Folkfest i Köln med André Rieu

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev André Rieu och hans Johann Strauss-orkester i Köln. Med besök i Aachen och Düsseldorf

Ett gotiskt mästerverk vid Rhen, med en berömd domkyrka som sträcker sina smala torn upp mot himlen – det är Köln. Här ska vi tillbringa ett par njutbara vårdagar med en kryssning på Rhen, besök i Kölner Dom, en historisk djupdykning till Karl den Stores tid i Aachen, en stadsrundtur i Düsseldorf och självklart ska vi provsmaka det lokala ölet, kölsch.

Resans höjdpunkt är en storslagen konsert med André Rieu, världsberömd för sina spektakulära konserter som blandar wienervalsens charm med dansant filmmusik och klassiska strofer från hans Stradivarius – ledsagat av en grandios orkester, en jublande publik och en oslagbar feststämning.

På den här resan bor vi på Hotel Best Western Leoso i Leverkusen, som ligger cirka 12 kilometer från Kölns centrum. I priset ingår kategori 1-biljetter till André Rieu-konserten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Düsseldorf. Vidare med buss till Leverkusen
Dag 2 Utflykt till Köln. Besök i Kölner Dom och ölprovning
Dag 3 Utflykt till Aachen. Stadsvandring med besök i domkyrkan
Dag 4 Kryssning på Rhen och tid på egen hand i Köln. Konsert med André Rieu
Dag 5 Stadsrundtur i Düsseldorf. Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Düsseldorf. Vidare med buss till Leverkusen

Vi flyger från Stockholm till Düsseldorf.  Från flygplatsen kör vi den relativt korta biten till Leverkusen, där vi ska bo de kommande fyra dagarna. Ursprungligen var Leverkusen bara en samling byar mellan Köln och Düsseldorf och inte förrän 1930 fick man status som stad. Namnet Leverkusen stammar från kemikern Carl Leverkus som bodde och hade sin fabrik i området.  Idag är staden nog mest känt för sitt fotbollslag, Bayer Leverkusen.

Middag på hotellet.

Dag 2
Utflykt till Köln. Besök i Kölner Dom och ölprovning Cirka 30 kilometer
Köln med Kölner Dom

Efter frukost kör bussen oss den korta biten till Köln. Här får vi först en ordentlig rundvisning med bussen innan vi går av och går genom stadskärnan. Här ska vi titta på Kölner Dom, en av Tysklands mest välbesökta turistattraktioner som påbörjades i mitten av 1200-talet, och inte stod färdig förrän i slutet av 1800-talet. Kyrkan är UNESCO-bevarad och kulturmärkt. År 2007 skapade målaren Gerhard Richter en glasmosaik till ett av kyrkans fönster, och mosaikens abstrakta och delvis slumpvis valda motiv har varit föremål för häftig debatt.

I övrigt är Köln känt för sin stora karneval som går av stapeln varje år i februari/mars, och staden har en mängd spännande museer: Ludwig-museet med nutida konst, romersk-germanska museet El de Haus, ett viktigt museum med dokumentation över nazisttiden, Schnütgen-museet med kyrkokonst och Rautenstrauch Joest-museet med internationella etnografiska utställningar.

Vi har lite tid på egen hand innan vi fortsätter in i den gamla stadsdelen för att smaka på Kölns egen öl - kölsch. Jäsningen sker vid mellan 13 och 21 grader, varpå ölet lagras kallt. Kölsch kommer från Köln eller omgivningarna och har även EU-patenterats under det namnet. 

Vi ska besöka ett av de lokala brygghusen och smaka på de små glasen som kölsch serveras i. Glasen kallas även för ”Stange” och rymmer endast 0,2 l, vilket anses som en väldigt liten öl i övriga Tyskland.

Efter ölprovningen äter vi middag på en restaurang innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 3
Utflykt till Aachen. Stadsvandring med besök i domkyrkan Cirka 190 kilometer
Mysiga Aachen

Idag besöker den stad som ligger längst västerut i Tyskland, nämligen Aachen. Staden har varit bebodd ända sedan kelternas och romarnas tid. Detta är en kurort med varma källor, som med sin terapeutiska effekt och sina mineraler har behagat och underlättat livet för många personer, bland annat Karl den Store som regerade över stora delar av Europa under början av medeltiden. Karl den stores rike saknade huvudstad, men Aachen, som den gången snarare var en palatsanläggning än en riktig stad, utvecklades delvis till permanent residens för Karl. Vid hans död begravdes han i domkyrkan i Aacehn, som han själv hade varit med om att bygga. Domkyrkan i Aachen är en vallfärdskyrka dit stora mängder besökare kommer i juni för att se stadens och kyrkans relik, i form av en bit tyg som anses ha utgjort en del av Jungfru Marias kläder, och därmed är över 2 000 år gammalt. Domkyrkan var även kröningskyrka tills Frankfurt tog över.

Aachen är också en gränsstad i hörnet mellan Holland, Belgien och Tyskland. Efter vår stadsvandring har vi tid på egen hand. Varför inte ta en kopp kaffe på Alt Aachener Kaffeestuben eller kanske ta ett dopp i termbadet Carolus Thermen.

Vi återvänder till hotellet där vi äter middag.

Dag 4
Kryssning på Rhen och tid på egen hand i Köln. Konsert med André Rieu Cirka 50 kilometer
Dags för dans...!

Idag är det dags för konsert, men innan vi kommer så långt beger vi oss till Rhen där vi går ombord på ett fartyg för att njuta av Köln från vattnet. Vi går i land i centrum och har tid på egen hand: Ta en promenad genom gamla stan, shoppa eller besök ett av stadens spännande museer. Vi återvänder tidigt till hotellet för att fräscha up oss och äta en tidig middag innan vi åker till den mäktiga konserten med André Rieu i Lanxess Arena.

André Rieu är holländare från Maastricht. Han är utbildad violinist men har sedan 1987 verkat som dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester, Johann Strauss Orchestra, med vilka han turnerar världen runt. Tillsammans bjuder de på vackra föreställningar med populär musik från både opera och musikaler, kryddad med lokala toner, och vi får utan tvekan höra underbara tyska toner.

Dag 5
Stadsrundtur i Düsseldorf. Hemresa
Düsseldorf ligger också vid Rhen

Vi har en stund på egen hand efter frukost innan vi beger oss till Düsseldorf. Här gör vi en stadsrundtur innan vi åker till Düsseldorf flygplats för att resa hem.

Düsseldorf är även huvudstad i Nordrhein-Westfalen. Det är en relativt stor stad med knappt 600 000 invånare, och regionen är även Tysklands mest tätbefolkade. Första och andra världskriget tog hårt på staden som föll ned i depression. Under andra världskriget förvandlades staden till en hög av bråte på grund av de 24-timmars bombningar som den utsattes för. 1946 inleddes stadens återuppbyggnad och Düsseldorf växte till den välmående kultur-, handels-, industristad den är idag.

Det är även en väldigt levande stad med ett spännande konst- och kulturliv. Vi kör genom staden och ser dess nya och moderna stadsdelar som Mediehafen och den gamla stadsdelen Altstadt med spännande butiker och lokala bryggerier. Inte för inte kallas gamla stan ”världens längst bardisk”…!  Här hittar vi den lokala specialiteten, ett något bittert mörkt överjäst öl som heter Düsseldorfer Altbier.

Här hittar vi även den berömda stora shoppinggatan Königsallée där det tydligt syns hur välmående området är. Här finns alla de ledande modehusen samlade och Düsseldorf kallar sig gärna ”designhuvudstad”. Här anordnas stora tyska modemässor, varav den mest kända är världens största skomässa.

Efter vår stadsrundtur kör vi till flygplatsen för att resa hem.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm - Düsseldorf t/r med mellanlandning i Frankfurt
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • 3 middagar på hotell
 • 1 middag på restaurang i Köln
 • Samtliga utflykter enligt program
 • Bryggeribesök med ölprovning i Köln
 • Båttur på Rhen
 • Kategori 1-biljetter till konsert med Andrè Rieu på Lanxess Arena
 • Stadsrundtur med buss i Düsseldorf
 • Skatter och avgifter

 

 

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till restauranger (obligatorisk dricks på cirka 12 % av notan), lokalguide, chaufför med flera
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotell

Under vistelsen bor vi på Best Western Leoso Leverkusen. Hotellet ligger cirka 6 minuters till fots från centrum, och det är därför inte långt till restauranger, barer och butiker. Hotellet har en reception, bar, restaurang, hiss, utomhusterrass, inomhuspool, bastu och mycket mer.

Trevliga rum med gratis WiFi, kabel-tv, hårtork och badrum.

Mer om Tyskland

Här kan du läsa mer om din spännande destination:

www.albatros.se/resmal/europa/tyskland

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 3 out of 5 by from Förutom Andre Rieu, en litet lågvattenmärke för Albatros Konserten var väldigt fin, men dagsprogrammet första dagen var "för mycket", mycket beroende på att hotellet fanns i Leverkusen och inte i Köln, många "onödiga" bussresor, det hela blev litet segt. Om hotellet varit i Köln skulle vi varit beredda att betala mera för resan. Också hemresa via München gav reseplaneraren dåligt betyg.
Date published: 2018-04-30
Rated 3 out of 5 by from André Rieu var en stor upplevelse Försommaren i Nordrhein Westfalen är en upplevelse.
Date published: 2018-04-30
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_sv_SE, sid_DEVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

DEVCB03ASE