Big Five-safari och Kapstaden

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Safari, savann och storstad i Sydafrika

Kombinera storslagna safari-upplevelser med storstadspuls i vackra Sydafrika: I Entabeni-reservatet, som är helt malariafritt, ger vi oss ut på safari och upplever ”The Big Five” på nära håll - elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Här dukar vi även upp till grillning under bar himmel, mitt i Sydafrikas storslagna natur. Vi tar pulsen på Kapstaden – en av världens vackraste städer. Här väntar besök i landets vindistrikt och naturligtvis smakar vi på de ädla dropparna. På programmet står även ett besök i en kåkstad och en heldagsutflykt till den natursköna Kaphalvön.
Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresa, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria och Entabeni Game Reserve
Dag 3–4 Safariupplevelser i Entabeni Game Reserve och ”boma braai”
Dag 5 Safari i Entabeni. Vidare till Johannesburg och flyg till Kapstaden
Dag 6 Kapstaden. Besök i kåkstad. Vinlandet med lunch och vinprovning
Dag 7 På egen hand i Kapstaden
Dag 8 Heldagsutflykt till Kaphalvön
Dag 13 Förmiddagen på egen hand och hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Ravineside Lodge

Ravineside Lodge ligger på de vackra bergssluttningarna kring Entabeni-monoliten med en fantastisk utsikt över den gröna dalklyftan. Lodgen består av rymliga stråklädda bungalows som ligger på pelare direkt på bergssidan.
Bungalowerna ligger på gångavstånd från själva lodgen, men eftersom det strövar vilda djur i den öppna terrängen skjutsas gästerna mellan lodgen och bungalowerna. Alla rum har eget badrum (toalett och dusch), kaffe- och tefaciliteter, minibar mot betalning, telefon och är inredda i klassisk afrikansk safaristil. Vi äter alla våra måltider på lodgen under vår vistelse där. En kväll kommer det att dukas upp till en traditionell sydafrikansk grillmiddag under öppen himmel vid lodgens boma-plats (eldstad). Lodgen har öppna däck där man kan sitta och njuta av den enastående utsikten. Här finns en pool och en välsorterad bar där man har möjlighet att köpa svalkande cocktails och andra drycker.

Läs mer om lodgen på legend-lodges.co.za/esc-accommodation/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
21 998:–
Stockholm
21 998:–
Stockholm
21 998:–
Stockholm
22 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Under eftermiddagen flyger vi från Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika.
Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria och Entabeni Game Reserve

Efter ankomsten till Johannesburg kör vi mot nordöst till Sydafrikas huvudstad, Pretoria. Vi ska på en liten stadsrundtur i den hektiska storstaden. Vi stannar bland annat vid den berömda Union Building. Därifrån har vi en storslagen panoramautsikt över staden. Efter lunchen (ingår inte i priset) har vi cirka tre timmars bussresa framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet, förbi enorma vete, majs, solros- och jordnötsodlingar. Vi passerar små städer och byar som påminner om den vilda västern. Efter att vi har bekantat oss med Pretoria är det intressant att se hur mindre städer i dagens Sydafrika ser ut. När vi kommer längre norrut reser sig den vackra rödglödgade bergskedjan Waterberg framför våra ögon. Här ligger Entabeni Game Reserve som vi kommer fram till sent på eftermiddagen.

Nationalparken representerar Sydafrikas storslagna natur med höga berg, raviner, savanner, floder och sjöar. Naturområdet sträcker sig över det imponerande Waterberg, ett av jordens äldsta bergsmassiv, som är en av de få platser i Sydafrika som kombinerar storslagna landskap med ett stort viltbestånd och de stora savannndjuren.De kommande dagarna handlar om äkta afrikansk safari. Den vilda naturen, de öppna fordonen och de få besökarna är den helt ideala kombinationen. The Waterberg Range har fått sitt namn efter de talrika floder, bäckar och våtmarker som präglar naturen i den här delen av Sydafrika. Waterberg är den samlade beteckningen för ett område som omfattar Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek och Mopel Range. Ett av jordens äldsta bergsområden med en i särklass storslagen och dramatisk natur, där de sydliga sluttningarna är präglade av karga bergssidor och besynnerliga klippformationer, medan de norra sluttningarna långsamt sänker sig ner mot bushlandet och de öppna slätterna. Entabeni betyder “platsen vid berget” och när man först har sett den imponerande klippformationen, som höjer sig över området, förstår man varifrån namnet kommer. Här har vi goda chanser att uppleva ”The Big Five: lejon, leopard, elefant, buffel och näshörning, och även giraffer, flodhästar, krokodiler och många vackra antiloper, för att inte tala om det otroliga fågellivet. Området är dessutom malariafritt.

Dag 3–4
Safariupplevelser i Entabeni Game Reserve och ”boma braai”
Solnedgång över Entabeni
Vi ger oss ut på en spännande safari redan före frukost. Efter vår frukost får möjlighet till ett alternativ till safari med bilar. Vi ger oss nämligen ut till fots i området i sällskap med en erfaren ”tracker” och en beväpnad ”ranger” – en helt fantastisk upplevelse! Här har vi chansen att komma nära de mindre djuren, till exempel det enastående fågellivet runt sjön och floderna, men även insekter, växter och träd. Här ser vi bland annat några av världens äldsta ”urpalmer” och cykador. Efter eftermiddagssafarin dag 4, åker vi ut på en traditionell ”boma braai”. ”Braai” är det sydafrikanska ordet för att grilla under bar himmel och när vi kommer fram är det redan uppdukat med bord och stolar.
Dag 5
Safari i Entabeni. Vidare till Johannesburg och flyg till Kapstaden
En sista safari väntar - tack för den här gången!

Efter en sista safari och lunch åker vi till Johannesburg och sätter oss i flyget till Kapstaden.

Dag 6
Kapstaden. Besök i kåkstad. Vinlandet med lunch och vinprovning

I dag får vi en inblick i det moderna Sydafrikas realiteter när vi besöker en kåkstad. Det är fortfarande relativt vanligt att bo i en township i Sydafrika. Vi går runt tillsammans med lokala guider och möter arbetare och egenföretagare. Dagen ägnas sedan åt de stora upplevelserna för både öga och gom. Vi åker ut till Sydafrikas berömda och natursköna vindistrikt, bara ca en timmes bilfärd från Kapstaden. Här ska vi på rundvisning på en vingård och naturligtvis provsmaka de goda vinerna.

Dag 7
På egen hand i Kapstaden
Fantastisk utsikt från Taffelberget

Idag har du chansen att njuta av Kapstaden i fulla drag på egen hand! Här finns ett stort utbud av utflyktsmål och avkopplingsmöjligheter så det kommer att finnas något för varje smak. Det är lätt att ta sig runt på egen hand. I staden och dess närmaste omgivningar finns det bland annat 16 museer och otaliga möjligheter till aktiviteter. För den som vill shoppa är Kapstaden ett sant mecka, och dessutom finns det en mängd restauranger som serverar gourmetmat och viner i världsklass till priser långt under svensk nivå.

Dag 8
Heldagsutflykt till Kaphalvön
Välkommen till Kaphalvön!

Den här dagen bjuder på en heldagstur till Kaphalvön. Vi åker genom pittoreska små byar längs höga smala klippväggar med det dånande havet under oss. Vid Hout Bay ska vi åka på en kort båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer mycket nära sälkolonin och vi ser dem ligga på klipporna och tumla runt i vattnet runt båten. Därefter åker vi genom de små städerna Constantia Nek och Fish Hoek till Simon’s Town där vi besöker en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur kommer vi fram till Godahoppsuddens naturreservat, ett område på hela 7680 hektar. Reservatet är Sydafrikas sydvästligaste spets och är hemvist för antiloparter som elandantilop, bontebock, springbock och gnu. Dessutom finns det strutsar, babianer och ett flertal andra djurarter.

Vi avnjuter vår lunch på en lokal restaurang. Dagen avslutas med en avskedsmiddag.

Dag 13
Förmiddagen på egen hand och hemresa
Vi tar farväl av Kapstaden

Idag har du chansen se dig om på egen hand i fantastiskt vackra Kapstaden! Ta till exempel en promenad till Victoria & Albert Waterfront, där det finns otaliga shoppingmöjligheter och restauranger. På eftermiddagen säger vi farväl till Kapstaden och Sydafrika för denna gång. Vi flyger mot Skandinavien på natten.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 21 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg & Kapstaden - Stockholm *Inrikesflyg Johannesburg - Kapstaden
 • Transport flygplats - hotellet t/r
 • Utflykter, transporter och entréer enligt program
 • 4 hotell-övernattningar i Kapstaden i delat dubbelrum
 • 3 nätter på Entabeni Game Reserve Frukost alla dagar
 • Lunch dag 3,4, 6 & 8
 • Middag dag 2,3,4 & 8
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 6% av resans pris
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider än ovan angivits
 • Drycker (det serveras dock juice, kaffe och te till frukosten)
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och bagagebärare (räkna med ca 350 kr)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Administrationsavgift, 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Waterberg-området

Den storslagna naturen i Sydafrikas norra provins Limpopo, nära Botswana och väster om Krüger Nationalpark har länge varit känd som Waterberg. De tidiga nybyggarna döpte området till ”vatten-berg” på grund av de många sjöarna, vattenfallen och floderna som karakteriserar det här området i kontrast till den torra omgivande savannen. På högsommaren (december-februari), när de mörka åskmolnen samlar sig på himlen och ger ett kraftigt, kort eftermiddagsregn, så fylls de många små och stora bäckarna med vatten och de röda sandstensklipporna glittrar i solen innan den största delen av vattnet hamnar i Limpopo-floden.År 2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora Waterberg Biosphere Reserve internationell status som en del af UNESCO:s globala biosfärnätverk.

Landskapet består ofta av savann med en vattenrik högslätt i mitten, vilket ger många olika biotoper och därmed en enastående artrikedom. Waterberg er inte ett sammanhängande reservat, utan men består av flera privata reservat, bland annat Entabeni Viltreservat som är det största och även med störst mångfald. Här ligger de vackraste sandstensmonilterna, klyftorna och vattenfallen. Entabeni är även känt för sina många olika antiloparter. Nästan alla sydafrikanska arter är representerade. Dessutom finns här en enastående flora som består av sockerträd och sällsynta lövträd. Området ligger utanför malariazonen och därför finns det ingen anledning att ta malariamedicin på den här resan.

Vem kan delta?

Detta är inte en strapatsrik resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som tycker om att komma ut i naturen.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: http://www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla. Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 2 998:–
4 dagars kultur, shopping, gastronomi och vacker kultur i Kapstaden
Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan Kapstaden beskrivas. Med Atlantens mäktiga vågor, det 1000 meter höga Taffelberget och den natursköna Kaphalvön som pricken över i, kan Kapstaden slå de flesta storstäder i en skönhetstävling. Och så finns här massor med historiska sevärdheter, förträfflig shopping, läcker mat, goda viner och praktfulla stränder.
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan tre hotell:

Inn on the Square
Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på https://www.onomohotel.com/en/hotel/6/onomo-hotel-cape-town-inn-on-the-square

Pris 
2 998:– per person i delat dubbelrum på Inn on the Square

Tillägg för enkelrum
1 848:–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Ett bra hotell som ligger i Sea Point, bara ett par minuter i taxi från Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligtvis de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett Radisson-hotell, bl.a. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:- per person i delat dubbelrum på Radisson Blu Le Vendome

Tillägg för enkelrum
7 578:-

Winchester Mansions
Härligt 4-stjärnigt hotell på strandpromenaden Sea Point. Det eleganta hotellet ligger precis vid Atlantkusten, endast några få minuter till fots från den berömda Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurang Harveys, serverar välsmakande sydafrikansk mat. Den som vill kan koppla av i hotellets swimmingpool och den som känner sig mer aktiv kan söka sig till wellnesscentret.

Läs mer på www.winchester.co.za

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:– per person i delat dubbelrum på Winchester Mansions

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Utflykter
I Kapstaden kan du delta i en rad olika utflykter. Du kan läsa mer och boka på vår engelskspråkiga sida: 
Utflykter i Kapstaden

Vi uppmärksammar att reseförlängningen är utan reseledare. 

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris Från 10 998:–
4 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall
Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
5 998:–

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7
 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

 

Tillägg för uppgradering av hotell
2 998:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
6 748:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

 

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18ZARTR37ASE2809