Best of Britain

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Stonehenge, Shakespeares Stratford-upon-Avon, de romerska baden i Bath, Vilhelm Erövrarens Windsor och en uppsjö av idylliska landskap

Södra England är en skattkammare för kulturälskare! Den här resan tar oss till slottet Windsor – ett monument för nordiskt inflytande över en nära tusenårig stormakt. Färden går genom grönskande landskap där slumrande byar ligger som på pärlband kring mjuka kullar med betande får och mysiga cottages. Vi går i kommissarie Barnabys fotspår i verklighetens ”Midsomer”, uppslukas av Oxfords universitetsvärld och besöker puben där såväl ”Inspector Morse” som J.R.R. Tolkien tagit sig en pint!

Kulliga Cotswolds är rena idyllen med sina klassiska engelska trädgårdar och här avnjuter vi afternoon tea med scones och clotted cream. Inget Englandsbesök är komplett utan ett besök i Shakespeares Stratford-upon-Avon och avslutningsvis vid mytomspunna Stonehenge.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Brittiska pund

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm – London. Windsor och Windsor Castle
Dag 2 Kommissarie Morses Oxford samt Barnabys och Agatha Christies Thames Valley
Dag 3 Blenheim Palace och Stratford-upon-Avon
Dag 4 Cotswolds, Chipping Campden och Broadway
Dag 5 Romarnas Bath
Dag 6 Stonehenge, Salisbury och Bournemouth
Dag 7 Bournemouth – Portsmouth. Hemresa från London

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – London. Windsor och Windsor Castle
Windsor Castle

Vi flyger till London tidigt på förmiddagen. Härifrån kör vi till Windsor, där det finns möjlighet att ta en liten promenad i den trevliga staden. I Windsor finns många små butiker, historiska pubar och inte minst det berömda Windsor Castle, som vi besöker senare på dagen. På den andra sidan floden Themsen ligger Eton, som är särskilt känt för den privata pojkskolan Eton College, där prins William och prins Harry har utbildats. Gatubilden präglas av pojkar i skoluniformer med Eton-fluga och frack.

Efter lunch (på egen hand) besöker vi en av Englands mest populära attraktioner, Windsor Castle, som höjer sig över staden. Slottets grundlades av Vilhelm Erövraren på 1000-talet och är både det äldsta och största slottet i Storbritannien. Slottets äldre delar ger fortfarande intryck av den medeltida borg som ursprungligen skulle försvara normandernas herravälde över södra England. Genom tiderna har slottet genomgått stora förändringar och den ursprungliga vallgraven har fyllts igen.

Windsor fick sitt nuvarande utseende under den första hälften av 1800-talet och blev efter en brand 1992 restaurerat för mer än 400 miljoner kronor. I dag semestrar drottning Elisabeth och prins Phillip ofta på slottet, som bland annat rymmer fina porslins- och konstsamlingar av kända målare som Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo och Holbein. Det imponerande slottet hyser även State Apartments, drottning Marys dockhus och St. George-kapellet i vacker gotisk stil, där flera av Englands monarker ligger begravda. Efter en rundtur på slottet går resan norrut, där vi gör oss hemmastadda på ett bra hotell mellan Windsor och Oxford, i området kring Hemel Hempstead, under de första två nätterna. Här äter vi vår första genemsamma middag.

Dagens körsträcka: 98 km, körtid: ca 1 h 30 min.

Dag 2
Kommissarie Morses Oxford samt Barnabys och Agatha Christies Thames Valley
Oxford

Efter en traditionell engelsk frukost på hotellet sätter vi kurs mot Oxford. Även om vi inte är långt från London i kilometer, är Oxford en helt annan värld – universitetsvärlden. Oxfords självklara centrum är det berömda universitetet, vars vackra fakultetsbyggnader ligger utspridda i staden. Vi ger oss ut på en trevlig stadsvandring till fots tilsammans med reseledaren som levandegör stadens historia med sina berättelser. Oxfords universitet är det äldsta universitetet i den engelsktalande delen av världen och omnämns i litterära källor redan på 1200-talet. Några av byggnaderna är från den tiden, bland annat St. Edmund Hall och högskolorna University College, Balliol och Merton. Själva stadskärnan skulle vid första ögonkastet påminna om vilken annan mysig engelsk småstad som helst, om det inte vore för de många bokhandlarna, förlagen och studenterna som avslöjar stadens huvudsakliga verksamhet: vetenskapsindustrin. I denna berömda universitetsstad ska vi gå i Kommissarie Morses fotspår och uppleva några av de välkända miljöerna från den engelska deckarserien som baseras på Colin Dexters böcker. Den som vill kan besöka Morses favoritpub, The Eagle and Child, som brukade vara en populär mötesplats för författare som J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis och andra medlemmar i den litterära gruppen The Inklings, som över en pint eller två träffades och diskuterade sin äventyrliga litteratur på 1930- och 40-talet.

Dagen fortsätter i kriminalkommissarie Barnabys fotspår. Vi kommer att passera många av de små mysiga byarna som har inramat den populära tv-serien ”Morden i Midsomer”. Här ligger små, vackra stugor av sten omgivna av lika välskötta trädgårdar som avslöjar engelsmännens stora kärlek till trädgårdsarbete. Det är om möjligt än mer idylliskt än på tv! När det närmar sig lunch stannar vi naturligtvis vid en trevlig pub där man eventuellt kan välja att äta en traditionell engelsk lunch och avnjuta en pint. Turen tar oss vidare genom Warborough, där puben Six Bells ligger. I serien är den känd som The Black Swan i byn Badger’s Drift och i närheten ligger Wallingford som uppträder som staden Causton i tv-serien. Vi strosar en stund i de välbekanta miljöerna i den lilla medeltidsstaden vid Themsen som, trots sin begränsade storlek har både butiker, historiska pubar, en slottsruin, ett stadsmuseum och en kyrkokör – Wallingford Parish Church Choir – som 2011 blev korad till Englands mest populära och som naturligtvis också har uppträtt i ”Morden i Midsomer”. Det var också i detta område som deckarlitteraturens grand old lady, Agatha Christie, bodde. Tidigt på eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell där vi äter middag.

Dagens körsträcka: 110 km, körtid: ca 2 h.

Dag 3
Blenheim Palace och Stratford-upon-Avon

Dagens första stopp är det imponerande Blenheim Palace, byggt i engelsk barockstil 1705-24 och en gåva från det engelska parlamentet till John Churchill – 1:e hertigen av Marlborough. Nio generationer senare föddes en annan Churchill – med förnamnet Winston – i ett av slottets sovrum som barnbarn till den 7:e hertigen av Marlborough. Den blivande premiärministern bodde inte själv i slottet, då arvföljden föll på hans farbror, och fram till denna dag bebos slottet fortfarande av familjen Marlborough, närmare bestämt av den 12:e hertigen i rad. Precis som för många andra forntida slott och herrgårdar kan jordbruket inte bära hela bördan och därför måste man öppna upp dörrarna för besökare, sälja souvenirer och hyra ut slottet till filminspelningar. Både Harry Potter och flera av Indiana Jones-filmerna är inspelade här. 1987 blev slottet upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Efter en spännande rundvisning fortsätter vi till den charmiga staden Stratford-upon-Avon som nog är mest känd som Shakespeares födelseort med det idylliska läget vid floden Avon. Vi tittar på huset där Shakespeare föddes och fördjupar oss i författarens liv. Den berömda dramatikern föddes omkring 1564 i ett vackert korsvirkeshus som son till en rådman och handskmakare. 1584 inledde han sin karriär på teatrarna i London där han var aktiv till ungefär 1613. Därefter återvände han till Stratford-upon-Avon och dog tre år senare. William fick tre barn med Anne Hathaway, men den tredje generationen fick inga barn och därför antas det att Shakespeare idag inte har några ättlingar. Det kommer att finnas möjlighet att äta lunch i staden innan turen fortsätter till Gloucester och Cheltenham där vi ska tillbringa de kommande två nätterna på ett mysigt hotell. Vi äter middag på hotellet.

Dagens körsträcka: 115 km, körtid: ca 2 h 45 min.

Dag 4
Cotswolds, Chipping Campden och Broadway
Cotswolds vackra landskap

Det här är södra England när det är som bäst! Vi ägnar en hel dag till att uppleva enastående landskap och typisk engelsk landsbygdsidyll. Turen går genom det bergiga Cotswolds – av den engelska regeringen utnämnt till ”Area of Outstanding Beauty.” Cotswolds täcker ett område på omkring 2000 km2 som präglas av gamla bokskogar och gröna ängar på bergig underjordisk kalksten som i begynnelsen bildades långt under havsytan. Kalk är ett förhållandevis poröst material som tiden har format till ett alldeles enastående landskap. Mellan de bergiga, gröna landskapen med betande får och häckar ligger små byar med kyrkor och skarpa kurvor. Vi börjar i Chipping Campden där många av stadens hus är byggda av kalksten från underjorden, så kallad Cotswold-sten, och fortsätter till den lilla byn Broadway där man kan ha turen att stöta på kändisar som flytt London för att tillbringa några dagar i lugn och ro på byns stolthet Lygon Arms Hotel.  I byn finns det också tid att upptäcka de små trevliga butikerna på High Street och till en lunch på egen hand. Den uppmärksamme känner kanske igen landskapet och stämningen från vinterscenerna i Bridget Jones´ Dagbok som filmades i en av de närliggande byarna.

England är världsberömt för sina fantastiska trädgårdar och det finns över 3 800 trädgårdar som tar emot intresserade. Vi får chansen att komma in i en av dem, te.x. Hidcote Manor Garden i Chipping Campden som drivs av National Trust. Trädgården anlades 1907 av major Lawrence Johnston och här kan vi beundra hur välskött den är, se alla de olika växterna och inte minst de vackra arkitektoniska inslagen som kännetecknar engelska trädgårdar. Här kan vi i lugn och ro njuta av de välklippta häckarna och de gamla murarna. Oavsett vilken trädgård vi kommer in lovar vi att det blir en fin upplevelse. Allt detta kombineras med en klassisk engelsk upplevelse, nämligen det traditionella cream tea, som består av te och scones med sylt och "clotted cream"; tjock, vispad grädde. Vi återvänder till hotellet under eftermiddagen och äter middag här.

Dagens körsträcka: 119 km, körtid: ca 2 h 20 min.

Dag 5
Romarnas Bath
De romerska baden i Bath

På morgonen fortsätter turen söderut till Bath i det engelska grevskapet Somerset. Staden som finns på UNESCO:s världsarvslista grundades ursprungligen av romarna som byggde bad intill områdets varma källa. Källan, som sprutar ut 1 170 000 liter 46 grader varmt vatten varje dygn, betraktades som helig och helgades åt gudinnan Sulis Minerva. Ett fantastiskt tempel restes i hennes ära, och i samband med detta byggdes en veritabel simbassäng vars rester fortfarande kan ses. Englands första kungakröning ägde också rum i Bath år 973. Många författare och stora kulturpersonligheter har inspirerats av den vackra staden som ofta nämns i deras verk. Bland dem finns den brittiska författaren Jane Austen (1775-1817) som levde i Bath i början av 1800-talet och som har låtit flera historier utspela sig här.

På 1700-talet återupptäckte britterna Bath som blev en populär kurort för kungligheter och adliga. Vi går på upptäcktsfärd i de romerska baden där vi bland annat kan se den 1,6 meter djupa bassängen, som var ett dragplåster i hela norra Romarriket. Efteråt tar reseledaren med oss på en tur längs stadens små och kurviga gator med de fina georgianska husen. Middag och övernattning i närheten av Bristol.

Dagens körsträcka: 105 km, körtid: ca 1 h 40 min.

 

Dag 6
Stonehenge, Salisbury och Bournemouth
Stonehenge

Efter frukost kör vi till det förhistoriska monumentet Stonehenge på Salisbury Plains som även det finns på UNESCO:s världsarvslista. Konstruktionen av upprättstående stenar, som täcker ett område på omkring 110 meter i diameter, tjänade ursprungligen som en rituell anläggning där religiösa ceremonier utfördes. Stenarnas geografiska orientering i förhållande till soluppgångarna vid midsommar och midvinter tyder på att också solen tillbads här. Den imponerande anläggningen kan dateras ända tillbaka till 3 000 år före Kristi födelse.

Reseledaren visar oss den yttre cirkeln med de stora överliggarna och berättar bland annat historien om de såkallade bluestones i innercirkeln, som transporterades flera hundra kilometer. Stonehenge är inte bara en byggnadsmässig bedrift, det är också omgivet av inte så lite mystik. Området är också rikt på andra rituella anläggningar från slutet av stenåldern samt stora gravhögar från början av bronsåldern.

Efter denna historiska tillbakablick återvänder vi till nutiden där vi på egen hand äter lunch i katedralstaden Salisbury. Efter lunch besöker vi den kända och mycket spännande Salisbury Cathedral som bland annat är känd från Ken Follets bok "Svärdet och Spiran". I kyrkan kan vi beskåda ett exemplar av den berömda Magna Carta: kung John och andra engelska regenter åtnjöt en oinskränkt makt under 1100-talet och ville gärna också bestämma över kyrkan. Krigen som detta ledde till, och stigande skatter och avgifter i dess kölvatten resulterade slutligen i ett uppror mot den tyranniske kungen. Upprorsmakarna ville att även kunden skulle vara underkastad och bunden av lagen och sommaren 1215 skrev regenten till slut under Magna Carta som blev starten till det engelska parlamentariska systemet. Vi fortsätter till Bournemouth som är känt för att ha Englands bästa klimat och fantastiska stränder. Bournemourh frestar också med goda shoppingmöjligheter – oavsett om man föredrar traditionella engelska high street-kedjor eller mer exklusiva butiker. Bournemouth har mer än 5,5 miljoner besökare varje år, och med de svajande palmträden längs kustvägarna och de många restaurangerna och barerna utstrålar staden semesterstämning. Vi äter middag på hotell i Bournemouth.

Dagens körsträcka: 176 km, körtid: ca 2 h 40 min.

Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hemresa från London

Frukosten intas på hotellet och därefter går turen till Charles Dickens charmiga födelseort, Portsmouth, där den kungliga engelska flottan, Royal Navy, har sitt högkvarter och där man hittar världens äldsta torrdocka. Målet är ”Historic Dockyard” i stadens hjärta där vi ska få se historiska fartyg och få höra om forntidens stora sjöslag. Bland fartygen finns HMS Warrior, världens första järnarmerade krigsfartyg, samt HMS Victory som deltog i slaget vid Trafalgar 1805 med den berömde Lord Nelson. Och inte minst ska vi på båtutflykt i Portsmouths hamn, där vi ska se Royal Navys moderna krigsfartyg. Vår biljett ger oss även möjlighet att besöka nationalmuseet för Royal Navy och andra museer.

Den engelska flottan har en lång historia: flottor och krigsfartyg fanns redan på 900-talet, men den självständiga, professionaliserade Royal Navy som finns än idag, bildades på 1500-talet under Henrik VIII. Från slutet av 1600-talet och ända till slutet av andra världskriget var den engelska flottan världens starkaste.

Efter en historisk dag är det dags för lunch på egen hand innan vi kör till flygplatsen. Vi landar i Stockholm efter en spännande och upplevelserik vecka.

Dagens körsträcka: 204 km, körtid: ca 2 h 40 min.

Prisinformation

Om enkelrummen
Vi har ett begränsat antal enkelrum. Det är hotellen som avgör hur många enkelrum vi får. Enkelrummen är ofta klassiska enkelrum som kan vara betydligt mindre än dubbelrummen.
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm-London t/r
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Halvpension (frukost och middag dag 1-6)
 • Entréer och avgifter enl. program (värde 1 580 kr)
 • Afternoon tea
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd för sjukdom 6 procent av resans pris
 • Gouda Årsreseförsäkring eller Seniorreseförsäkring
 • Eventuella ytterligare evenemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Dricks, till bland annat chaufför (räkna med ca 5£ per person)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Dricks

Det är kutym att lämna dricks till busschaufförerna under resans gång. Vi rekommenderar ca 5 - 7 £ för hela veckan/resedeltagare. Man brukar också lämna viss dricks när man köper drycker, här är det vanligt att man rundar av beloppet uppåt.

Brexit

Storbritannien gick 1 februari 2020 ur EU, och det så kallade Brexit har nu skett. Inresereglerna för EU-medborgare och norrmän ändras inte i 2020, och således är det inget som påverkar våra resenärer fram till 31/12 2020. Man reser fortfarande in i landet med vanligt pass och utan visum. Om det ändras 2021, uppdaterar vi naturligtvis hemsidan och informerar de kunder som bokat en resa med oss.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Hotell

Vi har försökt planlägga resan på så vis att vi slipper byta hotell varje dag. Detta innebär förstås att vi vid enstaka tillfällen kommer att köra längs samma väg flera gånger, men detta uppvägs av den tid vi sparar på att slippa checka in och ut och packa om bagaget. Hotellen är bra mellanklasshotell och serverar utmärkt frukost och middag dagligen.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 26 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Elektricitet

Svenska stickkontakter kan normalt sett bara användas i Storbritannien med en adapter som man kan köpa antingen hemma eller i Storbritannien. På vissa hotell kan man dock använda sig av uttaget i badrummet som är tänkt till rakapparater, men vi rekommenderar att man tar med sig en adapter på resan.

Mer om England

Här kan du läsa mer om England: www.albatros-travel.se/resmal/europa/england

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Fina platser,turistfällor,omdöme sådär. Windsor mycket fint. Oxford fint, lite för lång tid.De små byarna gav ingenting. BlenheimTOPPEN! Stratford upon Aven mysigt. Cotswold mycket vackert. Byar, hade räckt med Broadway. Trädgården,finns nog större o vackrare! Bath, intressant, skulle gärna vilja övernatta där. Vi hann bara se,baden o sightseeing. Alldeles för lång tid vid Stonehenge,mycket mer tid i Salisbury! Bournmouth sådär. Portsmouthintressant men skippa båtutflykter, tog bara tid. Hotellen,långt utanför i trista omgivningar,dålig service och urkassa små sängar.Bästa hotell, Ramada Encore. Flygtiderna skandal.
Date published: 2017-06-13
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk resa ! Denna resa var helt underbar. Den hade allt. Otroligt vackra miljöer som man inte tror finns på riktigt, detta är något som alla borde få uppleva. Guiden Niclas var bäst han var så kunnig och lyhörd för att lära sig och informera om nya kunskaper han fick under resans gång. Hotellen var mycket bra , de som låg ute på landsbygden var extra charmiga men sina ljuvliga miljöer. Ett extra plus för den goda trerätters menyn som serverades varje kväll. Alla superlativ som finns i världen till den här resan. Ett minne för livet som alltid kommer att finns kvar.
Date published: 2016-06-21
Rated 2 out of 5 by from En besvikelse Förväntningarna var högt ställda, men de blev inte infriade, tyvärr. Mat och boende förvånansvärt låg kvalitet med tanke på resans pris. Besöket på Stonehenge riktigt dåligt. Ingen guidning då audioguiderna var slut när vi kom fram. Reseledaren organiserade inget annat utan släppte iväg gruppen för 3 timmars meningslös promenad bland stenarna som ingen berättade något om. Dåligt utnyttjande av tiden i övrigt också. Gruppen blev emellanåt avlämnade på hotellet (som oftast låg mitt ute i ingenstans) flera timmar innan middagstid. Tid som kunde utnyttjats för turistande. Varje timme är betald tid. Sitta rakt upp och ner i en stol och vänta kan man göra hemma utan att betala för det. Positivt var att man emellanåt fick fri tid att turista på egen hand.
Date published: 2017-06-28
Rated 4 out of 5 by from En spännande kulturupplevelse Best of Britain, en trevlig kulturresa med berättelser från reseledaren av historiska händelser som blev nya kunskaper. Många fantastiska gamla fina byggnader att se samt små mysiga byar och trädgårdar att utforska. Ett otroligt grönt landskap med stora ängar och kullar där får och kor gick omkring och betade. Det gröna beror ju förstås på att det regnar rätt ofta i England, så glöm inte regnkläder och paraply. Vår grupp var en ovanligt sammanhållen grupp där alla umgicks med alla, så även middagar och gemensamma pub-besök blev ett minne för livet.
Date published: 2017-08-13
Rated 4 out of 5 by from Intressant och full av upplevelser Reseledare Thomas: mycket kunnig, rolig, ödmjuk. Fingertoppskänsla för var gränsen för "rabblande" av fakta går. Hans små "föreläsningar" om allt möjligt: öl, the, chili, varför är naturen grön ?, växelbruk, mineraler, författare,filmer o.s.v uppskattas mycket, och det man minns. Resans innehåll: balanserat för att passa alla vid något tillfälle, lite för mycket egen tid ibland -men man får ge och ta. Hotell: Watermill( tidigare dåliga referenser) serverade god och vällagad mat, trevlig personal och bra rum för den prisklassen. Double Tree by Hilton - Bra. Hotellet i Bournemouth: Bra mat och trevlig personal - men för övrigt inget att rekommendera
Date published: 2018-05-30
Rated 4 out of 5 by from En bra resa med många upplevelser och vyer. Man fick mycket för pengarna! En bra och välplanerad resa. Dock hade hotellen mer att önska, ojämn kvalitet-vissa fick väldigt bra rum och andra fick värdelösa rum!(jag och min väninna) Ibland fanns ingen hiss och flera hade det jättejobbigt med att bära tungt bagare några våningar. Hotellstandarden är inte som i många andra länder men det är otrevligt att sova i rum med mögel, avsaknad av sänglampa mm. Reseledaren var påläst och kunnig och dessutom trevlig, men det hade varit bra om han varit med på våra utflykter. Hade jag vetat att det skulle vara så mycket "fri tid" hade jag läst på mer om utflyktsmålen för att få en bra upplevelse-nu fick man gå på måfå utan karta och info.
Date published: 2018-05-29
Rated 5 out of 5 by from Ett ny spännande och lärorik upplevelse varje dag En välplanerad resa med en mycket erfaren och berättarglad reseledare, som verkligen kunde levnadsgöra våra resemål. Efter en god frukost var det bara att sätta sig i bussen( med excellent chaufför ) och lysssna på dagens kåseri över det aktuella rmålet för dagen. Det fanns därefter både tid för guidning och för egna upptäckter. Allt i en suverän mix där även dagens populärkultur fick ta plats.
Date published: 2016-06-16
Rated 5 out of 5 by from Omväxlande och innehållsrikt. En tidsresa från Stonhenge, romarnas Bath, slott, katedraler, universitet, Shakespeare till moderna byar med mysiga miljöer. Bra och kunnig guidning. En idealisk resa för oss , som inte vill åka buss alltför långa sträckor och som är intresserade av mycket men inte experter på något speciellt.
Date published: 2016-06-16
 • y_2022, m_7, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_183
 • loc_sv_SE, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor