Jordanien, Petra och Döda havet

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Wadi Rum-öknen, Neboberget och avkoppling vid Röda havet

I 600 år sov Petra, en av världens vackraste kulturskatter, sin törnrosasömn. Vi träder in i den glömda staden genom den trånga el-Siq klyftan och ser hur hon reser sig ståtligt ur de rödskimrande klippväggarna. Jordanien ruvar på en ovanligt rik kulturhistoria och vi ska vidare – mot Wadi Rum och den vidsträckta vackra öken som är hem åt beduiner och vaggande kamelkaravaner. Vi upplever viktlösheten på Döda havets salta yta – unna dig en behandling med den välgörande leran på jordens lägst belägna plats! Vi ser Jerash, grundad av Alexander den store, och S:t George-kyrkan som gömmer på en uråldrig skatt.

Resans sista dag tillbringas vid Röda havets stränder med färgsprakande korallrev, basarbesök eller bara härlig avkoppling.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Jordansk dinar

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm– Amman, Jordanien
Dag 2 Den romerska ruinstaden Jerash, stadsrundtur i Amman med Kung Abdullah-moskén
Dag 3 Jesu dopplats i Jordandalen, Döda havet och Neboberget
Dag 4 Gamla kyrkor i Madaba, borgen i Shobak, buss till Petra
Dag 5 Petra. Templet el-Khazne, de kungliga gravplatserna, Petras centrum
Dag 6 Wadi Rum-öknen, buss till Aqaba
Dag 7 Avslappning i Aqaba
Dag 8 Aqaba – Amman och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
14 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm– Amman, Jordanien
Vi reser från Stockholm till Amman. Från Drottning Alia-flygplatsen är det cirka en timmes färd till vårt hotell. Vi äter middag på hotellet.
Dag 2
Den romerska ruinstaden Jerash, stadsrundtur i Amman med Kung Abdullah-moskén
Välkommen till Jordanien!

Efter en god frukost på hotellet börjar vi dagen med att besöka den välbevarade staden Jerash, som Alexander den Store grundade och som sedan hamnade i romarnas händer. Anledningen till att staden är så välbevarad är att den under många år låg begravd under sand innan den återupptäcktes av den tyske upptäcktsresanden Ulrich Jasper Seetzen år 1806. Vi går in i Jerash genom den södra porten. En av de första stora helgedomar vi ser är templet som byggdes till guden Zeus ära. Vi beger oss till Agora, marknadsplatsen som markerar början på stadens centrum där det största och mest välbevarade templet finns, uppfört som en hyllning till gudinnan Artemis. Templet ligger bredvid flera vackra kyrkor som vittnar om att kristendomen nådde till Jerash innan muslimerna anlände till staden runt år 636. I mitten av 700-talet drabbades staden av en jordbävning - ett fenomen som romarna hade tagit med i beräkningarna. De lät tempelpelarna stå lite snett så att de skulle falla bort från byggnaderna om en jordbävning skulle inträffa. Staden övergavs ändå efter jordbävningen.Vi avslutar med en stadsrundtur i Amman, som ligger utspridd över flera kullar. I centrum finns bland annat det högt belägna citadellet som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och den romerska amfiteatern med plats för 6 000 åskådare. Teatern är nästan 2000 år gammal men är idag delvis renoverad och används fortfarande för teaterförställningar. Vi besöker också det imponerande Umayyade-palatset som idag ligger i ruiner. Palatset och de intilliggande byggnaderna byggdes runt år 730 när Amman fortfarande var en provinshuvudstad. En del av det enorma komplexet är uppfört efter romersk byggteknik och användes bland annat som residens åt guvernören i Amman samt för administrativa syften.
 
Vi besöker även den stora moskén tillägnad Kung Abdullah. Moskén läts byggas av Kung Hussein mellan 1982 och 1989, och byggnaden är dekorerad med en otroligt vacker blå mosaik kupol. Observera att man för att besöka moskén behöver ha långa byxor/kjol samt täcka axlarna. Kvinnor bör även ta med en sjal.

Dag 3
Jesu dopplats i Jordandalen, Döda havet och Neboberget
Döda havet

På förmiddagen kör vi mot Jordandalen som ligger 45 minuters bilväg sydväst om Amman. Här besöker vi Jordandalen och den plats som nya testamentet hävdar är Jesu dopplats. Inte förrän efter Jordaniens och Israels fredsavtal år 1994 påbörjade arkeologerna sina utgrävningar i området. Trots detta har man redan hittat över 20 kyrkor, grottor och dopbassänger som kan dateras till romersk och bysantinsk tid.

Efter att ha besökt dopplatsen ska vi besöka det lägst belägna landområdet i världen. Döda havet. När man står på stranden befinner man sig faktiskt 420 meter under havsytan. Sjöns höga salthalt (cirka 30 procent) ger en känsla av viktlöshet när man simmar i den. Det går inte att sjunka och ett dopp i den blå böljan är en härlig upplevelse. Vi tillbringar eftermiddagen på Amman Beach Resort där vi har tid att göra precis vad vi har lust med. Det kommer bland annat att finnas möjlighet att njuta av härliga bad, äta gott och få lerbehandling på stranden.

I slutet av dagen kör vi upp på Neboberget där vi njuter av utsikten. Det var på Neboberget som Moses för första gången blickade ut över "det glömda landet", Israel. Om vädret tillåter går det att se hela vägen till Jerusalem, Jeriko och Betlehem. På toppen av berget ligger en kyrka som uppfördes till minnet av Moses år 393. Sedan dess har den renoverats i flera omgångar och bland annat fått ett nytt mosaikgolv som tillverkats av franciskanerbröderna. Vi får se mer av deras verk i morgon i staden Madaba.

Dag 4
Gamla kyrkor i Madaba, borgen i Shobak, buss till Petra
St George-kyrkan

Idag besöker vi Madaba som har en spännande historia som även omnämns i bibeln. De kristna i Jordanien utgör bara fem procent av den samlade befolkningen, men i Madaba finns fortfarande ett stort antal kyrkor och idag är 30 procent av stadens invånare kristna. Vi får bland annat se St. George-kyrkan med den världsberömda mosaikkartan som består av två miljoner färgade stenar och som precis som staden Jerash låg begravd under sand fram till slutet av 1800-talet. Kartan visar alla de heliga, kristna platserna runt Medelhavet och den har haft en avgörande betydelse för kunskapen om hur Jerusalem såg ut efter att staden hade förstörts och återuppbyggts år 70.

På eftermiddagen rör vi oss längre söderut längs den gamla kungavägen (känd under namnet King's Highway) för att besöka borgen i Shobak, Både utsikten mot och från borgen är imponerande. Shobak är en systerfästning till den mer kända Kerakborgen, dock med ett fantastiskt läge. Borgen är en av många borgar som ligger utspridda från Aqaba i söder upp mot Turkiet. Samtliga byggdes av korstågsriddare på 1100-talet. Vi fortsätter till Petra där vi gör oss hemmastadda på vårt hotell och äter middag. 

Dag 5
Petra. Templet el-Khazne, de kungliga gravplatserna, Petras centrum
Imponerande Petra

Efter frukost går färden till Badia och Lilla Petra som är en mindre version av den storslagna ruinstaden. Klyftan där Lilla Petra ligger kan bara nås via en smal öppning som heter Siq Baria. Många kallar den för "den kalla klyftan" eftersom det ofta blåser en kall vind genom den smala öppningen. Inne i klyftan hittar man små fascinerande trappsteg som slingrar sig uppför klippsidorna till de olika hålorna och grottorna.

Världsarvet Petra ligger långt från handelsvägarna, långt från omvärldens ögon och har varit utraderat från kartan i 600 år. En av världens mest fascinerande kulturskatter är både mystisk och imponerande och har en rik historia som sträcker sig 9 000 år tillbaka i tiden. Staden upptäcktes 1812 av den schweiziske äventyraren Johann Burckhardt. Han ville undersöka ryktena om en försvunnen stad och övertalade sin beduinguide att visa honom den hemliga vägen genom klippgångarna. Petra återtog sin plats på världskartan.

Även om Petra uppfördes för väldigt länge sedan var det först när nabatéer bosatte sig i området år 312 f.Kr. som staden började anta den form vi får uppleva idag. Staden är ytterst välbevarad trots sin höga ålder. Detta beror på att Petra aldrig har varit utsatt för några våldsamma angrepp samt att klimatet är relativt milt och torrt. Området är enormt stort och besökaren skulle kunna sysselsätta sig i flera dagar. Vi nöjer oss med en dag i Petra, men kommer att ha gott om tid att uppleva de största sevärdheterna i lugn och ro.

Bra skor behövs eftersom vi kommer att gå mycket! Vi ska försöka hinna med de största sevärdheterna som den långa smala klyftan el-Siq som förbinder Petra med omvärlden, och det imponerande templet el-Khazne, känt från Indiana Jones-filmen ”Det sista korståget”. Vi ser också de kungliga gravplatserna och Petras centrum.

Dag 6
Wadi Rum-öknen, buss till Aqaba
Wadi Rum

Efter frukost kör vi vidare mot Wadi Rum-området som ligger cirka 1 000 meter över havet. Området är ett av de absolut vackraste i hela Mellanöstern och består av fantastiska sandstensberg utspridda över ett gigantiskt ökenområde där beduiner lever med sina getter. Wadi Rum är idag omvandlad till nationalpark och det innebär bland annat att man inte får köra runt i buss. Vi byter till öppen jeep och med vinden i håret kör vi på upptäcktsfärd i den vackra öknen där storfilmen Lawrence of Arabia spelades in 1962 med Peter O'Toole i huvudrollen.

Vi fortsätter sedan till södra Jordanien och landets enda kuststad Aqaba där vi bor under den sista delen av resan. Vi hinner även med att besöka den lokala moskén. Staden har en viss internationell atmosfär över sig och sjuder av liv och aktivitet. 

Vi bor nära stranden i centrum av Aqaba.

Dag 7
Avslappning i Aqaba
Koppla av på stranden i Aqaba

Vi har hela dagen på oss att njuta av Aqaba på egen hand. Den som vill ge sig ut och snorkla eller dyka vid några av de vackra korallreven kan ordna detta via hotellet eller den kungliga jordanska dykarklubben som ligger strax söder om staden. Klubben är även öppen för allmänheten och turister. Det hektiska basarområdet och det gamla fortet bjuder också på spännande upplevelser.

Dag 8
Aqaba – Amman och hemresa

Vi börjar dagen med frukost och sen är det dags att återvända till Amman. Härifrån flyger vi till Stockholm där vi landar med många härliga reseminnen.

 

 

Prisinformation

Resans pris

Från 14 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Amman t/r med mellanlandning
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Turistvisum till Jordanien
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks, räkna med cirka 40 USD
 • Drycker
 • Övriga måltider
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum och pass

Normalt får man turistvisum vid ankomsten på Ammans flygplats. Detta kostar ca. USD 60. På denna resa är visumet inkluderat i resans pris (det gäller för svenska medborgare).

Om du inte är svensk medborgare kan det för vissa nationaliteter vara nödvändigt att man innan avresa kontaktar Jordaniens ambassad i Berlin och ansöker om visum. Det är inte alla nationaliteter som kan få turistvisum direkt på flygplatsen i Amman. Ansvaret för detta och en ev. utgift bekostas av den enskilde resenären och ingår inte i resans pris. Utrikesdepartementet (UD) svarar inte på frågor om visum till Jordanien utan hänvisar till deras ambassad i Berlin på tel: +49 (30) 36 99 60 0 eller via E-post: jordan@jordanembassy.de.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotell

Vi använder oss av trevliga hotell av bra standard. Vänligen observera att många hotell inte serverar alkohol. Alkohol kan köpas i butiker och på marknader och får gärna drickas på rummen.

 

Läs mer om Jordanien

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer, tidsskillnad etc:

www.albatros.se/resmal/mellanostern/jordanien

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Resan till Jordanien En mycket trevlig och intressant resa med mycket "historier" under transportsträckorna. Vår fantastiska reseledare var mycket kunnig i både bibelns och koranens sätt att beskriva personer eller händelser som har skett en gång i tiden på Jordansk mark. Allt från Moses till Johannes Döpare och Jesus. Landskapet är helt fantastisk och det finns både ruiner och andra mera uppbyggda platser att se; Korsriddarnas borg, Jordan floden, öknen, raviner, Döda- och Röda havet och inte minst Petra. Maten i mellanöstern är smakrik och intressant, passar de flesta och serveras ofta i bufféform med många rätter. Rekommenderar starkt.
Date published: 2018-03-20
Rated 5 out of 5 by from Härliga o mystiska Jordanien! En helt magisk resa fullt med en maassa härliga intryck o fina minnen! Tack vare vår otroligt duktiga guide, Daniella, gjorde vår resa ännu bättre tack vare sin expertis och kunnighet. Daniella hade en härlig o intressant berättarteknik som gjorde att man bara ville höra mer!
Date published: 2018-03-14
Rated 5 out of 5 by from En mycket intressant resa Resan var mycket omväxlande och mycket intressant. Fantastisk natur, spännande historia, intressant nutid, spektakulära platser som Jerash och Petra mm. Vår guide Daniela var outstanding! Hon hade mycket stora kunskaper i alla aktuella områden och en del därtill. Var också trevlig och serviceminded. Vår busschaufför körde mycket bra och var trevlig. Dock var inte alla hotell så bra och mycket olika standard på de rum vi tilldelades. Också synd att hotellet i Aqaba inte låg vid stranden. Inte heller bra att gruppen var så stor 30 st. Allt tar lång tid med så stor grupp trots att alla skötte sig mycket väl och det blir trångt runt guiden.
Date published: 2019-12-03
Rated 5 out of 5 by from Jordanien i april med fantastiska Petra Resan med Daniella och Firas genom Jordanien i april var helt fantastisk! Väl organiserad, bra hotell och superbt guidad av en kunnig guide. Bra med wifi på bussen och alla hotell. Min favoritupplevelse var PETRA! Råd: Ta med badskor till Döda havet och även till Aqaba. Obs att det är förbjudet att bada i normal baddräkt i Aqaba (islam) men guiden ordnar en specialutflykt 15 min med buss till en beach club där det är tillåtet.
Date published: 2018-04-23
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med en enastående guide! Det var en otrolig upplevelse och vår guide trollband oss genom historien, dagens Jordanien och gav oss massor av lästips och filmtips. Att jag inte ger 5 stjärnor beror på hotellen, framför allt i Amman. Luktade rök, trots rökfritt, men själva resan, vår guide och chaufför var enastående. Vår guide kunde på ett enastående sätt hålla alla årtal, kungar, gudar och händelser i minnet och kopplade ihop sina berättelser från dag till dag! En otrolig begåvning! Tillsammans med den lokala guiden, höll vår guide på ett ledigt sätt ihop gruppen utan vi kände oss ”kringförts”. Det blev en härlig stämning i gruppen och det var deras förtjänst.
Date published: 2019-11-28
Rated 5 out of 5 by from Fantastiskt spännande resa Petra var förstås höjdpunkten på resan men även turen i öknen var underbar. Våra guider var mycket kunniga och trevliga. Vill också ge chauffören en eloge. Jag är mycket nöjd. Några synpunkter dock. Man kunde skippa moskébesöket i Amman, hade hellre besökt ett museum. Hade gärna bott en natt på camp i öknen i stället för Petra. Den lediga dagen i Akaba kanske man kan förbereda bättre genom att redan innan avresa föreslå längre båtturer för snorkling eller dykning som tydligen hade varit mycket givande för dem som hittade till den agenturen. Vår hotellpersonal var inte tillräckligt insatt och deras engelska var ganska knapphändig.
Date published: 2019-12-07
Rated 5 out of 5 by from Oväntat bra! Överträffade förväntningar och gav en god bild av landet ur olika synvinklar. Reseledaren Daniella Zak gav information och bakgrunder med stor inlevelse. Resan kan rekommenderas!
Date published: 2018-02-25
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa - härliga upplevelser! Daniella Zak, professionell, påläst, ambitiös, lyhörd. Hon bidrog till att våra redan tidigare höga förväntningar vida överstegs. Hotellstandarden var inte hög - men ok.
Date published: 2018-02-24
 • y_2021, m_5, d_6, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_161
 • loc_sv_SE, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21JORTR01FSE1010