Det bästa av Sydafrika

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Hisnande vackra Garden Route och Panoramarutten, safari i Kruger nationalpark, och kultur och vingårdar i Kapstaden

På den här resan får du det mesta och bästa av Sydafrika!

På Panoramarutten upplever vi storslagna landskap och svindlande utsikter. I den enorma Krugerparken ger vi oss ut på safari bland elefanter, lejon, leoparder och noshörningar och grillar under bar himmel.

Vi kör längs den frodiga och outsägligt vackra Garden Route, kryssar på laguner, utforskar Tsitsikamma nationalparks urskog med sitt imponerande fågelliv, vandrar i droppstensgrottor och njuter av Sydafrikas underbara natur på vägen till Kapstaden. Här väntar en utflykt till Godahoppsudden, en båttur till lekfulla sälar och pingviner.

Vi har lagt in extra tid i Kapstaden så att du kan njuta av stadens fantastiska shopping- och restaurangliv.

Det här är en individuell resa. På Albatros individuella resor finns det mer tid över för äventyr på egen hand, och utflykterna under resans gång görs tillsammans med engelsktalande lokalguide.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Pilgrim’s Rest, Graskop
Dag 3 Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och enastående klipplandskap i Blyde River Canyon
Dag 4 Safari i Krugerparken. Grillmiddag under bar himmel
Dag 5 Safari i Krugerparken
Dag 6 Krugerparken. Med buss till Zebra Country Lodge
Dag 7 Johannesburg – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Dag 8 Knysna-lagunen och Knysna Heads
Dag 9 Heldagsutflykt längs Garden Route till Oudtshoorn. Cango Caves och strutsfarm
Dag 10 Oudtshoorn – Kapstaden. Vingårdsbesök med vinprovning
Dag 11 Kapstaden. Tid på egen hand
Dag 12 Kapstaden – Kaphalvön. Båttur till Duiker Island, pingvinkoloni, Cape Point
Dag 13 Kapstaden. Hemresa
Dag 14 Hemkomst

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg

Under eftermiddagen flyger vi från Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika.

Dag 2
Johannesburg – Pilgrim’s Rest, Graskop

Du kommer fram till Johannesburg på morgonen. Det är transfer från flygplatsen till hotellet som ligger på den berömda Panoramarutten. Bussturen tar mellan 4 och 5 timmar, beroende av hur länge vi tar paus under resans gång. Du kommer fram till hotellet under eftermiddagen och förhoppningsvis finns det tid till ett dopp i poolen. Du får mer information om hur de kommande dagarna kommer att se ut under kvällens middag. 

Dag 3
Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och enastående klipplandskap i Blyde River Canyon
God´s Window

Från hotellet fortsätter vi mot det östliga Mpumalanga. Vi åker på snirkliga vägar längs den så kallade Panoramarutten. Det bergiga området bjuder på det ena storslagna naturscenariot efter det andra: Vid God´s Window upplever man en av världens vackraste utkiksplatser (om vädret tillåter) och Bourke´s Luck Potholes - ett enastående klipplandskap, där våldsamma flodvirvlar har borrat djupa, cylinderformade hålor i de släta klipporna. Slutligen stannar vi vid Blyde River Canyon, som tål att jämföras med Grand Canyon, även om det är i mindre skala. Det är mycket vackert i området och om vi kan hinna med mer gör vi det gärna. Programmet styrs också lite av såväl väder och vind, som av deltagarnas lust till att vandra runt i de vackra omgivningarna. I dessa berg förekommer ofta tät morgondimma, som lättar uppåt dagen, vilket vi försöker ta med i beräkningen när dagsprogrammet fastställs på plats.

Dag 4
Safari i Krugerparken. Grillmiddag under bar himmel
En vuxen hanne är mellan 4,7 och 5,3 meter "lång"

Kruger är Sydafrikas största nationalpark och är dessutom en av världens främsta fristäder för utrotningshotade växter och djur. Kruger är en enorm nationalpark, som med en total areal på omkring 20 000 kvadratkilometer är nästan lika stor som Svealand. Vi åker den relativt korta sträckan till Krugerparken och man märker tydligt klimatskillnaden, när vi förflyttar oss från höglandets kyligare och torra luft till låglandets varma, fuktigare luft. Strax efter att vi passerat ingången, ”gaten”, är vi på safari. Vi ger oss ut på safarier, som kommer att genomföras i öppna fordon. Parken omfattar en rad olika typer av savann med så stor variation, att man kan tillbringa flera dagar här och hela tiden upptäcka något nytt. Här finns välanlagda vägar och safarileder, som gör det möjligt att köra tätt intill vattenhål och observations-poster, där är det ofta är god utsikt till viltet. Och vilt finns det gott om! Det finns möjlighet att få se upp till 132 olika sorters däggdjur, 438 fågelarter, 104 arter av kräldjur och hela 1771 sorters växter, varav 357 är träd eller buskar. Krugerparken är anlagd på så sätt, att de besökande har tillgång till ett begränsat antal vägar, medan stora områden är helt förbehållna viltet. Genom åren har viltet emellertid anpassat sig till bilar och besökande, därför kan man ofta få se elefant, giraff och olika sorters antiloper beta tätt intill parkerade bilar. Det är inte speciellt ovanligt att en lejonflock eller ett par geparder hindrar fordonen från att ta sig fram. Det enorma området ger viltet ultimata livsvillkor, men turismen sätter även här sin prägel på vardagen. Lejonen här är specialiserade på att jaga giraffer ute på de asfalterade vägarna, där deras hårda hovar glider och girafferna blir ett lätt byte för rovdjuren. Omkring hälften av lejonens föda utgörs här av giraffkött, jämfört med nästan ingenting i den vilda naturen.

Med lite tur får vi kanske se ”The Big Five” (elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard). Alla finns här, men mängden varierar. Normalt sett växer gräset högt i maj – juni, varefter torkan gradvis förvandlar det mesta av Krugerområdet till ett torrt landskap, som i gengäld gör det lättare att hitta djuren.

Dagen ägnas åt safari i reservatet och lunchen tar vi med från hotellet. Storslagna upplevelser väntar och många känner nog en lätt rysning, när man sitter ett fåtal meter från en elefant, noshörning eller kanske ett lejon i ett helt öppet fordon.

 

Dag 5
Safari i Krugerparken
Elefanter lever i familjeflockar där matriarken är den som bestämmer

Programmet fortsätter där vi avslutade gårdagen och vi försöker komma till de områden vi inte har hunnit med under den första dagen. Dock gäller många restriktioner från parkmyndigheternas sida för att beskydda djuren, så vi kan inte garantera exakt vart vi kommer att åka.

Dag 6
Krugerparken. Med buss till Zebra Country Lodge
På safari
Efter frukost går färden tillbaka mot Johannesburg och Zebra Lodge, som ligger 30 km norr om Pretoria. Lodgen ligger vackert i det öppna landskapet där zebror, hästar och antiloper strövar fritt.  Under eftermiddagen kan du  koppla av vid poolen eller kanske en promenad i naturen runt lodgen.
Dag 7
Johannesburg – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Tsitsikamma nationalpark

Efter frukost är det transfer till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Port Elizabeth. Kustorten Port Elizabeth är utgångspunkt för den vackra kuststräckan Garden Route, som sträcker sig hela vägen till Kapstaden. Bussturen går genom det vackra landskapet till Tsitsikamma nationalpark, ssom är speciellt känd för ett rikt fågelliv, sällsynta endemiska växter och träd samt en vacker, men också karg, kuststräcka. Efter en kort vandring, där du passerar den berömda hängbron över Storms River Mouth, fortsätter ni via Nature’s Valley till Knysna, som ligger i mitt i hjärtat av den berömda Garden Route med vackra, karakteristiska kustlandskap.

Dag 8
Knysna-lagunen och Knysna Heads
Stranden i Knysna

I Knysna tar ni båten över lagunerna ut till The Heads, de två sandstensformationerna som markerar inseglingen till Knysnalagunen. Du får tid till att promenera runt i den trevliga lilla kustorten, det finns många bra restauranger längs huvudgatan.

Dag 9
Heldagsutflykt längs Garden Route till Oudtshoorn. Cango Caves och strutsfarm
Cango Caves
Hela dagen är öronmärkt till ”inlandet” och vad vi eventuellt saknar från föregående dag. Vi får uppleva några av de traditionella sevärdheterna på Garden Route, nämligen de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves och en strutsfarm i ”strutsstaden” Oudtshoorn, som grundades 1847. RDagens utflykt går genom vackra naturområden med raviner, gröna berg och laguner – en sann fröjd för ögat!
Dag 10
Oudtshoorn – Kapstaden. Vingårdsbesök med vinprovning
Sydafrikas berömda vin odlas här
Färden fortsätter mot Kapstaden och på vägen stannar vi till på ett par vingårddar, där man kan provsmaka områdets viner. Lunchen serveras på en av vingårdarna. Vid ankomst till Kapstaden är det transfer direkt till hotellet. 
Dag 11
Kapstaden. Tid på egen hand
Vackra Kapstaden

På morgonen har du möjlighet att följa med lokalguiden på en liten stadsrundtur i Kapstaden.

Du har haft ett par upplevelsrika resedagar och därför är den här dagen fri till äventyr på egen hand. Vi kan dock rekommendera en tur upp till det berömda Taffelberget, som är stadens kännetecken. Det är en god idé att starta dagen här, eftersom det ofta är klart väder på morgonen. Man kan även åka ut till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i många år. Här blir man guidad på engelska, då öns intressanta historia berättas av tidigare fångar eller deras anhöriga. Besöket är mycket intressant, men det är inte alltid helt enkelt att ta sig ut dit. Robben Island är ett tidigare fängelse som ligger på en ö utanför Kapstaden. Transporten dit blir ofta inställd p.g.a. vind- och väderförhållanden, tekniska problem eller strejker i området och därför kan vi inte garantera att besöket kan genomföras.  Vi kan därför inte garantera att ett besök är möjligt, men vi skaffar gärna biljetter till dem som vill se Robben Island. Biljetterna är inte inkluderade i resans pris. 

Från augusti till november finns det dessutom möjlighet att komma ut på valsafari. Eller kanske du hellre vill släntra runt på Greenmarket för att till sist sluta vid den berömda Victoria & Alfred Waterfront, där du hittar en uppsjö butiker och restauranger. Den sydafrikanska rand är låg och både kläder, smycken, konst och mycket mer kan köpas till bra priser.

Dag 12
Kapstaden – Kaphalvön. Båttur till Duiker Island, pingvinkoloni, Cape Point
Cape Point

Efter frukost väntar en utflykt till Kaphalvön. Färden går längs högt belägna, smala klippvägar med ett brusande hav under oss och genom pittoreska småbyar till Godahoppsudden. Vid Hout Bay ska ni på en liten båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island, där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Ni kommer tätt intill kolonin och kan se dem ligga på klipporna eller leka i vattnet omkring båten. Sedan åker ni över utsiktspunkten Chapman´s Peak till Simon’s Town, där ni ska besöka en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur når vi fram till Cape of the Good Hope Nature Reserve, som sträcker sig över 7680 hektar. Förutom det vackra kustlandskapet är reservatet också hemort för antiloparter som eland, bontebock, springbock och gnu, samt struts och babian. Lunchen serveras på en lokal restaurang under vår utflykt. Ni promenerar den lilla sträckan ut till spetsen av halvön Cape Point och njuter av den storslagna utsikten.

Middag i Kapstaden.

 

Dag 13
Kapstaden. Hemresa

Om du inte har sett Robben Island än kan en utflykt dit vara en fantastisk avslutning på resan (tar cirka 3½ timme). Ni åker ut till flygplatsen i Kapstaden under eftermiddagen (beroende av avresetid), och härifrån påbörjas hemresan till Skandinavien.

Dag 14
Hemkomst

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Engelsktalande lokalguide
 • Flyg Stockholm – Johannesburg och Kapstaden - Stockholm med mellanlandning
 • Flyg Johannesburg – Port Elizabeth
 • Utflykter och safarier enligt program
 • All lokal transport enligt program med buss
 • Boende på bra hotell och lodger i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar, 4 luncher (eller matsäck) och 5 middagar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Drycker
 • Övriga måltider. Reseledaren arrangerar gemensamma måltider för dem som har lust att delta. Det är billigt att äta i Sydafrika (ca ½ priset jämfört med svenska priser)
 • Dricks (beräkna ca 800 rand per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuella extrautflykter och extra arrangemang (häribland linbana till Table Mountain)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resa

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 4 498:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
4 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun

Tillägg för enkelrum
2500:-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
6 998:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum
5 000:-

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
5 998:–

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

 

Tillägg för uppgradering av hotell
2 998:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
6 748:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

 

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 3 out of 5 by from Fantastiska naturupplevelser! Otroligt trevlig reseledare, men lite kaos i schemat. Svårt att få veta i förväg vad som skulle ske förrän i sista sekund. Naturen är fantastisk. Upplevelserna var otroliga och minnen för livet! Vissa boenden var magiska, andra var verkliga bottennapp. måltiderna överlag är urusla, väldigt dåligt med vego-alternativ.
Date published: 2018-11-27
Rated 4 out of 5 by from Välorganiserad resa med trivsam guide Spännande och intressant att se så stora delar av Sydafrika på knappt två veckor. Nackdelen är de många och långa bussresorna, där något kanske kunde ha hoppats över. Vår guide var synnerligen trevlig och kunde berätta om både positiva och negativa sidor av Sydafrika.
Date published: 2018-12-05
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med fullspäckat program. En underbara resa fick verkligen uppleva det bästa av Sydafrika . Vår reseledare var fantastisk , glad , trevlig och kunnig. Maten var genomgående 1:a klass.
Date published: 2018-12-09
Rated 4 out of 5 by from En upplevelse rik resa! Resan var en riktig höjdare! Man fick se och uppleva mycket! Ibland var det väldigt tajt med tid mellan olika aktiviteter men man anpassar sig.
Date published: 2018-11-27
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_ZAIRT36, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ZAIRT36ASE