Från Machu Picchu till Galápagos

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Sydamerikas största sevärdheter – med besök i två huvudstäder och en fot på ekvatorn

Machu Picchu och Galápagos i en och samma resa – en oemotståndlig  kombination för Sydamerikakonnässören. Lägg till Perus pulserande huvudstad Lima, inkarikets gamla huvudstad Cusco och en naturskön tågresa som tar alla med storm. I Ecuador utforskar vi charmiga Quito och sätter foten på ekvatorn innan det är dags att gå ombord på läckra M/C Treasure of Galápagos

När vi inte går i Darwins fotspår på de unika öarna och lär oss mer jättesköldpaddor, leguaner och sjölejon, bjuder vår katamaran på gott om plats att koppla av i baren, i jacuzzin eller på soldäck. Vi bor i utsides hytter på 20 m2 med möblerad balkong och panoramafönster.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta PEN, USD

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Lima
Dag 2 Lima. Stadsrundtur i den gamla stadsdelen, San Francisco-kyrkan och det arkeologiska Larco-museet
Dag 3 Lima – Cusco – Heliga dalen – Ollantaytambo
Dag 4 Ollantaytambo. Utflykt till Machu Picchu
Dag 5 Ollantaytambo – Pisacs inkaruiner - Cusco. Stadsrundtur i Cuscos historiska stadskärna med besök i katedralen
Dag 6 Cusco. Coricancha-templet och ruinerna vid Sacsayhuamán. Eftermiddagen på egen hand.
Dag 7 Cusco – Lima - Quito, Ecuador
Dag 8 Quito. Stadsvandring och Guayasamin-museet
Dag 9 Quito. Ekvatorn och eftermiddagen på egen hand
Dag 10 Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. San Cristobal – Jättesköldpaddor och Darwinfinkar
Dag 11 Galápagos. Española – hajar och havsfåglar
Dag 12 Galápagos. Floreana – ”Post Office Bay” och flamingor
Dag 13 Galápagos. Santa Fe och Santa Cruz – leguaner och sjölejon
Dag 14 Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaquil. Hemresa
Dag 15 Hemkomst

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 rum
 • 0 km till centrum (Miraflores-stadsdelen)
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Hiss
 • Wi-fi (gratis)

Väldigt trevligt hotell med centralt läge i stadsdel Miraflores i Lima. Här finns gott om restauranger, barer och butiker. Hotellet har frukostrestaurang, och det finns gratis wi-fi överallt på hotellet. 

Rum 
Ljusa rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, värdeförvaringsskåp och luftkonditionering. Det är gratis wi-fi på rummet.  

Du kan läsa mer om hotellet här: 
https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/ 

Sol Natura

 • 26 rum
 • 0 km till centrum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Wi-fi (gratis)

Litet, charmigt hotell med perfekt läge i centrum av Ollantaytambo – det är 200 meter till stadens centrala torg, där det finns gott om restauranger och caféer. Hotellet har en fantastisk utsikt mot Veronica-bergen med snötäckta toppar. Dessutom är tågstationen på gångavstånd (3 minuter), så det är lätt när man ska ta tåget till Machu Picchu. Det finns en frukostrestaurang och gratis wi-fi överallt på hotellet. 

Rummen
Trevliga rum med dubbelsäng, TV, värdeförvaringsskåp och hårtork. 
Du kan läsa mer om hotellet här:
http://hotelollantaytambo.com/

Casa Andina Koricancha

 • 54 rum
 • 0 km till centrum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Wi-fi (gratis)

Charmigt hotell med perfekt läge i Cuscos historiska stadsdel. På kort gångavstånd till stadens torg, Plaza Mayor, och det berömda inkatemplet, Coricancha. Hotellet har en frukostrestaurang och det är gratis wi-fi överallt på hotellet. 

Rummen
Trevliga rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, värdeförvaringsskåp och hårtork. Det finns roomservice och gratis wi-fi på rummet. 
Du kan läsa mer om hotellet här:
https://www.casa-andina.com/en/destinations/cusco/standard-cuzco-koricancha/

Hotel Reina Isabel

 • 100 rum
 • 0 km till centrum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss
 • Swimmingpool eller inomhuspool.
 • Wi-fi (gratis)
 • Gym och spa

Elegant hotell som ligger i Quitos historiska stadsdel. Hotellet har restaurang, bar, gym och spa (mot betalning). Det finns gratis wi-fi överallt på hotellet.

Rummen
Stora rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, luftkonditionering, värdeförvaringsskåp och gratis wi-fi. 
Du kan läsa mer om hotellet här:
http://hotelreinaisabel.com/

M/C Treasure of Galápagos

M/C Treasure of Galápagos är ett välskött och komfortabelt fartyg som ger de bästa förutsättningarna för utforskning av Galápagos

M/C Treasure of Galápagos är en bekväm katamaran med gott om utrymme för 16 passagerare i fartygets 9 hytter. Alla hytter har stora fönster och en möblerad balkong. Katamaranen har trevliga gemensamma områden både inomhus och utomhus, som bland annat den inbjudande solterassen med solstolar och jacuzzi på övre däck. Här är det perfekt för avkoppling och observation av omgivningarna. Självklart finns även restaurang, bar och loungeområde. Måltiderna (helpension ombord) äts i den trevliga restaurangen/baren och i den tillhörande loungen finns det goda möjligheter att bara koppla av och ta en drink före middagen.

 

Läs mer om fartyget här:
http://www.catamarantreasure.com/ 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
64 998:–
Stockholm
74 998:–
Stockholm
79 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Lima

Vi flyger till Perus huvudstad, Lima. Efter ankomst kör vi till vårt hotell i den trevliga stadsdelen Miraflores.
Övernattning i Lima.

Dag 2
Lima. Stadsrundtur i den gamla stadsdelen, San Francisco-kyrkan och det arkeologiska Larco-museet
Vi besöker San Francisco-katedralen i Lima

Lima är Perus huvudstad och grundades år 1535. Den var under många år kontinentens viktigaste stad, och är i dag landets största. Staden har många stolta traditioner och en del byggnadsverk från kolonialtiden, även om utvecklingen och de många moderna byggnaderna efter hand har börjat dominera gatubilden. Vi ger oss ut på en stadsrundtur i Limas gamla stadsdel, som förklarats som världskulturarv av UNESCO på grund av de välbevarade byggnaderna i kolonialstil. Vi tittar framför allt närmare på huvudtorget, Plaza de Armas, med regeringspalatset där presidenten håller till. Runt Plaza de Armas finns även stadens rådhus och den pampigt smyckade katedralen med de jordiska resterna av Limas grundare Francisco Pizarro. 

Vi besöker San Francisco kyrka och kloster, ett av de bästa exemplen på spansk barockstil. Byggnationen påbörjades år 1546 och är världsberömd för sitt vackra bibliotek med över 25 000 antika böcker. Men mest kända är förmodligen klostrets och kyrkans katakomber, som återupptäcktes av arkeologer år 1943, när man öppnade upp kyrkans källare. Man tror att över 25 000 personer begravdes i katakomberna under förfärliga omständigheter tills Peru blev självständigt i början av 1800-talet. 

Senare på dagen besöker vi arkeologmuseet Larco i Limas stadsdel Pueblo Libre. Här får vi en god introduktion till de indiankulturer som levde i Peru förutom inkafolket. Vi ser deras keramik och guldsmycken i en vacker samling tillsammans med några av inkafolkets guldskatter. Samma skatter blev även orsaken till deras kulturs undergång, eftersom det var guldet som var slutdestination för spanjorernas erövringståg och kolonisering av Sydamerika.  

Övernattning i Lima.

Dag 3
Lima – Cusco – Heliga dalen – Ollantaytambo
Souvenirer i Ollantaytambo

Idag flyger vi till Cusco som ligger på 3 400 meters höjd. För att förebygga höjdsjuka kör vi ner till Heliga dalen, även kallad för Urubambadalen, som ligger på 2 900 meters höjd. Här stannar vi de kommande dagarna för att vänja kroppen vid höjderna. Själva resan dit är storslagen. Vi inleder med att köra genom höglandet, där indianerna odlar bönor och majs, innan vi fortsätter ner till Heliga dalen med utsikt över den brusande Urubambafloden, grönskande bergssidor och snöklädda bergstoppar.

På eftermiddagen kommer vi fram till staden Ollantaytambo som var administrativt centrum i Heliga dalen, och låg strategiskt placerat och vaktade gränsen till riket. Vårt hotell ligger nära den gamla stadsdelen, och här är det som upplagt för att ge sig ut på en promenad längs de trånga gatorna. 

Övernattning i Ollantaytambo.

Dag 4
Ollantaytambo. Utflykt till Machu Picchu
Inkafolkets hemlighet - Machu Picchu

Idag ger vi oss ut på en enastående vacker tågresa norrut genom Heliga dalen. Vi stiger ombord på tåget i Ollantaytambo, vilket leder oss genom landskapet till den lilla staden Aguas Calientes. Härifrån fortsätter vi vidare upp i bergen med en mindre buss, och är nu redo att uppleva en av, inte bara Perus utan hela Sydamerikas, absoluta höjdpunkter i form av den mytomspunna staden Machu Picchu, som tronar majestätiskt längs en bergskam.  Den legendariska inkastaden ligger cirka 2 430 meter över havet på en smal bergsrygg över Urubambafloden, omgiven av frodig och grönskande bergsregnskog, ofta inhöljd i dimma och moln. En perfekt förening av människans och naturens imponerande skaparförmåga. Staden hade varit bortglömd i många år när den amerikanske historikern Hiram Bingham av en slump hittade komplexet den 24 juli 1911. Han letade efter inkastaden Vilcabamba som räknas som en av inkafolkets sista bastioner i kampen mot spanjorerna. Vilcabamba hittades senare på en annan plats längre in i djungeln. Machu Picchu är inhöljt i stor mystik. Komplexet nämns inte i spanjorernas många skildringar av deras nya rike, och hittades förmodligen därför aldrig av dem. Machu Picchus existens har därför i flera århundraden endast varit känd bland en handfull quechua-indianer. Machu Picchu byggdes på cirka 30 år med föranledning av inkan Pachacutec, och var förmodligen ett slags heligt lantställe för inkan och hans hov.  

Sent på dagen återvänder vi med tåg till Ollantaytambo.

Övernattning i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo – Pisacs inkaruiner - Cusco. Stadsrundtur i Cuscos historiska stadskärna med besök i katedralen
Den heliga dalen

Vi inleder dagen med ett besök vid vackert belägna Pisac, där inkafolket hade en stor anläggning varifrån man administrerade befolkningen i den översta delen av Heliga dalen, och som även var vaktställe för ingången till dalen. Här hittar vi några av Inkarikets mest imponerande terrassanläggningar. 

Därefter fortsätter vi till Cusco där vi ska ge oss ut på stadsvandring i den trevlig historiska stadskärnan. Cusco var huvudstad i Inkariket, och är vackert belägen i Anderna. Staden finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv och är en fröjd för ögat med sina vitkalkade spanska hus, storslagna kyrkor och den gamla inkaarkitekturen. Här hittar vi de mest pampiga exemplen på inkafolkets perfektionistiska byggnadsstil. Vi besöker det stora torget, Plaza de Armas och katedralen som rymmer många värdefulla konstskatter från kolonialtiden. Det tog 100 år att bygga katedralen, något som dess storlek vittnar om. 

Övernattning i Cusco.

Dag 6
Cusco. Coricancha-templet och ruinerna vid Sacsayhuamán. Eftermiddagen på egen hand.
Det kolossala fortet Sacsayhuamán

Vi inleder dagen med ett besök i inkafolkets viktigaste tempel, Coricancha, som ligger inne i Santo Domingo-kyrkan. Inkafolkets speciella byggteknik säkerställde att deras byggnader kunde motstå jordbävningar bättre än kolonialmaktens byggnader. Santo Domingo-kyrkan led stor skada under jordbävningarna 1650, 1950 och 1986, men inkafundamenten bestod. Själva ordet coricancha är quechua-indianska och betyder den gyllene trädgården. Tempelväggarna var nämligen en gång täckta av guldbitar som vägde flera kilo styck. Men guldet och andra föremål stals av den spanske erövraren Francisco Pizarros folk, och det enda som finns kvar är stenarbetet som betraktas som något av det mest perfekta Peru kan skryta med.

Därefter besöker vi det kolossala fortet, Sacsayhuamán. Fortet är beläget på en kulle med en imponerande utsikt över hela Cusco. Trots ruinområdets ansenliga storlek kvarstår idag endast 20 procent av den ursprungliga strukturen. Övrig del revs ned av de spanska kolonialherrarna som använde stenarna till att bygga kyrkor och hus i Cusco. Spanjorerna lämnade de största stenarna varav en väger så mycket som 200 ton. Anläggningen är ännu en tydlig vittnesbörd om inkafolkets arkitektoniska och ingenjörsmässiga förmågor. De bemästrade till fullo konsten att bygga storslagna byggnadsverk med gigantiska stenar som skars ut och sattes ihop, precis som ett pussel. På flera ställen är stenarna så väl tillpassade och slipade att det inte ens går att sticka in ett rakblad mellan dem. Sacsayhuamán hade troligtvis endast en liten militärisk och framför allt en ceremoniell betydelse. 

På eftermiddagen är det fritt fram att utforska Cusco på egen hand.

Övernattning i Cusco.

Dag 7
Cusco – Lima - Quito, Ecuador
Ecuadors huvudstad Quito ligger på 2 850 meters höjd

Idag lämnar vi Peru och fortsätter resan till Ecuador. Vi flyger från Cusco via Lima till Ecuadors huvudstad Quito, och nästa del av vårt äventyr kan börja. Quito ligger på 2 850 meters höjd, och har därmed den näst högsta belägenheten av alla världens huvudstäder (endast La Paz i Bolivia ligger högre). Dessutom är det den huvudstad i världen som ligger närmast ekvatorn. Staden grundades av spanjorerna år 1534 och har en väldigt charmig stadskärna med en välbevarad kolonialarkitektur som har varit utsatt för relativt få ändringar genom årens lopp. Vårt hotell ligger i stadskärnan och vi kan till fullo njuta av den härliga atmosfären.

Övernattning i Quito.

Dag 8
Quito. Stadsvandring och Guayasamin-museet
På stadvandring i Quito

Idag utforskar vi Quito, som är uppdelad i två delar, en modern och en historisk. Vi fokuserar på den historiska delen som utsetts till en del av världens kulturarv av UNESCO och där spanska kolonialpalats, byggnader och pampiga kyrkor imponerar. Vi inleder vår stadsvandring på det centrala torget Plaza de la Independencia där stadens katedral och dess vita klocktorn tronar. En av höjdpunkterna är Jesuitkyrkan La Campañía som är smyckad med flera ton bladguld som övergår de vildaste fantasier.  Vi besöker även ”El Panecillo” som är en stor kulle mitt i staden. Härifrån har vi en makalös utsikt både över den gamla stadsdelen och över den nästan 5 000 meter höga vulkanen Pichincha. 

Vi avrundar dagen på ett av Quitos vackraste museer, inrett i den berömde konstnären Oswaldo Guayasamíns hus. Här finns världens mest kompletta samling av hans verk, och här hittar vi även en utställning med indiankonst av högsta kvalitet.  

Övernattning i Quito. 

Dag 9
Quito. Ekvatorn och eftermiddagen på egen hand
“Mitad del Mundo” norr om Quito

Dagens första besök är vid ekvatorn som förvisso skär genom många av världens platser, men just här i Ecuador är den något alldeles speciellt. Både eftersom landet är uppkallat efter ekvatorn och eftersom linjen går genom Cayambe-vulkanen som är den högsta och enda snöklädda platsen längs ekvatorn. Norr om Quito finns ett stort monument vid namn Mitad del Mundo (världens mitt) som markerar den plats där ett franskt expeditionsteam ansåg att ekvatorn låg år 1736. Något man ansåg stämde i många år tills dess att GPSen uppfanns och det visade sig att fransmännen inte hade träffat rätt. Vi inleder med att titta på Mitad del Mundo-monumentet och beger oss därefter till Ekvatorlinjens korrekta placering.

På eftermiddagen är det fritt fram att utforska Quito på egen hand.

Övernattning i Quito.

Dag 10
Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. San Cristobal – Jättesköldpaddor och Darwinfinkar
Darwin-fink på Galápagos

Den här morgonen stiger vi upp tidigt för att flyga cirka 4 timmar till Galápagos. Vi landar på ön San Cristobal och från flygplatsen körs vi med buss till hamnen där vi ska stiga ombord på vårt fartyg Treasure of Galápagos. Vi gör det bekvämt för oss och avnjuter en härlig lunch ombord. På eftermiddagen tar bussen oss till Cerro Colorado som ligger i den sydöstra delen av ön San Cristobal. Här hittar vi Cerro Colorado Tortoises Protection and Growing Center som byggdes för att skydda och förbättra livsvillkoren för öns jättesköldpaddor. På centret avlas sköldpaddorna och ungarna släpps fria i sin naturliga miljö när de är två år gamla. Vid centret finns även en vandringsled där man kan titta på växter som endast finns på den här ön. Det finns även goda möjligheter att se turdustrastar och Darwin- finkar.

Övernattning på Treasure of Galápagos. 

Dag 11
Galápagos. Española – hajar och havsfåglar
Imponerande fågelliv

Idag ska vi besöka ön Española som anses som en av Galápagos mest intressanta öar. På förmiddagen stiger vi i land i viken Gardner Bay vars härliga strand är perfekt för avkoppling och snorkling.  Här kommer vi troligtvis att stöta på sjölejon och i det klara havsvattnet går det ofta att få syn på småhajar. Vi äter lunch ombord på fartyget och fortsätter dagens äventyr vid Punta Suarez, som utan tvekan är en av Galápagos bästa platser för havsfågelskådning. Den dramatiska klippkusten träffas av vågorna och här finns ett berömt blåshål där vattnet sprutar många meter upp i luften. Havsfåglarna trivs i den här miljön och vi möter blåfotade sulor, Nazca-sulor, och om vi har tur, den pampiga Galápagos-höken. Dessutom finns det ofta möjlighet att se havsleguaner.

Övernattning på Treasure of Galápagos.

Dag 12
Galápagos. Floreana – ”Post Office Bay” och flamingor
Leguanerna är för det mesta aktiva på dagen

Galápagos handlar huvudsakligen om natur och djurliv, men på Floreana syns även den mänskliga delen av historien. På 1800-talet använde valfångare Floreana som anhalt på sina expeditioner, och eftersom dessa oftast tog flera år saknade de sina familjer så mycket att de i Post Office Bay byggde ett postkontor där de kunde lämna brev. Sedan kunde förbipasserande fartyg ta med sig dem till sin slutdestination om de ändå var på väg åt det hållet. Vi tittar på det primitiva postkontoret och går sedan upp till Baronessans utsiktsplats. Denna är uppkallad efter baronessan Eloise Wagner de Bosquet som var involverad i den så kallade Galápagos-affären där bosättare på Floreana försvann spårlöst på 1930-talet. Från utsiktsplatsen kan vi se den stora Palo Santo-skogen och flamingos. Efter dagens lunch besöker vi Punta Cormorant där vi hittar Galápagos bästa flamingolagun. Denna är vackert belägen mellan två lavaberg och här hittar vi också änder och andra vadfåglar.

Övernattning på Treasure of Galápagos.

Dag 13
Galápagos. Santa Fe och Santa Cruz – leguaner och sjölejon
Sjölejonen är inte rädda av sig

Förmiddagen tillbringas på Santa Fe som anses vara den äldsta av Galápagos-öarna. Här bor det en del sjölejon. Och de är inte rädda för människor utan snarare tvärtom. Det finns goda möjligheter till en snorkeltur med lekfulla sjölejon och färgglada tropiska fiskar. På ön bor även några av Galápagos endemiska fåglar: Galápagoshöken och Galápagos-trasten. På eftermiddagen besöker vi Tortuga Bay på Santa Cruz. Dess kritvita sandstrand och klara vatten bjuder in till en sista sim- eller snorkeltur. Här kan vi stöta på ännu fler sjölejon och de svarta havsleguanerna.

Övernattning på Treasure of Galápagos.

Dag 14
Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaquil. Hemresa
Imponerande jättesköldpaddor

Som en perfekt avslutning på besöket på Galápagos besöker vi ön Santa Cruz där den imponerande jättesköldpaddan bor. Iförda gummistövlar (som lämnas ut på plats) rör vi oss in i det leriga området där sköldpaddorna lever, och vi har alla chanser att komma riktigt nära dem.  Vi kör sedan till Santa Cruz nordkust varifrån vi ger oss ut med båt till ön Baltra. Härifrån transporteras vi vidare till flygplatsen och återvänder till fastlandet. Här landar vi vid staden Guayaquil som är Ecuadors största stad, med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538, och har fått sitt namn efter sitt läge vid Guayas-floden, inte så långt ifrån där den mynnar ut i Stilla havet. Vi ger oss ut på en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Peñas som vittnar om stadens rikedom på kolonialtiden. På seneftermiddagen kör vi till flygplatsen varifrån vi ska resa hem.

Dag 15
Hemkomst

Om Galápagos

Öarna ligger cirka 1 000 kilometer väster om Sydamerikas kust i den kalla Humboldtströmmen, som med jämna mellanrum värms upp och förvandlas till naturfenomenet El Nino med obehagliga följder för klimatet på många platser på jorden. Det näringsrika vattnet kommer hela vägen från Antarktis och är väldigt kallt, vilket innebär att det innehåller mycket syre. Den höga syrenivån och näringen är själva basen för öarnas enastående växt- och djurliv.

År 1853 anlände Charles Darwin till Galápagos med fartyget Beagle på sin långa odyssé som naturforskare. Här hittade han alla forskares paradis: en riktig orgie av förunderliga naturfenomen med jättekrabbor, rovfåglar, sjölejon, jättesköldpaddor och havsleguaner som alla kunde studeras på mindre än en meters avstånd. Varje art varierade i utseende och beteende från a till ö trots att de högst sannolikt härstammade från en och samma art. Darwin tillbringade många år med att fundera på sina iakttagelser och inte minst konsekvenserna av dem innan han gav ut sitt stora verk: ”Om arternas uppkomst”.

Under den här kryssningen kommer vi så nära fantastiska havsfåglar, sjölejon, pelikaner, havsleguaner och sköldpaddor som Darwin gjorde. Vistelsen på den fascinerande ögruppen är troligtvis den största naturupplevelsen på den sydamerikanska kontinenten för den som uppskattar unik naturhistoria.

Blåfotad sula

Prisinformation

Resans pris

Från 64 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum och -hytt

17.998:–

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Lima och Guayaquil – Stockholm med mellanlandning
 • Inrikesflyg i Peru
 • Flyg Cusco - Quito
 • Flyg Quito – Galápagosöarna – Guayaquil 
 • Utflykter enligt program 
 • Boende i delat dubbelrum i Peru och Quito.
 • Boende i delad dubbelhytt på M/C Treasure of Galápagos på Galápagos 
 • Frukost dagligen 
 • Lunch dag 2 samt dag 10-13 
 • Middag dag 10-13 
 • Transitkortskatt på Galápagos (värde 20 USD) 
 • Inträde till Galápagos nationalpark (värde 100 USD) 
 • Flygplatsskatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris  
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring  
 • Eventuella extrautflykter 
 • Tillägg för enkelrum och enkelhytt 
 • Övriga måltider  
 • Dricks (räkna med cirka 100 USD på fastlandet och cirka 35 USD per person och natt på fartyget) 
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter (när vi går i land på Galápagosöarna kan det hända att vi måste vada med vatten upp till knäna, därför kan det vara bra att ta med en vattentät ryggsäck) 
 • Badkläder (handdukar behövs ej) 
 • Snorkelutrustning (det finns utrustning på båten men du kan naturligtvis ta med din egen) 
 • Bra vandringskängor 
 • Sandaler/praktiska skor (exempelvis sportsandaler) som tål att bli våta vid landstigning i vattnet 
 • Vindjacka eller tröja eftersom det kan bli svalt på kvällarna när vi ger oss uppåt bergen 
 • Eventuellt vandringsstav för besök vid inkaruinerna
 • Insektsmedel
 • Solcreme, solhatt och/eller solglasögon  
 • Sommarkläder (bomull) 
 • Kikare  
 • Ficklampa

Färdrutt

Kryssningsfartygets färdrutt kan ändras på grund av vind- och väderförhållanden och därför kan vi behöva ändra inplanerad färdväg. Resan kommer att innehålla samma höjdpunkter men turordningen kan variera. 

Fysisk form och höjdsjuka

För att delta på den här rundresan ska du vara i god fysisk form, utan gångbesvär. Om du har problem med hjärta och lungor bör du inte delta.  
Vid vistelse på över 2 500 meters höjd finns det risk för att få höjdsjuka.  
Symptomen är huvudvärk, svimningsanfall och andnöd, och om du har ihållande eller tilltagande symptom bör du omgående se till att ta dig ner till lägre höjd. Det är viktigt att dricka 3-5 liter vatten om dagen när du befinner dig på hög höjd.  Det finns medicin mot höjdsjuka som kan tas med i preventivt syfte. Vi rekommenderar att du pratar med din läkare om olika alternativ innan du ger dig ut på resan.

På rundresan besöker vi följande platser som ligger på över 2 500 meters höjd: 
Heliga dalen: 2 900 meter
Cusco: 3 400 meter
Quito: 2 850 meter

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Ecuador och Galápagos

Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnader, dricks och om du behöver visum eller vaccination kan du läsa mer här.
Ecuador: www.albatros.se/resmal/sydamerika/ecuador
Läs också vår researtikel om Ecuador och Galápagos – där Anderna möter Amazonas
Peru: www.albatros.se/resmal/sydamerika/peru

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

20PERTR09ASE2211