Familjesemester och safari på Honeyguide Villa

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Förstklassig resa till Sydafrika med safari och privat villa

Albatros har tagit fram den här safarin till dig som uppskattar bekvämlighet och vill bo på ett och samma ställe under hela semestern. Vår härliga villa ligger vid Entabeni viltreservat och har både pool och boma. I Entabeni har du chansen att se alla Big Five och dessutom är området malariafritt. Förutom att ge oss ut på safari ska vi besöka kåkstaden Soweto.
 
Honeyguide Villa består av fyra enheter; en huvuddel med kök, vardagsrum, gäst- och badrum samt sovrum. Dessutom finns det en swimmingpool med poolhus. Villans privata butler ser till att ni får en så bra upplevelse som möjligt. 
 
Den här resan lämpar sig väldigt väl till en familj eller vänner som vill ha en semester som både bjuder på avkoppling och upplevelser.
 
Det är möjligt att förlänga resan med några dagar i Kapstaden, vid Victoriafallen eller med sol och bad på Mauritius.
Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa, Rundresor, Safari, Familjevänliga resor

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Johannesburg, Sydafrika
Dag 2 Ankomst till Johannesburg, stadsrundtur i Pretoria. Vidare till Honeyguide Villa
Dag 3 Honeyguide Villa; morgonsafari på låglandet
Dag 4 Entabeni viltreservat; vandringssafari och eftermiddagssafari på höglandet
Dag 5 Entabeni viltreservat. Picknick och safari
Dag 6 Entabeni viltreservat. Viltprojekt och grillunch
Dag 7 Entabeni viltreservat. Morgonsafari
Dag 8 Entabeni viltreservat. Vandringssafari, eftermiddagssafari och braai
Dag 9 Honeyguide villa – Johannesburg, besök i Soweto och hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Honeyguide Villa

Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, ett par minuter från Entabeni vilttreservat. Villan har ett fantastiskt läge med utsikt över en stor damm med privat brygga. Honeyguide Villa består av fyra enheter; huvudbyggnaden med kök, gästrum och badrum, samt sovrum. Dessutom finns här ett ”poolhus” med en suite, och under vistelsen står en privat butler till förfogande. 

 

Bilder

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
21 998:–
Stockholm
Avresa från Köpenhamn/Göteborg möjligt
21 998:–
Stockholm
Avresa från Köpenhamn/Göteborg möjligt
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
21 998:–
Stockholm
Avresa fran Köpenhamn/Göteborg möjligt
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
22 998:–
Stockholm
Avresa fran Köpenhamn/Göteborg möjligt
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
21 998:–
Stockholm
Avresa fran Köpenhamn/Göteborg möjligt
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
21 998:–
Stockholm
Avresa fran Köpenhamn/Göteborg möjligt
21 998:–
Stockholm
Avresa från Köpenhamn/Göteborg möjligt
21 998:–
Stockholm
Avresa från Köpenhamn/Göteborg möjligt
21 998:–
Stockholm
Avresa från Köpenhamn/Göteborg möjligt
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Avresa möjlig varje fredag året runt!

Dag 1
Flyg Stockholm – Johannesburg, Sydafrika
Dag 2
Ankomst till Johannesburg, stadsrundtur i Pretoria. Vidare till Honeyguide Villa
På besök i Pretoria

Vid ankomsten till Johannesburg kör vi nordösterut mot Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Här ger vi oss ut på en liten stadsrundtur i den hektiska sydafrikanska storstaden. Vi stannar bland annat till vid vackra Union Building där Sydafrikas regering håller till. Den halvmånefärgade byggnaden som uppförts i ljus sandsten är högt belägen med en storslagen utsikt över hela staden. Den 285 meter långa byggnaden stod färdig år 1913 och byggnadens två flyglar skulle symbolisera landets två befolkningsgrupper, engelsmännen och boerna. Den inhemska delen av befolkningen fick inte lov att representeras i regeringsbyggnadens symbolik. Vi äter lunch (ingår inte i resans pris) antingen före eller efter besöket vid Union Building. Därefter har vi cirka tre timmars körning framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet. Vi rör oss norrut från Sydafrikas rikaste provins Gauteng till landets fattigaste provins, Limpopo. Detta är en utpräglad lantbruksprovins och vi passerar enorma vete-. majs-, solros- och jordnötsfält. Emellanåt passerar vi mindre orter och landsorter som mest påminner om vilda västern. Efter att snabbt ha stiftat bekantskap med miljonstäderna Johannesburg och Pretoria är det intressant att ta reda på hur mindre orter i det moderna Sydafrika ser ut. Senare, längre norrut, ser vi allt mer av den rödskimrande bergskedjan Waterberg. Här hittar vi Honeguide Lodge bredvid Entabeni viltreservat, dit vi anländer på seneftermiddagen. Entabeni betyder kort och gott platsen med berget, och när man en gång har sett den imponerande stenmonoliten som höjer sig över området förstår man varför. När vi ser det stora klippblocket dyka upp i horisonten kan vi börja fantisera om att vi snart kommer att bege oss högst upp på safari. Vi kommer även att ge oss ut på safari nere på låglandet där både natur och temperatur skiljer sig från höglandets. På grund av de stora höjdskillnaderna brukar det vara tre grader varmare i den lågt liggande delen av reservatet.

Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, ett par minuter från Entabeni Viltreservat. Honeyguide Villa ligger fantastiskt vackert och har dessutom privat pool, boma och en stor damm med privat badbrygga.
I den kommande veckan ska vi ge oss ut på safari i öppna 4-hjuls-drivna jeepar,  picknick i det gröna, en utflykt till Doorndraai damm och fantastiska matupplevelser.
 
Det finns dagligen möjlighet att delta i olika extrautflykter (ingår inte i resans pris), till exempel spännande helikopterflygningar med olika varaktighet genom och över Waterbergs fantastiska raviner och dalar. Den som vill kan även följa med på en golfrunda på närliggande Legend Signature Course med hela 19 hål. Det finns även en populär skönhetssalong som erbjuder olika typer av behandlingar. Dessutom finns det en pizzeria och en restaurang på golfbanans klubbhus. Den som inte kan få nog av alla upplevelser i det vilda kan boka in en extra safaritur. Alla extrautflykter bokas och betalas på plats.
 
De närmaste dagarna blir själva definitionen på äkta afrikansk safari, som upplevs lika bra här som någon annanstans. Den vilda naturen, de öppna fordonen och de få besökarna utgör dessutom en perfekt kombination. Vår resegrupp delas in i mindre grupper vid safaris och vandringar så att vi inte är för många och riskerar att störa djuren i onödan. Ordningsföljden på aktiviteterna som beskrivs nedan kan variera. Vädret och vilddjuren har naturligtvis en stor påverkan på en resa som denna, och vi planerar de inkluderade utflykterna på bästa sätt.
Dag 3
Honeyguide Villa; morgonsafari på låglandet
På safari i Entabeni
Under vistelsen erbjuds safariupplevelser dagligen. Vi varierar upplevelserna från dag till dag och möjligheterna är många i Entabeni. Vi ska prova på tidig morgonsafari och eftermiddagssafari i fyrhjulsdrivna fordon samt vandringssafari som består av lätta och väldigt spännande vandringar i bushen. Dessutom skiftar vi mellan safari vid foten av Entabeni-bergsmassivet i det våta låglandet och safari på höglandet där vi får uppleva en ganska annorlunda natur och annat viltbestånd. Vi äter även en god middag under bar himmel med bland annat gnuer, kuduer och den ständigt närvarande impalan som åskådare. Idag ger vi oss ut på en tidig morgonsafari som börjar cirka klockan 6 i soluppgången och varar fram till cirka 9-10 beroende på vad vi stöter på. När vi återvänder till Honeyguide Villa väntar en stor och välförtjänt frukost på oss. Det finns inte mycket som kan mäta sig med de starkt kryddade morgondofterna och den speciella glöden över savannen under en morgonsafari. Det är svalt och den uppstigande solen färgar bergssidan i de vackraste färger och vi möter viltbeståndet vid vattenhålen och floderna. Allt brukar vara väldigt lugnt nu när nattens jakt och generella faror är över, och impala, zebra och antilop beger sig ut på savannen där de kan beta någorlunda i fred från rovdjuren som ligger och vilar under dagens varmaste timmar. Under årens lopp har de vilda djuren vant sig vid bilar och besökare, och man ser ofta elefanter, giraffer och olika antiloper beta nära safarifordonen. Det är inte heller helt ovanligt att en lejonflock tar sig en liten tupplur på hjulspåret och hindrar vår passage.
 
Vi åker i öppna terrängbilar vilket bara ytterligare förstärker upplevelsen när vi befinner oss bara några meter från en jättestor elefant, för att inte tala om lejon eller noshörning – utan stängsel! Men rovdjuren förknippar inte en bil med passagerare, det vill säga med mat. Reservatet har däremot så många täta skogsområden och otillgängliga berg att vilddjuren har massor av bra platser där de kan gömma sig. Därför utförs safarin på djurens villkor. Av erfarenhet vet vi att redan innan dagens safari är slut kommer vi att ha sett en stor del av Afrikas berömda och kända savanndjur. Här, vid foten av bergsmassivet, finns det framför allt lejon, flodhäst, noshörning, gnu, eland, kudu, vårtsvin, giraff och impala vi kan ha turen att få syn på. Det finns däremot inga garantier för vad vi ser och inte heller när eller var. Och det är just det som bidrar till att göra en safari till en så spännande och unik upplevelse. Det kan bli ganska kallt i de öppna fordonen, framför allt tidigt på morgonen och efter mörkrets inbrott. Det finns filtar i safaribilarna men en tjock, vindtät jacka, fleece och mössa och vantar rekommenderas. När solen står högt på himlen är det däremot en helt annan sak.
 
Efter safarin har vi dagen på egen hand och vi kan välja mellan att bara koppla av vid poolen eller delta i en av de många extraaktiviteterna som erbjuds (ingår inte).
 
På eftermiddagen ger vi oss ut på en ny safari för att uppleva viltbeståndet vid en annan tid på dygnet.
 
Dag 4
Entabeni viltreservat; vandringssafari och eftermiddagssafari på höglandet
På vandringssafari i omgivningarna
Dagen inleds med ett spännande alternativ till safari i fyrhjulsdriven bil. Entabeni erbjuder nämligen vandringssafari där vi får möjlighet att utforska området till fots i sällskap av en erfaren spårare och/eller beväpnad ranger. Detta är en fantastisk upplevelse och inte alls så farofylld som många tror. Här kommer vi nära de små tingen, bland annat det unika fågellivet runt våtmarker och floder samt insekter, växter och träd. En vandringssafari kan även ha ett speciellt tema. Det beror ofta på vädret och på vad rangern tror är extra spännande att se den period vi besöker Entabeni.
 
Eftermiddagen är avsatt åt safari med fordon och idag kör vi upp till bergsmassivet för att se vad höglandet har att bjuda på. Här färdas vi uppgör den väldigt branta och smala Yellowwood-ravinen som skär sig fram genom bergsmassivet och bjuder på både vattenfall och trädklädda sluttningar. Här syns ofta hela babianfamiljer på halsbrytande bergsbestigarexpeditioner. Även områdets elefanter och zebror verkar vara födda med rep och klätterkängor mellan hovarna, och det är inte ovanligt att se dem på de branta sluttningarna. Dessutom kan vi ha turen att få syn på en av områdets pampiga och sällsynta fiskörnar som svävar runt i jakt på föda. När vi bestiger bergshöjden med våra stora fyrhjulsdrivna fordon rör vi oss från 900 till 1 500 meter över havet och passerar genom en viltsluss längs vägen, och är sedan i säkerhet för lejonen. Uppe på platån är landskapet nästan Serengeti-liknande med utsikt över den imponerande Entabeni-toppen. Här på högslätten väntar bland annat elefanter, noshörning, gnuer, giraffer, bufflar, strutsar, zebror samt en uppsjö av antiloper som skriftantilop, impala, stenbock, eland, kudu och vattenbock. Dessutom trivs den eleganta och svartryggade schakalen är, och det finns goda chanser att få syn på det skygga djuret.
 
Senare på kvällen kan vi ha ännu mer tur och få syn på något så sällsynt som en leopard i sin favoritterräng, nämligen i klipplandskapet bakom högslätten. En eftermiddagssafari starter sen eftermiddag omkring kl. 16. Den fortsätter ofta efter mörkrets inbrott och vi stannar för att njuta av solnedgången och en kall drink innan lyktorna tänds inför nattsafarin. Det är en minst sagt sinneskittlande upplevelse när södra halvklotet plötsligt tänds upp av stjärnhimlen, tusentals främmande ljud fyller luften och Afrikas röda jord och savannens skarpa doft letar sig in i näsborrarna. Kvälls- och nattsafari är något helt annat än en morgonsafari. Det känns som att man är den enda människan i världen. När billyktornas vita ljus plöjer över buskagen ser vi hundratals lysande ögon – stora som små – och helt plötsligt kommer naturen, om möjligt, ännu närmare. Något rasslar till i närheten. Är det en flock gnuer eller har de hungriga lejonhonorna inlett nattens matjakt? 

 

Dag 5
Entabeni viltreservat. Picknick och safari
Vackra vyer över Entabeni

Efter frukost ger vi oss ut för att utforska höglandet igen. Vi tar med oss en picknicklunch att avnjuta längs vägen. Idag rör det sig inte så mycket om gör men självklart förväntas vi se många längs vägen, men vi fokuserar på att istället köra till delar av reservatet som man vanligtvis inte kommer till. Vart vi kör beror på väder och vind och vad vi hittar längs vägen, men det blir en spännande dag. Vi förväntas återvända till lodgen på seneftermiddagen.

 

Dag 6
Entabeni viltreservat. Viltprojekt och grillunch
Sötnos!
Idag kör vi lite utanför gränserna av viltreservatet för att titta på vad som med pågår i området. Idag kör vi till ett viltprojekt som arbetar med skadade eller föräldralösa rovdjur. Här utfodras och vårdas lejon, leoparder och geparder tills dess att de kan klara sig på egen hand ute i naturen igen.
 
Utflykten avrundas med en god grill-lunch.
Dag 7
Entabeni viltreservat. Morgonsafari
Tid till en liten lur

Vi kan se fram emot en spännande morgonsafari.

 

Dag 8
Entabeni viltreservat. Vandringssafari, eftermiddagssafari och braai
Söta zebror i solen!

Vi börjar dagen med ännu en vandringssafari och efter frukost kan vi koppla av på lodgen. Efter eftermiddagens safari ska vi njuta av en tvättäkta boma braai på lodgen.  Braai är en sydafrikansk variant av barbecue. Vi kan se fram emot en överdådig måltid under bar himmel mitt i den storslagna afrikanska naturen.

 

Dag 9
Honeyguide villa – Johannesburg, besök i Soweto och hemresa

 Vi lämnar Honeyguide Lodge och beger oss till Johannesburg varifrån vi ska resa hem. Joburg, som Sydafrikas största stad kallas i folkmun, har över sex miljoner invånare. Staden påminner om en amerikansk storstad med en det karakteristiska affärskvarteret med höga skyskrapor i mitten som långsamt planas ut och går över i låga förorter. Joburg är centrum för världens diamant- och guldhandel.

Vi avlägger besök i det ökända området Soweto för an få en inblick i vardagslivet här. Efter en lång och grym historia som fysiskt sett startade 1944 är Soweto en enorm paradox. Men allt är inte negativt eftersom det har hänt väldigt mycket sedan bulldozers år 1976 mejade ner strejkande skolelever. Idag sjuder Soweto av kreativitet och förnyelse och är en smältdegel för konst, musik, teater och poesi. Tidig kväll kör vi till flygplatsen i Johannesburg för att flyga hem igen. Det går även att fortsätta på en av de förlängningsresor vi erbjuder. Se mer i slutet av programmet.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 21 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Johannesburg t/r
 • Safari och utflykter enligt program
 • 7 safarier
 • 2 vandringssafarier (vänligen notera åldersgräns på 16 år)
 • Picknicklunch
 • Grillunch
 • Boende på Honeyguide Lodge
 • Frukost alla dagar
 • 2 luncher 
 • Middag alla dagar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
• Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
• Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
• Eventuella extraarrangemang
• Drycker (juice, kaffe, te med mera till frukost)
Dricks (räkna med cirka 350 kronor per person)
• Personliga förnödenheter
• Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
• Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
 
Barnpris

11 998 kr (barn mellan 2 och 12 år)

OBS!

Minst 6 resenärer (vuxna) ska bokas tillsammans. Detta ger exklusiv tillgång till hela Honeyguide Villa.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Fakta om resan

Det här är inte en strapatsrik resa. 

 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

 

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Waterberg

Den storslagna naturen i Sydafrikas norra provins Limpopo, nära Botswana och väster om Krüger Nationalpark har länge varit känd som Waterberg. De tidiga nybyggarna döpte området till ”vatten-berg” på grund av de många sjöarna, vattenfallen och floderna som karakteriserar det här området i kontrast till den torra omgivande savannen. På högsommaren (december-februari), när de mörka åskmolnen samlar sig på himlen och ger ett kraftigt, kort eftermiddagsregn, så fylls de många små och stora bäckarna med vatten och de röda sandstensklipporna glittrar i solen innan den största delen av vattnet hamnar i Limpopo-floden.

År 2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora Waterberg Biosphere Reserve internationell status som en del af UNESCO:s globala biosfärnätverk. Landskabet består ofta av savann med en vattenrik högslätt i mitten, vilket ger många olika biotoper och därmed en enastående artrikedom. Waterberg er inte ett sammanhängande reservat, utan men består av flera privata reservat, bland annat Entabeni Viltreservat som är det största och även med störst mångfald. Här ligger de vackraste sandstensmonilterna, klyftorna och vattenfallen.  Entabeni är även känt för sina många olika antiloparter. Nästan alla sydafrikanska arter är representerade. Dessutom finns här en enastående flora som består av sockerträd och sällsynta lövträd. Området ligger utanför malariazonen och därför finns det ingen anledning att ta malariamedicin på den här resan.

OBS!

Våra safariguider gör allt de kan för att ni ska se så många djur som möjligt under våra game drives. Men eftersom det handlar om vilda djur kan vi inte garantera vilka djur vi ser eller hur många. 

 

Klimat

Den sydafrikanska vintern infaller mellan juni och augusti, och nätterna är ofta kalla. Detta gäller även maj och september medan oktober till mars är förhållandevis varma, även under natten, utan att det blir tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en härlig vårdag i Sverige med sol och temperaturer som kan leta sig upp emot 20 grader. På nätterna bildas ofta frost. Under resten av året är det förhållandevis varmt och norröver kan temperaturen leta sig upp över 30 grader. Skyfall förekommer året runt varav de flesta i norr under de varma månaderna och i söder under de kalla månaderna. Vädret i Sydafrika är som regel milt och behagligt året runt. Extrema väderförhållanden är sällsynta men kan ändå förekomma (framför allt de senaste åren).

Deltagarantal

Honeyguide Villa hyrs ut för minst 6 gäster.

 

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
8 498:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Badsemester i Moçambique

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 18 998:–
5 dagars strandsemester i ett exotiskt, avsides hörn av Moçambique

Förläng din resa med den ultimata sol-och badsemestern! Med båt från flygplatsen i Vilanculos åker du till den 300 km2 stora, privata nationalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Här bor du i en stor lagun vid vackra stränder, pittoreska fiskebyar, korallrev och tusentals rosa flamingos. Njut av dagar på stranden eller vid poolen, följ med på en båttur i en traditionell dhow-båt eller få en guidad vandring i Vilanculos kustreservat. 

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden 
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden till Vilanculos, båttransfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Flyg Vilanculos – Johannesburg – Sverige (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Dugong Beach Lodge är en prisbelönad, 4-stjärnig strandlodge som ligger så avlägset att det enklast nås med båt från flygplatsen. Från lodgens 14 lyxiga, stråtäckta hyddor är det bara några få meter till stranden längs privata gångstigar. Middagarna kan avnjutas i restaurangen eller i solnedgångens sken på din privata terrass. 
Alla rummen har privat terrass med panoramautsikt över havet, en minibar och luftkonditionering. 

Läs mer här: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Pris:
kr. 18 998,-

Tillägg för enkelrum:
kr. 7.498,-

Barnpris (för barn under 12 år)
kr. 12.998,-
Gäller för max 1 barn som reser tillsammans med två vuxna

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden  – Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellan flygplatsen och hotellet  
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • 5 nätter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Båttur i solnedgången 
Priset inkluderar inte
 • Drycker 
 • Aktiviteter och utflykter som inte nämns under ”priset inkluderar”
 • Nationalparkavgift på 15 USD per person som betalas vid ankomst 
 • Visum som betalas vid inresa eller ansöks om före avresa om du har svenskt pass. Är du inte svensk medborgare ska du själv ta reda på vilka regler som gäller för dig. 
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i samband med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på flyg och hotell för alla avresedatum. Notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Notera att det i februari och mars kan förekomma längre perioder med regn.

Rated 5 out of 5 by from Fin safari och trevlig personal En jättefin resa för tre generationer. Vi fick se massor av djur i olika miljöer. Den kunniga guiden bidrog till att göra det extra intressant. Ett fantastiskt boende och hela tiden serverades utsökt mat. Ett extra plus till den trevliga personalen.
Date published: 2019-05-01
 • y_2020, m_5, d_25, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_sv_SE, sid_ZAIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20ZAIRT01ASE0307