Flickan från Ipanema

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storstad och strandliv i vackra Rio de Janeiro, ikoniska stränder och sevärdheter i världsklass

När vintermörkret lägger sig över land och sinne bjuder sommarsolen upp till sambadans och strandliv i Rio de Janeiro. Rio bjuder på allt vad man kan begära av spännande sevärdheter, kultur, museer, shopping och kulinariska upplevelser. 

Högt över Rio på det 700 meter höga Corcovado-berget vaktar Kristusstatyn över staden, och i Guanabarabukten kan vi ta linbanan upp till granitklippan Sockertoppen för att njuta av den vackra utsikten.

När skymningen faller lever Rio verkligen upp. Dyk ner i det brasilianska köket som bjuder på många härliga rätter tillagade av färska råvaror och njut av en svalkande caipirinha medan du lyssnar på "The girl from Ipanema" på en av de små och intima bossa nova-barerna nära Copacabana-stranden. 

Vårt hotell ligger i hjärtat av Rio, på gångavstånd till både Ipanema och Copacabana med ett stort urval av restauranger, butiker och caféer nära hotellet. Utflykten till Kristusstatyn och Sockertoppen ingår i resans pris och om du vill kan du boka en rad extrautflykter.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Långtids­semester

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Brasiliansk real

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Rio de Janeiro
Dag 2 Välkomstmöte. Promenad och lunch
Dag 3 Dagen på egen hand
Dag 4 Utflykt till Corcovado-berget och Kristusstatyn. Eftermiddagen på egen hand
Dag 5–6 Dagarna tillbringas på egen hand
Dag 7 Båttur i Guanabarabukten (extrautflykt). Eftermiddagen på egen hand
Dag 8–9 Dagen på egen hand
Dag 10 Utflykt till Sockertoppen. Eftermiddagen på egen hand
Dag 11 Dagen på egen hand
Dag 12 Utflykt till kejsarstaden Petropolis med lunch (extrautflykt)
Dag 13–14 Dagarna tillbringas på egen hand
Dag 15 Hemresa
Dag 16 Hemkomst

Hotell

B & B Hotel Rio de Janeiro

 • 165 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Elevator
 • Utomhus swimmingpool
 • Wi-Fi (gratis)

Modernt hotell i hjärtat av Rios berömda strandområde. Endast få minuter till fots till både Ipanema och Copacabana. Det ligger i ett trevligt område med restauranger, cafeer och butiker. På hotellet finns både restaurang, liten utomhuspool med solsängar, samt gratis wi-fi överalt på hotellet.

Rum

Ljusa och moderna rum på 32 m2. De är inredda med två enkelsängar eller en dubbelsäng och det finns TV, värdeförvaringsskåp, kylskåp, hårtork och gratis wi-fi. Alla rum har balkong med bord och två stolar.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Rio de Janeiro

Idag flyger vi från Stockholm till Rio de Janeiro. Efter formaliteterna på flygplatsen hämtas gruppen av reseledaren som följer med till hotellet i Rios berömda strandområde med de två ikoniska stränderna Ipanema och Copacabana.

Dag 2
Välkomstmöte. Promenad och lunch
Fantastiska stränder väntar i Rio de Janeiro

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukostbuffé anordnar reseledaren ett välkomstmöte så att du får en överblick över aktiviteterna och möjligheterna i staden.  
Efter välkomstmötet tar reseledaren med dig på en promenad i området nära hotellet så att du får en överblick över var du befinner dig. Hotellet ligger på perfekt gångavstånd till både Ipanema- och Copacabana-stranden och det finns dessutom ett bra urval av restauranger, kaféer och butiker i närheten. Vi äter lunch längs vägen.

Dag 3
Dagen på egen hand
Släck törsten med den traditionella brasilianska drinken caipirinha

Nu är det dags att njuta av semesterlunken, de härliga omgivningarna och det vackra vädret. Det kommer att finnas gott om tid att gå på upptäcktsfärd på egen hand, och avkopplande stunder, strandutflykter, spännande sevärdheter och fantastisk brasiliansk mat väntar. 

Reseledaren anordnar olika aktiviteter de dagar vi inte har ett fast program. Reseledaren håller föreläsningar, anordnar extrautflykter och ger tips och råd till vad du kan göra på egen hand. Med andra ord är våra reseledare hela tiden på plats för att se till att du får den bästa upplevelsen och kan umgås med de andra gästerna i den utsträckning du själv vill.

Dag 4
Utflykt till Corcovado-berget och Kristusstatyn. Eftermiddagen på egen hand
Kristusstatyn i Rio är 30 meter hög

Vi styr kosan till Rios landmärke, det grönklädda Corcovadoberget med den berömda Kristusstatyn längst upp. Berget är cirka 700 meter högt och här uppifrån toppen har ni en imponerande utsikt över staden. Kristusstatyn skapades av den franske skulptören Paul Landowski och byggdes mellan 1922 och 1931. Den väger 635 ton, är 30 meter hög och står på en 8 meter hög sockel. Den har inte bara blivit symbol för Rio och Brasilien, utan finns även med på listan över världens sju nya underverk. Utflykten (med reseledare) varar i cirka 4 timmar. Vi tillbringar eftermiddagen på egen hand.

Dag 5–6
Dagarna tillbringas på egen hand
Ipanema beach bjuder på härligt klarblått vatten

De här dagarna kan den som vill utforska staden mer eller njuta på en av de härliga stränderna som ligger i närheten av hotellet. Copacabana är en av Rios livligaste stadsdelar och det sjuder alltid av aktivitet både på stranden och strandpromenaden, och i de små sidogatorna hittar du massor av trevliga barer och kaféer. Ipanema-stranden fick sin plats på världskartan när Antônio Carlos Jobim och Vinicius de Moraes år 1962 skrev en hyllningssång till sin stadsdel Ipanema, och sången ”Flickan från Ipanema” blev en enorm hit. Stranden besöks dagligen av solbadare och surfare och varje söndag stänger man av för biltrafik så att lokalinvånarna i lugn och ro kan cykla eller åka rullskridskor eller bara strosa runt i området.

Dag 7
Båttur i Guanabarabukten (extrautflykt). Eftermiddagen på egen hand
Cristo Redentor

Idag har du möjlighet att följa med på en båttur i Guanabarabukten: Rio är fantastiskt belägen vid Guanabarabukten, som är 31 kilometer lång och 28 kilometer bred. Den här morgonen lämnar vi Glóriamarinan på båten som ska ta oss på en cirka två timmar lång båttur i Brasiliens andra största bukt. I Guanabarabukten finns det över 130 småöar, en 13 kilometer lång bro går från Rio till staden Niteroì, och används varje dag av många pendlare. Rutten går längs kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och åtskilliga av de fort som byggdes av portugiserna för att skydda området mot pirater. Vi tar oss över till den andra sidan bukten vid staden Niterói, varifrån vi har en fantastisk utsikt över Rio. Innan vi återvänder till Glóriamarinan i Rio färdas vi under Niteróibron och förbi en av buktens öar, Ilha Fiscal, där det kulturhistoriska museet finns. Utflykten tar cirka tre timmar och reseledaren är med. Se pris under ”Prisinformation”.

Dag 8–9
Dagen på egen hand
Besök Museum of Tomorrow med sin fantastiska arkitektur

Dessa dagar tillbringar du på egen hand, och kan utforska staden lite närmare om du vill. 

För den som tycker att det är roligt att gå på museum kan vi rekommendera ”Museo da Amanhã” (Morgondagens museum) som byggdes i samband med OS år 2016. Det är en vacker byggnad ritad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Den tronar vackert ut mot Rios Guanabarabukt och är ett museum över vetenskap och en hållbar framtid. I närheten finns även Brasiliens nationalkonstmuseum (Museo Naiconal de Belas Artes) som har en omfattande samling brasiliansk och internationell konst. Museet är utan tvekan värt ett besök och det finns något för varje tycke och smak.

Dag 10
Utflykt till Sockertoppen. Eftermiddagen på egen hand
Linbana med en oemotståndlig vy

Vi ger oss ut på utflykt till den berömda Sockertoppen i Guanabarabukten. Först ger ni er in till Rios centrum där ni passerar den berömda Maracanã-fotbollsstadion och Sambadrome, där finalen för karnevalen har sitt startskott. På väg till linbanan som ska ta er upp till Sockertoppen passerar ni den moderna domkyrkan och teatern.

Linbaneturen upp till Sockertoppen bjuder på en vacker upplevelse. Sockertoppen består av en stor granitklippa som ligger vackert över den stora Guanabarabukten som mynnar ut i Atlanten. Härifrån njuter ni av utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån förstår man definitivt varje Rio anses vara en av världens vackraste städer. 
Utflykten (med reseledare) varar cirka 4 timmar. Vi tillbringar eftermiddagen på egen hand.

Dag 11
Dagen på egen hand
Samba och Bossa nova härstammar från Rio

Dagen tillbringas på egen hand. Om du vill lära dig mer om brasilianarna och deras passion för fotboll kan reseledaren vara behjälplig med att boka biljetter antingen till en rundvisning eller till en fotbollsmatch (om det går) på den berömda Maracanã-stadion. Det är Brasiliens viktigaste datum och har stor betydelse för landets fotbollshistoria. Fotbollsklubbarna Flamengo, Flumiense, Botafogo och Vasco de Gama är Rios fyra största klubbar och deras fans har ett engagemang som går långt ut över det hos världens övriga fotbollsanhängare. 

En annan passion är samban som är en stor del av brasilianarnas identitet. Det finns 80 sambaskolor med över 100 000 dansare. De bästa dansarna deltar i Rios berömda karneval som anordnas i februari eller mars varje år medan det alltid går att se en dansföreställning i Rio. Här ingår både samba och andra danser i föreställningen och ger en inblick i traditioner och dansens historia. 

Om du är intresserad av bossa nova finns det många småklubbar som besöks av lokalinvånare och som ger dig en mer intim musikupplevelse.

Dag 12
Utflykt till kejsarstaden Petropolis med lunch (extrautflykt)
Härlig kontrast med palmer och katedral

Idag kan du delta i en heldagsutflykt till kejsarstaden Petropolis som ligger norr om Rio. Här byggde kejsar Pedro II som härskade i Brasilien mellan 1831 och 1889 ett imponerande palats i neoklassisk stil där han kunde koppla av och njuta av de grönskande omgivningarna. Trädgården runt palatset rymmer växter från 15 olika regioner i världen, bland annat palmer från Australien, gräs från Frankrike och bananpalmer från Madagaskar. Vi besöker palatset som idag används som museum och senare ska vi även få se den brasilianske folkhjälten Alberto Santos-Dumonts sommarhus. Han var en känd uppfinnare som i sin tidiga karriär designade och byggde luftballonger. Senare i livet byggde han även flygplan vilka han fick stor uppmärksamhet för. Under utflykten hinner vi besöka den vackra katedralen De Sao Pedro de Alcantara som är att vackert exempel på fransk neogotisk arkitektur. Det tog 88 år att bygga katedralen och den har ett 70 meter högt kyrktorn med 5 kopparklockor. Den används även som mausoleum för de kejsare och kejsarinnor som ligger begravda här. Lunch (exklusive dryck) ingår i utflykten. Utflykten kräver minst 10 deltagare och reseledaren följer med. Se pris under ”Prisinformation”.

Dag 13–14
Dagarna tillbringas på egen hand
I Rio de Janeiro

De sista dagarna innan hemresa tillbringar vi som vi vill. För den som är intresserad är Rio en härlig stad att handla i och här hittar man allt man kan tänka sig och lite till med bra priser. Det finns flertalet stora shoppingcentra med massor av klädbutiker, skobutiker och andra detaljhandelsbutiker och nära hotellet ligger shoppingcentret ”Cassino Atlântico” som är specialiserade på antika möbler och second hand.

Dag 15
Hemresa
Hisnande vacker himmel som badar i färg under solnedgång

Idag reser vi hem från Rio.

Dag 16
Hemkomst

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Rio de Janeiro – Stockholm med mellanlandning
 • 14 hotellnätter i Rio de Janeiro i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 2
 • Transport mellan flygplats och hotell tur/retur
 • Promenad med reseledaren (introduktion till området)
 • Utflykt till Corcovadoberget och Kristusstatyn dag 2 (varaktighet cirka 4 timmar)
 • Utflykt till Sockertoppen (tidslängd: cirka 4 timmar)
Prisen inkluderer ikke
 • Båttur i Guanabarabukten (pris 848,- kr. per person)
 • Utflykt till kejsarstaden Petropolis (pris 1 398,- kr. per person)
 • Arrangemang på resmålet (anordnas av reseledaren)
 • Övriga måltider
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuell dricks
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

BRVLT01ASE