Colombia – kaffe, kärlek och kulturarv

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Res tryggt med Albatros till Sydamerikas kanske vackraste land innan alla andra upptäcker hur fantastiskt det är!

Max. 24 deltagare

Colombia är ett fantastiskt land att resa i. Landet har idag den snabbast växande ekonomin i hela Sydamerika efter tuffa år under 80- och 90-talet. Se fram emot rik natur, modern och välfungerande infrastruktur och gästvänlig befolkning.

Vi upplever utvalda sevärdheter när vi bl. a. besöker huvudstaden Bogotá och det unika Guldmuseet. UNESCO-skyddade Cartagena och Medellín som har korats till Latinamerikas mest innovativa stad. Vi besöker en kaffeodlare som flyttade från Skandinavien, via Manhattan och slutligen slog sig ner i Colombia för att förverkliga en dröm.

Vi ger oss även ut på upptäcktsfärd i mangroven, äter grillmiddag i det fria och blickar ut över Anderna från mer än 3 000 meters höjd. Vi bor på trevliga, komfortabla hotell under hela resan.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Colombiansk peso

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm – Bogotá
Dag 2 Bogotá – stadsrundtur med Guldmuseet och Monserrate-berget
Dag 3 Den underjordiska saltkatedralen i Zipaquirá och flyg till UNESCO-staden Cartagena
Dag 4 Cartagena. Stadsrundtur och tid på egen hand
Dag 5 Cartagena. Kanotfärd i mangroven
Dag 6 Flyg Cartagena – Medellín. Besök på lantbruk
Dag 7 Medellín. Stadsrundtur, kabelbana till naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Dag 8 Medellín – Pereira i kaffeområdet. Härlig grillmiddag
Dag 9 Pereira. Besök på kaffefarm
Dag 10 Utflykt med vandring i Cocora-dalen med världens högsta palmer och kolonialtidsstaden Salento
Dag 11 Pereira – Cali. Hemresa
Dag 12 Ankomst till Sverige

Hotell

Casa Deco

 • 21 rum
 • 0 km. till den historiska stadsdelen
 • Reception öppen dygnet runt
 • Frukostrestaurang
 • Mysig takterrass
 • Gratis Wi-Fi (även på rummet)

Litet charmigt hotell i art deco-stil med perfekt läge i den historiska stadsdelen La Candelaria och nära till de mest intressanta gatorna i Bogotá. Stämningen på hotellet är avslappnad och personalen är gästvänlig och hjälpsam. Hotellets takterrass lockar med skön avkoppling och vacker utsikt över stadens takåsar och Monserrate-berget.

Läs mer på: www.hotelcasadeco.com 

Rum
Alla rum är olika och charmiga på var sitt sätt. De är rymliga och inredda i minimalistisk stil. Det finns bra faciliteter som värdeförvaringsskåp, TV, minibar, telefon och hårtork.

I Bogotá använder vi det här hotellet eller bh Bicentenario. Vi kan tyvärr inte garantera ett specifikt hotell på ett givet avresedatum.

Hacienda Pueblito Cafetero

 • 25 rum
 • 5 km till Pereira centrum
 • Reception öppen dygnet runt
 • 1 restaurang
 • 1 bar
 • Swimmingpool och liggstolar
 • Gratis Wi-Fi (även på rummet)

Ett charmigt ekologiskt hotell som ligger på en gammal kaffefarm. Vi bor mitt bland grönskande trädgårdar och kaffeplantager. Hotellet ligger i utkanten av Pereira endast ett par hundra meter från stadsgränsen. Trädgården är ett äkta paradis för fåglar, ekorrar och fjärilar, och på kvällen kan man höra naturens läten rakt utanför dörren. Ta ett dopp i hotellets pool, njut av en förfriskning i baren eller restaurangen. I området runt hotellet finns en rad stigar där man kan upptäcka fler växter och djur på egen hand.

Läs mer på: http://pueblitocafetero.com.co/ 

Rum
Trevliga rum med en rustik inredning och privat balkong eller terrass som vetter ut mot trädgården. Alla rum är inredda med TV, telefon, fläkt och hårtork.

De nämnda hotellen är de vi för det mesta använder på den här resan, men ibland måste vi använda oss av andra hotell. Dessa håller i så fall samma standard.

Poblado Alejandría

 • 89 rum
 • 0 km till stadsdelen El Poblado
 • Reception öppen dygnet runt
 • 1 restaurang och bar
 • Hiss
 • Jacuzzi och bastu
 • Gratis Wi-Fi (även på rummet)
 • Litet fitnesscenter

Ett modernt hotell med läge i Medellíns förmögna stadsdel El Poblado. På hotellets översta våning hittar du en terrass med liggstolar, bastu och ett litet fitnesscenter. Hotellets restaurang ligger i anslutning till receptionen. Välj om du vill sitta inne eller ute på den övertäckta terrassen. Restaurangen erbjuder både traditionella och internationella rätter till rimliga priser.

Läs mer på: http://www.pobladohoteles.com/hotel-alejandria-en-medellin/ 

Rum
Alla rum är rymliga och moderna och har minibar, TV, aircondition, säkerhetsbox, telefon och hårtork. Hotellet har roomservice.

De nämnda hotellen är de vi för det mesta använder på den här resan, men ibland måste vi använda oss av andra hotell. Dessa håller i så fall samma standard.

bh Bicentenario

 • 64 rum
 • Ligger i hjärtat av den historiska stadskärnar
 • Receptionen öppen dygnet runt
 • Frukostrestaurang
 • Bar
 • Gratis wi-fi (även på rummen)

Det här moderna hotellet ligger i hjärtat av Bogotá och har därmed en perfekt placering när man ska utforska den historiska stadskärnan. 

Hotellet har en trevlig bar och en frukostrestaurang. Det finns gratis wi-fi på hela hotellet.

Läs mer om hotellet här:

http://www.bhbicentenario.com

Rummen
Alla rummen är 28 m2 och har dubbelsäng, skrivbord, TV, minibar, värdeförvaringsskåp, kaffemaskin och hårtork.

I Bogotá använder vi det här hotellet eller Casa Deco. Vi kan tyvärr inte garantera ett specifikt hotell på ett givet avresedatum.

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Bogotá
La Candelaria

Vi flyger över Atlanten och ankommer till flygplatsen i Colombias huvudstad. Vi tar oss direkt vidare till Bogotás historiska stadsdel La Candelaria, där vårt hotell väntar på oss.

Dag 2
Bogotá – stadsrundtur med Guldmuseet och Monserrate-berget
Guldmask på Bogotá Guldmuseum

Bogotá är den snabbast växande staden i Latinamerika och med sina åtta miljoner invånare bland de 25 största städerna i världen. Bogotá ligger på en platå i Andesbergen, 2 600 meter över havet och oavsett vart man vänder blicken kan bergen ses i horisonten.

I dag utforskar vi staden och börjar längs kullerstensgatorna i La Candelaria. Här finns gott om vacker arkitektur från kolonialtiden, imponerande regeringsbyggnader och ståtliga palats. Vi besöker stadens Guldmuseum som kan stoltsera med världens största guldskatt. Titta närmare på figurer, masker och smycken skapade av Colombias tidiga kulturer - ett unikt hantverk med fantastisk förståelse för detaljen.

Senare på dagen tar vi oss upp för det 3 152 meter höga berget Monserrate. Vi åker kabelbana upp längs berget och går den sista biten, upp till den vita kyrkan på toppen. Härifrån har man en imponerande utsikt.

 

 

Dag 3
Den underjordiska saltkatedralen i Zipaquirá och flyg till UNESCO-staden Cartagena
Den underjordiska saltkatedralen

Vi åker buss genom Bogotás norra del och vidare till Zipaquirá där vi hittar landets berömda saltkatedral, som byggdes i en saltgruva 200 meter under jorden. Det är en alldeles speciell atmosfär här nere och man förstår varför så många människor strömmar hit till mässan som hålls varje söndag. Titta närmare på utsmyckningarna och andra detaljer som är utskurna för hand i väggen och den färgrika belysningen som fulländar upplevelsen.

Sedan fortsätter vi in till Zipaquirás charmiga lilla centrum. Detta är en av landets äldsta städer och den grundades innan spanjorerna etablerade sig här. Vi äter lite lunch tillsammans innan vi åker till flygplatsen och flyger längs den karibiska kusten. Här slår vi oss ner i den UNESCO-skyddade staden Cartagena och checkar in på ett mysigt hotell i den gamla stadsdelen. Här ligger sevärdheterna på gångavstånd.

Dag 4
Cartagena. Stadsrundtur och tid på egen hand
Katedralen i Cartagena

Cartagena grundades av spanjorerna 1533 och hade en viktig roll rent strategiskt, när guld och andra skatter skulle fraktas med flottan till Spanien. Detta ledde till att staden var väldigt eftertraktad bland pirater och andra länder så därför lät man uppföra olika fästningar och en solid stadsmur. Vi börjar på San Felipe de Barajas, en av de bäst bevarade fästningarna i hela Latinamerika. Muren, fästningen och den historiska stadsdelen finns med på UNESCO's världsarvslista. Se fram emot utsikten över Cartagena när vi promenerar runt på fästningen.

Sedan åker vi in till den historiska stadsdelen för en rundtur. Vi går i ett lugnt tempo och pausar på små caféer med något svalkande. Vi har god tid på oss att njuta av de vackra byggnaderna och märka stämningen bland gator och torg. Vi kommer förbi den stora katedralen uppfördes 1577 och ersatte den tidigare kyrkan av halm och strå. Katedralens stil är byggd med inspiration från balisker i Andalusien och på Kanarieöarna.

På eftermiddagen har man tid på egen hand runt i stan. Vill man hellre koppla av vid poolen på hotelltaket går det också alldeles utmärkt.

Dag 5
Cartagena. Kanotfärd i mangroven
Njut av eftermiddagen i Cartagena

Efter frukost åker vi buss som tar oss till ett spännande mangroveområde som ligger norr om staden. Här finns ett litet samhälle bestående av afro-colombianer som har bott här sedan slaveriet upphörde på 1800-talet. Deras ättlingar som lever här idag livnär sig främst på fiske. Utflykten organiseras av en lokal grupp som stöttar olika sociala projekt med målet att förbättra deras levnadsstandard.

Vi ger oss ut i kanot som leds av en man som för oss fram på vattnet med hjälp av en lång stav. Här kommer vi helt inpå mangrovens träd och får kanske syn på krabbor som lever vid trädens rötter. Området präglas av lågvatten och vi ser en tydlig aktivitet av fiskar vid vattenytan. Detta lockar både hägrar, tärnor och skarvar men även lokala fiskare som kastar ut sina när, precis som deras förfäder en gång gjorde. Sedan återvänder vi till Cartagena för en avkopplande eftermiddag och varför inte en svalkande drink på ett uteställe?

Dag 6
Flyg Cartagena – Medellín. Besök på lantbruk
Utsikt över Medellín

Vi flyger till staden Medellín tidigt på morgonen där ett behagligt och skönt klimat väntar på oss. Staden ligger på 1 500 meters höjd i Aburrá-dalen i Andernas centrala del. Klimatet och den vulkaniska jorden över Medellín är perfekt för att odla grönsaker. Vi stannar till och äter lunch på vägen och efteråt besöker vi ett lantbruk i området.

Sedan fortsätter vi in till Medellín som tyvärr inte hade något vidare rykte under 80- och 90-talet. Det var nämligen här som Pablo Escobar styrde sin kartell med hård hand. Han dödades av polis 1993 och idag, två decennier efteråt, har staden verkligen förändrats till det bättre. Lyft i ekonomin och klart förbättrad levnadsstandard har lett till att staden har korats till världens mest innovativa stad och en av kontinentens bästa städer att bo i. Det nya moderna metrosystemet är särskilt lyckat eftersom man har förmått att integrera fattiga områden, billig och enkel transport till såväl arbete som utbildning. Vi åker till den exklusiva stadsdelen El Poblado och checkar in på vårt hotell.

 

 

Dag 7
Medellín. Stadsrundtur, kabelbana till naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Skulptur av Botero på Antioquia-museet

Dagen börjar med en åktur i kabelbanan som är en integrerad del av Medellíns metrosystem. Vi svävar över bostadsområden och den häftiga utsikten över staden. Målet är naturreservatet Arví som ligger högst uppe på toppen. Här hittar vi den 16 000 hektar stora skogen som är känd för sina vackra fjärilar och vilda blommor. Naturreservatet anlades för att förebygga jorderosion och säkra vattendragen. Du hittar en liten utställning om reservatet vid ändstationen och du kan promenera runt och ta en närmare titt på skogen.

Sedan tar vi oss tillbaka ner till stan och besöker Botero-platsen där vi äter lunch innan vi ger oss vidare till det fantastiska Antioquia-muséet, som har den största samlingen av Boteros verk i hela världen. Fernando Botero föddes i Medellín 1932 och är idag en av de allra mest berömda konstnärerna i hela Latinamerika. Hans välkända och karaktäristiska skulpturer hittar man även på Park Avenue i New York och på Champs-Élysées i Paris.

På kvällen arrangerar reseledaren en resa till stadens berömda park Lleras, där man hittar stadens flesta barer och restauranger.

Dag 8
Medellín – Pereira i kaffeområdet. Härlig grillmiddag
Colombianska kaffebönor plockas för hand

Vi lämnar Medellín efter frukosten och fortsätter söderut mot kaffeområdet och staden Pereira som är den största och viktigaste staden i den här regionen. De kommande dagarna går vi på upptäcktsfärd i Andernas västa och centrala del som bjuder på perfekt klimat då det gäller förstklassig kaffeproduktion.

De colombianska kaffeodlarna håller fast i den traditionella skördemetoden  - till skillnad från en del andra sydamerikanska länder - och plockar bönorna för hand och därmed bara de som är helt mogna. På så sätt garanteras högsta kaffekvalitet. Landskapet är vackert med sina små byar, kolonialtidsarkitektur och en varm och nyfiken befolkning.

Vi övernattar på en före detta kaffefarm som ligger i utkanten av Pereira. På kvällen njuter vi av en god grillmiddag tillsammans.

 

Dag 9
Pereira. Besök på kaffefarm
Kaffefarmen La Primavera

Vi tar oss söderut, över Cauca-floden och genom en dal med sockerrörsodlingar och majsfält. Här är klimatet varmt fast temperaturen dalar lite när vi tar oss upp i bergen för att besöka den lilla byn San José. Väl framme byter vi ut bussen mot jeepar som är ett effektivt transportmedel när man ska frakta såväl kaffesäckar som nyfikna resenärer.

På kaffefarmen La Primavera stiftar vi bekanstskap med Per och Olguita. Han är dansk och hon är från Colombia men tidigare bodde de tillsammans på Manhattan i New York. Idag har de skapat deras eget lilla paradis i Colombia och välkomnar oss med en lärorik rundvisning på farmen. Vi får veta hur bönorna odlas, skördas, tvättas och torkas innan det färdiga kaffet är redo för försäljning.

Efteråt äter vi lunch på farmen och smakar naturligtvis på en kopp av parets eget kaffe innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell.

Dag 10
Utflykt med vandring i Cocora-dalen med världens högsta palmer och kolonialtidsstaden Salento
Quindió-vaxpalmer i Cocora-dalen

Dagen bjuder på både charmiga kolonialtidsarkitektur och fantastiska naturupplevelser. Vi åker till Cocora-dalen som är en av de vackraste i hela kaffelandet. Vi befinner oss på nära 2 000 meters höjd och här är luften frisk och klar. Lägg märke till Colombias nationalträd, quindió-vaxpalmen, som kan bli upp emot 60-70 meter lång vilket gör dem till världens högsta palmträd.

Vi vandrar i området under 1-2 timmar i ett tempo som alla kan vara med på. Önskar man inte att följa med hela vägen kan man vila på vägen och vänta på att gruppen kommer tillbaka igen. Sedan tar bussen oss till idylliska byn Salento med kullerstensgator och vacker arkitektur. Stadens restauranger är kända för att servera lokal öring som vi självklart ska njuta av till lunch. Gillar man inte fisk så finns det naturligtvis andra alternativ. Vi får även tid att promenera längs de mysiga små gatorna och kanske fynda en souvenir eller två att ta med hem.

På eftermiddagen tar oss tillbaka till Pereira.

 

Dag 11
Pereira – Cali. Hemresa

Vi har tid att koppla av på hotellet under förmiddagen innan vi ger oss av söderut mot Cali och säger farväl till Pereira för den här gången. Vi stannar till på vägen och äter en god lunch tillsammans innan vi fortsätter genom det vackra landskapet mot flygplatsen i Cali och våra resa hemåt. 

Dag 12
Ankomst till Sverige

Vi lander i Danmark, beriget med spændende colombianske oplevelser.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bogotá samt Cali – Stockholm med mellanlandning
 • Inrikesflyg Bogotá – Cartagena
 • Inrikesflyg Cartagena – Medellín
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 7 samt 9-11
 • Middag dag 8
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6%
 • Gouda Reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider (räkna med 150-200 kr/dag)
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider, chaufförer och bagagebärare (räkna med cirka 50 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska till utflykter
 • Sommarkläder
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Regnkläder
 • Praktiska skor (sportskor och sandaler)
 • Solkräm, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggsprej
 • Ficklampa
 • Kikare
 • Handsprit

 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en liten ryggsäck eller väska på dagsutflykterna och dagar som du ofta inte har tillgång till bagaget förrän på kvällen.

Det är viktigt att packa ner bra skor - både sandaler som är bra att vandra i samt bekväma promenadskor. Ta gärna med en varm tröja till på kvällen och en regnjacka då det regnar en del i Colombia. Badkläder är också bra eftersom en del av våra hotell har pool. Handduk behöver du dock inte ta med.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer och max 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Fysisk form

Det förekommer en del vandring på den här resan och därför är det en förutsättning att man är i lagom god fysisk form och kan ta sig runt utan hjälpmedel. Resan är inte lämplig för personer som använder rollator eller rullstol Dessutom befinner vi oss ibland på 2 500-3 000 meters höjd - har man hjärt- eller lungproblem bör man först rådfråga egen läkare innan resan beställs.

Klimat och temperatur

Vi kommer att uppleva olika temperaturer och luftfuktighet på den här resan. För det mesta ligger temperaturen på 25-27 grader men i Cartagena är det varmare och upp emot 30-35 grader samt högre luftfuktighet.

Inrikesflygningar

Colombia har en bra infrastruktur och inrikesflygningar sker med bolaget Avianca. Det är ett enkelt sätt att resa på i landet och man tar sig smidigt genom inrikeshallarna.

Valuta

Den colombianska valutan heter pesos (COP). Det är enklast att ta med kreditkort (Visa eller Mastercard) och ta ut pesos i uttagsautomater, som finns på de flesta platserna vi besöker. Avgifterna är höga om man vill växla från dollar, så det kan vara en god idé att bara ta med en mindre summa i dollar som reserv. Man kan även betala med kreditkort på de flesta bättre restaurangerna, i större affärer och liknande.

Mer om ditt resmål

Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum eller bli vaccinerad innan avresa så läs mer här:

http://www.albatros.se/resmal/sydamerika/colombia/fakta

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from Lite spännande att besöka Colombia som ju inte ännu är ett stort turistlan Boteromuseet i Bogota var STÄNGT på tisdagen, den enda dagen vi kunde besöka det. Detta skulle ha informerats om eller också skulle vistelsen i Bogota varit en dag längre!!!!! F ö var det en bra resa med en oerhört bra, engagerad, omhändertagande och kunnig reseguide Oscar. Mkt trevligt värdpar (ägarna) under besöket på kaffeplantagen La Primavera. Dock var vandringen i "djungeln" med höga palmträd osv inte så kul. Blomsterbesöket låg alldeles för långt bort med tanke på resan i en skumpande buss.
Date published: 2017-10-29
Rated 5 out of 5 by from Ett land som överraskade. Colombia var en positiv överraskning, trots att resan var rätt ansträngande för en pensionär med hjärtbesvär. Den vänlige och förstående reseledaren hjälpte dock till på alla sätt för att man skulle hänga med. Således fick man göra strövtåg på både hög och låg höjd i bedövande vacker natur, liksom i intressanta städer som var rena världsarv i sig själva och i vilka man träffade de mest förtjusande människor som bjöd på god stämning och god mat. Cartagena vid kusten i norr var höjdpunkten på resan.
Date published: 2017-02-04
Rated 4 out of 5 by from En spännande resa med många överraskande upplevelser En mycket välarrangerad resa med naturupplevelser och storstäder blandat och med en kunnig, engagerad och mycket hjälpsam reseledare.
Date published: 2016-11-20
Rated 5 out of 5 by from Spännande resa En spännande och omväxlande resa med intressanta städer, fantastiska naturscenerier och med en helt underbar och kunnig reseledare.
Date published: 2016-11-22
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa En mycket intressant resa med en mycket engagerad reseledare. Fantastiska djur- och naturupplevelser (speciellt fåglar). Besöket på kaffeplantagen med lunch var en riktig höjdpunkt. Besöket i saltgruvan var mindre intressant.
Date published: 2016-11-27
Rated 4 out of 5 by from Colombia ett intressant och variationsrikt land Colombia var ett underbart land med stor variation i natur , kultur och folkliv. Reseledaren var mycket kunnig och förmedlade landets historia, natur och vardag mm på ett utmärkt sätt.
Date published: 2016-11-19
Rated 4 out of 5 by from Bra upplagd resa där vi fick upplevelser av landets olika delar Kunniga reseledare och en bra planerad rutt som visade olika delar av landet. Andernas sluttningar,intressanta städer,jordbruksområde
Date published: 2016-11-19
Rated 4 out of 5 by from Många intressanta upplevelser Fantastisk natur med imponerande vyer. Mycket trevligt besök på kaffeplantage.
Date published: 2017-02-06
 • y_2019, m_2, d_14, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_18
 • loc_sv_SE, sid_CORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

CORTR01BSE