Det bästa av Thailand

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Njut av Thailand i ditt eget tempo. Minirundresa med Bangkok och floden Kwai med 4 barfotadagar på stranden i Kuiburi

Thailand har under många år toppat listan över svenskarnas favoritresmål och det är inte svårt att förstå varför. Tropisk regnskog, gröna risfält och palmkantade stränder, ackompanjerat av det välsmakande thailändska köket och en gästfri befolkning.

På den här resan får du tre nätter i pulserande Bangkok med gott om tid att utforska staden. Sedan fortsätter färden till floden Kwai där både besök på en tågmarknad och en historisk tågresa på Dödens järnväg väntar.

Resan avslutas med 4 dagars sol & bad i Kuiburi, nära Hua Hin. Här bor du på en härlig resort i lugn och strandnära miljö. Koppla av på stranden eller poolen eller kanske du hellre vill följa med på elefantsafari eller snorkling?

Det här är en individuell resa. På Albatros individuella resor finns det mer tid över för äventyr på egen hand, och utflykterna under resans gång görs tillsammans med engelsktalande lokalguide.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Thailändska baht

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Bangkok
Dag 2 Ankomst Bangkok
Dag 3 Bangkok. Tid på egen hand eller båttur på Chao-Praya-floden och Grand Palace (extrautflykt)
Dag 4 Bangkok. Tid på egen hand eller extrautflykter: cykeltur eller utflykt till Auytthaya
Dag 5 Bangkok – Kanchanaburi. Tågmarknad, bron över floden Kwai och krigskyrkogården
Dag 6 Floden Kwai. Tid på egen hand eller utflykt till Erawan nationalpark (extrautflykt)
Dag 7 Kanchanaburi – Kuiburi. Med longtailbåt på flytande marknad. Incheckning på Kuiburi Hotel & Resort
Dag 8–11 Kuiburi. Badsemester och avkoppling
Dag 12 Kuiburi – Bangkok och hemresa
Dag 13 Hemkomst

Hotell

Kuiburi Hotel & Resort

 • Luftkonditionering
 • TV
 • Gratis cykelhyra
 • Swimmingpool

Kuiburi är ett trevligt hotell som ligger lugna och natursköna omgivningar i den lilla orten Kuiburi ca 45 minuter söder om Hua Hin. Här har du den härliga stranden Kuiburi-Bonok Beach i stort sett för sig själv. Hotellets stora swimmingpool ligger nere vid stranden i grönskande omgivningar. Det är gratis att hyra cyklar på hotellet.

Det tillhör både en bar och restaurang till hotellet, som även kan erbjuda ett stort antal behandlingar och massage i spa-området. Vi bor i deluxe-rum, som är rena och fräscha och är utrustade med luftkonditionering, tv och, minibar.  Dessutom  har alla rum egen balkong eller terrass.

https://www.kuiburihotelresort.com/en/ 

Furama Silom Hotel - Bangkok

Det centralt belägna Furama Silom Hotel har trevliga rum med tekök och utsikt över staden. Hotellet har en takterrass med swimmingpool och  en riklig frukost.

Rummen är modernt inredda med eleganta goltv-till-tak fönster och trevlig belysning. Det finns kabel-tv och värdeförvaringsskåp på rummen.  Silom Furama Hotel har ett fullt utrustat motionscenter, samt bastu och ångbad.

Sky Garden Rooftop Restaurant serverar en rad internationella och asiatiska rätter och erbjuder en fantastisk utsikt över stadens skyline.

http://www.furama.com/silom/

Mida Resort - Kanchananaburi

Härligt boutique-resort i tropiska omgivningar direkt vid floden, cirka 30 minuters färd från den berömda bron vid floden Kwai. Moderna rum i elegant stil. I hotellets rofyllda trädgård finns en pool med solstolar. Hotellets restaurang erbjuder både lokala och internationella rätter.

http://www.midaresortkanchanaburi.com/ 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Bangkok
Dag 2
Ankomst Bangkok

Vid ankomsten till änglarnas stad, som Bangkok kallas i folkmun, kör vi direkt till hotellet där du har möjlighet att vila lite efter flygresan.

Dag 3
Bangkok. Tid på egen hand eller båttur på Chao-Praya-floden och Grand Palace (extrautflykt)
På båttur genom staden

Du har två dagar på dig att uppleva denna fascinerande stad. Du kan antingen utforska staden på egen hand eller köpa till några av de populära utflykterna. Idag kan du köpa till en utflykt på Charo Phraya-floden och de omkringliggande klongerna, och avslutningsvis avlägga ett besök på Grand Palace.

På morgonen promenerar vi ner till Skytrain-stationen varifrån vi beger oss till Chao Praya-floden som delar Bangkok i två delar. Här hoppar vi på en traditionell longtail-båt och ger oss ut på en båttur längs floden. Från floden kan vi följa vardagen på stranden, och dessutom slipper vi alla trafikstockningar. Längs vägen passerar vi bland annat praktfulla Wat Arun, morgongryningens tempel, som bäst ses från floden. Det porslinssmyckade templet är onekligen fascinerande och tack vare dess imponerande höjd på 79 meter ser vi det på långt håll.

När vi är tillbaka på land tittar vi på det pampiga Grand Palace vars byggnation påbörjades 1782, Bangkoks första år som huvudstad. Detta enorma och färgsprakande komplex har förgyllda stupor, pråliga byggnader, tempel och kolossala gudastatyer och är förmodligen Thailands mest berömda turistattraktion, något som inte är svårt att förstå. Grand Palace var tidigare residens åt landets kungar och är ett av de bästa exemplen på det gamla thaihovets pråliga arkitektur. Palatset består av över 100 olika byggnader, bland annat kröningssalen och mottagningssalen. Mest imponerande och viktigast är utan tvivel Wat Phra Kaew-templet som innehåller Thailands heligaste buddhafigur, den lilla jadebuddhan. Den lilla statyn dyrkas vördnadsfullt av de troende, och hela templet har en tydlig prägel av att buddhismen intar en viktig plats i thailändarnas vardag.

Härifrån återvänder vi till hotellet.

Dag 4
Bangkok. Tid på egen hand eller extrautflykter: cykeltur eller utflykt till Auytthaya
Den gamla huvudstaden i Siam, Ayutthaya

Ännu en dag till förfogande för att upptäcka Bangkoks myllrande gatuliv. Idag kan du köpa till en av två följande utflykter:

A)

En spännande cykeltur runt Bangkoks gröna områden. Under cykelturen upplever vi gröna och fridfulla områden av miljonstaden som det är svårt att tro faktiskt existerar så nära stadens övriga trafik och kaos. Vi har en cykelguide med oss som visar oss runt i ett område av staden som sällan besöks av turister. Vi cyklar i maklig takt så att alla hänger med, och vi stannar för att dricka vatten längs vägen. Kom ihåg en hatt eller hjälm inför cykelturen. Och naturligtvis solkräm.

(lunch inkluderad)

B)

Tidigt på morgonen är det avresa från hotellet. Vi kör norrut till Auytthaya, som var huvudstad i Siam mellan år 1350 och 1767. Den gången var Auytthaya en av Asiens största och mest storslagna städer med ett blomstrande handels- och kulturliv. Här öppnade Danmark sin första ambassad cirka 1689, som det andra landet i världen efter Portugal.

De många palatsen och templen i den en gång så storslagna huvudstaden ligger idag utspridda som vackra ruiner. Vi strosar runt och ser bland annat ruinerna av det gamla kungapalatset som var förebild för Grand Palace i Bangkok, som vi såg igår. Här mellan ruinerna efter de historiska byggnaderna får vi en bra känsla för vilken prakt och skönhet som omgav de få europeiska besökare som tilläts audiens hos den thailändska kungafamiljen. Rundan i Auytthaya tar oss förbi templen Wat Phra Si Sanphet och Wihaan Mogkhon Bophit med en av Thailands största buddhafigurer, en sittande bronsbuddha.

Efter att ha sett staden och templen stiger vi ombord på The Grand Pearl Cruise Liner, en flodbåt som tar oss längs Chao Praya-floden tillbaka till Bangkok. Vi får kaffe och te och äter en god lunch ombord medan vi njuter av utsikten och följer livet längs floden, som efterhand blir allt mer hektiskt ju närmare Bangkok vi kommer. När vi är framme i Bangkok körs vi tillbaka till hotellet (lunch ingår).

 

Dag 5
Bangkok – Kanchanaburi. Tågmarknad, bron över floden Kwai och krigskyrkogården
Med tåg över floden Kwai

Efter frukost lämnar vi Bangkok och kör söderut till provinsen Samut Songkhram som ligger i floddeltat Maeklong. Här ska vi besöka en unik marknad, som ligger längs en järnväg. När tåget närmar sig flyttas föremålen undan i en rasande fart, och så fort tåget har passerat är varorna tillbaka på sin ursprungliga plats. Vi fortsätter mot Kanchanaburi vid floden Kwai. Vi tar oss en titt på den berömda bron som förevigades i Pierre Boulles roman ”Bron över floden Kwai” som sedermera blev film. Den ursprungliga bron bombades av de allierade år 1945 och befann sig inte på samma plats som den som ligger där idag. Bron vi ser står kvar som minnesmärke över de våldsamheter som inträffade på platsen.

Vi besöker även stadens krigskyrkogård där soldater som stupade under andra världskriget ligger begravda. Vi besöker även museet som ligger intill.

Vi äter lunch tillsammans på en restaurang innan vi stiger ombord på tåget som tar oss längs Dödens järnväg. Byggnationen av dödens järnväg under andra världskriget kostade 16 000 personer livet, därav det makabra namnet. Tågfärden går längs Kwaifloden och vi passerar bland annat en lång och till utseendet skranglig träviadukt.

Dag 6
Floden Kwai. Tid på egen hand eller utflykt till Erawan nationalpark (extrautflykt)
Vackra omgivningar runt floden Kwai

Hela området runt floden Kwai bjuder på en uppsjö av både historiska och natursköna upplevelser. Du kan ge dig ut på egen hand eller bara koppla av vid hotellpoolen.

Du kan också köpa till den här utflykten som både bjuder på ett vackert vattenfall, historiska Hell Fire Pass (helveteseldspasset) och naturligtvis en båttur längs floden Kwai:

Strax utanför Kanchanaburi ligger Erawan nationalpark som är ett populärt utflyktsmål för både lokalinvånare och turister. Nationalparkens huvudattraktion är vattenfallet med hela sju nivåer, och många tror att nationalparkens namn kommer från vattenfallets översta nivå, som skulle likna den trehövdade elefantguden Erawan från hinduistisk mytologi. Du får möjlighet att själv bedöma likheten när vi besöker vattenfallet som är omgärdat av lummig regnskog och vilda orkidéer. Om du vill avnjuta utsikten från toppen av vattenfallet kan du följa en stig upp till sjätte nivån. För att komma hela vägen upp till den sjunde och översta nivån måste du krypa den sista biten uppför klippan.

Därefter besöker vi det närliggande och legendariska helveteseldspasset (Hellfire Pass) där asiatiska och allierade krigsfångar under fruktansvärda förhållanden tvingades bygga och leda järnvägen tvärs igenom en nästintill oframkomlig klippa för att förbinda Thailand med Burma. Det tog bara sex veckor att ta sig genom den massiva klippan men i gengäld tvingades arbetarna slita i 18 timmar per dygn och hundratals fick sätta livet till. Arbetet pågick framför allt på natten i det svaga ljuset av brinnande facklor, därav sträckans namn. Vi besöker även det tillhörande museet som illustrerar områdets historik med bilder, kartor och modeller.

Härifrån fortsätter vi längs floden på en bambuflotte. Vi njuter av stillheten och den vackra naturen medan vi låter strömmen långsamt föra oss nerför floden. När vi är tillbaka på fast mark körs vi den sista biten till vårt hotell.

Dag 7
Kanchanaburi – Kuiburi. Med longtailbåt på flytande marknad. Incheckning på Kuiburi Hotel & Resort
Med longtail-båt på flytande marknad

Efter frukost styr vi kosan mot kuststaden Kuiburi söder om Hua Hin. Vi stannar vid en flytande marknad där vi byter bussen mot longtailbåtar och ger oss ut för att titta på marknadens utbud. Försäljningen bedrivs mellan båtarna. Och när varorna ändå har lastats på båtarna är det ju lika bra att bedriva försäljningen därifrån också.

Vi byter båten mot buss och styr kosan mot kusten och den populära badorten Hua Hin vid Thailandviken. Framför allt den sista biten söder om Hua Hin går genom ett bildskönt landskap med kalkstensklippor i allsköns former, utspridda över det annars så flacka landskapet. Vi stannar längs vägen för att fotografera, och om vi har tur ser vi makakapor som håller till i området runt klipporna.

Under eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell Kuiburi Hotel & Resort som ligger i lugna omgivningar cirka 75 kilometer söder om Hua Hin. Hotellet ligger ända nere vid stranden, och alla rum har en egen balkong eller terrass. Läs mer om hotellet senare.

Dag 8–11
Kuiburi. Badsemester och avkoppling
Tid till avkoppling

De kommande fyra dagarna bestämmer du själv hur du ska få tiden att gå. Stranden eller poolen är de perfekta platserna att tillbringa dagen, men du kanske vill utforska lite mer av Thailand och den vackra naturen som finns i området, och det har du alla möjligheter till.

Under vistelsen anordnar vi tre utflykter du kan köpa till.

Dag 9 Sam Roi Yod National Park (extrautflykt)
På den här heldagsutflykten ska vi uppleva en av Thailands mest storslagna nationalparker, Sam Roi Yod. Trots sin belägenhet endast 60 kilometer söder om Hua Hin är parken förhållandevis okänd, vilket är ganska förvånande. Här, i Thailands äldsta kustnära nationalpark, ser vi imponerande naturscener som verkligen tar andan ur oss. Området består av ett gigantiskt färskvattenmarskland omringat av klippformationer av kalksten. En gångbro i trä ger oss möjlighet att göra en vacker promenad genom området, som också är känt för sitt rika djur- och fågelliv. Vi besöker även några storslagna droppstensgrottor, bland annat Phraya Nakhon och dess ikoniska ”kungliga paviljong”.

På vägen till parken stannar vi vid en ananasplantage och smakar på de färska frukterna.

Dag 10 Elefantsafari i Kuiburi nationalpark (extrautflykt)
Safariturer i nationalparken är endast tillåtna mellan klockan 14.30 och 18.00, och efter registrering vid parkens huvudkvarter kör vi tillsammans med en ranger in i parken i öppna bilar. Vi kör långsamt längs grusstigar och på den öppna grässtäppen i jakt på elefanter och andra av parkens större och mindre djur. Vi stannar vid några utsiktsplatser varifrån vi också kan få syn på djur om vi har tur. Längs vägen berättar vår ranger om nationalparkens historia, och inte minst om de djur som lever här.

(Eftersom vi är ute bland vilda djur kan vi inte veta eller garantera vilka djur vi stöter på, men vi har goda möjligheter att få se elefant).

Dag 11 Ön Koh Talu med möjlighet till snorkling (extrautflykt)
Den som vill uppleva en äkta bounty-ö med härlig strand och möjlighet att snorkla i ett färgsprakande korallrev, ska följa med på den här utflykten.

Vi startar tidigt på morgonen från Kuiburi och kör till den lilla fiskeorten Bang Saphan Noi cirka en timmes resa söderut från Kuiburi. Härifrån fortsätter utflykten med båt till paradisön Koh Talu. Vi tillbringar dagen på en av de härliga kritvita sandstränderna, och det finns gott om möjligheter att utforska den färgsprakande världen under havsytan. Vackra korallrev och färgsprakande fiskar hälsar välkommen. Lunchen avnjuts på ön. På eftermiddagen återvänder vi till Kuiburi och vår resort.

Dag 12
Kuiburi – Bangkok och hemresa

Eftermiddagen på egen hand. Efter lunch reser vi med buss till Bangkok för att påbörja vår hemresa.

Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Bangkok t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program med engelskspråkig lokalguide
 • Alla lokala transporter enligt program med buss*
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum 3 nätter på FuramaXcutive Sathorn i Bangkok, 2 nätter på Mida Resort i Kanchanaburi, 5 nätter på Kui Buri Resort & Hotel i Kui Buri
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 5 och 7
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Skatter och avgifter

*Utflykterna samt transfers genomförs tillsammans med andra resenärer. Utöver detta kan du själv disponera din tid.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuella extraarrangemang
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Vad ska jag packa?

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen, t.ex. i samband med tågresan. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs oavsett antal deltagare.

Mer om Thailand

Här kan du läsa mer om Thailand: www.albatros.se/resmal/asien/thailand

Om du vill läsa lite mer om Bangkok kan du ta en titta på artikeln: One Night in Bangkok

Barnrabatt

Om ni är två fullt betalande vuxna som reser tillsammans med ett barn under 12 år får barnet 1 000 kr i rabatt och ska dela säng/sova med föräldrarna.

Om ni reser med två barn får båda barnen 1000 kr i rabatt. Ett barn delar säng med föräldrarna och det andra barnet får en egen säng.

Om individuella resor

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk upplevelseresa! En resa fylld av aktiviteter och mycket trevlig och omsorgsfull guidning. Helhetsintrycket är att det var verkligen "det bästa av Thailand". Myllrande mångmiljonstad, street food utmed gatorna, markander, heliga tempel, grönska, slingrande floder, härligt vattenfall, regnskog. Vänliga och trevliga Tahiländare. Kritvita stränder med fantastisk snorkling!
Date published: 2018-05-29
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_THIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

THIRT01ASE