Gotland och Öland

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Gotland med Visby och raukar, Ingmar Bergmans Fårö och Öland med Borgholm, Stora alvaret och Solliden

Bussresa

Följ med till Öland och Gotland under den ”femte årstiden” - efter högsommaren - precis innan hösten gör sitt intåg. Vindarna är fortfarande varma och naturen storslagen. 

På Öland ska vi flanera i Sollidens slottspark, se Stora alvaret och utforska Borgholm. På Gotland väntar historiens vingslag i Visby och Roma kloster, vi tar färjan till Fårö för att se raukar och besöka Fårö kyrka, där Ingmar Bergman vilar. 

Med på programmet står även vackra Kalmar och Astrid Lindgrens Vimmerby.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm, Sverige. Söderut genom Sverige med Linköping, Astrid Lindgrens Vimmerby och stadsrundtur i Kalmar
Dag 2 Kalmar. Heldagsutflykt på Öland med Neptuni åkrar, medeltida Borgholm och Solliden
Dag 3 Kalmar – Visby. Öland med Stora alvaret, fyren Långe Jan och Ottenby fågelstation. Med färja från Oskarshamn till Visby på Gotland
Dag 4 Visby, Gotland. Guidad rundtur i Visby och ruinerna av medeltidsklostret Roma
Dag 5 Visby, Gotland. Fårö, Ingmar Bergmans grav, Blå lagunen och det lilla fiskeläget Nyhamn
Dag 6 Visby-Stockholm. Södra delen av Gotland med Ekstakusten, Burgsvik, Hoburgsgubben och färjetur till fastlandet och Nynäshamn

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm, Sverige. Söderut genom Sverige med Linköping, Astrid Lindgrens Vimmerby och stadsrundtur i Kalmar
Här spelades Emil i Lönneberga in

Efter att vi har plockat upp alla deltagare åker vi mot Linköping – eller ”flygstaden” som den kallas tack vare stadens flygplanstillverkning, är en gammal handelsstad med en fin domkyrka och friluftsmuseum

Vi kör genom Östergötland och Småland och kommer fram till Astrid Lindgrens Vimmerby. Förutom Astrid Lindgrens Värld som alla barn älskar att besöka, hittar vi i omgivningarna både Bullerbyn, Katthult och Astrid Lindgrens barndomshem Näs. 

Barndomshemmet Näs ligger lite utanför centrum och på 1960-talet återskapade Astrid Lindgren det som hon mindes från sin barndom. Här möter du både mamma, barnboksförfattaren och opinionsbildaren Astrid Lindgren (entré på egen hand, ingår inte i resans pris räkna med ca 170 kr). 

Vi har tid till lunch och upplevelser på egen hand i Vimmerby, där även konstmuseet lockar. Kanske det är dags att sätta sig med utsikt över Astrid Lindgrens staty och bara njuta av en kopp kaffe med utsikt över den gamla staden? 

Innan vi lämnar barnböckernas värld bakom oss fortsätter vi till området där Emil i Lönneberga spelades in under tidigt 70-tal. Gården bytte namn till Katthult och var från början en vanlig gård med anor från 1800-talet som råkade passa bra till beskrivningarna av gården i böckerna om Emil. Idag kommer är det en liten turistmagnet med souvenirer, glass och konsthantverk..

Vi fortsätter mot Kalmar och när vi har kommit fram under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell. 

Kalmar – som under 4 år i rad har blivit utsedd till ”Sveriges bästa sommarstad” - är annars kanske mest känd för sitt vackra slott som brukade kallas ”rikets nyckel”. Slottet låg nämligen ovanligt strategiskt eftersom gränsen mot Danmark låg bara några milsöder om staden.

Kvällen är på egen hand, reseledaren kommer gärna med förslag till aktiviteter. 

Under dagen kör vi ca 455 km – drygt 6 timmar. 

Dag 2
Kalmar. Heldagsutflykt på Öland med Neptuni åkrar, medeltida Borgholm och Solliden
Miljontals flyttfåglar landar och lättar på Ottenby varje år

I dag ska vi på en heldagsutflykt till Öland och vi börjar med att köra över den 6 km långa bron till Öland, som är Sveriges näststörsta ö. Vi tar oss ut till den norra udden och sätter kurs mot Neptuni åkrar, som även går under namnet havsgudens ängar. Nordkustens kalkstensstränder har skapats av de hårda vindarna och konstanta vågorna under många årtusenden. När Carl Von Linné såg området föreställde han sig helt enkelt att det var så havsguden Neptunus åkrar såg ut.  

På sommaren förvandlas vissa av områdena från rena stenslätter till ett böljande hav av blommor, ofta ser man mycket blåeld. Blomman förekommer egentligen inte naturligt på Öland, utan har kommit hit med ett fartyg från Ven som hade grus med sig till Öland. Í gruset var där även växter som fann sig tillrätta i deras nya hem.

Vi tar en promenad i området och njuter av naturen och den friska luften. 

Dem som vill kan gå till den södra delen av området där det finns en gravplats från vikingatiden. När arkeologer undersökte gravarna 1935 hittade man både barn, kvinnor och män från vikingatiden. 

Vi har tid till lunch i Borgholm, där vi också har tid på egen hand. 

På väg tillbaka mot fastlandet beger vi oss till kungafamiljens sommarresidens Solliden. Här besöker vi den fina slottsparken och ser slottet utifrån (parkentré ingår i resans pris).

I dag kör vi 250 km – 3½ timmar.

Dag 3
Kalmar – Visby. Öland med Stora alvaret, fyren Långe Jan och Ottenby fågelstation. Med färja från Oskarshamn till Visby på Gotland
Den berömda fyren Långe Jan

Vi åker återigen över bron till Öland. Den här gången kör vi ner till Stora alvaret på Ölands södra sida. Stora alvaret utgörs av ett 37 kilometer långt och 15 kilometer brett område med alvarmark som har spår av mänsklig aktivitet som går tillbaka till stenåldern. Området som upptar en fjärdedel av Ölands yta, har en unik fauna bestående av en mängd olika arter av insekter och ryggradslösa djur. Också floran innehåller en mängd arter som är unika för Stora alvaret, vilket till viss del används som betesmarker.

Vi sträcker på benen i Vickleby som är känt för sina konstnärsmiljöer. 

Vårt mål är den berömda fyren Långe Jan som ligger längst ute på Ölands sydspets.  Fyren är med sina 41,6 m.ö.h. Sveriges högsta fyr. Om man lust kan man gå de 197 trappstegen till toppen av fyren och njuta utsikten. Fyren byggdes 1785 av krigsfångar från Ryssland och den gången använde man stenkol för att tända ljuset i fyren. 

Vid fyren ligger även Ottenby fågelstation, där man märker fåglar och bedriver forskning. Miljontals flyttfåglar passerar nämligen området varje år. Här finns utställningar om flyttfåglarna och öns geologi. I området finns en restaurang också, så vi kan äta lunch under besöket (ingår inte i resans pris).

Efter lunch är det dags att sätta kurs mot Oskarshamn och färjeläget där vi äter en gemensam middag före avresa på kvällen. 

Sent på kvällen kommer vi fram till Gotland och Visby. Efter ankomst kör vi direkt till vårt hotell och kan gå och lägga oss. 

OBS: Vi har inte de exakta färjetiderna förrän vi har börjat närma oss avresedatum, så det kan förekomma ändringar i dagens program. Färjan är för det mesta inte framme förrän vid midnattstid i Visby. 

I dag kör vi 260 km – 4 timmar.

Dag 4
Visby, Gotland. Guidad rundtur i Visby och ruinerna av medeltidsklostret Roma
Ringmuren i Visby

Gotland har fått sitt namn av den germanska stammen goterna som hade förbindelser till norra Europa under romartiden. Under 1100- och 1200-talet var det korstågen som präglade Östersjöområdet, men under åren efter slog handeln igenom. Visby blomstrade under den här tiden och byggde kyrkor som fick andra städer att bli bleka av avund. 1361 fick detta ett abrupt slut när Valdemar Atterdag angrep Gotlands befolkning med mord och brand och lade ön under dansk kontroll. Frånsett kortare mellanspel kom Gotland först genom freden vid Brömsebro 1645 återigen under svensk flagg.

På vår stadsvandring ser vi Visbys berömda ringmur, domkyrkan Santa Maria, de välbevarade medeltida husen och helt enkelt bara ta in den historiska stämningen. Efter vår stadsvandring finns det tid att gå runt i Visby på egen hand.  

I år är det för övrigt 75 år sedan den första boken om Pippi Långstrump kom ut, och Pippi-filmerna spelades in i Visby och på Gotland 1968. Kanske du känner igen Fiskargränd och Sankt Hansgatan?

Efter lunch ska vi bege oss till ruinerna av Roma kloster. Själva klostret byggdes 1164 av småländska munkar från Cistercienserorden som var inbjudna till Gotland i sambaned med ett Alting. De pampiga ruinerna används i dag som kuliss varje år till att framföra Shakespeares verk. Vi tar en promenad i omgivningarna och föreställer oss de 900 års historia som stenarna i klostret har upplevt. 

I dag kör vi 40 km – ca 50 minuter.

Dag 5
Visby, Gotland. Fårö, Ingmar Bergmans grav, Blå lagunen och det lilla fiskeläget Nyhamn
Blå lagunen

Efter en tidig frukost reser vi från Visby med kurs mot Fårö. Fårö är annorlunda än resten av Gotland, även om det bara tar 7 minuter att korsa sundet till ön. Även om man skulle tro det så kommer namnet inte från alla får här, utan från orden far, som i farvatten, och ö.

På Fårö bor bara ca 500 permanent, men på sommaren kommer över tiotusentals besökare. De berömda raukarna hittar vi vid Langhammar och Digerhuvud, där några av  stenformationerna sticker 10 meter upp och inramas av det karga landskapet och stranden. 

Hela Gotland ligger på kalkstensbotten och har sedan den sista istiden långsamt vuxit upp ur havet. Samtidigt som ön växer slår vågor sina konstant slag mot kusten och skapar den speciella kustlinjen med raukar som kännetecknar Gotland.  

Fårö kyrka är också värt ett besök, om inte annat för att se Ingmar Bergmans sista viloplats. Ingmar Bergman tillbringade stora delar av sitt liv här från 60-talet till sin död. Han förälskade sig i ön under inspelningarna till Såsom i en spegel 1960, och kallade Fårö för hans ”riktiga hem”. 

Det har blivit dags att hitta någonstans att äta lunch på Fårö innan vi ska återvända till Fårösund. Härifrån tar vi ett fotostopp vid Blå lagunen, som ligger i kalkbrottet i Ar. Vattnet får den fina turkosa färgen när solen lyser på det kalkhaltiga vattnet. Sedan sätter vi kurs mot det lilla fiskeläget Nyhamn, som vi tar en liten promenad i innan vi återvänder till Visby.

Vi äter en gemensam middag på hotellet eller en restaurang i närheten.

Efter middagen kan det rekommenderas att ta en kvällspromenad mot havet och ”Kallis-Kallbadhuset”, där det brukar vara skön stämning på sommaren.  

I dag åker vi 210 km – 2 timmar 45 min.

Dag 6
Visby-Stockholm. Södra delen av Gotland med Ekstakusten, Burgsvik, Hoburgsgubben och färjetur till fastlandet och Nynäshamn
Visby från ovan

Efter frukosten packar vi bussen och ger oss ut på nya äventyr. Turen går längs med den vackra Ekstakusten och vi stannar till för ett fotostopp. Vi stannar dessutom till för att ta en promenad utmed kusten. Den här kuststräckan anses av många som den vackraste på Gotland. Lite längre bort från havet kommer strandskogarna med barrträd som vittnar om perioder med starka vindar och stänk från det salta havet.

Nu har det blivit dags att sättta kurs mot Burgsvik, där vi har tid till att äta lunch. Efteråt fortsätter vi mot Hoburgsgubben, som är en stor rauk som liknar ett huvud när man står i en viss vinkel. Här har man en fantastisk utsikt över Östersjön. 

Vi avlägger ett besök i ett litet fiskeläge på vår väg tillbaka mot Visby där vi ska ta färjan tillbaka till fastlandet. 

Vi delar ut kuponger till en middag ombord på färjan.

Äter på fastlandet fortsätter vi mot Stockholm.

I dag kör vi 290 km – 4 timmar 15 min.

OBS. På grund av varierande färjetider kan det bli nödvändigt att flytta runt på dagens rutt och innehåll. 

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Rundresa med buss enligt program
 • Utflykter och transport enligt program
 • Färjor från Oscarshamn-Visby, Fårösund-Fårö t/r, Visby-Nynäshamn
 • Fem nätter i delat dubbelrum (Enkelrum mot pristillägg)
 • Middag dag 3+4
 • «Dagens Husman» dag 6 (ombord på färjan)
 • Entré Solliden
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Drycker
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Boende

Hotellen på den här resan är moderna 3- och 4-stjärniga hotell med Wi-Fi. 
2 nätter i Kalmar: 

Scandic Kalmar West. Nyrenoverat hotell i utkanten av Kalmar, nära shoppingcentret Giraffen. Hotellet har en egen restaurang och en mindre inomhuspool.

www.scandichotels.com/hotels/sweden/kalmar/scandic-kalmar-vast 

3 nätter i Visby: 

Clarion Visby. Stämningsfullt hotell i centrum av Visby, innanför ringmuren. Nära marinan, Gotlands Museum, ringmuren och slottsruinen. Populär restaurang och bar på hotellet.

www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/visby/clarion-hotel-wisby/

Vandringar

Inga ansträngande vandringar – alla platser vi besöker ligger på kort avstånd från bussen. Däremot är det en förutsättning att man kan gå själv utan hjälp.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan. Ta med bekväma skor.

Påstigningsplatser och påstigningstider

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange uppsamlingsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

Hallstahammar Eriksberg tpl Hallstakrogen kl.: 06.00
Enköping Gustav Adolfs plan kl.: 06:30
Stockholm, Cityterminalen kl.: 07:35

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Stockholm, Cityterminalen kl.: 21:30
Enköping Gustav Adolfs plan kl.: 22:35 
Hallstahammar Eriksberg tpl Hallstakrogen kl.: 23.05

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

SEBUS06ASE