Drömsemester på Mauritius

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Palmstränder, avkoppling och härlig gastronomi mitt i Indiska Oceanen – 10 dagar med helpension på Tarisa resort och spa

Det går knappast att föreställa sig en mer exklusiv badsemester än den som väntar på Mauritius. Den lilla självständiga staten är vackert belägen i Indiska Oceanen öster om Madagaskar, strax söder om Seychellerna.

Mauritius förblev en dold skatt fram tills dagen då holländarna anlände till ön i slutet av 1500-talet. Därefter följde fransmännen, som dominerade ön fram tills att engelsmännen anlände år 1810. Mauritius blev självständigt första gången 1968, och idag styrs ön av ett demokratiskt valt parlament. Det talade språket är huvudsakligen franska, även om engelska är det officiella språket. Öns befolkning består av kreoler, indier, kineser och européer.

Mauritius uppstod genom vulkanisk aktivitet, och det gradvisa bildandet av en korallatoll. Ön utgör toppen av en enorm vulkankedja som löper under vattnet, och utsläckta kratrar och vulkansjöar vittnar om tidigare utbrott. Ön är omgiven av ett korallrev som gör badandet både säkert och lugnt. Stranden löper nästan hela vägen runt ön och här trängs palmer med andra tropiska träd.

Mauritius har en ovanligt vacker natur. Även om landskapet på många platser präglas av framför allt sockerrörsplantager samt te- och tobaksplantager, hittar vi fortfarande ett ursprungligt djur- och växtliv. Mauritius har bland annat spännande mangroveträsk och sällsynta fågelarter. Den bästa platsen att uppleva Mauritius natur idag är nationalparken Black River Gorges på öns sydvästra del.

Det finns alla möjligheter att snorkla och dyka och kika på de färgsprakande tropiska fiskarna på närmare håll. Dessutom kan vi följa med på storviltfiske där den 750 kilo tunga svarta spjutfisken är en av de vanligaste fångsterna. Det finns även möjlighet att vandra på höglandet med siktet inställt på vulkanen Trou aux Cerfs, vilket är en ovanligt vacker sträcka. Dessutom har ön flera momsfria shoppingcenter där dyra märkesvaror kan inhandlas till förmånliga priser.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Mauritius
Dag 3 Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 4 ”Sail the Dolphin Coast” (heldagsutflykt)
Dag 5 Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 6 ”The Tea Route” (heldagsutflykt)
Dag 7 ”Sugar Adventure” (heldagsutflykt)
Dag 8 Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 9 Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 10 Mauritius – Stockholm

Hotell

Tarisa Resort and Spa

 • Extra aktiviteter kan anordnas på hotellet (på egen bekostnad)
 • Mountainbiking
 • Kulturutflykt
 • Fisketur på öppet hav
 • Delfinutflykt

Tarisa Resort & Spa är perfekt beläget i Mont-Chosiy på Mauritius norra kust. Tarisa Resort ligger idylliskt bland kokospalmer och tropiska växter, och vetter mot en av öns vackraste sandstränder.

Med 75 rum med balkong eller terrass samt två restauranger och en härlig pool är Tarisa Resort en perfekt utgångspunkt när vi vill utforska exotiska Mauritius. Här kan vi koppla av vid poolen och utnyttja hotellets många faciliteter.

Läs mer på: www.tarisa-resort.com

Værelse

 • Wi-Fi
 • Stort härligt badkar
 • Aircondition Luftkonditionering
 • Säkerhetsbox
 • Minibar (som fylls efter önskemål ¬¬– på egen bekostnad)
 • Te- och kaffefaciliteter
 • Hårtork

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
25 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst till Mauritius

Vi anländer till Mauritius tidigt på morgonen, och vi har hela dagen på oss att njuta av ön. Vid ankomsten möts vi av en lokal Albatrosrepresentant och på hotellet får vi en komplett introduktion till öns alla möjligheter.

Dag 3
Avkoppling och upplevelser på Mauritius

Dagen är vikt åt fria aktiviteter. Vår representant finns tillgänglig varje dag under hela vistelsen, och hjälper gärna till att anordna olika utflykter. Det finns fasta grupputflykter med guide, och de beskrivs mer i detalj nedan.

Dag 4
”Sail the Dolphin Coast” (heldagsutflykt)

Idag kan du ta katamaranen ut till området strax utanför Tamarinviken, där det finns alla möjligheter att få se delfiner. Längs vägen stannar vi vid flera bra snorklingsplatser. Lunchen består av grillade läckerheter och avnjuts ombord.

Dag 5
Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 6
”The Tea Route” (heldagsutflykt)

Utflykten inleds med ett besök på Domaine des Aubineaux som är ett gammalt välbevarat kolonialhus från 1872. Vi fortsätter till en tefabrik och en vaniljplantage. Vi intar vår lunch på en gammal kolonialfarm. Längs vägen kan vi köpa både lokalt te och rom om vi vill.

Dag 7
”Sugar Adventure” (heldagsutflykt)

Utflykten inkluderar ett besök i Pamplemousses botaniska trädgård, öns äldsta kyrka St. Francois d’Assise, L’Aventure du Sucre, öns mest spännande sockermuseum som även ger en god inblick i öns tidiga historia, Port Louis och shopping i Miraj-komplexet samt Le Caudan Waterfront.

Dag 8
Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 9
Avkoppling och upplevelser på Mauritius
Dag 10
Mauritius – Stockholm

Det har blivit dags att lämna paradiset. Vi kör från hotellet tidigt på morgonen och landar någon gång mitt på kvällen.

Prisinformation

Resans pris

Från 25 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 998:–
Priset inkluderar
 • Flygresa: Stockholm –- Mauritius—Stockholm
 • Alla flygplatsavgifter och skatter
 • 7 nätter på Tarisa resort & Spa. (frukost, lunch och middag)
 • Inklusive dryck till måltiderna (läsk, lokalproducerad öl och alkohol)
 • Svensk reseledare
 • Transfers och transporter enligt program
 • Utflykter med inträden enligt program
 • ”Sail the Dolphin Coast” heldagsutflykt
 • ”The Tea Route” heldagsutflykt
 • ”Sugar Adventure” Heldagsutflykt
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
 • Gouda Årsreseförsäkring eller Seniorreseförsäkring
 • Eventuella ytterligare arrangementer
 • Enkelrumstillägg
 • Drycker som inte nämns under Priset inkluderar
 • Tips till lokala guider och chaufförer. Beräkna ca. $70 per person.
 • Personliga förnödenheter
 • Handlingsavgift per. faktura 130 DKK (bortfaller vid onlinebeställning)
 • Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Upplysningar om resan

Deltagerantal

Den här resan kräver ett deltagarantal på minst 10 personer. Om antalet inte uppnås förbehåller vi oss rätten att annullera resan – något som då sker cirka 4–6 veckor före avresa. Enligt Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 är vi som researrangör inte ersättningsskyldiga för eventuella förluster till följd av en annullering. Vi är endast skyldiga att återbetala priset för resan.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor