Big Five-safari och Kapstaden

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Safari, savann och storstad i Sydafrika

Kombinera storslagna safari-upplevelser med storstadspuls i vackra Sydafrika: I Entabeni-reservatet, som är helt malariafritt, ger vi oss ut på safari och upplever ”The Big Five” på nära håll - elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Här dukar vi även upp till grillning under bar himmel, mitt i Sydafrikas storslagna natur. Vi tar pulsen på Kapstaden – en av världens vackraste städer. Här väntar besök i landets vindistrikt och naturligtvis smakar vi på de ädla dropparna. På programmet står även ett besök i en kåkstad och en heldagsutflykt till den natursköna Kaphalvön.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria och Entabeni Game Reserve
Dag 3–4 Safariupplevelser i Entabeni Game Reserve och ”boma braai”
Dag 5 Safari i Entabeni. Vidare till Johannesburg och flyg till Kapstaden
Dag 6 Kapstaden. Besök i kåkstad. Vinlandet med lunch och vinprovning
Dag 7 På egen hand i Kapstaden
Dag 8 Heldagsutflykt till Kaphalvön
Dag 9 Förmiddagen på egen hand och hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Wildside Safari Camp

Campen består av 20 stora rum som är uppförda i kanvas på ett trädäck med eget badrum med toalett och dusch. Det finns en härlig pool och en inomhus- och utomhusrestaurang. Rummen har en klassisk möblering: dubbelsäng eller två enkelsängar, ett par stolar, skåp, elektricitet och adapter till europeiska kontakter och safaristolar på terrassen.

Campen ligger vackert vid foten av berget Waterberg. Det finns inget staket runt campen. Efter solnedgång kommer ofta en relativt stor flock impala-antiloper för att tillbringa natten i campen för att få vara ifred från lejonen som för det mesta håller sig borta från ljuset och ljuden från campen.

Men lejonen kan som reservatets andra djur också röra sig fritt genom campen och en vistelse här innebär en äkta bushupplevelse.

Och bara lugn – det finns hela tiden rangers som håller ett öga på lejonen.

Cape Sun Hotel

 • 368 rum
 • Wi-fi
 • Utomhuspool
 • Gym
 • Restaurang och bar

Hotel Cape Sun ligger central och har 368 rum, vilka alla har privat badrum, luftkonditionering och gratis wi-fi.

Hotellets centrala läge gör att det är smidigt att enkelt utforska stadens sevärdheter. Kapstadens shoppingcentrum (Green Market Square) ligger cirka 500 meter från hotellet, och shopping samt restauranger på Victoria & Alfred Waterfront ligger ca. 1 kilometer bort (hotellet erbjuder gratis transport var 45:e minut). Hotellet har en egen restaurang och bar, en liten utomhuspool och ett gym. 

Läs mer om hotellet här: www.tsogosun.com/southern-suncape-sun

(Albatros är inte ansvariga för innehåll på våra partners hemsidor). 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
23 998:–
Stockholm
24 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Under eftermiddagen flyger vi från Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika.
Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria och Entabeni Game Reserve

Efter ankomsten till Johannesburg kör vi mot nordöst till Sydafrikas huvudstad, Pretoria. Vi ska på en liten stadsrundtur i den hektiska storstaden. Vi stannar bland annat vid den berömda Union Building. Därifrån har vi en storslagen panoramautsikt över staden. Efter lunchen (ingår inte i priset) har vi cirka tre timmars bussresa framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet, förbi enorma vete, majs, solros- och jordnötsodlingar. Vi passerar små städer och byar som påminner om den vilda västern. Efter att vi har bekantat oss med Pretoria är det intressant att se hur mindre städer i dagens Sydafrika ser ut. När vi kommer längre norrut reser sig den vackra rödglödgade bergskedjan Waterberg framför våra ögon. Här ligger Entabeni Game Reserve som vi kommer fram till sent på eftermiddagen.

Nationalparken representerar Sydafrikas storslagna natur med höga berg, raviner, savanner, floder och sjöar. Naturområdet sträcker sig över det imponerande Waterberg, ett av jordens äldsta bergsmassiv, som är en av de få platser i Sydafrika som kombinerar storslagna landskap med ett stort viltbestånd och de stora savannndjuren.De kommande dagarna handlar om äkta afrikansk safari. Den vilda naturen, de öppna fordonen och de få besökarna är den helt ideala kombinationen. The Waterberg Range har fått sitt namn efter de talrika floder, bäckar och våtmarker som präglar naturen i den här delen av Sydafrika. Waterberg är den samlade beteckningen för ett område som omfattar Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek och Mopel Range. Ett av jordens äldsta bergsområden med en i särklass storslagen och dramatisk natur, där de sydliga sluttningarna är präglade av karga bergssidor och besynnerliga klippformationer, medan de norra sluttningarna långsamt sänker sig ner mot bushlandet och de öppna slätterna. Entabeni betyder “platsen vid berget” och när man först har sett den imponerande klippformationen, som höjer sig över området, förstår man varifrån namnet kommer. Här har vi goda chanser att uppleva ”The Big Five: lejon, leopard, elefant, buffel och näshörning, och även giraffer, flodhästar, krokodiler och många vackra antiloper, för att inte tala om det otroliga fågellivet. Området är dessutom malariafritt.

Dag 3–4
Safariupplevelser i Entabeni Game Reserve och ”boma braai”
Solnedgång över Entabeni
Vi ger oss ut på en spännande safari redan före frukost. Efter vår frukost får möjlighet till ett alternativ till safari med bilar. Vi ger oss nämligen ut till fots i området i sällskap med en erfaren ”tracker” och en beväpnad ”ranger” – en helt fantastisk upplevelse! Här har vi chansen att komma nära de mindre djuren, till exempel det enastående fågellivet runt sjön och floderna, men även insekter, växter och träd. Här ser vi bland annat några av världens äldsta ”urpalmer” och cykador. Efter eftermiddagssafarin dag 4, åker vi ut på en traditionell ”boma braai”. ”Braai” är det sydafrikanska ordet för att grilla under bar himmel och när vi kommer fram är det redan uppdukat med bord och stolar.
Dag 5
Safari i Entabeni. Vidare till Johannesburg och flyg till Kapstaden
En sista safari väntar - tack för den här gången!

Efter en sista safari och lunch åker vi till Johannesburg och sätter oss i flyget till Kapstaden.

Dag 6
Kapstaden. Besök i kåkstad. Vinlandet med lunch och vinprovning

I dag får vi en inblick i det moderna Sydafrikas realiteter när vi besöker en kåkstad. Det är fortfarande relativt vanligt att bo i en township i Sydafrika. Vi går runt tillsammans med lokala guider och möter arbetare och egenföretagare. Dagen ägnas sedan åt de stora upplevelserna för både öga och gom. Vi åker ut till Sydafrikas berömda och natursköna vindistrikt, bara ca en timmes bilfärd från Kapstaden. Här ska vi på rundvisning på en vingård och naturligtvis provsmaka de goda vinerna.

Dag 7
På egen hand i Kapstaden
Fantastisk utsikt från Taffelberget

Idag har du chansen att njuta av Kapstaden i fulla drag på egen hand! Här finns ett stort utbud av utflyktsmål och avkopplingsmöjligheter så det kommer att finnas något för varje smak. Det är lätt att ta sig runt på egen hand. I staden och dess närmaste omgivningar finns det bland annat 16 museer och otaliga möjligheter till aktiviteter. För den som vill shoppa är Kapstaden ett sant mecka, och dessutom finns det en mängd restauranger som serverar gourmetmat och viner i världsklass till priser långt under svensk nivå.

Dag 8
Heldagsutflykt till Kaphalvön
Välkommen till Kaphalvön!

Den här dagen bjuder på en heldagstur till Kaphalvön. Vi åker genom pittoreska små byar längs höga smala klippväggar med det dånande havet under oss. Vid Hout Bay ska vi åka på en kort båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer mycket nära sälkolonin och vi ser dem ligga på klipporna och tumla runt i vattnet runt båten. Därefter åker vi genom de små städerna Constantia Nek och Fish Hoek till Simon’s Town där vi besöker en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur kommer vi fram till Godahoppsuddens naturreservat, ett område på hela 7680 hektar. Reservatet är Sydafrikas sydvästligaste spets och är hemvist för antiloparter som elandantilop, bontebock, springbock och gnu. Dessutom finns det strutsar, babianer och ett flertal andra djurarter.

Vi avnjuter vår lunch på en lokal restaurang. Dagen avslutas med en avskedsmiddag.

Dag 9
Förmiddagen på egen hand och hemresa
Vi tar farväl av Kapstaden

Idag har du chansen se dig om på egen hand i fantastiskt vackra Kapstaden! Ta till exempel en promenad till Victoria & Albert Waterfront, där det finns otaliga shoppingmöjligheter och restauranger. På eftermiddagen säger vi farväl till Kapstaden och Sydafrika för denna gång. Vi flyger mot Skandinavien på natten.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 23 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg & Kapstaden - Stockholm *Inrikesflyg Johannesburg - Kapstaden
 • Transport flygplats - hotellet t/r
 • Utflykter, transporter och entréer enligt program
 • 4 hotell-övernattningar i Kapstaden i delat dubbelrum
 • 3 nätter på Entabeni Game Reserve Frukost alla dagar
 • Lunch dag 3,4, 6 & 8
 • Middag dag 2,3,4 & 8
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 6% av resans pris
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider än ovan angivits
 • Drycker (det serveras dock juice, kaffe och te till frukosten)
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och bagagebärare (räkna med ca 350 kr)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Administrationsavgift, 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
Safarivandringar
Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 16 år att följa med på safarivandringarna.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Waterberg-området

Den storslagna naturen i Sydafrikas norra provins Limpopo, nära Botswana och väster om Krüger Nationalpark har länge varit känd som Waterberg. De tidiga nybyggarna döpte området till ”vatten-berg” på grund av de många sjöarna, vattenfallen och floderna som karakteriserar det här området i kontrast till den torra omgivande savannen. På högsommaren (december-februari), när de mörka åskmolnen samlar sig på himlen och ger ett kraftigt, kort eftermiddagsregn, så fylls de många små och stora bäckarna med vatten och de röda sandstensklipporna glittrar i solen innan den största delen av vattnet hamnar i Limpopo-floden.År 2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora Waterberg Biosphere Reserve internationell status som en del af UNESCO:s globala biosfärnätverk.

Landskapet består ofta av savann med en vattenrik högslätt i mitten, vilket ger många olika biotoper och därmed en enastående artrikedom. Waterberg er inte ett sammanhängande reservat, utan men består av flera privata reservat, bland annat Entabeni Viltreservat som är det största och även med störst mångfald. Här ligger de vackraste sandstensmonilterna, klyftorna och vattenfallen. Entabeni är även känt för sina många olika antiloparter. Nästan alla sydafrikanska arter är representerade. Dessutom finns här en enastående flora som består av sockerträd och sällsynta lövträd. Området ligger utanför malariazonen och därför finns det ingen anledning att ta malariamedicin på den här resan.

Vem kan delta?

Detta är inte en strapatsrik resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som tycker om att komma ut i naturen.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: http://www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla. Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 4 498:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
4 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
6 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det 4-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:- per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:- per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– per person i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
14 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 498:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
+ 6 248:– deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 796:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Badsemester i Moçambique

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 18 998:–
5 dagars strandsemester i ett exotiskt, avsides hörn av Moçambique

Förläng din resa med den ultimata sol-och badsemestern! Med båt från flygplatsen i Vilanculos åker du till den 300 km2 stora, privata nationalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Här bor du i en stor lagun vid vackra stränder, pittoreska fiskebyar, korallrev och tusentals rosa flamingos. Njut av dagar på stranden eller vid poolen, följ med på en båttur i en traditionell dhow-båt eller få en guidad vandring i Vilanculos kustreservat. 

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden 
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden till Vilanculos, båttransfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Flyg Vilanculos – Johannesburg – Sverige (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Dugong Beach Lodge är en prisbelönad, 4-stjärnig strandlodge som ligger så avlägset att det enklast nås med båt från flygplatsen. Från lodgens 14 lyxiga, stråtäckta hyddor är det bara några få meter till stranden längs privata gångstigar. Middagarna kan avnjutas i restaurangen eller i solnedgångens sken på din privata terrass. 
Alla rummen har privat terrass med panoramautsikt över havet, en minibar och luftkonditionering. 

Läs mer här: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Pris:
kr. 18 998,-

Tillägg för enkelrum:
kr. 7.498,-

Barnpris (för barn under 12 år)
kr. 12.998,-
Gäller för max 1 barn som reser tillsammans med två vuxna

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden  – Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellan flygplatsen och hotellet  
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • 5 nätter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Båttur i solnedgången 
Priset inkluderar inte
 • Drycker 
 • Aktiviteter och utflykter som inte nämns under ”priset inkluderar”
 • Nationalparkavgift på 15 USD per person som betalas vid ankomst 
 • Visum som betalas vid inresa eller ansöks om före avresa om du har svenskt pass. Är du inte svensk medborgare ska du själv ta reda på vilka regler som gäller för dig. 
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i samband med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på flyg och hotell för alla avresedatum. Notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Notera att det i februari och mars kan förekomma längre perioder med regn.

Rated 5 out of 5 by from En oförglömlig resa! Reseledaren och guiderna var toppen! Det vi såg var toppen! Det vi gjorde var toppen! Gänget som var med var ett toppen gäng! Som sagt en toppen resa!!!
Date published: 2018-10-23
Rated 5 out of 5 by from En prisvärd resa fylld med upplevelser Väl genomförd resa med en utmärkt svensk guide. Ett fantastiskt boende på savannen/bushen. Intill natur och djur. Dock en olägenhet att man inte fick förflytta sig själv mellan boende och huvudbyggnad. Skickliga och trevliga rangers som guidade på savannen. Trevlig personal på reception och restaurang. Familjekänsla.. Även programmet i Kapstaden med utflykter och egen tid var väl planerat och avvägt.
Date published: 2018-12-05
Rated 4 out of 5 by from Spännande upplevelse i Sydafrika En otrolig upplevelse att komma så nära djuren under safarin. Vänligt och positivt bemötande från reseledaren, och personal och guider på lodgen. Upplägget med safari + några dagar i Kapstaden var bra, väldigt trevligt med besöket på vingård.
Date published: 2018-12-10
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med mycket upplevelser till Entabeni o Kapstaden Den bästa reseledaren man kunde ha, extremt kunnig, serviceinriktad, vänlig o trevlig. Genom resans upplägg fick vi uppleva både vildmark o stad och naturen kring sydkusten. Man bjöds också på många överaskningar. Vi längtar redan tillbaka
Date published: 2019-11-17
Rated 5 out of 5 by from Drömresan!! En resa som innehöll det mesta, vilda djur i spektakulära situationer, blixtar och dunder som fascinerade, vinprovningar, båttur, lärorikt, glädjande och en hel massa trevliga människor!
Date published: 2019-11-16
Rated 4 out of 5 by from Safari i toppklass En mycket bra safari som innehöll allt (exkl leopard) man kan förväntas se i djurväg inom detta område. Kunniga och berättar villiga guider/rangers förstärkte upplevelsen ytterligare.
Date published: 2018-10-15
Rated 5 out of 5 by from Många fina upplevelser på välplanerad resa Resan var fantastisk, variationsrik och välplanerad. Reseledaren var den bästa någonsin, omtänksam , kunnig och alltid steget före.
Date published: 2019-11-17
Rated 5 out of 5 by from En magisk combo Varje dag var fylld av upplevelser. Högsta betyg till reseledaren Ricky som var både professionell och personlig.
Date published: 2018-10-15
 • y_2020, m_3, d_31, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR37, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20ZARTR37ASE2809