Grönskande vår i norra Vietnam

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Vietnams mest orörda område! I landets bergiga nordöstra hörn hittar vi vackra scener kryddade med spännande besök hos lokal bergsbefolkning

Följ med Albatros på en fantastisk resa som tar oss från Hanois färgsprakande folkmyller till norra Vietnams spektakulära naturscener. De vackra risterrasserna sträcker sig längs med bergssidorna så långt ögat kan nå och mellan bergen slingrar sig floderna fram genom det bergiga, grönskande landskapet. I Thon Njuyen ger vi oss på en fantastisk vandring i bergen och lär oss mer om de etniska minoriteternas levnadssätt och i Ha Giang njuter vi av utsikten vid bergspasset ”porten till himlen”. Vi upptäcker Hanois sevärdheter, åker på båttur på Ba Be-sjön och njuter av nationalparkens fantastiska vyer på denna resa som går i naturens och kulturens tecken.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm - Hanoi
Dag 2 Ankomst till Hanoi Cykeltaxi – utflykt i den gamla stadsdelen och välkomstmiddag
Dag 3 Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, Enkolonnspagoden, Etnologiskt museum och vattendockteater
Dag 4 Hanoi – Thong Nguyen. Äventyret i nordöstra Vietnam börjar
Dag 5 Panhou Resort. Vandring i bergen och kockskola
Dag 6 Thong Nguyen – Ha Giang (95 kilometer). Besök i landsort och palmskog

Dag 7 Ha Giang – Yenh Minh – Dong Van. Quang Ba ”porten till himlen” globala geoparken Dong Van, Kung Meos kungapalats
Dag 8 Dong Van – Meo Vac – Ba Be-sjön. Lokalmarknad och Ma Pi Lan-passet
Dag 9 Ba-Be-sjön. Båttur och bybesök
Dag 10 Ba Be-sjön – Hanoi. Cykeltur och bussfärd till Hanoi
Dag 11 Hemresa
Dag 12 Hemkomst

Hotell

Panhou Village

Efter att i åratal ha arrangerat resor till detta vackra område beslutade sig en ung fransman för att bygga ett resort här. Idag är det är oupptäckt pärla med fina och trevligt inredda rum med alla de faciliteter man vill ha, inklusive privat badrum. Området är mycket idylliskt med en vacker trädgård och en liten flod som rinner igenom den. Det är lätt att känna sig som hemma här, och man kan enkelt spendera sin tid på att bara njuta av utsikten och omgivningarna. Det finns både en trevlig restaurang och en bar. De flesta av de anställda bor i de närliggande byarna och kommer göra sitt bästa för att man ska njuta av sin tid här.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm - Hanoi

Vi flyger från Stockholm till Vietnam och Hanoi. 

Dag 2
Ankomst till Hanoi Cykeltaxi – utflykt i den gamla stadsdelen och välkomstmiddag
Folklivet i Hanoi

Vi anländer till Hanois flygplats på eftermiddagen och kör till hotellet där vi checkar in. Vi hinner med en uppfräschning innan vi ska utforska stadens gamla stadsdel från baksätet av en cykeltaxi. Vi kliver av cykeltaxin vid en trevlig restaurang där vi äter en gemensam välkomstmiddag. Övernattning i Hanoi.

Dag 3
Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, Enkolonnspagoden, Etnologiskt museum och vattendockteater
Ho Chi Minhs mausoleum

 Dagen är avsatt åt att titta närmare på några av huvudstadens många vackra sevärdheter. Vi börjar vid Ho Chi Minhs imponerande mausoleum där den store landsfaderns jordiska rester har förvarats i en glassarkofag sedan hans död år 1969. Vi stannar kvar i Ho Chi Minhs värld och går över till hans hus, som ligger vid mausoleet. Det lilla huset är byggt på pelare med traditionella vietnamesiska hus som förebild. Huset, som står kvar precis som Ho Chi Minh lämnade det, är idylliskt beläget i en välskött trädgård vid en stor sjö full av fisk. 

Nästa punkt på programmet är några av Hanois religiösa sevärdheter. En av Hanois mest berömda pagoder, enkolonnpagoden. Pagoden byggdes av kejsar Ly Thai Tong år 1049 i ära till den barmhärtiga gudinnan som hade visat sig för honom, och lovat honom en son och arvtagare. Pagoden är byggd i trä och vilar på en enda stenkolonn. Den ska symbolisera en lotusblomma som stiger upp ur Sorgens hav. Vi promenerar längs de smala gatorna, upplever stadslivet på närmare håll och passerar bland annat en damm där resterna av ett störtat amerikanske flygplan ligger kvar som ett monument över krigets förödande effekter. 

Efter lunch på en lokal restaurang besöker vi det spännande etnologiska museet som har Vietnams många etniska folkgrupper som tema. I Vietnam finns det totalt 54 olika folkgrupper. Den största gruppen är Kinh-vietnameserna som utgör cirka 90 procent av befolkningen. De övriga 53 folkslagen omtalas ofta som etniska minoriteter och många var från början nomadstammar. På museet lär vi oss mer om de olika minoriteterna och deras levnadssätt och vi ser deras vackra klädnader. I museets tillhörande park hittar vi ett litet friluftsmuseum där många av de traditionella husen finns utplacerade. Senare under resans gång får vi möjlighet att bekanta oss med en minoritetsbefolkning.

Vi avslutar vår stadsrundtur med att se en förställning med den berömda vattendockteatern som är helt unik för Vietnam, och som upplevs bäst i Hanoi. På kvällen äter vi middag på restaurang. Övernattning i Hanoi.

Dag 4
Hanoi – Thong Nguyen. Äventyret i nordöstra Vietnam börjar (286 km)
Fantastiska risterasser!

Idag inleder vi en fantastisk bussresa i Vietnams mest orörda områden. Vi gör ger oss ut på en enastående odyssé i det bergiga och förhållandevis orörda nordöstra Vietnam. Nyckelord för våra upplevelser är naturscener, historiska sevärdheter och besök hos etniska minoriteter som under flera århundraden har levt avskilda från övriga Vietnam.  Fram till för bara några år sedan var området stängt för utlänningar och till följd av dåliga eller icke existerande vägar har befolkningen praktiskt taget levt helt isolerad från omvärlden. Nu är området öppet för utlänningar och nya vägar har gjort det lättare att ta sig dit. I detta område hittar vi merparten av Vietnams många minoriteter. Några har levt här i flera hundra år, andra kom hit så sent som i slutet av 1800-talet. Många av folkslagen här uppe har sina rötter i Kina och Tibet, och några har släktingar både i Kina, Laos, Thailand och Burma. Av praktiska skäl kommer vi under resans gång färdas med två mindre bussar och vår reseledare samt lokalguide kommer att byta buss längs vägen så att alla får ta del av deras kunskaper.

Dagens etapp går från huvudstaden Hanoi till Thon Njuyen som är en ganska liten ort mitt bland bergen. Här hittar vi charmiga och idylliska Panhou Village Resort.  Längs vägen äter vi lunch på en restaurang innan vi på eftermiddagen kommer fram till Thong Nguyen och Panhou Village Resort. Resorten är otroligt charmig med små hyddor utplacerade i en väldigt vacker och välvårdad trädgård. Standarden är rustik men vi har allt vi behöver och naturligtvis eget badrum/toalett. Personalen kommer framför allt från de omkringliggande byarna och de kommer att göra allt för att ge oss bästa möjliga service. Vi tillbringar två nätter i de enastående omgivningarna. Resten av eftermiddagen kan vi utforska resorten, trädgården och den lokala byn innan vi samlas för en gemensam middag på resorten. Övernattning i Thong Nguyen

Dag 5
Panhou Resort. Vandring i bergen och kockskola
Vi ska lära oss mer om det vietnamesiska köket

Idag ger vi oss ut på en vacker vandring i området. I Thong Nguyen och de omkringliggande orterna får vi en unik och spännande inblick i de etniska minoriteternas levnadssätt och får lära oss mer om deras hårda arbete med att odla marken i bergsområdena. Naturen är helt enkelt otroligt vacker med sagolika risterrasser och dalar, omgärdade av bergstoppar. Bussen tar oss med ut ur området varpå vi klarar av resten av sträckan till fots. Vandringen är inte speciellt krävande och sker till största delen i flack terräng längs småvägar och stigar. Vi får däremot räkna med viss lutning bitvis. Om du är i någorlunda god fysisk form kan du delta utan problem. Vi äter lunch hos en familj.

Tidig eftermiddag är vi tillbaka på vår härliga resort. Sent på eftermiddagen samlas vi i resortens restaurang där vi ska utmanas i den vietnamesiska matlagningskonsten. Med kunnig vägledning från våra lärare lär vi oss finesserna med det vietnamesiska köket. Efteråt avnjuter vi maten vi har lagat – smaklig måltid

Dag 6
Thong Nguyen – Ha Giang (95 kilometer). Besök i landsort och palmskog

Dagen bjuder på spektakulära vyer

Vi lämnar den vänliga personalen på Panhou Village och fortsätter vårt äventyr i de orörda omgivningarna. Dagens etapp är förhållandevis kort och vi kan stanna många gånger längs vägen. Idag stiftar vi bekantskap med den vackra naturen som bjuder på bergssluttningar klädda med risterrasser på vår väg upp till Ha Giang. Vi stannar i byn Thong Tra och besöker dess invånare. Husen består av klassiska hus på pelare. Vi strosar runt i byn och tittar in hos de som bor där. Lite senare stannar vi vid en palmskog där vi ska göra en lätt vandring under vilken vi även kommer att se risfälten.

Efter en restauranglunch kommer vi på eftermiddagen fram till Ha Giang där vi bor på en liten resort som vetter mot en sjö i utkanten av byn. Ha Giang är provinshuvudstad i den vackra Ha Giang-provinsen som bland annat vietnameserna omtalar som den vackraste provinsen i Vietnam, och staden kallas ofta för ”porten till paradiset”. Vi äter middag på vår resort.

Dag 7
Ha Giang – Yenh Minh – Dong Van. Quang Ba ”porten till himlen” globala geoparken Dong Van, Kung Meos kungapalats (125 km)
Ha Giang-provinsen

Idag väntar ännu en spännande dag när vi fortsätter vår odyssé norrut i Ha Giang-provinsen. Vi besöker en lokal landsortsbefolkning av H’mong-folket och får se deras textiltillverkning.

Efter cirka en timmes bussfärd är vi framme på toppen av Quang Ba-passet som även kallas för porten till himlen eftersom det sägs att man kan röra vid himlen härifrån. Vi stannar och njuter av den makalösa utsikten. Det här är även porten till Don Van-platån och Dong Van Karst Geopark. Det fantastiska området bjuder på kalkstensberg i spridda formationer. Längs vägen stannar vi flera gånger för att njuta av utsikten.

Vi anländer till byn Sa Phin där vi ska besöka en makalös kungaborg. Nu befinner vi oss nära gränsen till Kina och i detta tidigare så svårframkomliga område levde flera folkslag isolerade från kejsarriken och kolonialmakter. Mindre riken bildades och i området lever Meo-folket. Fram till 1950-talet dominerades området av en mäktig familj som kallade sig för kungar över Meofolket. Vi besöker deras 100-åriga bostad som är en kombination av palats och borg, en spännande och väldigt autentisk upplevelse. Efter vårt kungliga besök gör vi en avstickare till gränsområdet till Kina och kan blicka in i landet från ett utsiktstorn.

På eftermiddagen kommer vi fram till den lilla provinsstaden Don Vang som med sin belägenhet på cirka 1 500 meters höjd bokstavligt talat är resans höjdpunkt ... Övernattning i Dong Van

Dag 8
Dong Van – Meo Vac – Ba Be-sjön. Lokalmarknad och Ma Pi Lan-passet (257 km)
Ma Pi Lang-passet

Dagens etapp är den sista i det bergiga området och vi ska börja leta oss tillbaka ner till Hanoi. Och än är det inte slut på fantastiska naturscener. 

Vi inleder dagen med ett besök på marknaden under de mest hektiska morgontimmarna. Här kan man köpa allt mellan himmel och jord; från lokala grödor till billigt tingeltangel importerat från Kina.

När vi är tillbaka på bussarna inleder vi utflykten med Ba Be-sjön, med många vackra naturscener längs vägen. Vi passerar Ma Pi Lang-passet och njuter av synen av ett tillsynes oändligt antal risterrasser. Långt där nere ser vi Nho Que-floden som slingrar sig som en orm genom landskapet. Efter lunch på restaurang kommer vi i slutet av dagen fram till Ba Be-sjön. Vi checkar in på den nybyggda resorten som ligger i närheten av sjön. Övernattning vid Ba Be-sjön

Dag 9
Ba-Be-sjön. Båttur och bybesök
På båttur på Ba Be-sjön

Trots alla imponerande naturscener som vi redan har hunnit uppleva längs vägen anser många att vi avslutar med den bästa av dem alla. Ba Be-sjön består egentligen av tre sjöar som är förbundna med varandra via floder. Redan 1972 såg de lokala myndigheterna möjligheterna hos detta unikt vackra område, och ett av Vietnams första fridlysta områden. År 1992 utropades området till nationalpark och är idag med på UNESCOs lista tack vare våtmarkernas unika flora och fauna. Det är bara den tidigare avsaknaden av logi som har gjort att området fortfarande är så pass orört och ännu inte har hamnat på den internationella turistkartan. Bussarna tar oss ner till sjön och vi ger oss ut på en båttur på sjöarna. Vi njuter av de vackra naturscenerna och de lugna omgivningarna på sjön som ligger omgärdad av höga djungelprydda sluttningar. Vi stiger i land vid en by där vi intar en god lunch.

Tidig eftermiddag är vi tillbaka på vår resort och resten av dagen är vikt åt egna aktiviteter. Den pigga kan ge sig ut på en vandring med vår reseledare

Dag 10
Ba Be-sjön – Hanoi. Cykeltur och bussfärd till Hanoi (234 km)
Kvinna i traditionell vietnamesisk klädsel

På förmiddagen ger vi oss ut på en cykeltur i området. Det finns ganska bra vägar och stigar i området. Djupt nere i dalarna kör vi längs med risfält omgärdade av de pampiga kalkstensbergen. Längs vägen stannar vi vid några av orterna vi passerar. Efter förmiddagens upplevelser tar bussen oss tillbaka till Hanoi. Vårt äventyr i detta orörda och vackra område i Vietnam är nu snart slut. På seneftermiddagen är vi tillbaka i Hanoi och på kvällen samlas vi för en härlig avskedsmiddag.

Dag 11
Hemresa

Dagen idag är på egen hand innan vi tillsammans beger oss till flygplatsen i Hanoi och påbörjar vår resa hemåt. 

Dag 12
Hemkomst

Vi landar i Stockholm efter en fantastisk resa tillsammans. 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Hanoi t/r
 • Utflykter och inträden, se program.
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Helpension från lunch dag 2 till frukost dag 11.
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt cirka 60 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrativ avgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om resan

Resan genomförs endast på våren eftersom det är den bästa tiden att besöka området. Våren och värmen har anlänt till området och det första riset har såtts i de lågt liggande områdena. Vintern har kommit till sitt slut och vi befinner oss i torrperioden med väldigt lite nederbörd, vilket innebär att vandringslederna fortfarande är bra. 

Vi kan komma att passera smala vägar och använder oss därför av två mindre bussar som är väl lämpade för området. Vår reseledare och lokalguiden skiftar mellan bussarna så att alla får fullt utbyte av deras kunskaper och berättelser.

Längs vägen ger vi oss ut på vandringar av skiftande karaktär. De flesta är ganska lätta och alla borde kunna vara med. På resdag 5 genomför vi en vandring där det går uppåt på flera ställen. Men inte värre än att alla i vanlig fysisk form kan delta. Det är viktigt att ta med bra vandringsskor på resan. Trots att vi befinner oss i ett bergigt område kommer vi inte över 2 000 meter höjd. Det högst belägna övernattningsstället ligger på cirka 1 500 meters höjd (Dong Vang) och alla andra platser ligger på under 1 000 meters höjd.

Vi övernattar på en kombination av trevliga lodger och klassiska provinsstadshotell. Samtliga platser håller en fullgod standard och alla rum har privat badrum/toalett.

Visum

Det krävs inget visum för den här resan eftersom vårt besök i Vietnam inte överstiger 15 dagar, du ombeds däremot att skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel. Annars ombeds du att kontakta Albatros Travel för mer information

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

VNRTR12ASE