Flodkryssning på Rhen och Mosel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kryssa från Kölns gotiska domkyrkan genom rhendalen och upplev medeltida städer, vackra vinodlingar och romantiska riddarborgar

En kryssning på Rhen och Mosel går i romantikens, legendernas och vinets tecken, med historiens vingslag i kulissen. Böljande vinodlingar, romartidens anor och stolta riddarborgar gör oss sällskap på vår väg genom Europas kanske vackraste flodlandskap. Vi häpnar över domkyrkan i Köln, lär oss mer om de tappra riddarna på Burg Eltz, utforskar boktryckarkonsten i Gutenbergs hemstad Mainz och njuter av Strasbourgs medeltida UNESCO-bevarade stadskärna. Resan tar oss även till de charmiga tyska städerna Traben-Trarbach och Koblenz samt Mannheim mitt i Tysklands största vindistrikt. Och vem vet – kanske vi kan höra den sägenomspunna Loreleis sång när vi passerar Lorelei-klippan? 

Utflykterna på den här resan är en del av vårt utflyktspaket som bokas separat.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Flodkryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Frankfurt. Busstransport till Köln, stadsvandring, incheckning på fartyget och avgång
Dag 2 Cochem och Traben-Trarbach. Möjlighet till besök vid sagolika Eltz Slott
Dag 3 Traben-Trarbach. Möjlighet till guidad stadsvandring i Traben-Trarbach
Dag 4 Genom Rhendalen, Loreleiklippan och Mainz. Möjlighet till stadsrundtur i Johannes Gutenbergs fotspår
Dag 5 Mannheim. Möjlighet till temastadsrundtur i bilpionjären Bertha Benz fotspår
Dag 6 Strasbourg, Frankrike. Möjlighet att göra en stadsrundtur i den medeltida UNESCO-bevarade stadskärnan. Möjlighet till utflykt genom Alsaces vackra landskap
Dag 7 Lorelei-passagen och Koblenz. Möjlighet till stadsrundtur genom staden vid Deutches Eck och linbanetur till Festung Ehrenbreitstein
Dag 8 Köln – Frankfurt och hemresa

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats till 198 passagerare fördelade på tre däck

Njut av det avkopplande livet ombord på det stora fartyget – i den trevliga loungebaren, över en god middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt. Fartyget har även en liten butik och ett bibliotek/läsrum.

Fartyget är 132 meter långt och 11,4 meter brett och byggdes 2005. Här får du både modern komfort och trevlig stämning på en och samma gång. Njut av en god drink i loungebaren, koppla av på soldäckets solstolar eller med en god bok i biblioteket. Alla måltider (helpension) serveras i fartygets restaurang, som skiftar mellan buffé och bordsservering.

Klicka här för att se hyttplan

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
13 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Frankfurt. Busstransport till Köln, stadsvandring, incheckning på fartyget och avgång Avgång kl 17.00
Domkyrkan i Köln

Vid ankomsten till Frankfurts flygplats kör vi i två och en halv timme till Köln för att sedan ge oss ut på upptäcktsfärd tillsammans. Efter det äter var och lunch på egen hand i Köln, och på eftermiddagen åker vi tillsammans till fartyget där vi checkar in efter klockan 15:00. 

Under uppehållet i Köln ger vi oss bland annat ut på stadsvandring i den gamla romarstaden. Köln sägs ha varit en av de största städerna utanför Rom och hette Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Det romerska inflytandet syns överallt i stadsbilden. Till och med i parkeringsgaragen stöter man ofta på rester av romerska byggnationer.

Vi börjar i den gamla stadsdelen Altstadt som ligger nere vid Rhen. Kölns Alstadt är inte lika imponerande som i många andra tyska städer, men det är väldigt trevligt att strosa runt längs de slingrande gatorna. Här finns ett litet stämningsfullt torg, Alter Markt, och en del historiska byggnader. Dessa är dock inte originalbyggnader, utan uppfördes efter andra världskriget under vilket Köln praktiskt taget jämnades med marken. Det finns en historia som säger att när invånarna kom upp från sina skyddskällare efter de sista bombningarna och såg sig omkring, började de diskutera om de skulle bygga upp staden igen eller flytta någon annanstans. Men när de såg att Kölner Dom, som av ett mirakel, stod kvar, beslutade de sig för att stanna. Och enbart därför! 

Vi tittar naturligtvis på den imponerande domkyrkan som är ett ypperligt exempel på gotisk arkitektur och i övrigt är den största gotiska kyrkan i Nordeuropa. Kölner Dom finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv, och är en av Tysklands mest välbesöka sevärdheter.

Efter stadsrundturen kan den som vill fortsätta utforska Köln på egen hand, och kanske avnjuta ett glas eller två av det lokala ölet Kölsch som smakar som en pilsner och serveras i höga, smala glas, Efter det ses vi igen och beger oss iväg till Rhens strand, där vårt härliga fartyg väntar.

När incheckningen är avklarad kan den som vill gå på upptäcktsfärd ombord, och sent på eftermiddagen styr vi ut på floden medan vi avnjuter vår första middag tillsammans.

Dag 2
Cochem och Traben-Trarbach. Möjlighet till besök vid sagolika Eltz Slott Ankomst till Cochem kl. 8.00, avgång kl. 14.00 Ankomst till Traben-Trarbach kl. 21:15
Riddarborgen Eltz Slott

Vi har nu passerat Mosels utlopp i Rhen. Mosel och Rhens över 40 borgar och slott stammar från en tid då floden var en av de viktigaste handelsvägarna mellan Central- och Nordeuropa, och farleden behövde säkras mot överfall. Floden hade på 1400-talet bland annat flera strömmar och vattenfall som gjorde seglatsen krävande. Idag förenklar slussar framfarten avsevärt. Tidigt på morgonen passerar vi hela tre slussar innan vi kommer fram till Cochem.

Precis som många andra städer i området går Cochems historia tillbaka till romartiden. När staden på 1300-talet fick stadsstatus anlades fästningen, och vissa delar finns kvar än idag. Vi lägger till vid motsatt strand vid de gamla fiskebyarna Cond och Sehl, som lades under Cochem när den första bron byggdes 1927. 
Om du har köpt till utflyktspaketet beger vi oss idag till Eltz Slott som överlevde alla krig på 1600-1700-talen utan en skråma, och därför aldrig lades i ruiner. Vid vår guidade rundtur på slottet, som har en hel del trappor, reser vi genom åtta århundradens kulturhistoria. Varje århundrade är en imponerande spegelbild av arkitekturen och utformningen av de olika rummen. Skattkammaren innehåller över 500 utställningsföremål från mellan 1100- och 1800-talen.

På eftermiddagen kastar vi loss igen och beger oss mot Bernkastel mitt i vinlandet, och anländer sent på kvällen. 

(Dagens utflykt med besök vid Eltz Slott ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 3
Traben-Trarbach. Möjlighet till guidad stadsvandring i Traben-Trarbach Avgång kl. 17.00

Tvillingstäderna Traben och Trarbach ligger mellan Koblenz och Trier och de har med all rätt blivit utsedda till Moseldalens vinhuvudstäder. Promenadstråken runt om området har en fantastisk utsikt över det omkringliggande landskapet och man får känslan att befinna sig i en sagovärld. 

Idag finns det möjlighet att följa med på dagens utflykt som är en guidad stadsvandring i Traben-Trarbach – genom städerna, regionen och inte minst vinets historia. 

Alternativt kan du gå en liten promenad på egen hand, slå dig ner på en av stadens vinbarer och avnjuta ett glas medan du beundrar utsikten över de karakteristiska vinterrasserna längs Mosels strand.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Utflykten bokas och betalas ombord. Den här frivilliga utflykten bokas och betalas ombord. Om tillräckligt många anmäler sig följer även vår svenska reseledare med.

Dag 4
Genom Rhendalen, Loreleiklippan och Mainz. Möjlighet till stadsrundtur i Johannes Gutenbergs fotspår Ankomst till Mainz kl. 14.30, avgång kl. 00.00
Den berömda Lorelei-klippan

Under dagen reser vi längs den UNESCO-bevarade floddalen Mittelrhein, som nästan verkar hämtad ur en saga. Här smälter bergslandskap ihop med terrassvinodlingar längs sluttningarna. Och på varje bergstopp finns pittoreska ruiner generöst utspridda. På båda sidor av floden finns det små byar som väcker liv i områdets långa historia och rika kulturarv. Området är med all rätt känt som Rhens mest romantiska del efter Goethes beskrivning av sin resa på floden på 1770-talet.

Ett besök på soldäck rekommenderas varmt. Vi kommer fram till Lorelei som är Rhens mest mytomspunna plats. En nästan lodrät skifferklippa reser sig 132 meter över havet, och sägen säger att det bor en mystisk siren här, vars sång leder sjömän ner i döden i flodens lömska strömmar. Här mellan Schweiz och Nordsjön är Rhen som smalast, och det är förmodligen den smala passagen som är upphov till legenden.

Idag ankommer vi till den gamla romerska provinsen Mainz som nu är huvudstad i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Staden grundades först som militärpost av romarna i slutet av år 100, och blev senare provinshuvudstad i Germania Superior. Romarnas närvaro i området syns tydligt än idag, även under vår båttur längs Rhendalen. Det var nämligen romarna som lärde lokalbefolkningen att odla vin på de solstänkta sluttningarna som området är så känt för. Mainz ligger mitt i Rheinhessen, Tysklands största vindistrikt. 

Fartyget erbjuder idag en promenad i den restaurerade gamla stadsdelen med de vackra korsvirkeshusen. Här hittar också den 1000 år gamla katedralen Mainzer Dom som hade stor betydelse på 1100-1200-talen, där den stod värd för inte mindre än sju konungakröningar. Mainz var under flera århundraden också ett viktigt centrum för kultur och framgång. Det var bland annat här Johann Gutenberg uppfann boktryckarkonsten och gjorde det möjligt att masstillverka böcker. Efter dåtidens skola givetvis. 

Men vi ska även uppleva den moderna staden. Mainz förstördes under andra världskriget och efter kriget inleddes den största byggboomen i stadens historia. Arkitekten bakom stadens moderna rådhus är ingen mindre än Arne Jacobsen. 

Du kan idag även välja att besöka en av stadens många traditionella vinbarer som bland annat serverar lokala delikatesser som spundekäs, en kryddig mjukost som med fördel kan ackompanjeras av ett glas vin.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Utflykten bokas och betalas ombord. Den här frivilliga utflykten bokas och betalas ombord. Om tillräckligt många anmäler sig följer även vår svenska reseledare med.

Dag 5
Mannheim. Möjlighet till temastadsrundtur i bilpionjären Bertha Benz fotspår Ankomst kl. 6.30, avgång kl. 15.00
På besök i Mannheim

Idag anländer vi till kulturstaden Mannheim som ligger i den tyska delstaten Baden-Württemberg och har cirka 315 000 invånare.

Förutom de många muséerna, teatrarna och institutionerna är staden också lätt att hitta runt i tack vare dess vinkelräta gator som ligger utplacerade i ett kvadratiskt nätverk. Staden grundades i början av 1600-talet och har sedan dess byggts upp igen löpande när krig har förstört infrastrukturen, framför allt under andra världskriget var staden ett favoritmål för de allierade styrkornas bombningar.

I Mannheim finns bland annat det barocka Mannheim-slottet, telekommunikationstornet Fernmeldeturm och det 60 meter höga barocka vattentornet som ligger vid Friedrichplatz.

Om du har köpt till Albatros utflyktspaket ska vi idag ge oss ut på en guidad tur genom staden i Bertha Benz fot - eller snarare bilspår. Temat för utflykten är nämligen bilhistorians begynnelse då Bertha Benz år 1888 körde sin Benz Patent Motor-bil från Mannheim i Pforzheim och därmed säkrade en plats i världshistorien. Med denna första framgångsrika långfärd lade hon grunden för ett revolutionerande transportmedel och företagets kommersiella framgångar. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd genom Benz-familjens spännande historia, och staden där familjen levde i mång år och bidrog till Mannheim (vid Rhens strand) historiska kändisskap.

(Dagens utflykt med stadsrundtur i Bertha Benz’ fotspår ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 6
Strasbourg, Frankrike. Möjlighet att göra en stadsrundtur i den medeltida UNESCO-bevarade stadskärnan. Möjlighet till utflykt genom Alsaces vackra landskap Ankomst kl. 04.00, avgång kl. 19.00
Katedralen i Strasbourg
Idag anländer vi till den välbehållna medeltidsstaden Strasbourg nära den tyska gränsen. Strasbourg är regionhuvudstad i Alsaceprovinsen tillika viktig kultur- och handelsstad full med museer, vacker arkitektur och en UNESCO-bevarad gammal stadsdel på vackra ön Grand Île. 
 
Trots ett otal stridigheter genom historien, där staden varit både i tyska och franska händer, är Strasbourg idag en brobyggare mellan de två grannländerna. Framför allt Strasbourgs universitet har skapat förståelse mellan områdets protestanter och katoliker. Strasbourgs universitet är Frankrikes näststörsta och här tillbringade bland annat den tyske poeten Goethe sina ungdomsår. Staden är naturligtvis även känd som hemvist åt Europaparlamentet, Europarådet och Europadomstolen för mänskliga rättigheter.
 
Som en del av dagens Albatros-erbjudande ger vi oss in till staden för att titta närmare på den gamla stadsdelen. Vi ser stadens små kanaler på floden Île och de gamla slussanläggningarna samt den moderna stadsdelen med Europaparlamentet. En tur genom 2 000 års historia. Turen går längs smala gator i det pittoreska kvarteret La Petite France där vackra korsvirkeshus i fyra våningar ligger sida vid sida. Under vår promenad passerar vi även den enorma gotiska katedralen Notre Dame från 1439. Katedralen är vackert belägen på ett av stadens centrala torg, nära floden och det vackra palatset Palais Rohan som byggdes åt stadens biskop i början av 1700-talet. 
 
Efter det kan du strosa runt på egen hand eller kanske avnjuta en kopp kaffe eller ett glas svalkande vitt vin på ett av stadens många caféer medan du betraktar folklivet.
(Dagens utflykt med stadsrundtur i Strasbourg ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).
 
Efter Albatrosutflykten har du även möjlighet att följa med fartyget på utflykt genom Alsaces bildsköna landskap på en utflykt genom trevliga landsorter med korsvirkeshus, vingårdar och en rustik atmosfär. Utflykten tar dig genom charmiga, klassiska landsorter med korsvirkeshus, färgglada fönsterlådor och smala gator. Många av de små orterna i Alsace har en medeltida mur, och landskapet mellan dem domineras av stora vinodlingar, och är berömda för sitt Riesling och Pinot Blanc.
 
(Båtutflykten genom det Alsaces vackra landskap är inte inkluderat i resans pris. Utflykten bokas och betalas ombord. Om tillräckligt många anmäler sig följer även vår svenska reseledare med.
Dag 7
Lorelei-passagen och Koblenz. Möjlighet till stadsrundtur genom staden vid Deutches Eck och linbanetur till Festung Ehrenbreitstein Ankomst till Koblenz kl. 13.30, avgång kl. 20.00
Koblenz från ovan

Vi kommer fram till en av Tysklands äldsta städer, Koblenz, vars historia går hela 2 000 år tillbaka i tiden. Koblenz är vackert beläget vid Deutsches Eck, platsen där Rhen och Mosel rinner ihop, och fortsätter norrut mot Rhen. 

Staden ligger mellan fyra kullar som mest består av skogar och ängar, men Rhen är naturligtvis också en väldigt viktig del av området. Som en del av Albatros erbjudande promenerar vi genom staden när vi har kommit fram, och njuter av utsikten över de två floderna. Koblenz ödelades tyvärr totalt under andra världskriget, men har idag byggts upp igen.

Koblenz ursprungliga namn var Confluentes, ett namn den fick av romarna, och som speglar hur Rhen och Mosel flyter ihop. Dagens utflyktserbjudande är en stadsrundtur genom de vackra smala gatorna i den historiska gamla stadsdelen mellan basilikan Sankt Kastor med Vårfrukyrkan och Schaengel-fontänen utanför rådhuset. Vi ger oss ut på en tur med linbanan varifrån vi har en makalös utsikt över Rhen, hela vägen bort till slottet Ehrenbreitstein, som tillsammans med lokalområdet finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv.

(Dagens utflykt med stadsrundtur i Koblenz ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 8
Köln – Frankfurt och hemresa Ankomst kl. 01.00

Vi kommer fram till Köln och efter frukost ombord på fartyget vinkar vi farväl till fartygsbesättningen och kör till flygplatsen i Frankfurt, där flyget hem till Sverige väntar.

Utflyktspaket

För Albatros Gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår svenska reseledare. Ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa

Inkluderat i utflyktspaketet 

 • Halvdagsutflykt från Cochem till Eltz Slott
 • Halvdagsutflykt i Mannheim i Bertha Benz fotspår
 • Halvdagsutflykt till Strasbourg med besök i den gamla stadsdelen
 • Halvdagsutflykt i Koblenz med linbanetur och besök på Ehrenbreitstein Slott

Vänligen notera att halvdagsutflykterna brukar vara mellan 2 och 4 timmar.

Pris: 1 598:- SEK

Prisinformation

Resans pris

Från 13 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Frankfurt t/r
 • 7 nätters kryssning på MS Rhein Melodie i delad dubbelhytt med fönsterglugg på Main-däck 
 • Transport enligt program
 • Helpension på fartyget (ev. måltider på land på egen bekostnad)
 • Kaffe och te till måltiderna på fartyget 
 • Daglig städning av hytten
 • Handdukar i hytten
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Uppgradering av hytt/enkelhytt
 • Utflyktspaket och ev. extra utflykter och arrangemang
 • Drycker utöver ovan nämnda 
 • Dricks på fartyget (vi rekommenderar 7-10 euro per person om dagen)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med 4 euro per person vid köp av utflyktspaket)
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
 • Personliga förnödenheter

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Vem kan delta?

För att få delta i flodkryssningen måste du vara fullt rörlig och kunna färdas utan hjälp till fots i städer och på stigar i parker. Personer under 18 år måste resa i sällskap av målsman över 18 år.

Hälsokrav för deltagare på kryssningen

Enligt rederiets regler har är du skyldig att informera Albatros Travel om ev. sjukdom eller åkomma, handikapp, graviditet eller andra förhållanden som kan ha betydelse för ditt välbefinnande ombord på kryssningen.

Resan inte lämpad för rörelsehindrade

Fartyget är inte byggt för rörelsehindrade som inte kan förflytta sig på egen hand utan hjälpmedel. Rederiet kräver av säkerhetsskäl att alla passagerare ska kunna gå från en båt till en annan utan hjälp av personal eller medpassagerare.

Det är inte tillåtet att ta med rullstolar eller rullatorer ombord på fartyget. Av säkerhetsskäl ska det alltid vara fri passage till samtliga områden på fartyget.

Utflykter – heldag och halvdag

Det är praxis att skilja på halvdags-och heldagsutflykter. Detta innebär inte nödvändigtvis att utflykterna varar en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt sker vanligtvis på förmiddagen eller eftermiddagen och inkluderar då inte en måltid. Man är alltså tillbaka så det passa med tiderna för lunch och middag. Utflykterna varar vanligtvis 2-4 timmar. En heldagsutflykt brukar vara 5-9 timmar och innehålla en huvudmåltid, som dock inte alltid är inkluderad. Detta är specificerat i utflyktsbeskrivningen.

Handen på hjärtat

Nicko Cruises

Nicko Cruises är ett tyskägt rederi som driver 3 till 4-stjärniga fartyg, där komfort och service kan liknad med hotell i samma kategori. Beroende på fartygets ålder är det skillnad på faciliteter och hytter, så se därför fartygsbeskrivningen för respektive resa. Hur som bjuder upplevelsen ombord på en service och en gastronomisk upplevelse som skiljer sig från vardagen därhemma. 

Gästerna ombord på fartyget kommer primärt från Skandinavien och Tyskland. Huvudspråket ombord är ofta tyska och ibland även engelska. Det kommer alltid att finnas en reseledare från Albatros med som tar hand om gruppen. Personalen på båten talar både engelska och tyska.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from En trevlig resa med god mat En trevlig resa med bekvämt boende, god mat och bra service, men ville man använda Internet fick man betala 25€ för 1 GB!! Överallt på tyska hotel är det gratis.
Date published: 2018-05-09
Rated 4 out of 5 by from Lite problem med det Tyska bolaget. Inte bra då för Albatros. Bra resa. Med Mosel/Tyskland - pittoreskt och Rhen - annat landskap. Bra skor och gärna lite fina kläder för Kaptenskvällen.
Date published: 2018-05-07
Rated 5 out of 5 by from En fin och avkopplande resa. Vår reseledare var hjälpsam på alla vis.
Date published: 2018-05-09
Rated 4 out of 5 by from En utmärkt resa för oss äldre En sevärd och avkopplande resa med god mat och en utmärkt reseledare, Rune Wik, när han fick tillfälle att visa detta.
Date published: 2018-05-10
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med flodbåt på Mosel och Rhen Härlig resa med vackra omgivningar och spännande historia. Vår reseledare Ewa var helt fantastisk, glad, kunnig och hjälpsam!
Date published: 2019-09-17
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med vacker natur.och mycket mer. Det var en fin resa med en fantastiskt bra reseledare Ewa som kunde det mesta och fixade allt till det bästa.
Date published: 2019-09-14
Rated 5 out of 5 by from Resa på Rhein/Mosel En mycket bra resa, vår reseledare var fantastisk.
Date published: 2019-09-16
Rated 5 out of 5 by from En jättefin resa.Tack. Var rädd om Eva vår reseledare.
Date published: 2019-09-22
 • y_2020, m_7, d_3, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_8
 • loc_sv_SE, sid_DECRI07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20DECRI07ESE2208