Ankomst kl. 08.00, avfärd kl. 17.00
Solnedgång över Puerto Montt

Puerto Montt är en av Chiles viktigaste städer. Staden grundades av tyska nybyggare i mitten av 1800-talet och idag är den mellaneuropeiska prägeln inte att ta miste på, bland annat går stadens hus i bjärta färger och har höga takkonstruktioner och rikt utsmyckade balkonger. Staden ligger i Patagoniens berömda sjödistrikt som bjuder på hundratals stora, djupblå sjöar, uråldriga skogar och brusande smältvattenfloder och vattenfall.

Dagens utflykt tar oss genom de vackra vulkanlandskapen till Vicente Perez Rozales Nationalpark där vi bland annat ser det imponerande Petrohue-vattenfallet med Osorno-vulkanen i bakgrunden och njuter av en båttur på den smaragdblå Lago Todos Los Santos.

Vi återvänder till Puerto Montt där vi har lite tid på egen hand. Bland annat finns en rik konsthantverkstradition i staden och man kan köpa fina träsnideriarbeten och textilier.

(Dagens utflykt från Puerto Montt är en del av utflyktspaketet som köps till separat. Se under ”Prisinformation”).

Dag 16
På havet
Upptäck livet ombord

Nu kryssar vi norrut med Chiles kust på styrbord sida och det öppna Stilla havet till babord. Vad sägs om att skämma bort dig själv lite extra idag? Fartygets SPA-avdelning erbjuder en rad havsinspirerade behandlingar; t.ex. massage med tång och lerbehandlingar med örtdoftande ångbad (behandlingarna beställs och betalas ombord på fartyget). Kanske tar du hellre en runda på löpbandet i motionscentret? Möjligheterna är oändliga – och du har en hel dag till att utforska dem!

Dag 17
San Antonio, Valparaiso och Santiago, Chile. Stadsrundvandring och incheckning på vårt hotell Ankomst kl. 05.00
Valparaíso är en av Chiles äldsta städer

Efter frukosten ombord är det dags att lämna vårt fartyg i industrihamnen San Antonio där vår buss väntar.

Nästa anhalt är Valparaíso, en av Chiles äldsta städer. Staden ligger i en bukt på flera höjder och är berömd för sina gamla kabelbanor varav många fortfarande används och går från hamnen upp till det gamla UNESCO-skyddade bostadskvarteren. Här bodde kolonialtidens tyska och engelska handelsmän i färgglada hus som lyser upp i stadsbilden. Staden är väl värd ett besök och vi ger oss ut på rundtur i Valparaiso. Vi bekantar oss med den UNESCO-skyddade historiske stadskärnan med sin vackra arkiitektur, parlamentet och Plaza Sotomayor.

Vi fortsätter till Santiago, Chiles huvudstad som ligger i en bred dal 600 meter över havet mitt bland vinodlingar och de snötäckta Anderna. Santiago är Sydamerikas femte största stad med cirka fem miljoner invånare. Stadens stora sevärdheter är bland annat det centrala torget, Plaza des Armas, den vackra San Francisco-kyrkan, operahuset, San Cristóbal-berget och Santa Lucia-backen.

En del av stadens stadsrundtur föregår till fots. Vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen på oss att uppleva Santiago på egen hand

Dag 18
Santiago, Chile och avfärd Ankomst kl. 6.00

I dag har det blivit dags att lämna den sydamerikanska kontinenten. Vi blir hämtade med buss på hotellet och beger oss mot flygplatsen.

OBS: Vi har en teknisk mellanlandning i Buenos Aires på väg mot Europa. Läs mer under Information om resan.

Dag 19
Hemkomst
Under eftermiddagen landar vi i Stockholm efter en oförglömlig resa.

Utflyktspaket

Speciellt för Albatros gäster har vi tagit fram ett utflyktspaket lett av vår reseledare. Utflyktspaketet ska bokas hemifrån senast 45 dagar innan avresa.

Utflyktspaketet innehåller: 

 • Buenos Aires: Tangoshow
 • Montevideo: Halvdags-stadsvandring till fots
 • Puerto Madryn: Heldagsutflykt till pingvinkolonin Punta Tombo, inkl. medhavd lunch.
 • Ushuaia: Halvdagsutflykt till Tierra del Fuego Nationalpark.
 • Punta Arenas: Stadsrundvandring och utflykt till Estancia Penitente inkl. barbecue-lunch.
 • Puerto Montt: Heldagsutflykt till Vicente Perez Rosales Nationalpark, inkl. lunch.

Pris:
6 998 kr per person

Upplev pingvinkolonin Punta Tombo

Prisinformation

Resans pris

Från 49 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelthytt
Tilllägg för invändig enkelhytt kat. 9: 23.998 kr
Tillägg för uppgradering av hytt

Läs mer om hytterna under Information om resan.

Uppgradering av dubbelhytt

 • Tillägg för utvändig dubbelhytt med fönster kat. 8: 4 998 kr per person 
 • Tillägg för utvändig dubbelhytt med balkong kat. 2B: 11.998 kr per person

 

Uppgradering av enkelhytt

 • Tilllägg för utvändig enkelhytt med fönster kat 8: 30.998 kr
 • Tilllägg för utvändig enkelhytt med balkong kat. 2B: 44 998 kr
Priset inkluderar
 • Svensk/norsk reseledare
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires och Santiago – Stockholm med mellanlandning
 • Stadsrundturer i buss och till fots i Buenos Aires, Valparaiso och i Santiago de Chile
 • Argentinsk lunch med mört kött dag 2
 • Lätt välkomstmiddag på hotell i Buenos Aires dag 2
 • Informationsmöten och föredrag av reseledare
 • 1 natt på centralt hotell i Buenos Aires med frukost
 • 1 natt på centralt hotell i Santiago de Chile med frukost
 • 14 nätters kryssning med Celebrity Eclipse i delad insides dubbelhytt
 • Helpension på kryssningsfartyget
 • Kaffe, te och isvatten på kryssningsfartyget
 • Dricks på fartyget (värde cirka 1 262 kr per person)
 • Hamnskatter och avgifter (värde cirka 1 584 kr per person)
 • Övriga skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/hemförsäkring
 • Ev. måltider på land och övriga middagar
 • Utflyktspaket (6 998 kr)
 • Eventuella extrautflykter och arrangemang
 • Tillägg för enkelhytt, utsides hytt och balkonghytt
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (ca 15 USD per person. Gäster med utflyktspaket bör beräkna ca 60 USD per person).
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Det finns olika hyttkategorier med allt från trevliga, rymliga interna hytter till pampiga sviter med egen balkong. Gemensamt för alla är att de har eget badrum och toalett, bra förvaringsutrymme, enkelsäng eller dubbelsäng. Dessutom är samtliga hytter utrustade med kylskåp och hårtork. Om du vill boka en svit ska du vända dig till Albatros.

Hyttkategori 09
Insides hytt med två enkelsängar eller dubbelsäng på däck 9. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligvis badrum.

Hyttkategori 08
Utsides hytt med fönster, däck 3. Hytterna två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis badrum.
 

Hyttkategori 2B
Utsides hytt med egen privat balkong på däck 6. Hytterna har panoramafönster och två enkelsängar eller dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis badrum.

Dryckespacket på kryssning

Om du uppgraderar till en utvändig hytt eller högre hyttkategori får du ett Classic dryckespaket under hela kryssningen. Paketet har ett värde av 365 kr per person per dygn och inkluderar obegränsad tillgång till utvalda alkoholfria drycker, öl, vin (per glas) cocktails och husets starksprit. Här kan du läsa mer om exakt vilka drycker det innehåller: https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf 

Dryckespaketet gäller endast för 1:a och 2:a person i hytten och endast för gäster över 21 år.

 

Vad ska man packa?

På en kryssning med Celebrity Cruise Line får man klä sig som man vill. Man behöver inte titta i dagens kryssningsprogram för att se vilken slags klädsel som rekommenderas till kvällens arrangemang, vilket man behöva på andra kryssningar. Under kryssningens gång genomförs dock ett par specialarrangemang där festklädsel i form av kostym för herrar och klänning för damer förväntas. Jeans, shorts, T-shirt och badkläder är inte tillåtna i restaurangerna efter kl. 17.30.

Bagage och packning
Det kan vara bra att ta med en mindre ryggsäck eller väska för dagsturer/utflykter och resdagar, eftersom du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Du behöver inte ta med handdukar.

Kom ihåg att luft är ett alldeles utmärkts isoleringsmaterial när den stängs in mellan flera lager kläder. Du har störst möjlighet att hålla värmen med flera tunna lager kläder än med ett eller två lager tjocka kläder. Det gör det även lättare för dig att anpassa din klädsel till det skiftande vädret. Vädret kan skifta mycket snabbt och plötsligt. Resenärer som tycker om vintersporter kan ta med sig sina sportkläder, men kom ihåg att du inte är lika aktiv här som när du sportar, och att du kan behöva några extra isolerande lager.

I Ushuaia och söderut vid Tierra del Fuego/Eldslandet ligger temperaturerna för det mesta mellan 10 till 20 grader. Även här kan det blåsa en (mycket) hård vind. I Buenos Aires är det å andra sidan mycket varmt med en genomsnittstemperatur på 25-35 grader.

Solglasögon
På Antarktis är UV-strålarna betydligt starkare än vi är vana vid. Solglasögon av hög kvalitet och med UV-skydd är ett absolut måste. Om du är glasögonbärare bör du prata med din optiker först så att du kan ta med dig extra solglasögon!

Kikare
Ett måste om du vill titta på fåglar och valar. Helst av hög kvalitet, gärna med 8 till 10 gånger förstoring och en lins med en diameter på minst 30 mm.

Kamera  
Större kameror bör medtas i en vattentät ryggsäck. Axelväskor är besvärliga att släpa runt på, och du kan räkna med skum som sprutar upp från vattnet. Ta med många reservbatterier och film. Liten ryggsäck, helst med vattentät yta, för personliga ägodelar under vandringarna. Föremålen kan även tas med i en plastpåse i ryggsäcken.

Böcker
Förvänta dig inte att hitta engelskspråkiga böcker i någon större utsträckning i Argentina och Chile. Ombord på fartyget finns det ett litet bibliotek, men igen försäljning av böcker. Det bästa är om du tar med dig det du vill läsa hemifrån.     

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Teknisk mellanlandning

Vänligen uppmärksamma att flyget har en teknisk mellanlandning på hemresan som inte nödvändigtvis anges i reseplanen. Under en teknisk mellanlandning lämnar man inte flyget utan väntar på att flyget ska bli klart till att fortsätta flygningen. Mellanlandningen tar inte så lång tid och påverkar inte den angivna ankomsttiden till destinationen.

Utflykter – halvdag och heldag

Det är kutym att dela upp utflykter i heldags- och halvdagsutflykter. Det innebär inte nödvändigtvis att utflykterna vara exakt en hel eller halv dag. En halvdagsutflykt pågår för det mesta om förmiddagen eller eller om eftermiddagen och sträcker sig inte över en måltid. Normalt sett återvänder man från utflykten så att det passar med lunch eller middag. Utflykterna varar för det mesta 2-4 timmar. En heldagsutflykt brukar vara ca 5-9 timmar, och sträcker sig för det mesta över en huvudmåltid som dock inte behöver ingå i priset. Detta anges i utflyktsbeskrivningen.

Tidsangivelser i programmet

Tids- och hamnangivelserna i resans program är med förbehåll för ändringar från rederiets sida. Det brukar inte förekomma många ändringar angående hamnarna vi ankommer till, men vissa mindre tidsändringar förekommer på nästan alla kryssningar, beroende på väder och vind. Vi väljer dock alltid att ha med tiderna i programmet, eftersom det ger en bra bild av hur mycket tid man förvänta sig att ha till förfogande i hamn/på land. Det är givetvis en del av upplevelsen när man kryssar!

Tidsskillnad

Santiago de Chile, Buenos Aires och Ushuaia är 4 timmar efter skandinavisk tid.
Före avresa

Pass

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – ska ha eget pass. Det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din resebokning. Tänk på att namnet på biljetten ska stå exakt som det står i passet.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

19ARCOC01ASE0803