Äventyrssafari i Sydafrika

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Denna exklusiva resa bjuder på klassiska safariupplevelser i det privata reservatet Entabeni Game Reserve i Sydafrika. Området är malariafritt!

Det är inte mycket som kan mäta sig med den alldeles speciella glöden över savannen under en morgonsafari. Det är svalt nu; vi möter viltet vid vattenhålen och vid floderna, där djuren släcker törsten - allt andas lugn och ro nu när nattens jakt är över.

På den här exklusiva safarin tar vi dig med på morgon- och eftermiddagssafarier, bush walks, och grillar under bar himmel på kvällen. Med utsikt över den mäktiga Entabeni-klippan kan vi uppleva alla de kända vilda djuren - inte bara "The Big Five" - elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard, utan även giraffer, flodhästar, krokodiler och vackra antiloper, för att inte tala om det otroliga fågellivet.

Vi tar dig med på en magisk resa till de vilda djuren mitt i Sydafrikas storslagna natur! Boka nu!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Johannesburg
Dag 2 Pretoria - stadsrundtur - Entabeni
Dag 3 Entabeni, morgonsafari på ”låglandet”
Dag 4 Entabeni, bush/game walk
Dag 5 Entabeni, eftermiddagssafari på högplatån
Dag 6 Besök i kulturby och på viltprojekt
Dag 7 Entabeni, bush/game walk
Dag 8 Entabeni, safari och bush braai
Dag 9 Johannesburg och Soweto. Hemresa
Dag 10 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Johannesburg
Vi flyger från Köpenhamn, beroende på avgång, på kvällen. Mat ombord på flyget ingår.
Dag 2
Pretoria - stadsrundtur - Entabeni

Vid ankomsten möts vi av vår guide på flygplatsen. Härifrån kör vi nordost mot Sydafrikas huvudstad, Pretoria. Vi ska på en liten stadsrundtur i den hektiska storstaden. Vi stannar bl a vid den berömda och vackra Union Building, varifrån vi har en storslagen panoramautsikt över staden. Efter lunchen (inte inkluderad) har vi en resa på ca 3 timmar framför oss.

Vi reser norrut genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet och passerar enorma vete-, majs-, solros- och jordnötsfält.

Vi passerar mindre städer och byar med varierande arkitektur. Efter att vi har bekantat oss med miljonstäderna Johannesburg och Pretoria är det intressant att se hur mindre städer i det moderna Sydafrika ser ut. Senare, längre norrut, reser sig den vackra, rödglödande Waterberg-bergskedjan framför oss. Här ligger Entabeni Game Reserve, dit vi anländer sent på eftermiddagen.

De kommande dagarna handlar om äkta afrikansk safari. Den vilda naturen, de öppna fordonen och de få besökande är den helt ideala kombinationen. The Waterberg Range är namngiven efter de talrika floder, bäckar och våtmarker som präglar naturen i denna del av Sydafrika. Waterberg är den samlade beteckningen för ett område som omfattar Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek och Mopel Range. Ett av jordens äldsta bergsområden med en i särklass storslagen och dramatisk natur, där de sydliga sluttningarna är präglade av vassa, nakna bergssidor och besynnerliga klippformationer, medan de norra sluttningarna långsamt sänker sig ner mot bushlandet och de öppna savannslätterna.

Entabeni betyder “stället vid berget” och när man först har sett den imponerande klippformationen, som höjer sig över området, förstår man varifrån namnet kommer.

Vår fantastiska lodge, som mycket passande heter Wildside Camp, ligger vid foten av berget med tät bush, savann och våtområden. Bortsett från kocken, serveringspersonalen och “rangers” har vi i stort sett lodgen för oss själva. Ja, det vill säga om man bortser från lejonflocken, flodhästar och annat storvilt som passerar genom campen. Det sker speciellt om natten och man ska pga. detta vänja sig vid att bli eskorterad “till sängs” av en beväpnad ranger.

Förutsatt att vi är framme i tid, kommer vi efter inlo­geringen på rummen att gå på en mindre safarivandring, för att sträcka på benen.

Dag 3
Entabeni, morgonsafari på ”låglandet”

Vi stannar de följande dagarna på vår härliga lodge. Under vår vistelse bjuds det på safariupplevelser var dag. Vi försöker variera upplevelserna från dag till dag och möjligheterna är många på Entabeni: vi ska prova både morgon- och eftermiddagssafari i fyrhjulsdrivna öppna fordon, och de som har lust kan komma med på s.k. ”bush walks” – spännande vandringsturer i bushen. Dessutom kommer vi att växla mellan safari vid foten av Entabeni-klippan i det våta låglandet, samt safari på höglandet där vi upplever en helt annorlunda natur och annat vilt. Vi äter middag mitt ute i ”det vilda” med bl.a. gnuer, kudu och impalor som våra enda åskådare.

Vårt sällskap kommer att delas upp i mindre grupper under ”game drives” och ”bush walks” så att vi inte är för många åt gången. Detta för att inte störa djuren i onödan. Det är dessutom nödvändigt att poängtera att turordningen i det beskrivna programmet kan variera beroende på väder och djurlivet – ännu en del av charmen med en safari.

Idag åker vi på en tidig morgonsafari. ”Early morning game drive” startar i soluppgången ca. klockan 06.00 och varar till 9-10 beroende på vad vi ser. Före start kan man få sig en kopp kaffe eller te i loungen. Det är inte mycket som kan mäta sig med den doftande gryningen och den alldeles speciella glöden över savannen under en morgonsafari. Det är svalt nu; vi möter viltet vid vattenhålen och vid floderna, där djuren släcker törsten – allt andas som regel lugn och ro när nattens jakt är över.

Erfarenhetsmässigt brukar vi redan efter den första safarin ha sett en hel del av Afrikas kända savannliv. Här, vid foten av bergsmassivet, är det speciellt lejon, flodhästar, noshörningar, gnuer, eland, kudu, vårtsvin, giraffer och impalor som vi kan se.

Det finns inga garantier för vad vi ser, när eller var och det är precis det som bidrar till att safari är en så spännande och annor­lunda upplevelse. När vi återvänder till Wild Side så väntar den stora, välförtjänta frukostbuffén.

Man måste vara uppmärksam på att det kan vara lite kyligt att åka på safari i öppna fordon, särskilt under de tidiga morgontimmarna och efter mörkrets inbrott. Man kan därför ha behov av en tjock, vindtät vinterjacka och gärna även en mössa. När solen står högt på himlen är det som en varm, svensk sommardag.

Under de varma timmarna mitt på dagen ges det möjlighet till att koppla av vid poolen eller i det svala lounge-området, eller kanske rent av att ta sig en tupplur på rummet.

Dag 4
Entabeni, bush/game walk

Dagen startar med ett spännande alternativ till ”game drive”. Entabeni erbjuder nämligen ”game walks”, där man får möjlighet att utforska området till fots, i sällskap med en erfaren ”tracker” och/eller en beväpnad ”ranger” – en helt fantastisk upplevelse.

Här kommer vi även nära inpå de små upplevelserna, såsom det enastående fågellivet omkring våt-markerna och floderna, insekter, växter och träd. Vi hittar bland mycket annat exempel på några av världens äldsta ”urpalmer” eller cykader. Vi kan också ha tur – att på behörigt avstånd – få se flodhästar som ligger och vilar sig i det grumliga vattnet dagarna efter att de har betat hela natten, vilket ofta sker nära Entabenis camp. Dessa ”game walks” kan också ha ett speciellt tema, som ofta beror på vädret och vad rangern anser är extra spännande under just den perioden vi besöker Entabeni.

Dag 5
Entabeni, eftermiddagssafari på högplatån

Den här eftermiddagen är reserverad för en safari och idag kör vi upp på bergsmassivet för att se vad höglandet har att bjuda på. Man kommer dit upp genom den mycket branta och smala Yellowwood-ravinen, som slingrar sig fram genom vattenfall och skogsklädda sluttningar, där hela babianfamiljer ofta kan ses på halsbrytande bergsbestigningsexpeditioner. Även områdets elefanter och zebror verkar vara födda med bergsbestignings-utrustning – det är inte ovanligt att man får syn på dem längs de branta sluttningarna. Dessutom kan man ha turen att få syn på någon av områdets sällsynta fiskörnar, som har sin nästen i närheten.

När vi i de stora fyrhjulsdrivna fordonen bestiger berget, flyttar vi oss från 900 m.ö.h till 1500 m.ö.h och passerar på vägen en viltsluss, varefter vi är i säkerhet för lejonen. Här på höglandet väntar elefanter, noshörningar, gnuer, giraffer, bufflar, strutsar, zebror samt ett hav av antiloper, bl.a. bushbock, impala, stenbock, eland, kudu och vattenbock. Dessutom stortrivs den eleganta, svartryggade jakalen häruppe så det finns goda förutsättningar för att se detta, annars så skygga djur. Senare på kvällen kan vi ev. få en skymt av den sällsynta leoparden, i dess favorit­omgivning i klipplandskapet bakom högslätten.

En ”Afternoon Game drive” startar på eftermiddagen, omkring klockan 16.00. Det är den långa eftermiddags/kvällssafarin, där vi tar en paus och njuter av den afrikanska solnedgången med en kall drink, innan de starka spotlightsen tänds till nattsafarin. Det är något av en själslig uppenbarelse, när plötsligt det södra halvklotets bländande stjärnhimmel tänds och när nattens tusentals främmande ljud hörs och doften av Afrikas röda jord och savann smyger sig in i ens sinnen. Safari på kvällen och natten är helt annorlunda än på morgonen. Det känns som man är i en annan värld. När strålkastarens ljuskägla söker sig över buskagen, lyser hundratals stora och små ögon – och allt precis intill oss. Någonting prasslar precis i närheten; är det en flock gnuer eller har de hungriga lejonen inlett nattens jakt?

Dag 6
Besök i kulturby och på viltprojekt

Waterberg regionen, där Entabeni ligger, är en av de äldsta bosättningarna i Sydafrika. Här kommer vi att bli introducerade i flera av de ursprung­liga folkslagen i området. Trots att Sydafrika i dag är ett mycket modernt land, hålls många av de traditionella kulturella värderingarna vid liv, och just i denna kulturby kan vi uppleva flera av danstraditionerna och få en känsla av, hur de olika folkslagen/etniska grupperna har levt.

Vi besöker även två olika viltprojekt - ett projekt som fokuserar på att skydda de vita lejonen i området och ett projekt där man bedriver buffeluppfödning.

Vi är tillbaka i Entabeni sent på eftermiddagen.

Dag 7
Entabeni, bush/game walk

Vi ska åter ut och uppleva bushen till fots, denna gång på eftermiddagen. Ljuset är ofta mycket vackert under denna tid på dygnet, vilket ger extra fina bilder. Vi är tillbaka på lodgen innan det blir mörkt.

Dag 8
Entabeni, safari och bush braai

Efter frukost är denna förmiddag avsatt till att koppla av vid lodgen. Det kommer att vara möjlighet (ej inkl.) att deltaga i diverse extra-utflykter, t ex. spännande helikopterutflykter, genom och över Waterbergs fantastiskt vackra raviner och dalar. Man kan också flygas till den mycket dramatiska klippan – ”Hanglip” – på 1800 meters höjd och avnjuta en middag.  På vår grann-lodge finns även en skönhetssalong, som erbjuder olika behandlingar. Man kan även ta en extra safaritur. Alla extra utflykter beställs och betalas på lodgen.

På eftermiddagen kör vi den stora eftermiddags- och kvällssafarin med efterföljande ”bush braai”. Genom åren har de vilda djuren vant sig vid bilar och besökare och man kan ofta se elefanter, giraffer och diverse antiloper beta nära safarifordonen, precis som att det inte är helt ovanligt att en lejonflock hindrar den fria passagen. Reservatet har så många täta skogs­områden och otillgängliga berg att viltet har massor av ställen att gömma sig på. På grund av detta föregår safarin på de vilda djurens villkor. Safarifordonen är öppna, terränggående fordon och det kommer ofta att vara nervpirrande när man befinner sig endast några få meter från en gigantisk elefant, för att inte tala om lejon eller noshörningar, utan något skyddande stängsel emellan; men rovdjuren förknippar inte formen av en bil och passagerare med mat – lyckligtvis. Efter en fantastisk safari ska vi efter mörkrets inbrott uppleva en riktig ”bush braai” i vildmarken. ”Braai” är det sydafrikanska namnet för utomhusgrill – en överdådig måltid mitt ute i den storslagna afrikanska naturen, under en sannolikt stjärnklar himmel.

Dag 9
Johannesburg och Soweto. Hemresa

Johannesburg eller Jo’burg, som den kallas i dagligt tal, är Sydafrikas största stad med över 6 miljoner invånare. Den påminner mycket om de moderna, nordamerikanska storstäderna med en stadskärna av skyskrapor i ett modernt affärsområde, som långsamt planar ut i små, låga förortskvarter. Det är centrum för världens diamant- och guldhandel - en hektisk, rörig och charmerande plats, där man kan tillbringa mycket tid.

Vi kommer även att besöka den berömda och beryktade kåkstaden Soweto, för att bilda oss en uppfattning om hur det dagliga livet fungerar här. Efter en lång och grym historia, som fysiskt sett startade 1944, är Soweto även idag motsägelsefull. Allt är dock inte negativt: det har hänt mycket sedan bulldozers 1976 mejade ner studenter. Soweto är en av Sydafrikas mest fruktbara källor till kreativ förnyelse, storproducent av konst, musik, teater och poesi. Först fram mot kvällen kör vi till Johannesburgs flygplats för att flyga hem.

Dag 10
Hemkomst
Vi landar någon gång under förmiddagen.

Prisinformation

Pris för enkelrum
3 990 kr
Rabatt för barn under 12 år

2 990 kr

Barnpriset gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap med 2 vuxna i delat rum.
Åldersgränsen innebar att barn under sex års ålder inte får delta i "game drives", ochbarn måste vara fyllda 16 år för att få delta på den sk bush-walken enligt dagsprogrammet (se dag 4 och 6).

Game walks/Vandringssafari
Vi vill göra er uppmärksamma på att det av säkerhetsskäl inte är tillåtet för barn under 16 år att delta på game walks.
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande guider, rangers och trackers
 • Flyg Köpenhamn - Johannesburg t/r med British Airways
 • Rundresa och hotell/lodge-övernattningar enligt program
 • Alla safariturer, gamewalks och utflykter enligt program, dvs. safari dag 3, 5 och 8,  safarivandring dag 2, 4 och 7
 • Besök hos pedifolket och buffelprojekt
 • Alla entréer och parkavgifter
 • Alla måltider är inkluderade, utom lunch dag 2 och 9 och middag dag 9
 • Skatter och avgifter

Reseledaren kan rekommendera eller arrangera gemensamma måltider, när måltiderna inte ingår. Det är enkelt, gott och billigt att äta i Sydafrika (ca 1/2 av svenska priser).

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum (se prislistan).
 • 2 luncher och 1 middag.
 • Drycker (dock ingår juice, kaffe, te mm till frukost)
 • Dricks (beräkna ca 550 SEK per person)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Waterberg-området

Den storslagna naturen i Sydafrikas norra provins Limpopo, nära Botswana och väster om Krüger Nationalpark har länge varit känd som Waterberg. De tidiga nybyggarna döpte området till ”vatten-berg” på grund av de många sjöarna, vattenfallen och floderna som karakteriserar det här området i kontrast till den torra omgivande savannen. På högsommaren (december-februari), när de mörka åskmolnen samlar sig på himlen och ger ett kraftigt, kort eftermiddagsregn, så fylls de många små och stora bäckarna med vatten och de röda sandstensklipporna glittrar i solen innan den största delen av vattnet hamnar i Limpopo-floden.

År 2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora Waterberg Biosphere Reserve internationell status som en del af UNESCO:s globala biosfärnätverk. Landskabet består ofta av savann med en vattenrik högslätt i mitten, vilket ger många olika biotoper och därmed en enastående artrikedom. Waterberg er inte ett sammanhängande reservat, utan men består av flera privata reservat, bland annat Entabeni Viltreservat som är det största och även med störst mångfald. Här ligger de vackraste sandstensmonilterna, klyftorna och vattenfallen.  Entabeni är även känt för sina många olika antiloparter. Nästan alla sydafrikanska arter är representerade. Dessutom finns här en enastående flora som består av sockerträd och sällsynta lövträd. Området ligger utanför malariazonen och därför finns det ingen anledning att ta malariamedicin på den här resan.

Safarivandringar

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 16 år att följa med på safarivandringarna.

Fakta om resan

Detta är inte en strapatsrik resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som tycker om att komma ut i naturen.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla.  Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 2 998:–
4 dagars kultur, shopping, gastronomi och vacker kultur i Kapstaden
Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan Kapstaden beskrivas. Med Atlantens mäktiga vågor, det 1000 meter höga Taffelberget och den natursköna Kaphalvön som pricken över i, kan Kapstaden slå de flesta storstäder i en skönhetstävling. Och så finns här massor med historiska sevärdheter, förträfflig shopping, läcker mat, goda viner och praktfulla stränder.
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan tre hotell:

Inn on the Square
Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2 998:– per person i delat dubbelrum på Inn on the Square

Tillägg för enkelrum
1 848:–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Ett bra hotell som ligger i Sea Point, bara ett par minuter i taxi från Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligtvis de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett Radisson-hotell, bl.a. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:– per person i delat dubbelrum på Radisson Blu Le Vendome

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Winchester Mansions
Härligt 4-stjärnigt hotell på strandpromenaden Sea Point. Det eleganta hotellet ligger precis vid Atlantkusten, endast några få minuter till fots från den berömda Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurang Harveys, serverar välsmakande sydafrikansk mat. Den som vill kan koppla av i hotellets swimmingpool och den som känner sig mer aktiv kan söka sig till wellnesscentret.

Läs mer på www.winchester.co.za

Tillägg för uppgradering av hotell 
1 580:– per person i delat dubbelrum på Winchester Mansions

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Utflykter
I Kapstaden kan du delta i en rad olika utflykter. Du kan läsa mer och boka på vår engelskspråkiga sida: Utflykter i Kapstaden

Vi uppmärksammar att reseförlängningen är utan reseledare. 

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesbrug – Kapstaden
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
8 498:–

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 4 out of 5 by from Spännande resa med gott om upplevelser. Resan var spännande och gav oss ett antal fantastiska möten med de djur som finns på Entabeni. Vi fick även bra information från reseledare/ranger/guider om djurens svåra situation både vad avser tjuvjägare samt deras kontakter med lokalbefolkningen. Vi tyckte mycket om vår rangers envishet då det gällde att spåra upp de svårfångade djuren samtidigt som hans engelska kunde vara bättre. Svårt att tyda lite knackig engelska när man t ex sitter längst bak i bilen och han längst fram och kör.Vi tyckte mycket om att det var i princip två safariturer per dag men ni kan gärna informera om att det var riktigt kallt på mornarna.
Date published: 2017-04-19
Rated 5 out of 5 by from Förväntningarna överträffades Resan gav många upplevelser och intryck, och vi fick lära oss mycket om natur och kultur i Sydafrika.
Date published: 2017-10-05
Rated 5 out of 5 by from Mycket för pengarna Resan var tämligen fri från strapatser, vilket passade oss som är i sjuttioårsåldern. Vi bodde mitt i reservatet och slapp därför långa transporter i samband med viltskådningsutfärderna. Dessutom såg vi mycket vilt både i och inom synhåll från campen. Reseledaren höll god ordning och alla utfärder startade på utsatt tid. Det fanns egentligen inget att anmärka på och det var en givande resa till ett bra pris.
Date published: 2017-04-15
Rated 5 out of 5 by from En resa med fantastiska upplevelser som stannar kvar länge!! Många spännande upplevelser i Afrikas natur och djurliv! Vår reseledare Maria Sandell var utmärkt!! Hade stor kunskap om djurlivet, naturen, Afrikas historia, politik, sociala liv mm. Maria var tillsammans med vår ranger Steve ett perfekt par för att leda vår grupp under resans alla äventyr!
Date published: 2017-03-15
Rated 4 out of 5 by from Underbar resupplevelse Albatros har levererat igen! Fint program, som ger tid för såväl fantastiska upplevelser, poolhäng för avslappning och kunskap och förståelse för ett land tack vare vår fantastiska reseledare Veronica. Prisvärt, bra standard,fantastisk personal på lodgen och god mat. Lagom strapatsrikt.
Date published: 2017-01-25
Rated 4 out of 5 by from Härlig resa med häftiga upplevelser. Mycket bra och genuin safaricamp men vistelsen där kan nog upplevas som lite långtråkig om man inte som vi kunde njuta av sol och värme vid poolen, eftersom det inte var något program mellan frukost och ev. eftermiddagssafari.Tyvärr kan man ju inte vandra omkring fritt i området.
Date published: 2016-11-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastiska upplevelser med djur och natur och möten med människor! Resan motsvarade och överträffade våra förväntningar i de flesta avseenden. Safariturerna var spännande och guiderna mycket kunniga och trevliga. Besöket i Pedibyn hade vi gärna bytt ut mot ett besök i en levande by och inte den återskapade miljön vi besökte. Boendet i tälten var jättebra och service och mat utmärkt. Glad och hjälpsam personal och allt som behövdes för en fin upplevelse och avkoppling. Till sist en eloge till vår guide Roger som med kunskap och humor såg till att allt funkade och att resan blir ett bestående minne.
Date published: 2018-02-25
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk natur och fina djurupplevelser Bra läge på campen, vilda djur inne på området. Egen dusch och toalett. Hyfsad wi-fi i loungen. All dryck måste köpas, även vatten. Bra mat, men kommer du för sent kan det vara mindre mat kvar. Maten är inte alltid tillräckligt varm. Fantastisk duktiga rangers. Tänk på att dricks inte ingår och är mer eller mindre obligatorisk. På vår resa samlades den in, ca 550 sv.kr./person. Detta samlades in i sydafrikanska rand, tänk på att ha växlat. Dricka på extraturer betalas direkt till rangern, ca 50kr/pers och tur.
Date published: 2018-03-03
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_61
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ZARTR02ASE