Drömkryssning från Japan till Sydney

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Fantastisk kryssning från Tokyo och genom det japanska öriket till Kina, Taiwan och Hongkong – med storstadssemester i Sydney.

Följ med på en storslagen odyssé från Japan via Taiwan och Hongkong till Australien! 

Vi inleder vårt äventyr i Fjärran Östern med hela två dagars storstadspuls i Tokyo där tempelrökelsen blandas med de exotiska dofterna från gatustånden. Härefter mönstrar vi på vårt bekväma kryssningsfartyg och kursen sätts mot sydväst och genom det japanska öriket. Nu väntar först charmiga Shingu och en härlig dag i Osaka med möjlighet att besöka den gamla japanska huvudstaden Kyoto. Odyssén fortsätter till Taiwan och Taipei innan vi reser till en av världens vackrast belägna storstäder – metropolen Hong Kong – där det traditionellt kinesiska möter modernt västerländskt. Under vår härliga resa väntar först paradisstränder och avkoppling på Alotau, Papua Nya Guinea, följt av strandstaden Brisbane. Resan avslutas i Sydney där vi ger oss ut på storstadsäventyr och stadsrundtur.

Detta är perfekta resan med både sightseeing, sol och avkoppling. Dricks och helpension är inkluderat på 4-stjärniga kryssningsfartyget Sun Princess. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta AUD, JPY, USD,

Dagsprogram
Dag 1–2 Stockholm – Tokyo. Ankomst, incheckning och frivillig kvällsutflykt i Tokyo
Dag 3 Tokyo, Japan. Stadsrundtur, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum och parken vid kejsarpalatset
Dag 4 Tokyo, Japan och avfärd
Dag 5 Shingu, Japan. Möjlighet till utflykt till Nachi-vattenfallet och UNESCO-bevarade Shintu-helgedomen Hayatama Taisha
Dag 6 Osaka, Japan. Möjlighet till utflykt till den gamla kejsarstaden Kyoto med Kinkaku-ji och Nijoborgen.
Dag 7–8 Till havs mot Taiwan
Dag 9 Taipei (Keelung) Taiwan. Möjlighet till stadsrundtur, Taipei 101 och Palatsmuseet
Dag 10 Till havs mot Hongkong
Dag 11 Hongkong, Kina. Möjlighet till rundtur med Victoriaberget, Stanley marknadsplats och Aberdeen.
Dag 12–18 Avkoppling till havs
Dag 19 Alotau (Milne Bay), Papua Nya Guinea. Vita sandstränder och krigshistoria
Dag 20–21 Till havs mot Australien
Dag 22 Brisbane, Australien. Möjlighet att göra en utflykt på Brisbane-floden med Lone Pine Sanctuary, Brisbanes botaniska trädgård och vacker utsikt över Brisbane.
Dag 23 Till havs mot Sydney
Dag 24 Sydney, Australien. Stadsrundtur med operahuset, The Royal Botanic Gardens och Bondi Beach
Dag 25 Sydney, Australien. Tid för egna äventyr
Dag 26–27 Sydney och hemresa

Sun Princess

Sun Princess är ett lyxigt resmål i sig självt. Njut av utsikten från en av de cirka 410 lyxhytterna med balkong, skäm bort dig själv med en varm stenmassage i det berömda Lotus Spa, njut av utsökta rätter i formel eller avslappnad miljö och gör din kryssning till en oförglömlig upplevelse. Läs mer om fartyget och annan praktisk information här: 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1–2
Stockholm – Tokyo. Ankomst, incheckning och frivillig kvällsutflykt i Tokyo
Tokyo

Vi flyger från Stockholm och landar i Tokyo nästa dag. Efter incheckningen kan du välja om du vill uppleva Tokyo på egen hand eller om du hellre kopplar av och vilar ut ordentligt före morgondagens upplevelser. Reseledaren är naturligtvis gärna behjälplig med tips och idéer till olika aktiviteter. 

Dag 3
Tokyo, Japan. Stadsrundtur, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum och parken vid kejsarpalatset
Japansk bröllopsceremoni i Tokyo

Dagens utflykt, som till största del sker till fots, inleder vi med ett besök på Tsukij fiskmarknad som en gång i tiden var världens största i sitt slag. I över 80 år har man här sålt fisk till Tokyos invånare och restauranger. Nu är den tiden tyvärr förbi och fiskmarknaden har flyttats från stadskärnan med mycket striktare regler för besökare. De gamla hallarna ska istället användas i anslutning till OS i Tokyo år 2020. Vi kan inte garantera hur mycket vi får se, men vi tycker att det är värt att chansa. Marknaden är nämligen fortfarande väl värd ett besök; många av butikerna och bodarna står fortfarande kvar och det finns gott om god sushi som vi ska vi självklart smaka på.

Från fiskens värld fortsätter vi ut i metropolen Tokyo där imponerande byggnadskonst i alla olika former präglar gatubilden, med allt från futuristiska och enorma byggnader till mer diskreta kontorsbyggnader. Åsikterna om Tokyos arkitektur och stadsplanering är många, men en sak är säker: det är allt annat än tråkigt att gå på upptäcktsfärd längs Tokyos gator. Vi besöker den stora Hamarikyu-trädgården i centrala Tokyo. Trädgården ligger vid Tokyo-bukten och är anlagd i traditionell stil med ett tehus mitt ute på en liten ö. Den traditionella stilen står i stark kontrast till de många höghusen som omgärdar trädgården.

Från Hamarikyu-trädgården tar vi en båt till Odaiba, ett populärt shoppingområde som ligger på en konstgjord ö ute i Tokyo-bukten. Här har vi tid att handla och äta lunch på egen hand. Vi promenerar bort till Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde där alla Japans dyra märkesvaror och storvaruhus finns. Det här är Japans motsvarighet till Fifth Avenue i New York och Champs-Elysées i Paris. Vi promenerar längs Ginzas livliga och eleganta huvudgata där gatubilden inte bara präglas av glada shoppare utan även av stressade affärsmän. 

Efter det fortsätter vi till en äkta arkitektonisk pärla. Vi går genom det stora konferenscentret Tokyo International Forum från 1996, vars stora stål- och glaskonstruktion liknar skrovet till en väldigt lång båt. Här anordnas konferenser, mässor, konserter och utställningar. Under promenaden besöker vi parken vid kejsarpalatset där kejsar Akihito och kejsarinna Michiko bor tillsammans med sina två söner, sin dotter och deras familjer.

Dag 4
Tokyo, Japan och avfärd Avfärd kl. 17.00
Sun Princess är en lyxigt resemål i sig själv

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och gör en kort stadsrundtur med buss. Efter det åker vi till den vackra och speciella kryssningsterminalen i Yokohamas hamn och checkar in på fartyget, som ska vara vårt hem under denna fantastiska resa.

Efter incheckning styr vi ut från hamnen. Följ gärna avfärden från soldäcket – en imponerande upplevelse! Vi intar vår första middag ombord och reseledaren ger en liten rundvisning på fartyget för alla som vill. 

Dag 5
Shingu, Japan. Möjlighet till utflykt till Nachi-vattenfallet och UNESCO-bevarade Shintu-helgedomen Hayatama Taisha Ankomst kl. 08.00, avfärd kl. 18.00.
Vid det kejserliga palatset i Tokyo

Idag kommer vi fram till den lilla japanska staden Shingu som ligger på Kii-halvön söder om Kyoto och Osaka. Staden är vackert belägen med både berg, kust och massor av floder som smyckar landskapet runtomkring och klimatet är varmt och härligt. Staden har haft, och har fortfarande, en stor betydelse för pilgrimsvandrarna i över 1 000 år. Staden är slutstation för flera pilgrimsrutter, varav en bland annat utgår från Tokyo. Pilgrimerna vandrade i flera dagar för att komma fram och rena sin själ i Sanzan. Sanzan är tre shintohelgedomar som ligger i Shingu med omnejd. De tre helgedomarna och pilgrimsrutten finns med på UNESCOs världsarvslista.
Om du har köpt dagens Albatrosutflykt ska vi lära oss mer om japansk kultur och vi ska utforska naturen. Vi får veta mer om Shingus historia innan vi kommer fram till Shinto-helgedomen Hayatama Taisha, en av tre stora Shinto-helgedomar som pilgrimerna brukade vallfärda till.

Efter det beger vi oss till shinto-helgedomen Hongu Taisha. Japanerna gör en tydlig skillnad mellan shintohelgedomar och tempel. Detta ser vi bland annat på färgerna och sättet att tillbe gudarna. Templen är till för buddhister och shintohelgedomarna för de gamla japanska gudarna. Förutom målet att rengöra själen är shintohelgedomen väldigt spännande att titta på. Hayatama Taisha har en av de största portarna i Hongu och på vår utflykt får vi även se Japans högsta vattenfall, Nachi-vattenfallet vid Nachi Taisha. Efter en liten rundtur kan den som vill strosa runt och njuta av områdena på egen hand innan vi återvänder till fartyget vid lunchtid. 

Tänk på att promenaden från parkeringsplatsen till Nachi-vattenfallet tar cirka 20 minuter, och vi går längs bra stigar och trappor.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

(Dagens hamn är en så kallad tenderhamn. Det innebär att fartyget kastar ankar och gästerna därefter transporteras in till land i mindre så kallade tenderbåtar).

Dag 6
Osaka, Japan. Möjlighet till utflykt till den gamla kejsarstaden Kyoto med Kinkaku-ji och Nijoborgen. Ankomst kl. 06.00, avfärd kl. 21.00.
Mix av traditionellt och modernt i Osaka

I dag står Osaka, Japans tredje största stad på programmet. Tillsammans med Kobe och Yokohama är Osaka en av Japans viktigaste hamnstäder och har historiskt sett varit en av landets livligaste och mest välställda handelsstäder. Precis som många andra av Japans städer förstördes mycket av Osaka under andra världskriget, så det är inte mycket kvar av det ursprungliga Osaka.

Dagens Albatros-erbjudande är en heldagsutflykt till kejserliga Kyoto.


Kyoto var den enda av Japans storstäder som skonades från bombningarna under andra världskriget. Det sägs att det berodde på stadens fantastiska kulturskatt. Tyvärr har stadsstyret inte visat staden samma respekt, och de stora sammanhängande kvarteren av vackra trähus har nästan helt försvunnit. Men ingen har vågat röra de tusentals templen, helgedomarna och vackra trädgårdarna. Speciellt utkanten av staden påminner om en annan tidsålder då skönhet och estetik var i högsätet.

Vi ger oss ut på upptäcktsfärd i den vackra tempelstaden och börjar i den västra utkanten där vi ser Kyotos mest berömda attraktion: Guldpaviljongen. Guldpaviljongen i stadens norra utkant är en identisk kopia av den över 500 år gamla byggnaden som en sinnessjuk tempelpräst satte fyr på år 1955. Det är lätt att förstå varför guldpaviljongen har blivit så berömd när man står ansikte mot ansikte med den stämningsfulla paviljongen som speglar sig i vattnet. Till lunch äter vi en ”o-bento” som är ett klassiskt japanskt matpaket. O-benton finns i massor av varianter, och består vanligtvis av ris och olika former av läckra tillbehör och smårätter som fisk, kött, grönsaker och olika sallader.

Vi avrundar dagen med ett besök vid shintohelgedomen Fushimi Inari-taisha, där vi går en promenad genom templets långa arkad av orangeröda torii-portar. I hundratals står torii-portarna tätt efter varandra och formar en vacker, kontrastfärgad väg genom den omgivande gröna skogen. Det här är en av Kyotos mindre kända attraktioner, men för många besökare är den en av höjdpunkterna! Kyoto är berömt för den höga kvaliteten på det berömda japanska teet. Titta gärna in i en av de många små specialbutikerna som säljer te, och köp ett litet smakprov av Japan med dig hem. För att fullända upplevelsen finns det även massor av möjligheter att köpa handgjord keramik, bland annat te-krus, med sig hem.


(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 7–8
Till havs mot Taiwan
Låt dig skämmas bort ombord

Kom ihåg att du är på semester och då är det skönt att ha lite lugn och ro. Kanske vill du dra dig ha en lugn dag i din trevliga hytt, eller hitta en trevlig plats på soldäck där du kan läsa en bok i lugn och ro.

Om du vill aktivera kroppen kan du besöka fartygets välutrustade gym som är inrett med både motionscyklar, trappmaskiner och löpband. Du kan också få en professionell tränare (kostar extra) under en timmes tid. Då kan du testa yoga, pilates, spinning eller något annat. Det innebär även att du med gott samvete kan äta en god trerättersmiddag på kvällen.

Dag 9
Taipei (Keelung) Taiwan. Möjlighet till stadsrundtur, Taipei 101 och Palatsmuseet Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 22.00.
Chiang Kai-shek Memorial Hall i Taipei

Idag anländer vi till Taiwan, även känt som Republiken Kina, en liten önation utanför Kinas östkust. Ön är både Asiens ekonomiska kraftcenter och ett kulturellt mecka för alla som är intresserade av antik kinesisk konst. Nationalmuseet i Taipei har en enorm samling som spänner över 8 000 års kinesisk historia. Dessa skatter evakuerades från det kinesiska fastlandet när kommunisterna tog över makten och Chiang Kai-Shek flyttade sin regering till Taipei.

På dagens Albatrosutflykt ger vi oss ut på upptäcktsfärd i huvudstaden Taipei och upplever lite av öns vackra natur. I Taipei ser vi bland annat det färgsprakande och vackra Longshan-templet och en av världens högsta skyskrapor, Taipei 101. Här har man möjlighet att få sig en imponerande utsikt från utsiktsplattformen på 89:e våningen.

Därnäst beger vi oss till Palatsmuseet. Innanför murarna väntar historiska artefakter som kan dateras hela 8 000 år tillbaka i tiden. Här hittar vi bland annat snusdosor från Tang- och Mingdynastin, vackra målningar, utsökta exempel på kalligrafikonsten, sirligt utskurna askar samt vackra figurer i keramik, jade och brons.
Dagen innehåller även ett besök i Taipeis gamla stadsdel som har många små butiker och gatukök. Vi promenerar längs gatorna och den som vill kan köpa med sig några delikata smakprov på det taiwanesiska köket.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet)

Dag 10
Till havs mot Hongkong

Efter gårdagens alla upplevelser är det dags för en välförtjänt ledig dag på havet.
Vi njuter fullt ut av vårt kryssningsfartyg i ett dygn. Vi serveras en gourmetmiddag i en av fartygets många restauranger, och kan gå på teater, bio eller nattklubb. Den som vill kan även träna på gymmet eller powershoppa i tax free-butikerna. Det finns något för alla smaker ombord!

Dag 11
Hongkong, Kina. Möjlighet till rundtur med Victoriaberget, Stanley marknadsplats och Aberdeen. Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 23.00.
Hongkong mot havet

Tidigt på morgonen anländer vi till Hongkong. Med sin belägenhet strax söder om det kinesiska fastlandet var den gyllene klippön Hongkong och det närliggande området högintressant för 1800-talets driftiga handelsmän. De såg stora möjligheter i att utveckla området till en säker bas för en lukrativ handel med det kinesiska riket i norr. År 1841 hissades den brittiska flaggan stolt på ön, och senare blev en mindre del av Kinas sydspets införlivad i den växande kronkolonin. Sin nuvarande storlek fick Hongkong år 1898 då britterna hyrde ”De nya territorierna” av Kina. År 1997 lämnades Hong Kong tillbaka till Kina. 

Med sina gigantiska skyskrapor påminner Hongkong vid första ögonkastet på många sätt om New Yorks Manhattan. Man ska ändå komma ihåg att 98 procent av den nästan sex miljoner stora befolkningen är kineser med ett klassiskt kinesiskt levnadssätt bestående av dagliga inköp på myllrande marknader, hårt arbete och trånga bostadsförhållanden. Till det kommer naturligtvis en religion med en lång rad gudar som tillbeds både i hemmet och i de rökfyllda templen. Hongkong är med andra ord en mix av både urgammal kinesisk kultur och högteknologi à la 2000-talet.

Idag kan den som vill göra en stadsrundtur i Hongkong. Vi inleder dagens utflykt med linbanan Peak Tram. Slutstationen ligger nära toppen av det 554 meter höga Victoriaberget. Väl uppe får vi en sagolik utsikt över Hongkongön och hela sydspetsen av det kinesiska fastlandet. Vid slutstationen väntar vår buss och nästa stopp på dagens utflykt är Stanleys marknadsplats som är en väldigt populär utomhusmarknad. Här sätts handlarnas förmågor på prov när man prutar på priset på allt från märkeskläder till konsthantverk, porslin, skinn och olika souvenirer.

Efter ett kort stopp på den populära marknadsplatsen fortsätter vi till stadsdelen Aberdeen på andra sidan Hongkong-ön. Aberdeen var tidigare Hongkongs viktigaste fiskestad där tusentals människor bodde på små båtar, även kallade för sampans. Just här är Hongkongs kontraster tydligare än någon annan stans. De små sampans-båtarna ligger och guppar i hamnen och ter sig nästan som miniatyrbåtar jämfört med lyxjakterna och de stora fiskebåtarna. Vi hyr sampans och rör oss runt i hamnområdet och tittar på Aberdeen från vattnet. En liten utflykt längs de förtöjda fiskebåtarna ger oss en god inblick i de lokala fiskarnas vardag som består av att reparera nät, laga mat och sortera dagens fångst ombord på sina fiskebåtar.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 12–18
Avkoppling till havs

Ett kryssningsfartyg upplevs allra bäst under några dagar till sjöss. Själva vistelsen ombord är nämligen en viktig del av resan, och du kan njuta av den lugna rytmen och smälta alla intryck från resan. Du kan koppla av vid poolen, besöka gymmet eller upptäcka några av de många övriga aktivitetsmöjligheterna ombord.  Du kan även njuta av utsikten, luta dig tillbaka med en god bok i en solstol på däck eller delta i det stora nöjesutbudet. Reseledaren anordnar även trevliga aktiviteter för gruppen, och alla är välkomna att delta. . 

Dag 19
Alotau (Milne Bay), Papua Nya Guinea. Vita sandstränder och krigshistoria Ankomst kl. 08.00 och avfärd kl. 17.00
På Papua Nya Guinea

Idag välkomnas vi av vita sandstränder, kristallklara vattenfall och vulkanberg då vi på morgonen ankommer till Alotau på Papua Nya Guinea. Denna lilla stad i provinsen Milne Bary har mycket mer än vacker natur att bjuda på. Alotau är idag en lugn paradisstad, men så har det inte alltid varit. Under andra världskriget präglades ön av våldsamma strider och är mest känd för slaget vid Milne Bay, där de japanska styrkorna led sitt första nederlag under andra världskriget, till fördel för de amerikanska och australiensiska trupperna som var stationerade på ön. Det finns tyvärr inte så mycket kvar från den tiden, då stora delar av slagfälten har grott igen och idag finns det ytterst få spår kvar. Men tidsperioden är inte bortglömd för det och det finns alla möjligheter att lära sig mer om slaget och Alotaus historia vid Alotau War Memorial. 

Om du inte är så intresserad av historia och bara behöver koppla av kan du dra ut kontakten och bara bli ett med naturen. Om du vill ge dig ut på upptäcktsfärd kan du bege dig till den tropiska regnskogen och njuta av det rika fågellivet och höra luften fyllas av deras kvitter. Du kan också njuta av staden i lugn och rofylld takt. 

Dag 20–21
Till havs mot Australien

Under våra sista dagar till havs kan vi ta det lugnt och koppla av. Medan kursen är satt till syd-sydväst om Brisbane och Sydney kan vi passa på att njuta av dagarna i eget tempo och undersöka fartygets många faciliteter.

Dag 22
Brisbane, Australien. Möjlighet att göra en utflykt på Brisbane-floden med Lone Pine Sanctuary, Brisbanes botaniska trädgård och vacker utsikt över Brisbane. Ankomst kl. 07.00, avfärd kl. 17.00.
Brisbane är Australiens tredje största stad

Brisbane grundades år 1824 och är idag Australiens tredje största stad med knappt två miljoner invånare. Staden ligger vid Brisbanefloden och är full med vackra parker och en imponerande botanisk trädgård. Det är en trevlig stad med en charmig gågata med ett varierande shoppingutbud.
Runt staden finns det nöjesparker och tivolin samt en stor wildlife-park med australiensiska djur. Här kan man hålla i en koala och mata krokodiler.

Efter att under en längre tid haft ryktet av att vara en tråkig provinsstad paketerad i en storstadsfasad är Brisbane idag en av Australiens hetaste och mest attraktiva städer. Trots att Brisbane både bjuder på en strömlinjeformad arkitektur, eleganta gallerier och allt annat som man kan förvänta sig av en kosmopolitisk stad, så har staden, och dess invånare, bevarat en skön jordnära attityd som gör att man direkt känner sig välkommen. Brisbane är vackert belägen vid Brisbane River, 28 kilometer söder om Redcliff där den första europeiska boplatsen grundades i Queensland år 1824. Bosättningen var inte ämnad för det fina borgerskapet utan var en straffkoloni. Först 20 år senare öppnades den för ”vanligt folk” som kunde slå sig ner i området vid Moreton Bay. Senare flyttades boplatsen något söderut till där Brisbane ligger idag.

Om du har köpt utflyktspaketet ska vi idag ge oss ut på äventyr och titta på Australiens berömda djurliv. Vi hämtas med buss och körs till vårt lilla fartyg som ska ta oss med ut på dagens äventyr. Medan vi lugnt och stilla flyter fram på Brisbanefloden berättar kaptenen för oss om Brisbanes och Queenslands historia och kultur. Båten säljer snacks som vi kan ta för oss av innan vi når fram till världens första och största koalapark, Lone Pine Sanctuary. Här får vi uppleva det australiensiska djurlivet från nära håll och ser djur som koalabjörnar, kängurur, myrslokar och den tasmanska djävulen. Det finns även tid att på egen hand njuta av den lilla zoologiska trädgården innan vi fortsätter till Mount Coot-tha, där den vackraste utsikten över Brisbane breder ut sig så långt ögat kan nå. Det är den perfekta platsen för en trevlig lunch (ej inkluderad).

Efter lunch kör vi genom Brisbanes botaniska trädgård innan vi återvänder till vårt härliga fartyg för att njuta av de sista dagarna ombord innan vi kommer fram till vackra Sydney.

Dag 23
Till havs mot Sydney

En sista hel dag på fartyget. Idag kan du kasta dig över det stora nöjesutbudet ombord på fartyget. Du kan inleda med en eftermiddagskonsert med klassisk musik, höra pianister spela melodier från klassiska storfilmer medan du njuter av en drink före middagen. Du kan också bege dig till teatersalen och lyssna till fartygets bigband.

Dag 24
Sydney, Australien. Stadsrundtur med operahuset, The Royal Botanic Gardens och Bondi Beach Ankomst kl. 07.00
Operahuset i Sydney påminner om ett skepp med fulla segel

Efter frukost ombord och ett kort farväl till vårt flytande hem ska vi idag utforska Sydney. Första anhalten är Operahuset, Sydneys världsberömda landmärke ritat av den danske arkitekten Jørn Utzon. Med sitt klassiska välvda vita tak påminner operahuset om ett fartyg med hissade segel, och symboliserar livet i Sydney, som till stor del levs i och runt den vackra naturhamnen. Nära operahuset finns ännu ett av Australiens berömda byggnadsverk, den enorma stålbron Sydney Harbour Bridge, som på vackraste sätt förbinder stadens södra och norra del.

Vi får en rundvisning i Operahuset som sedan det invigdes år 1973 har varit skådeplats för några av landets största musik- och teaterbegivenheter. Härifrån ser vi bland annat The Royal Botanic Gardens och utsiktspunkten Mrs Macquarie’s Chair. Den berömda stolen, som egentligen är formad som en bänk, är uthuggen ur sandsten av straffångar år 1810, och var en gåva till guvernör Macquaries hustru, Elizabeth. Det sägs att hon brukade sitta timvis på stenen för att njuta av panoramautsikten och titta på fartygen som kom seglande från Storbritannien.

Australien har över 10 000 stränder varav en av de mest berömda är Sydneys egen Bondi Beach, som vi också besöker under dagens rundtur.  Här samlas Sydneyborna för att simma, surfa och sola och framför allt titta på folk.

Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell där vi ska tillbringa några nätter innan vår reseodyssé når sitt slut.

Dag 25
Sydney, Australien. Tid för egna äventyr
The Royal Botanic Gardens i Sydney

Efter frukost kan du ge dig ut på egna äventyr. Kanske vill du tillbringa dagen på en av de många stränderna där du hittar allt från skyddade strandvikar till klippiga bukter med vågor som skulle göra vilken surfare som helst överlycklig. Eller så kanske du vill fortsätta att upptäcka den gamla stadsdelen The Rock. Och när du ändå befinner dig i området promenera över Harbour Bridge. Inklusive fotostopp och småpauser tar promenaden cirka 30 minuter.

Om du vill mata ditt estetiska sinne ska du passa på att botanisera bland australiensisk och internationell konst på Sydneys Museum of Contemporary Art. Om du älskar de stora naturupplevelserna är Blue Mountains, endast en timme från Sydney, väl värda ett besök. Även mage och smaklökar kan få sitt bland stadens varierande matutbud – här kan du på nolltid äta dig jorden runt.

Dag 26–27
Sydney och hemresa

Vi lämnar vårt hotell och vackra Sydney – och vår världsresa har nått sitt slut. Vi kommer fram till Stockholm med resväskan full av härliga minnen.

Utflyktspaket

Endast för Albatros gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår svenska reseledare. 

Utflyktspaketet innehåller:

 • Shingu, Japan. Möjlighet till utflykt till Nachi-vattenfallet och UNESCO-bevarade Shintu-helgedomen Hayatama Taisha
 • Osaka, Japan. Heldagsutflykt till den gamla kejsarstaden Kyoto med Kinkaku-ji och Nijoborgen.
 • Taipei (Keelung) Taiwan. Stadsrundtur, Taipei 101-skyskraporna och palatsmuséet inkl. lunch
 • Hongkong. Heldagsrundtur med Peak Tram, Victoriaberget, Stanley Market och stadsdelen Aberdeen inklusive lunch.
 • Brisbane, Australien. Heldagsutflykt till Lone Pine Sanctuary, Brisbanes botaniska trädgård och vacker utsikt över Brisbane.

Paketet ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Pris: 4998 kr per person

Prisinformation

Tillägg för enkelhytt

Tillägg för invändig enkelhytt (kat. ID-IF): 21 998 kr

Tillägg för uppgradering av hytt


Dubbelhytt:

 • Tillägg för delad utvändig dubbelhytt (kat. OC-OF):
  4 998 kr per person
 • Tillägg för delad balkonghytt (kat. BB-BF):
  11 498 kr per person

Enkelhytt:

 • Tillägg för utvändig enkelhytt (kat. OC-OF):  
  31 998 kr
 • Tillägg för enkelhytt med balkong (kat. BB-BF):
  44 798 kr 
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Tokyo och Sydney – Stockholm med mellanlandning
 • 2 nätter på centralt beläget hotell i Tokyo i delat dubbelrum med frukost
 • 2 nätter på 4-stjärnigt centralt beläget hotell i Sydney i delat dubbelrum med frukost
 • Stadsrundtur i Tokyo
 • Stadsrundtur i Sydney
 • Utflykter och transport enligt program
 • 20 nätters kryssning med 4-stjärniga Sun Princess i delad insides dubbelhytt
 • Helpension på kryssningsfartyget
 • Dricks på fartyget (2808 kr)
 • Hamnavgifter 
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella måltider på land
 • Tillägg för enkelhytt eller uppgradering av hytt
 • Utflyktspaket Japan, Taiwan, Hongkong och Brisbane 4 998 kronor per person
 • Eventuella extrautflykter
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 10 USD per person) Gäster med utflyktspaket bör räkna med cirka 30 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kronor per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Det finns flera olika hyttkategorier med allt från trevliga, rymliga interna hytter till praktfulla sviter med egen balkong. Gemensamt för alla är att de har egen dusch och toalett och god förvarings- och sittplats, enkelsäng eller dubbelsäng.  Dessutom är samtliga hytter utrustade med kylskåp och hårtork. Om du vill boka en svit ombeds du att kontakta Albatros.


Intern hyttkategori ID-IF
Intern hytt på däck 5. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis dusch och toalett.

Intern hyttkategori OC-OF
Extern hytt med fönster på däck 5. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis dusch och toalett.

Hyttkategori BB-BF
Extern hytt med egen balkong på däck 9. Hytterna har ett stort panoramafönster och två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis dusch och toalett.

Utflykter – halvdag och heldag

Vanligtvis anordnas halv - och heldagsutflykter. Det innebär inte nödvändigtvis att utflykterna varar exakt en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt görs vanligtvis antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och brukar inte inkludera en måltid. Man är alltså tillbaka igen lagom till lunch eller middag. Utflykterna varar vanligtvis 2-4 timmar. En heldagsutflykt varar cirka 5-9 timmar och sträcker sig över en huvudmåltid, som inte alltid är inkluderad i priset. Det här anges i utflyktsbeskrivningen.

Tidsangivelser i kryssningarnas dagsprogram

Tidsangivelserna i reseprogrammet och de hamninlopp som nämns är med förbehåll för ändringar från rederiet. Vi upplever vanligtvis väldigt få ändringar vid hamninsegling, men enskilda tidsändringar förekommer på nästan alla resor, eftersom vi är i vindens och vädrets händer. Vi väljer ändå att inkludera tiderna i programmet så att vi får en god bild av hur mycket tid man ska räkna med i hamn/land på resstoppet. Det ingår givetvis i kryssningsupplevelsen!

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Före avresan

Pass

Passet ska vara giltigt minst sex månader efter hemresedatum. Barn, oavsett ålder, ska ha ett eget pass. Det räcker inte att stå med i föräldrarnas pass. Skicka in en kopia av ditt pass till Albatros senast 14 dagar efter din bokning. Tänk för övrigt på att namnet på flygbiljetten måste överensstämma med namnet som står i ditt pass. Om namnen inte överensstämmer kan följden bli att du nekas inresa och måste flyga hem för egen räkning.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

JPCOC04ASE