An der schönen blauen Donau

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Supererbjudande! Stämningsfull kryssning på Donau med besök i hela 4 huvudstäder. Med det 4-stjärniga fartyget Serenity, inkl. helpension.

Följ med Albatros på en unik seglats längs Europas näst längsta flod!

Vi färdas på valskungen Johann Strauss sköna blå Donau på en kryssning genom idylliska, UNESCO-skyddade landskap med riddarborgar, gröna flodstränder, medeltidsbyar och mjukt böljande berg. Vi besöker hela fyra huvudstäder – njut av det sprudlande folk- och kulturlivet i Bratislava och Prag och upplev Budapest med de välgörande kurbaden!

I Strauss födelsestad Wien känner vi konstens hjärta slå, strosar mellan slott och museer och smakar kanske en bit Sachertårta på ett av stadens klassiska konditorier?

Resans inramning är det moderna, fyrstjärniga flodkryssningsfartyget Serenity, där man både från hytterna, som samtliga är utsides, och det stora soldäcket har första parkett mot Donaus vackra omgivningar.

Samtliga utflykter är en del av vårt mångfacetterade utflyktsprogram (1 198 kr).

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, ungersk forint, tjeckisk koruna

Dagsprogram
Dag 1 Köpenhamn – Passau, Tyskland. Avresa
Dag 2 Klosterstaden Melk, Österrike. Klosterbesök och genom UNESCO-skyddade flodlandskap till Wien
Dag 3 Kultur- och kaffestaden Wien. Stadsvandring och besök på Schönbrunn Slott och möjlighet för tid på egen hand
Dag 4 Budapest, Ungern. Stadsrundtur bland storslagen arkitektur och möjlighet att uppleva Budapest "by night"
Dag 5 Budapests vackra saluhall och den gamla kunga- och ärkebiskopsstaden Esztergom m. Ungerns största kyrka
Dag 6 Bratislava, Slovakien. Stadsrundtur i den gamla stadsdelen
Dag 7 Idylliska Dürnstein, Österrike
Dag 8 Passau. Stadsvandring i Prag och hemresa

Serenity

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram vid köp av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Köpenhamn – Passau, Tyskland. Avresa Avsegling kl. 17.00

Vi flyger från Köpenhamn till Prag och åker därifrån i buss över gränsen till Bayern i Sydtyskland, där fartyget Serenity väntar på oss i staden Passau (en åktur på cirka tre timmar). Med sina fyra stjärnor erbjuder Serenity bästa tänkbara inramning för vårt Donau-äventyr i form av modern inredning, utsökt service och läcker mat! Fartyget har kapacitet för 190 passagerare. Alla hytter är utvändiga och således har man även från hytten första parkett mot det vackra och stämningsfulla flodlandskapet som vi passerar.

På eftermiddagen lägger vi ut från kajen och flodresan på Donau, Europas näst längsta flod, är nu påbörjad. På kvällen äter vi en härlig måltid i fartygets restaurang, som har kapacitet för alla gäster samtidigt.

Vid tillköp av Albatros utflyktspaket får du en rad spännande utflykter till ett lågt totalpris. Är du inte intresserad av utflyktspaketet kan du välja att uppleva de platser vi lägger till på på egen hand eller följa med på en av de utflykter som fartyget erbjuder (beställs och betalas ombord). Reseledaren informerar löpande om höjdpunkter och sevärdheter i de städer vi besöker.

Dag 2
Klosterstaden Melk, Österrike. Klosterbesök och genom UNESCO-skyddade flodlandskap till Wien Ankomst till Melk kl. 08:00, avsegling kl. 12:00. Ankomst till Wien kl. 19:00

Idag har vi resans första stopp i den lilla österrikiska staden Melk, som först och främst är känd för sitt välbevarade benediktinerkloster, Stift Melk som är dagens utflyktserbjudande. Klostret, som majestätiskt tronar på en höjd ovanför staden, grundades 1089. På 1100-talet anlades en klosterskola, som är i bruk än i dag. Klosterbiblioteket var under medeltiden berömt för sin stora manuskriptsamling och Umberto Eco har i sin berömda roman "Rosens namn" döpt en av huvudpersonerna till Adso från Melk - som en hyllning till det berömda medeltidsbiblioteket.

På 1700-talet gjordes en tillbyggnad av klostret i klassisk barockstil och klostret är idag ett av Europas finaste och mest välbevarade byggnadsverk från barocken.

I Melk, såväl som i de övriga städerna där vi lägger till, kan du välja att antingen följa med på en av fartygets utflykter (beställs och betalas ombord på fartyget) eller ge dig ut på upptäcktsfärd på egen hand. Reseledaren informerar löpande om de många möjligheterna och sevärdheterna i städerna vi besöker.

Från klosterstaden går resan vidare mot Wien genom ett av Österrikes mest berömda naturområden, nämligen UNESCO-skyddade Wachau. Vi kan därmed se fram emot en eftermiddag med utsikt mot frodiga gröna flodstränder, små mysiga städer och mjukt böljande bergstoppar i bakgrunden. Ren idyll!

På kvällen kommer vi fram till Wien, Österrikes och de stora kulturinstitutionernas huvudstad. Vi lägger till i Nussdorf, en förort till Wien, varifrån det är möjligt att bege sig in till stadens centrum. Vi ligger vid kaj över natten och det finns därmed möjlighet att ge sig i land efter middagen för att uppleva stadens kvällsliv.

(Dagens utflykt till klostret Stift Milk är inte inkluderat i resans pris. Särskilt utflyktspaket kan köpas till. Läs mer längre ned på sidan.)

Dag 3
Kultur- och kaffestaden Wien. Stadsvandring och besök på Schönbrunn Slott och möjlighet för tid på egen hand Avsegling kl 18:00

Vi tillbringar hela dagen i Wien med gott om tid att hinna med alla de klassiska Wien-upplevelserna!

Från fartyget åker vi till den gamla stadsdelen som är vackert omsluten av Ringstrasse-boulevarden med många praktfulla byggnader. Vi ger oss ut på stadsvandring i Wiens charmiga historiska kärna där bl.a den imponerande gotiska katedralen Stephansdom och en promenad läns eleganta Graben - Wiens huvudstråk- väntar. Från Michaelerplatz, där en av stadens äldsta kyrkor ligger går vi vidare till Den Spanska Ridskolan vid Hofburgkomplexet där de berömda Lippizzaner-hästarna traditionsenligt tränats under de senaste 400 åren. Vi fortsätter till den gamla kungaresidensen Schönbrunn Slott - en kulturskatt som tagit plats på UNESCO:s världsarvslista. Det pampiga slottet består av hela 1 4441 rum varav 40 är öppna för allmänheten. Vi besöker de allra vackraste av dem. Den barocka slottsparken är också den en fröjd för ögat och här finns även en av världens äldsta djurparker, Schönbrunn djurpark som grundades 1752.

Efter utflykten åker vi tillbaka till fartyget. Skulle du ha lust att utforska Wien närmare är det också möjligt att bli avsläpp ti staden (obs! Du måste då själv ordna med transport tillbaka till fartyget). Besök ett av de otaliga konstmuséerna, vandra runt bland de vackra historiska byggnaderna, fika på ett av stadens legendariska caféer och lyssna till historiens vingslag i form av stadens världsberömda kompositörer som Mozart, Beethowen och Strauss. Här i Wien ska man förstås passa på att smaka den lokala kaffefavoriten melange - starkt kaffe med en skvätt mjölkskum - och en bit äkta Sachertårta, det österrikiska nationalbakverket.

i Wien finns också goda shoppingmöjligheter. Gå på upptäcktsfärd i det kulinariska paradiset Narschmarkt där handlarna lockar med sina färgsprakande bodar dignande av frukt, kryddor och oliver. Här doftar förföriskt! Eller ta en shoppingtur längs Graben, i Ringstrassen-Gallerien på den folkliga Mariaholfen Strasse eller i Gasometer, som är gamla stora gasbehållare omvandlade till shoppingcenter av den franske arkitekten Jean Nouvel.

(Dagens stadsrundtur och slottsbesök är inte inkluderade i priset. Särskilt utflyktspaket kan köpas till. Läs mer längre ned på sidan.)

Dag 4
Budapest, Ungern. Stadsrundtur bland storslagen arkitektur och möjlighet att uppleva Budapest "by night" Ankomst kl. 11:00

Vi kommer till Ungerns huvudstad på förmiddagen. Staden har under århundraden varit känd för sina kurbad och är ett verkligt paradis för alla som älskar spa- och wellnessbehandlingar. Romarna var de första att upptäcka de 118 naturliga källorna som dagligen producerar 70 miljoner liter varmt vatten med terapeutiska egenskaper och sedan dess har källorna lockat många resenärer.

Budapest består ursprungligen av två separata städer - Buda och Pest - som ligger på varsin sida av Donau och förbinds av åtta broar. Vi ger oss ut på en spännande stadsvandring i den tvådelade staden. I Buda ser vi den gamla stadsdelens två markanta höjder, Borghöjden där man finner Budaslottet, och Gellértberget med citadellet där man har en helt fantastisk utsikt över staden och Pest. Vi kommer också förbi den gotiska Mariakyrkan och Fiskarbastionen som ligger brevid kyrkan. I Pest ser vi den imponerande neo-gotiska parlamentsbyggnaden som med sin storlek och många tinnar och torn kan sammanliknas med Parlamentet i London. I Pest hittar man också Hjälteplatsen som anlades 1896 för att markera 1000-årsjubiléet för ungrarnas ankomst till området.

Vi ligger vid kaj över natten och det är därför möjligt att uppleva Budapest "by night" - vilket är en spektakulär upplevelse från just Gellértberget.

 

Dag 5
Budapests vackra saluhall och den gamla kunga- och ärkebiskopsstaden Esztergom m. Ungerns största kyrka Avsegling från Budapest kl. 13:15. Ankomst till Estergom kl. 18.15, avsegling kl. 19:15

Vi har förmiddagen på oss i Budapest innan vi lättar ankar och njuter av eftermiddagen i sakta mak på den ungerska delen av Donau. Tillsammans med reseledaren tar vi metron (en av Europas äldsta) till den stora täckta saluhallen som lockar med sina 180 bodar med lokala varor och delikatesser fördelade på två våningar.

Under kvällen kommer vi till Esztergom på gränsen till Slovakien där Ungerns största kyrka väntar på oss. Den stora grönärgade kyrkokupolen har blivit stadens karaktäristiska kännetecken och vi har en timme i Esztergom för att uppleva den imponerande domkyrkan nere vid vattnet. Kyrkan stod färdig 1869 och byggdes med inspiration från Peterskyrkan i Rom.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan kan bokas i vårt utflyktspaket. Läs mer efter dagsprogrammet).

Dag 6
Bratislava, Slovakien. Stadsrundtur i den gamla stadsdelen Ankomst kl. 06:30, avsegling kl. 15:30

Vi besöker i dag Bratislava, som ligger på gränsen till både Österrike och Ungern. I samband med Slovakiens självständighet 1993 blev Bratislava landets huvudstad. Även om det därmed handlar om en Europas yngsta huvudstäder, går stadens historia flera tusen år bakåt i tiden. Från det första till det fjärde århundradet var området under romerskt inflytande – romarna började med vinproduktion – en tradition som överlever än idag.

Vi ger oss in i den gamla stadsdelen Staré Mesto, där vackra barock- och rokokokyrkor står sida vid sida med storslagna palats. Vi kommer bland annat  förbi den gotiska domkyrkan St. Martin, som mellan 1563 och 1830 var kröningskyrka för de ungerska kungarna. Skulpturer och gatukonst präglar gatulivet i det myllrande området kring handels- och restauranggatan S:t Michaelsgatan och den tillhörande S:t Michaelsporten som är den enda bevarade porten i den gamla medeltidsfästningen. Högst upp i det 51 meter höga torn som omkransar porten finns en staty av S:t Michael och tornet huserar idag ett vapenmuseum. Vi avslutar vår stadsvandring vid bron Novy Most 95 meter uppe i luften på den UFO-liknande observationsdäcket där man kan njuta av utsikten över staden och floden. Tio meter under observationsdäcket ligger "UFO-restaurangen" där den som vill kan passa på att äta lunch (ingår ej i resans pris).

(Dagens stadsvandring är inte inkluderad i resans pris. Särskilt utflyktspaket kan köpas till. Läs mer längre ned på sidan.)

Dag 7
Idylliska Dürnstein, Österrike Ankomst kl. 03.00, avsegling kl. 13.30
Vi är tillbaka i Österrikes pittoreska Wachau-landskap, där vi lägger till i den trevliga medeltidsstaden Dürnstein, som ligger mitt i hjärtat av den UNESCO-skyddade naturen. Från kajen kan man ta sig direkt till stadens historiska centrum – längs med stadsmuren och genom stadsporten till Pranger-platsen, där man har vacker utsikt upp mot ruinerna av borgen Kuenringer, där den engelska kungen Rickard Lejonhjärta en gång satt fängslad. Njut av den avslappnade atmosfären i den lilla staden! Även om den är tidigt på dagen, får vi tillfälle att smaka ett glas av det lokala vinet. Wachau är Österrikes mest kända vindistrikt och du kan bland annat njuta av ett glas svalt Riesling. Tidigt på eftermiddagen lägger vi ut från kajen och glider vidare genom det vackra flodlandskapet.
Dag 8
Passau. Stadsvandring i Prag och hemresa Ankomst kl. 08:00

Efter en tidig frukost ombord, tar vi farväl av fartyget och kör med buss till Prag. Väl framme i den tjeckiska huvudstaden inleder vi med en lunchpaus och träffas därefter på nytt för att ge oss ut på en liten stadsvandring i den atmosfärrika medeltidsstaden. Prag är en av Europas vackraste och mest välbevarade huvudstäder med ett blomstrande kultur- och musikliv. Floden Moldau ringlar sig genom staden och man kan inte undvika att charmeras av den förföriska staden med de många vackra byggnaderna och den fria konstärliga stämningen.

Vi påbörjar stadsvandringen vid Wenceslas-platsen, inte långt från Riksoperan. Härifrån promenerar vi vidare mot den gamla staden och dess historiska centrum, Staré Mesto, där ett nät av gator och små gränder omger stadens storslagna rådhusplats, som mäter hela 9 000 m². Kring torget ligger några av stadens stora monument: det unika astronomiska uret, Goltz-Kinshý-palatset, Jan Hus-monumentet samt Týn-kyrkan. Vi stiftar bekantskap med den spännande arkitekturen och därefter får vi lite tid att utforska platsen på egen hand.

Nu beger vi oss till det judiska området, som rent visuellt är mycket vackert men som även berättar en grym historia om judeförföljningen under Andra världskriget. Det kan verka märkligt att området fortfarande kallas för judiskt, eftersom de få återstående judarna i Tjeckien inte längre bor här. Byggnaderna står dock kvar och med dem ett stycke ofrånkomlig historia. Stadsvandringen avslutas vid stadens äldsta bro, den berömda Karlsbron. Den är om något ett av Prags kännetecken och längs hela bron har det uppförts prominenta statyer av såväl byggherren, Karl IV, som uppförde bron 1357 och flera helgon.

Efter en spännande och upplevelserik resa till fots i den tjeckiska huvudstaden, åker vi ut till flygplatsen och flyger tidigt på kvällen tillbaka hem.

M/S Serenity

Kryssa längs Donau med den moderna och komfortabla flodkryssaren M/S Serenity, byggd 2006. Med plats för 190 passagerare fördelade på 95 hytter är detta ett mindre kryssningsfartyg med en trevlig och avslappnad stämning. Fartyget har en panoramarestaurang, loungebar, soldäck och hiss.

Läs mer om fartyget här och annan praktisk information här: http://www.albatros-travel.se/typ-av-resa/kryssningsfartyg/serenity

Utflyktspaket

Endast för Albatros Travels gäster har vi utarbetat ett utflyktspaket som leds av vår svenska reseledare. Utflyktspaketet ska köpas till hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Inkluderat i utflyktspaketet:

• Melk: Utflykt till benediktinerklostret Stift Melk
• Wien: Stadsvandring i den gamla stadsdelen, besök i det UNESCO-skyddade Schönbrunn Slott
• Budapest: Stadsrundtur och besök i saluhallen
• Bratislava: Stadsvandring i den historiska stadsdelen och enté till UFO-observationsdäck

Pris: 1 198 kr

Prisinformation

Tillägg för uppgradering av hytt
 • Tillägg för utsides hytt med stort fönster på Main-däck: 998 kr/person
 • Tillägg för utsides hytt med fönster från golv till tak på Panorama-däck: 1 998 kr/person
Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för utsides enkelhytt på Lower-däck: 3 198 kr
 • Tillägg för utsides enkelhytt med stort fönster på Main-däck: 3 798 kr
 • Tillägg för utsides enkelhytt med fönster från golv till tak på Panorama-däck: 3 998 kr
Priset inkluderar
 •  Svensk reseledare                                                 
 •  Flyg Köpenhamn– Prag t/r
 •  Informationsmöten och föredrag med reseledaren
 •  8 dagars kryssning med Serenity i delad dubbelhytt
 •  Stadsrundtur i Prag
 •  Helpension på kryssningsfartyget
 •  Kaffe, te och isvatten till måltiderna på kryssningsfartyget
 •  Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningssförsäkring 6% af resans pris.
 •  Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket (1 198 kr)
 •  Eventuella utflykter och måltider på land
 •  Tillägg för hytt på mail - och panoramadäck
 •  Drycker utöver de nämnda ovan
 •  Dricks på kryssningsfartyget (Albatros rekommenderar ca 7 Euro per person och dag)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (beräkna ca 2,5 Euro per person, om du har köpt till utfyktspaketet beräkna ca 7,5 Euro per person)
 •  Personliga förnödenheter
 •  Administrationsavgift: 150 kr.
 •  Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Omväxlande resa, fin båt. Maraton i både Prag och Berlin ställde till det lite, men stoppen var väldigt trevliga. Möjligen kunde man ha struntat i Magdeburg. Informationen om fartygets krav på munskydd och färskt covidtest kom väldigt sent, det borde inte ha varit nyheter för Albatros. Irriterande strul med ändrade flygtider också. Det är en väldig skillnad på att flyga kl 12 på dagen och klockan 7 på morgonen.
Date published: 2022-05-17
Rated 4 out of 5 by from En historisk resupplevelse En intressant resa för historieintresserade pigga äldre resenärer. God mat och trevlig personal på båten. Kunniga lokalguider och en trevlig reseledare från Albatros
Date published: 2022-05-17
Rated 4 out of 5 by from En bra resa med många nya vänner Det var en underbar resa som helhet och vi fick många nya vänner- Vår reseledare var mycket bra och lärde oss nya intressanta saker men gav oss också egentid.
Date published: 2022-05-17
 • y_2022, m_5, d_22, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_sv_SE, sid_CZCRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor