Folkfest i Maastricht med André Rieu

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev André Rieu och hans Johann Strauss-orkester under bar sommarhimmel. Med besök i Köln och Koblenz

Njut av en storslagen André Rieu-konsert under bar himmel på Hollands kanske mest romantiska torg – Vrijthof. Runt omkring oss kantar medeltida holländsk arkitektur och grönskande träd den stämningsfulla platsen, och framför oss intar André Rieu och hans imponerande Johann Strauss-orkester scenen.

Dessutom hinner vi med att besöka tyska Köln och Kölner Dom, ta en kryssning på Rhen och ta linbanan till Ehrenbreitsen-fästningen i Koblenz. Och när det är sommar i Tyskland ska man ju så klart ha lite tid till en Biergarten och lite vinprovning också…!

På den här resan bor vi på H+ Hotel Hürth i Hürth. I priset ingår kategori 2-biljetter till Andrè Rieu-konserten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor , City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Düsseldorf. Stadsrundtur i Köln med Kölner Dom och Rhenkryssning
Dag 2 Utflykt till Koblenz. Stadsrundtur, linbana till Ehrenbreitsen-fästningen och vinprovning
Dag 3 Utflykt till Eifel nationalpark med båttur. Besök i mysiga Monchau
Dag 4 Maastricht och konsert med Andrè Rieu
Dag 5 Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Düsseldorf. Stadsrundtur i Köln med Kölner Dom och Rhenkryssning Cirka 85 kilometer
På Rhenkryssning i Köln

Avresa med flyg till Düsseldorf.  Från flygplatsen kör vi den relativt korta sträckan till Köln, där vi ska ge oss ut på stadsrundtur, äta lunch och åka båt på Rhen. Düsseldorf är Nordrhein-Westfalens stora flygplats, och orterna slingrar sig som ett pärlband på cirka 40 kilometer och här hittar vi Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg och Düsseldorf, som några av de mest kända, och lite längre söderut hittar vi Köln och Bonn.

I Köln gör vi först en ordentlig stadsrundtur med buss innan vi går av och strosar genom centrum för att titta på domkyrkan Kölner Dom, en av Tysklands mest berömda turistattraktioner. Byggnationen inleddes i mitten av 1200-talet men kyrkan stod inte helt färdig förrän i slutet av 1800-talet. Kyrkan är UNESCO-bevarad och kulturmärkt. Den vackra mosaiken är väldigt otraditionell, abstrakt och delar in sina besökare i de som njuter av ljusspelet och de som anser att det är alldeles för modernt.

Det senaste året har Köln blivit väldigt känd för sin enorma karneval, som både på gott och ont omskrivits i media. Bland museerna hittar vi bland annat Ludwig-museet med mer nutida konst, romersk-germanska museet El de Haus, et viktigt museum med dokumentation över nazisttiden, Schnütgen-museet med kyrkokonst och Rautenstrauch Joest-museet med internationella etnografiska utställningar.

Vi äter lunch i Köln som kan avnjutas med en lokal specialitet i form av det EU-patenterade toppjästa lokalölet Kölsch. Jäsningen sker vid mellan 13 och 21 grader, varpå ölen lagras kallt. Äkta Kölsch kommer från Köln eller närliggande omgivning, eftersom namnet kommer härifrån och ölet patenterats så.

Kölsch serveras i små glas. Glasen kallas även för ”Stange” och rymmer endast 0,2 liter, vilket anses som en väldigt liten öl i övriga Tyskland.

Efter lunch ger vi oss ut på en båttur på Rhen ombord på ett rundtursfartyg och ser Köln från vattensidan. Efter det kör vi till Hürth där vi inkvarteras.

Middag på hotellet.

 

Dag 2
Utflykt till Koblenz. Stadsrundtur, linbana till Ehrenbreitsen-fästningen och vinprovning Cirka 230 kilometer
Vackra vyer över Koblenz

Efter frukost rör vi oss söderut förbi Västtysklands gamla huvudstad Bonn, som fortsätter att vara Tysklands ekonomiska centrum. Vi fortsätter längs Rhen till den 2 000 år gamla staden Koblenz som är vackert belägen där Mosel och Rhen möts. Idag har du tid att njuta av vackra promenader längs floderna, eventuellt åka båt på båda och gå på upptäcktsfärd i staden som är av romerskt ursprung och fick namnet Confluentes. Det betyder de sammanflytande och refererar till de två floderna som möts i det som idag kallas för tyska hörnet (Deutsches Eck).

Vi ger oss ut på en stadsvandring och bekantar oss med stadens historik och specialiteter. Det blir även ett besök med linbana till Ehrenbreitsen-fästningen med museibesök, tid att njuta av utsikten över Koblenz och att se var de två floderna möts. Här finns en härlig Biergarten där man eventuellt kan äta lunch.

Efter att ha sett och njutit av Koblenz, floderna, den gamla stadsdelen, shoppat och ätit, avslutar vi dagens utflykt med provsmakning av de goda tyska vinerna från området. Efter det återvänder vi till hotellet i Hürth där vi äter middag.

Dag 3
Utflykt till Eifel nationalpark med båttur. Besök i mysiga Monchau Cirka 100 kilometer
Nationalparken Eifel

Idag får vi en härlig naturupplevelse när vi kör sydvästerut mot Belgien. Här hittar vi nationalparken Eifel, ett underbart naturområde som fick nationalparkstatus år 2004. Här finns det ”berg” på upp till 747 m2, sjöar och vattendrag, bokskogar, mossar, hedar och ett spännande djurliv och ett rikt urval av flora och fauna.

Vår båt flyter fram på en av de många blå sjöarna som bildats i kratrarna efter en gång aktiva vulkaner. Området är välbesökt av turister, motionärer och cyklister och vi ska också sträcka på benen utan att anstränga oss för mycket.

Efter det omväxlande besöket i naturen fortsätter vi vill den väldigt vackra gränsstaden Monchau som är ett fantastiskt exempel på en av de vackra korsvirkesstäder som överlevt flera storkrig. Staden har varit och är välmående tack vare textilindustrin, något vi märker när vi strosar runt i omgivningarna. Innan vi återvänder till Hürth besöker vi en liten senapsfabrik där vi ska smaka på den lokala och goda senapen.

Middag på hotellet i Hürth.

Dag 4
Maastricht och konsert med Andrè Rieu Cirka 220 kilometer
Resans höjdpunkt!

Idag är det dags för den storslagna konserten med Andrè Rieu, men innan vi kommer så långt kan vi på egen hand utforska Hürth på förmiddagen. Tidig eftermiddag lämnar vi för Maastricht som ligger strax väster om Hürth, i det lilla holländska hörnet mellan Belgien och Tyskland.

Staden delas i två områden av floden Maas, och i väst och på den belgiska gränsen löper bifloden Kung Albert-kanalen, och därför är staden omgiven av vatten. Maastricht är precis som Koblenz från romartiden och har en del historiska byggnader. Vi ger oss ut på en guidad tur till fots i Maastrichts gamla stadsdel. Vi beger oss upp i Balduin-tornet med hiss, och från 322 meters höjd har vi en fantastisk utsikt över Maastricht och in i både Belgien och Tyskland.

Efter rundturen äter vi en tidig middag innan vi intar det stora torget Vrijthof där konserten hålls i det fria, så håll koll på väderprognosen. Vi befinner oss i mästarens hemstad, som varje år står värd för de berömda och vackra friluftskonserterna.

André Rieu är holländare från Maastricht. Han är utbildad violinist men har sedan 1987 verkat som dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester, Johann Strauss Orchestra, med vilken han turnerar över hela världen. Tillsammans bjuder de på vackra föreställningar med populär musik från både opera och musikaler, kryddad med lokala toner, och vi får utan tvekan höra underbara tyska toner.

Efter konserten återvänder vi till Hürth och vårt hotell efter ännu en händelserik dag. 

Dag 5
Hemresa
Düsseldorf ligger också vid Rhen

Efter frukost kör vi till Düsseldorfs flygplats för att resa hem.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Düsseldorf t/r med mellanlandning i Köpenhamn på hemresan
 • Boende i delat dubbelrum på H+ Hotel Hürth
 • Frukost alla dagar
 • 3 middagar på hotellet
 • 1 middag på restaurang i Maastricht
 • 1 lunch på restaurang i Köln
 • 1 vinprovning
 • Utflykter och transport enligt program
 • Kategori 2-biljetter till konsert med Andrè Rieu i Maastricht (utomhus)
 • Rundvisning i Maastricht
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till restauranger (obligatorisk dricks på cirka 12 % av notan), lokalguide, chaufför med flera
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 21 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotell

Under vistelsen bor vi på Hotel H+ Hürth. Hotellet är centralt beläget i en förort och mittemot hotellet finns det lokala shoppingcentret. Här finns reception, bar, restaurang och hiss. Det finns även ett mindre gym, bastu och ångbad.

Rymliga rum med satellit-tv, kylskåp, telefon, klimatanläggning, gratis Wi-Fi, hårtork och badrum.

Mer om Tyskland

Här kan du läsa mer om din spännande destination:

Tyskland: www.albatros.se/resmal/europa/tyskland

Holland: www.albatros.se/resmal/europa/holland

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.
Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.
Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

DEVCB04ASE