Engelsk småstadscharm i grevskapen Kent och East Sussex

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med buss till Brighton, Sissinghurst Gardens och Canterbury

Bussresa

På denna bussresa möter vi klassiska engelska badorter, idylliska samhällen, prunkande trädgårdar, orört lantliv med halmtäckta hus, ståtliga katedraler, anrika pubar, småstadscharm och hänförande landskap. Här finns intressant arkitektur, välbevarade korsvirkeshus och en fängslande historia. Vi bor i charmiga Eastbourne på den engelska sydkusten ett stenkast från havet. Vi besöker den fashionabla badorten Brighton och njuter av den överdådiga blomsterprakten på Sissinghurst Garden, en av världens mest kända trädgårdar. Staden Canterbury med sin enorma katedral finns också på programmet, liksom något så udda som en brittisk vingård i grevskapet Kent. Livsrytmen är lugn och fridfull på denna härliga bussresa med trevliga människor och mycket tradition. Det är som att resa i en brittisk TV-serie, men på riktigt.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, GBP

Dagsprogram
Dag 1 Sydsverige / Danmark – Mellersta Tyskland. Genom norra Tyskland
Dag 2 Mellersta Tyskland - Eastbourne. Vi välkomnas till England av Dovers vita klippor
Dag 3 Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden och den historiska byn Battle utanför Hastings
Dag 4 Eastbourne. Vi åker till närbelägna Brighton som brukar kallas London by the Sea
Dag 5 Eastbourne – Canterbury. Besök i Canterbury, Englands andliga huvudstad
Dag 6 Canterbury – Mellersta Tyskland. Under engelska kanalen via Eurotunneln och genom Belgien
Dag 7 Mellersta Tyskland – Sydsverige / Danmark. Hemåt igen genom Tyskland

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Sydsverige / Danmark – Mellersta Tyskland. Genom norra Tyskland Ca 750 km från Malmö/Köpenhamn

Ner genom Tyskland går vår färd och vi finner oss snabbt tillrätta i vår bekväma långfärdsbuss. Snart lär vi känna våra reskamrater och stämningen är förväntansfull. Vi passerar den stora tyska staden Hamburg som är en så pass viktig tysk stad med nästan två miljoner invånare så att Hamburg är en egen förbundsstat i förbundsrepubliken Tyskland. Ju längre söderut vi kommer desto grönare blir det runt omkring oss, till och med när vi kommer till Ruhrområdet. Ruhr är en biflod till Rhen som har fått ge namn till Ruhrområdet. Från att ha varit hela Tysklands kolgruva och Europas mest tätbefolkade industriområde har Ruhrområdet nu blivit ett av de mest centrala kulturlandskapen på hela kontinenten. Med storstäderna Bochum, Dortmund, Duisburg, Essen och Oberhausen och de många andra städerna bildar Ruhrområdet en unik urban miljö, full av överraskningar och kolröken har nu skingrats. Snart är vi framme vid vårt trevliga övernattningshotell i trakten av Düsseldorf som väntar med mat och sköna sängar.

Dag 2
Mellersta Tyskland - Eastbourne. Vi välkomnas till England av Dovers vita klippor Ca 550 km
Vackra utsikter

Vi fortsätter vår resa mot England och passerar på vägen Belgien och detta land är inte större än att vi snabbare än vi anar snart är inne i Frankrike. Nu är vi strax framme vid Engelska kanalen och i hamnstaden Calais väntar en färja på oss. Det tar ungefär en och en halv timme att komma över till den brittiska sidan och det är med båt man ska anlända till England. Dovers vita klippor som välkomnar oss är sannerligen en imponerande syn när vi närmar oss land. Färden går nu västerut, stundtals längs den engelska sydkusten och tidigt på kvällen är vi framme vid staden Eastbourne i grevskapet East Sussex som kommer att bli vårt hem i tre nätter.  Från Eastbourne kommer både komikern Eddie Izzard och premiärministern Theresa May. Staden utvecklades till en fashionabel engelsk badort på 1800-talet och stämningen är klassiskt viktoriansk med en liten skvätt av medelhavskänsla. Staden är liten nog för att man ska kunna ta sig fram till fots överallt, men stor nog för att kunna erbjuda ett rikt utbud av kultur, shopping och nöjen för att inte tala om pubar och tesalonger. Eastbourne har också en åtta km lång strandpromenad och alldeles i närheten finns de berömda kalkstensklipporna South Downs med Beachy Head och Seven Sisters. Här kommer vi att trivas!

Dag 3
Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden och den historiska byn Battle utanför Hastings Ca 120 km
Charmiga gator i Battle

Idag ska vi beundra en av världens mest kända trädgårdar, nämligen Sissinghurst Castle Garden i grevskapet Kent, en dröm för alla som vill inreda trädgårdsrum med växter i harmoniska färgskalor. Trädgårdarna vid Sissinghurst skapades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes man diplomaten Harold Nicolson, som köpte slottet 1930. Det var då rejält förfallet och flera av byggnaderna låg i ruiner. Parken med de vackra trädgårdsrummen var deras gemensamma projekt, där Vita stod för växtvalet och Harold för de strikta ramarna, och varje trädgårdsrum har sin egen karaktär. Som trädgårdens självklara centrum ståtar det gamla tornet, en märklig rest av vad som en gång varit. Vita älskade det extravaganta och lyxiga, men tyckte lika mycket om det enkla och robusta. I rabatterna trängs allt från exotiska granatäppelträd och magnolior till vanlig nattviol och hassel. Planritningen är strikt arkitektonisk och vart man än vänder sig finns något som fångar blicken. När vi sett oss på mätta på all skönhet väntar en historisk upplevelse utöver det vanliga. Slaget vid Hastings utspelades den 14 oktober 1066 tio km ovanför Hastings vid den lilla mysiga byn Battle och dit beger vi oss. Slaget var Vilhelm Erövrarens och normandernas första stora seger i erövringen av England. Det anglosaxiska England gick snart under. Normanderna segrade och Vilhelm lade under sig både England och Wales. Efter att ha tagit oss en titt på byn Battle, där den saxiske kungen Harald Godwinson sägs ha stupat besöker vi också den moderna staden Hastings nere vid den Engelska kanalen.

Dag 4
Eastbourne. Vi åker till närbelägna Brighton som brukar kallas London by the Sea Ca 80 km
Klassisk bild från Brighton

Idag åker vi åt andra hållet till staden Brighton som brukar kallas London by the Sea, den kanske mest kända badorten på den engelska sydkusten. Brightons klapperstenstrand sträcker sig genom hela staden och fortsätter miltals åt båda hållen. Bara några kilometer österut reser sig vita klippor precis som i Dover. Nöjesstaden Brighton har under flera århundraden utvecklats till en populär mötesplats för samhällets välbeställda för här möttes adel och kungligheter. Royal Pavilion är den mest kända sevärdheten och byggdes av arkitekten John Nash för att vara en fashionabel strandvilla för prinsregenten, som senare blev kung George IV. Det är en anmärkningsvärd byggnad, ett överdådigt lustslott i indisk stil med interiörer som inspirerats av palats i Fjärran Östern. Det finns inte många byggnader som är ståtligare än denna. I centrum kan vi strosa runt i pampiga regencykvarter eller i området The Lanes vars trånga men färgglada gränder visar upp en spännande samling av små butiker, pubar, trevliga serveringar och antikaffärer. Vi passar också på att besöka The Palace Pier, den skamlöst pråliga piren som uppfördes 1899 i senviktoriansk stil, numera överlastad med spådamer, spelapparater och tivoliattraktioner. Det var också i Brighton som ABBA vann eurovisionsschlagern 1974 med låten Waterloo. Den nyaste attraktionen på stranden i Brighton är ett 162 meter högt utsiktstorn sponsrat av British Airways med utsikt åt alla håll och som invigdes 2016.

Dag 5
Eastbourne – Canterbury. Besök i Canterbury, Englands andliga huvudstad Ca 150 km
Katedralen i Canterbury

Nu är det dags för oss att lämna den engelska sydkusten och bege oss österut mot den lilla byn Rye i East Sussex. Rakt igenom den lilla byn går Mermaid Street som kanske är den sötaste gatan i hela England, vacker som på ett vykort med små butiker, historiska värdshus och kaféer, så här gäller det att fotografera. Därefter besöker vi något så udda som den engelska vingården Chapel Down för provsmakning. I södra England är klimatet tillräckligt gynnsamt för att vissa typer av vinrankor ska trivas. Produktionen är dock liten så i princip inga engelska viner säljs i andra länder, men nu har vi chansen att prova de ädla dropparna.

Dagens mål är Canterbury i grevskapet Kent, Englands andliga huvudstad och en av Englands äldsta städer fylld av pittoreska gator, förnäma butiker inhysta i gamla korsvirkeshus och raffinerade restauranger. Staden har med stolthet bevarat sina medeltida attraktioner och har en mycket speciell brittisk charm. Canterbury är säte för ärkebiskopen sedan sent 500-tal då den ursprungliga katedralen uppfördes, en katedral som nu är vida känd och som inte helt överraskande återfinns på världsarvslistan. Den förste biskopen, som då naturligtvis representerade den katolska kyrkan och Rom, var Augustine av Canterbury, som år 596 skickades till England av påven Gregorius den Store för att kristna saxarna. År 1170 mördades ärkebiskopen Thomas Becket i katedralen under pågående mässa, vilket ledde till att den snabbt blev ett viktigt vallfärdsmål för pilgrimer som förevigades genom Geoffrey Chaucers berömda bok Canterbury Tales. Boken som innehåller 24 berättelser på vers betraktas som en milstolpe i den engelskspråkiga litteraturen. Sedan kung Henrik VIII av England bröt med Rom och katolicismen har ärkebiskopen av Canterbury utsetts av den engelska och sedermera brittiska monarken. Efter besöket i historiska Canterbury beger vi genom det grönskande Kent oss till vårt hotell strax utanför Canterbury där en god middag väntar oss.

Dag 6
Canterbury – Mellersta Tyskland. Under engelska kanalen via Eurotunneln och genom Belgien Ca 490 km

Det är nu dags att lämna England och grevskapet Kent bakom oss och vi beger oss ner mot Engelska kanalen för att med hjälp av Eurotunneln ta oss tillbaka till kontinenten, som när dimman ligger tät av britterna har ansetts som isolerad. Kontinentens ständigt återkommande isolering upphörde dock 1994 då tunneln invigdes. Redan tidigt 1800-tal diskuterades emellertid en tunnel under kanalen men tekniska och säkerhetspolitiska skäl satte stopp för alla projekt. Under sent 1800-tal betraktades projektet som tekniskt möjligt då man sneglade på teknik använd i Alperna vid tunnelbyggen och teknik från tunnelbanebyggen i London, men krig och lågkonjunkturer gjorde att tunneln dröjde. Tunneln är nu 50 km lång mellan Folkestone och Calais, varav 39 km går under vattnet. Det är en järnvägstunnel med speciella tåg som fraktar andra typer av fordon. Väl iland i franska Calais är vi snart i Belgien. Belgien har två stora folkgrupper, flamländare och valloner, och splittringen mellan dem har präglat hela landets moderna historia. I Vallonien, som utgör landets södra hälft, talar man franska. Flamländarna bor i Flandern i norr och talar nederländska, fast språket här kallas flamländska. Det finns också en liten grupp tysktalande och tyska är landets tredje officiella språk. Det lilla landet Belgien spelar stor roll internationellt med både EU:s och Natos högkvarter förlagda till huvudstaden Bryssel. Snart är vi tillbaka igen i Tyskland och nu är det inte långt kvar till vårt övernattningshotell i trakten av Düsseldorf. Här väntar en god middag på oss.

Dag 7
Mellersta Tyskland – Sydsverige / Danmark. Hemåt igen genom Tyskland Ca 750 km till Malmö/Köpenhamn

På morgonen checkar vi ut efter frukosten och beger oss norrut genom Tyskland genom ett kuperat och grönt landskap. Tysklands moderna historia präglas av andra världskriget som medförde att landet efter krigsslutet 1945 delades upp i Västtyskland och Östtyskland. Österrike, som hade införlivats 1938, blev åter självständigt och Tyskland förlorade stora landområden främst i öst som annekterades av andra länder, främst Polen som liksom försköts västerut. Den 3 oktober 1990 återförenades landet genom att Östtyskland delades upp i delstater som uppgick i det som kallats Västtyskland, egentligen Förbundsrepubliken Tyskland. Vi fortsätter norrut och ser landskapen skifta karaktär utanför bussfönstren. Tillsammans med din reseledare och dina medresenärer blir det många upplevelser och skratt längs med vägen. I norra Tyskland stannar vi för lunch och på kvällen är vi hemma igen, fyllda av nya intryck och upplevelser från vår resa till England. Vi säger farväl till varandra och hoppas att snart ses igen, kanske på en annan resa med Albatros.

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Prisinformation

Tillägg för enkelrum

2 198

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Bussrundresa enligt program 
 • Sex nätter i delat dubbelrum (Enkelrum mot pristillägg)
 • Sex frukostar
 • Tre middagar (dag 1, 5 och 6)
 • Utflykter enligt program
 • Entré till Sissinghurst Castle Gardens
 • Vinprovning i Kent
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Upphämtningsplatser

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange upphämtningsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 04:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 04:45
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 05:10
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 05:30
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 05:55
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 06:20
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 06:35
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 06:55
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 07:10
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 07:25
Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 08:00

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 19:30
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 20:00
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 20:15
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 20:30
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 20:50
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 21:05
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 21:25
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 21:50
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 22:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 22:45
Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 23:15

Hotellen

Vi bor på följande hotell:

Citrus Hotel, Eastbourne

Nära havet och centralt beläget med ca fem minuters promenad till Eastbourne Pier ligger detta charmiga trestjärniga brittiska badortshotell. Inredningen är modern och minimalistisk, alla rum är rökfria, har plattskärms-tv och gratis wifi. I närheten finns restauranger, butiker, pubar och barer samt ett konstgalleri, en teater och ett livbåtsmuseum. Hotellet serverar engelsk frukost och har också en loungebar med bra sortiment. På hotellet kan du också förströ dig med såväl bordtennis som biljard. 
https://www.citrushoteleastbourne.co.uk/

Holiday Inn Express, Canterbury

Enkelt men välskött och modernt trestjärnigt övernattningshotell med 89 rum beläget ca 6 km utanför Canterbury. På hotellet finns bar och lounge samt en restaurang där vi tillsammans äter kvällens middag. Rummen är ljusa och färgglada med te- och kaffekokare och satellit-tv. Hotellet serverar till frukost en buffet med varma inslag. Gratis wifi är tillgänglig på hela hotellet.
https://www.hiexpress.com/hotels/gb/en/canterbury/

Handen på hjärtat

Engelska kanalen

Ibland kan det hända att vi p.g.a. oförutsedda händelser som t.ex. tidtabellsändringar, trasiga färjor eller överbokning från rederiernas sida får åka en annan färjeförbindelse. Det kan även hända att passagen av samma anledning ändras från färja till tunnel eller tvärsom.

Om bussresan

England ligger ganska långt borta så det blir en bit att åka. På alla våra bussresor gör vi dock pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart. De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Ombord finns också en reseledare som guidar längs med vägen och olika typer av landskap passerar hela tiden förbi utanför bussens stora fönster. Stämningen ombord brukar bli mycket god och man får verkligen tillfälle att lära känna sina reskamrater på en bussresa.

Information om resan

Brexit

Storbritannien gick 1 februari 2020 ur EU, och det så kallade Brexit har nu skett. Inresereglerna för EU-medborgare och norrmän ändras inte i 2020, och således är det inget som påverkar våra resenärer fram till 31/12 2020. Man reser fortfarande in i landet med vanligt pass och utan visum. Om det ändras 2021, uppdaterar vi naturligtvis hemsidan och informerar de kunder som bokat en resa med oss.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.  

Mer om England

Här kan du läsa mer om England: www.albatros-travel.se/resmal/europa/england

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

GBBUS02ASE