Drömkryssning genom Suezkanalen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med på en exklusiv resa från Orienten till Europa. Kryssa från Dubai till Oman och vidare genom Suezkanalen till broarnas Venedig.

Följ med på en äventyrlig kryssning längs moderna underverk och tusenårig historia. Traditionella marknader med exotiska kryddor, glimmande guld och sidentyg i fascinerande mix med stål och glas i ett par av världens mest imponerande byggnadskonstruktioner. Här möts det moderna Dubai och oaserna i Oman. Vi färdas i Persiska viken, över Röda havet och genom Medelhavet på denna storslagna resa. Efter den stora utvidgningen under 2015 räknas idag Suezkanalen idag som en av de mäktigaste sjöfartslederna i hela världen.
 • Typ Rundresor, Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Egyptiska pund

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm — Dubai. Inkvartering på hotell
Dag 2 Dubai. Stadsrundtur med Burj Khalifa, The Palm, Souk Madinat och avresa
Dag 3–4 Till havs mot Oman
Dag 5 Salalah, Oman. Möjlighet att besöka stormoské, museum och souk
Dag 6–9 Till havs
Dag 10 Färd genom Suezkanalen kl. 01.00-15.00 och Port Said, Egypten
Dag 11 Jerusalem (Ashdod), Israel. Möjlighet att göra en utflykt till Jerusalems gamla och nya stadsdel.
Dag 12 Haifa, Israel. Möjlighet för utflykt till Nasaret och Genesaret sjö
Dag 13 Till havs
Dag 14 Santorini, Grekland. Möjlighet för utflykt till Oia, det arkeologiska museet samt vingårdsbesök
Dag 15 Athen (Pireus), Grekland. Möjlighet för stadsrundtur med Akropolis och Nationalarkeologisk museum
Dag 16–17 Till havs mot Venedig
Dag 18 Venedig, Italien. Markusplatsen, Suckarnas bro

Splendour of the Seas

Med plats för över 2 000 passagerare är Splendour of the Seas ett av de mellanstora fartygen från rederiet Royal Caribbean.

11 däck med allt du kan önska dig på ett modernt kryssningsfartyg. Njut av två swimmingpooler, en ny bar med 60-talsstämning och retrodrinkar, trådlöst internet ombord, klättervägg, 18-håls minigolfbana samt flera olika restauranger och caféer.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm — Dubai. Inkvartering på hotell

Vi lyfter från Sverige och sätter kurs mot Dubai. Efter ankomst hämtas vi och åker bus still hotellet där vi kan koppla av och vila upp oss inför morgondagens upplevelser.

Dag 2
Dubai. Stadsrundtur med Burj Khalifa, The Palm, Souk Madinat och avresa Avresa kl. 18.00

Vi börjar dagens kulturella program med en rundtur i Dubai  som avslutas i hamnen där vårt kryssningsfartyg väntar. Upplev moderna skyskrapor blandat med gamla moskéer och fästningar.

Dubai är huvudstad i det näst största emiratet, med samma namn, av totalt sju stycken som bildar Förenade Arabemiraten.

Många tror att det moderna Dubais ekonomiska succé har uppnåtts tack vare oljeproduktionen men så är inte fallet. Succén kommer från handelsflottans traditionella båtar, de så kallade dhow-båtarna som färdades så långt som till Kina. Här handlade man siden och porslin till marknader i Mellanöstern och Europa.

Besöker du Dubai för första gången så har du mycket att se fram emot. Upplev The World som består av över 300 konstgjorda öar som bildar en världskarta. Missa heller inte skyskrapan Burj Al Arab som liknar ett enormt segel och klassas som världens bästa hotell. Här finns det bara sviter och den minsta är på 170 kvm, den största på 780 kvm. Palm Island är också värt att titta närmare på med de tre konstgjorda öarna som sträcker ut sig likt enorma palmer, så stora att de ska kunna synas från rymden.

Idag utforskar vi både nya Dubai och kvarteret Jumeirah med bland annat världens högsta byggnad Burj Khalifa på 828 meter och Burj Al Arab. Vi fortsätter vidare till Palm Island och sedan Dubais ”Venedig” – Souk Madinat – som är en exklusiv marknad. Här har vi möjlighet att shoppa lite samt beställa en förfriskning.

Efter stadsrundturen tar vi oss till kryssningsfartyget och äter lunch tillsammans så snart vi kommer ombord. Senare kan vi njuta av avresan när vi sätter kurs mot Hormuzsundet och Oman.

Dag 3–4
Till havs mot Oman

Njut av ett par dagar till havs helt i ditt eget tempo – koppla av vid poolen, kör ett träningspass i motionscentret eller ta del av det stora aktivitetsutbudet ombord.

Kvällen går i gastronomins tecken och efter middagen kan du välja att se en teaterföreställning, smälta dagens intryck i sällskap med ett sista glas och skön livemusik.

Vi är säkra på att du inte kommer ha det långtråkigt under kryssningen. Reseledaren ser till att samla gruppen till olika aktiviteter men du bestämmer naturligtvis själv hur mycket du känner för att vara med på. 

Dag 5
Salalah, Oman. Möjlighet att besöka stormoské, museum och souk Ankomst kl. 8.00, avresa kl. 20.00

Salalah i Omans södra del kan stoltsera med titeln Arabiens parfymhuvudstad. Och det är lätt att förstå varför när man passerar de väldoftande lundarna med rökelseträd eller promenerar genom souken, marknadsplatsen som lockar med färgstrålande tyger och spännande kryddor.

Den här delen av landet är känd för sitt tempererade klimat och smaragdgröna oaser tack vare det årliga monsunregnet. Salalah står för det genuina Arabien med gröna boulevarder, sirliga ornament och eleganta byggnader med balkonger och bågade fönster.

Dagens utflykt bjuder på ett besök i stormoskén och för att ha tillträde hit gäller särskilda regler för klädsel. Kvinnor måste bära långbyxor eller lång kjol som täcker anklarna. Dessutom måste man ha på sig ett långärmat plagg som döljer handlederna samt en sjal som täcker hår och huvud förutom ansiktet. Kläderna får inte vara för tajta, kvinnor får heller inte bära keps eller hatt.

Män måste ha på sig ett plagg som täcker axlar och överarmar och byxor måste dölja knäna. Varken män eller kvinnor får gå i genomskinliga kläder, tatueringar måste vara dolda och skor ska tas av innan man går in i moskén. Om man inte följer dessa regler kan man nekas inträde.

Efter besöket dyker vi vidare ner i Salalahs historia och upplever stadens museum och vandrar genom den spännande souken. (Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Utflyktspaket finns att köpa till).

Dag 6–9
Till havs

Se fram emot ännu fler avkopplande dagar på kryssningsfartyget. Shoppa taxfree i butiksarkaden, ät gott i en av restaurangerna eller se en film i biografen – här finns något för alla.

Dag 10
Färd genom Suezkanalen kl. 01.00-15.00 och Port Said, Egypten Ankomst kl. 17.00, avresa kl. 21.00

Suezkanalen är den konstgjorda vattenvägen som förbinder Port Said med Suez vid Röda havet. Kanalen ligger mellan Afrika och Asien och är med sina 17 mil den kortaste sjöfartsleden mellan Europa och länderna i Indiska oceanen och västra Stilla havet. Just på grund av detta är kanalen en av världens mest trafikerade rutter.

Idén om en kanal från Medelhavet till Röda havet föddes redan på 800-talet under Harun al-Rashids styre. Kanalen ritades dock av den franske ingenjören Ferdinand de Lesseps Suezkanalen öppnades den 17 november 1869, och det tog 10 år att gräva den, under perioden då Frankrike och Storbritannien tävlade om att dominera Egypten. Den franske bildhuggaren Frédéric-Auguste Bartholdi föreslog att placera en jättelik staty av en kvinna vid kanalens infart vid Medelhavet. Detta blev dock aldrig av. Istället invigdes en 93 meter hög staty i New York år 1886, närmare bestämt den världsberömda Frihetsgudinnan.

2014 påbörjade man en ny kanal längs den gamla. Ett stycke på 7,2 mil som har förkortat restiden från 20 timmar till bara 11 idag. Den nya kanalen är en stolthet för Egypten. Vid Port Said får vi uppleva hur fartyg efter fartyg passerar genom kanalen och vidare ut i Medelhavet från Röda havet. Det är en fascinerande upplevelse. 

Dag 11
Jerusalem (Ashdod), Israel. Möjlighet att göra en utflykt till Jerusalems gamla och nya stadsdel. Ankomst kl. 8.00, avresa kl. 20.00

Idag lägger vi till i Jerusalems hamnstad Ashod. Härifrån har vi cirka en timmes färd in till Jerusalem. Vi börjar med att ta oss till Oljeberget och härifrån kan vi se ut över hela den gamla stadsdelen som är uppdelad i fyra kvarter; det judiska, muslimska, armeniska och det kristna. Berget består främst av en judisk begravningsplats från den bibliska tiden och som används än idag.

Vi fortsätter ner till den gamla stadsdelen och besöker Getsemane trädgård som är känt för platsen där Judas gav Jesus den berömda kyssen.

Efteråt kommer vi in i den gamla staden genom Lejonporten och märker hur den intensiva stämningen stiger. Vi går in i de judiska kvarteren via Dyngporten som har fått sitt namn från forna tider då Jerusalems skräp och avfall forslades bort härigenom. En kort bit bort ligger Klagomuren som är judendomens heligaste ställe.

Klagomuren får en konstant ström av judiska pilgrimer där de sörjer stora förluster och sticker in små lappar med böner i sprickorna på den 15 meter höga muren.

Vi fortsätter genom det muslimska kvarteret och beundrar den mamlukiska arkitekturen från 1300-talet. Vi ska även titta närmare på den imponerande Damaskusporten som även är huvudingång till Jerusalems gamla stadsdel. Sedan vandrar vi vidare på Via Dolorosa där Jesus, enligt bibeln, släpade på sitt kors. Vägen börjar i Det muslimska kvarteret, förbi De tio stationerna på korsets väg och slutar i Det kristna kvarteret vid Gravkyrkan. Den här kyrkan byggdes på Golgata och är ett viktigt mål för pilgrimer.

Vi kommer även att besöka västra Jerusalem som har en modern, europeisk stil. Vi tittar närmare på Knesset och statyn av den sjuarmade, utsmyckade ljusstaken – menorahn – som står utanför parlamentsbyggnaden. Parlamentet består av 120 medlemmar och siffran kommer ursprungligen från Knesset Ha-Gdola; Den stora församlingen, som leder tankarna till Jerusalem då 120 judar möttes och samlade texterna till Det gamla testamentet. Vi äter även lunch tillsammans på den här utflykten. (Den är dock ej inkluderad i resans pris).

Dag 12
Haifa, Israel. Möjlighet för utflykt till Nasaret och Genesaret sjö Ankomst kl. 8.00, avresa kl. 17.00

Haifa är Israels tredje största stad och en modern industristad samt centrum för bahai-tron. Detta är en av de yngsta religionerna i världen och den uppstod i Iran på 1800-talet och har idag fem miljoner följare. I bahai-trädgården kan man promenera runt på ett system av stigar bland vackra blomsterrabatter och fontäner.

Dagens utflykt går bland annat till Nasaret och Genesarets sjö. Först tar vi oss norrut till som är fullt med platser som man känner igen från skoltiden och börjar i staden Nasaret där Jesus växte upp. Då en liten landsby, idag en hektisk stad med cirka 60 000 invånare. Vi upplever den imponerande Bebådelsekyrkan som är den största kyrkan i hela Mellanöstern. Den byggdes 1968 på samma plats där ärkeängeln Gabriel berättade för jungfru Maria att hon var havande.

Området runt Nasaret och Genesarets sjö är full med platser där Jesus kan ha utfört mirakel och vi åker på en liten mirakelutflykt och tittar på de mest berömda ställena. Vi tar oss genom Kana där Jesus bland annat förvandlade vatten till vin under ett bröllop hos en fattig familj och fortsätter till Genesarets sjö där Jesus gick på vattnet. Sedan besöker vi Tabgha där han fick fem bröd och två fiskar att räcka till 5 000 troende och Kapernaum där Jesus bodde i en period och uträttade fler mirakel än på någon annan plats. Vi äter lunch under dagen innan vi återvänder till fartyget. (Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Utflyktspaket finns att köpa till).

Dag 13
Till havs

Delta i så många aktiviteter du har lust med eller koppla av i lugn och ro på egen hand.

Dag 14
Santorini, Grekland. Möjlighet för utflykt till Oia, det arkeologiska museet samt vingårdsbesök Ankomst kl. 8.00, avresa kl. 18.00

Santorini är huvudön i ögruppen Kykladerna och ligger ca. 20 mil sydost om fastlandet. Ön som även kallas Thira är ett välbesökt semestermål. Västsidan präglas av kraterlandskap medan östsidan pryds av vackra sandstränder och sinnebilden av en grekisk ö.

Staden Thira ligger fint på kanten av den gamla kratern 300 meter över havet. Husen är vitkalkade och utformade med små, runda torn och klarblå tak.

Dagens utflykt går till det arkeologiska museet där man får inblick i imponerande fynd som gjorts på ön. Vi besöker bergsbyn Oia med sina smala gränder, charmiga vita hus och små kyrkor med de vackra blå kupolerna. Här har vi lite tid att se oss omkring och kanske köpa en souvenir eller annat minne att ta med oss hem.

 Vi tar oss också till Santorinis vingårdar och smakar på öns goda viner. Vulkanjorden och det soliga klimatet är perfekt för vinodling och druvorna är kända för sin höga kvalitet. (Dagens utflykt ingår ej i resans pris). 

Dag 15
Athen (Pireus), Grekland. Möjlighet för stadsrundtur med Akropolis och Nationalarkeologisk museum Ankomst kl. 6.00, avresa kl. 20.00

Vi lägger till i hamnstaden Pireus som smälter ihop med miljonstaden Aten. Staden var ett populärt resmål redan under Antiken och kan historiskt sätt mäta sig med både Rom och Jerusalem. Upplev apelsinträd och färgstrålande marknader bland stadens gator och torg och gamla palats som leder tankarna till en svunnen tid då Aten var känt som Medelhavets pärla.

Idag besöker vi Akropolis och Parthenontemplet och vi tittar dessutom närmare på den grekiska huvudstaden. Vi besöker Nationalarkeologisk museum och Syntagmatorget och det trevliga kvarteret Plaka som är som en liten stad i staden. Området är känt för den goda maten, butikerna och caféerna. Här äter vi en mysig lunch tillsammans och har sedan lite tid på egen hand innan dagens sista programpunkt och turen tillbaka till kryssningsfartyget. (Dagens utflykt ingår ej i resans pris). 

Dag 16–17
Till havs mot Venedig

Koppla av ombord till klassisk musik på eftermiddagen. Lyssna på pianisten och njut av en drink innan maten. Få ut mest möjligt på kryssningsfartyget innan vi ankommer till broarnas Venedig.

Dag 18
Venedig, Italien. Markusplatsen, Suckarnas bro Ankomst kl. 6.15

Vi går i land och bekantar oss staden som kanske är en av de mest romantiska i hela världen.

Venedig har varit en av Europas viktigaste städer i flera århundraden på grund av sin enorma handelsflotta. Båtar färdades inte bara härifrån och runt i Medelhavet men även längre bort i jakt på nya marknader och handelsleder. Marco Polo påbörjade sin resa till Kina från Venedigs hamn, i slutet på 1200-talet. Därför är staden den perfekta avslutningen på vår fantastiska resa till havs.

Vi utforskar staden till fots och fokuserar på området runt Markusplatsen som är Venedigs hjärta och som Napoleon kallade Europas finaste vardagsrum.

Vi ser närmare på den imponerande Markuskyrkan som är en storslagen blandning av olika arkitektoniska stilarter – från bysantinsk stil, till romersk och renässansstil och utsmyckad med sina fem klockformade kupoler. Bredvid hittar vi det vackra Dogepalatset vars vita och ros fasade speglar sig i Markusbassängens yta. Palatset är förbundet med statsfängelset och Suckarnas bro från 1600-talet. Man menar att bron fick sitt namn efter fångarnas suckar som hördes när de flyttades från fängelset och till förhörsrummen i Dogepalatset. Det var även här som Europas försteälskare, Giacomo Casanova, fängslades innan han slapp ut genom taket i sin cell.

Efter stadsrundturen tar vi oss till flygplatsen och går ombord på flyget och hemresan till Sverige.

Prisinformation

Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för invändig enkellhytt: 6 998:-
Tillägg för hyttuppgradering

Dubbelhytt

 • Tillägg för utvändig dubbelhytt: 3 498:-

Enkelhytt

 • Tillägg för utvändig enkellhytt: 14 498:-
Balkonghytt på förfrågan
Kontakta Albatros om du önskar en balkonghytt.
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Dubai och Venedig – Stockholm
 • 1 övernattning på hotell i Dubai med frukost
 • Stadsrundtur i Dubai enligt program
 • 17 dagars kryssning med Splendour of the Seas i delad invändig dubbelhytt
 • Transport enligt program
 • Helpension på kryssningsfartyget
 • Dricks på kryssningsfartyget (1 400 kr)
 • Skatter och avgifter
Priset inkuderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 6% av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Måltider i Dubai förutom frukost dag 2
 • Eventuella utflykter och arrangemang på kryssningen
 • Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för uppgradering av hytt
 • Utflyktspaket 4.698:-/person
 • Eventuella extra utflykter
 • Eventuella extra måltider
 • Övriga drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (ca 5 USD/person. Gäster med utflyktspaket bör räkna med ca 15 USD/person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Invändig hytt

Kategori L, däck 6 . Hytterna har två enkelsängar eller dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), aircondition och naturligtvis bad och toalett.

Utvändig hytt med fönster

Kategori F, däck 2. Hytterna har två enkelsängar eller dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), aircondition och naturligtvis bad och toalett.

Balkonghytt

Mot förfrågan. Hytterna har stort golv-till-tak-fönster två enkelsängar eller dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), aircondition och naturligtvis bad och toalett.

Deltagarantal

Denna resa kräver ett minimum på antal deltagare av minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Pass

Passet får inte vara viserat till eller stämplat i Israel.

Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – måste ha eget pass. Skicka in en kopia av fotosidan från ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter reservation. Lägg märke till att namn på flygbiljetten måste stämma 100% överens med namnet som står i passet. Annars kan man nekas inresa i landet och måste själv bekosta returresan hem.

I Förenade Arabemiraten och Oman är det visumplikt för svenska medborgare vid uppehälle upp emot 30 dagar. Visum är gratis och delas ut vid inresa. 

Läs mer om

Här kan du läsa mer om att resa i Mellanöstern:

www.albatros-travel.se/resmal/mellanostern

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

AECOC02ASE