Gudomliga Grekland

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Besök civilisationens vagga i Aten, Delfi och Olympia och upplev ett av naturens underverk, klipporna i Meteora

Det här är kulturresan för alla historieälskare! Följ med till Greklands höjdpunkter och ta dig inpå livet på dåtidens greker, romarnas maktkamp, det bysantinska fallet och osmanernas storhetstid. Vi besöker Atens landmärke Akropolis där Sokrates och Platon levde och verkade för över 2 000 år sedan, Olympia som från början var den plats där forna tiders atleter kämpande mot varandra, och även gett upphov till namnet Olympiska Spelen, samt Delfi där oraklet enligt historien kunde berätta för dig om din framtid.

Resan bjuder även på det imponerande klipplandskapet i Meteora där invånarna i över tusen år bodde i grottor i de höga klipporna och senare byggde kloster. Vi besöker dessutom några av de kloster som fortfarande är aktiva idag.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Aten
Dag 2 Aten. Besök vid Akropolis och Korinthkanalen och vidare till Nafplio
Dag 3 Antikens Epidauros och Mykene. Vidare till Olympia
Dag 4 Tempel och stadion i Olympia. Hamnorten Patras och Arachovo
Dag 5 Delfi. Efter lunch vidare till Kalambaka vid Meteora.
Dag 6 Naturfenomenet Meteora och klosterbesök. Isthmía vid Korinthkanalens mynning
Dag 7 Isthmía. Dagen tillbringas på egen hand
Dag 8 Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
13 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Aten Ca 50 km

Vi kommer fram till Atens nya flygplats och kör in till miljonstaden, den europeiska civilisationens vagga. Här har modern demokrati och naturvetenskap sitt ursprung och staden var redan under antiken ett attraktivt turistmål. Husens och lägenheternas balkonger pryds av geranier och stadens gator och torg är kantade av apelsinträd. Högröstade gatuförsäljare och färgsprakande marknader påminner om Orientens basarer medan de lätt förfallna neoklassicistiska palatsen för tankarna till en svunnen tid då Aten var känt som Medelhavets pärla. Vi kör till vårt hotell för incheckning, och det är även här vi äter en enklare middag.

Dag 2
Aten. Besök vid Akropolis och Korinthkanalen och vidare till Nafplio Ca 140 km

Idag ska vi besöka Atens landmärke Akropolis. Vägen upp till de UNESCO-bevarade ruinerna, som syns praktiskt taget var man än befinner sig i den moderna storstaden, tillryggalägger vi till fots. Klipphöjden har varit bebodd ända sedan stenåldern och har med sina 150 meter över havet utgjort ett bra skydd. Senare valdes platsen noggrant ut till den plats där gudarna skulle tillbes och stadens högsta skikt levde sitt vardagliga liv, upphöjda och nära gudarna.

De många templen på Akropolis har tyvärr lidit väldiga skador efter att ett turkiskt krutlager exploderat i Nike-templet, jordbävningar har satt sina spår, och så även stölder av fresker och statyer, både av fransmän under Napoleontiden och senare av den brittiska ockupationsmakten. Den imponerande Panteon-fresken, eller rättare sagt det som klarade sig efter en venetiansk bombattack, fördes år 1880 till England där den idag kan beskådas på British Museum.

Från Akropolis har vi en vacker utsikt över stadsdelen Plaka där stora filosofer som Sokrates och hans elev Platon levde och verkade. Vi får en vacker rundvisning på Akropolis varpå vi beger oss till det nya museet där vi ska titta på en kopia av Parthenonfresken. Museet är både vackert och imponerande. På det vackra museet, som slog upp sina dörrar år 2009, får vi en fantastisk inblick i de gamla grekernas unika talang för imponerande arkitektur och marmorstatyer. 

Vi äter lunch i Aten och hinner sen titta runt lite mer i staden. Vi passerar genom centrum med bland annat Sintagma-torget med det grekiska parlamentet. Vi lämnar sedan Aten och åker till Korinthkanalen där vi gör ett kort stopp. Korinthkanalen, som förkortade sjövägen runt Peloponnesos med cirka 400 km, påbörjades av kejsar Nero men fullbordades aldrig. I slutet av 1800-talet färdigställdes den 6,5 km långa och ca 25 meter breda kanalen på upp till 80 meters höjd, och revolutionerade skeppsfarten för en tid, men idag kommer endast småbåtar igenom. Peloponnesos är idag ett av de mest värdefulla arkeologiska områdena och är ur ett historiskt perspektiv en av de mest spännande platserna att besöka. Dess belägenhet i sydöstra Medelhavet har under flera tusen år varit knutpunkt för handel och krig och området har varit i främmande händer från Rom, Bysans, Venedig och i flera omgångar Osmanska riket.

Vi övernattar i den vackra staden Nafplio som så sent som på 1830-talet var Greklands huvudstad. Här hittar vi lämningar från den bysantinska, den venetianska samt den osmanska perioden. Ute i havet ligger det lilla fortet Burtzi som byggdes av venetianarna, och över staden, på en 200 meter hög klippa, tronar ett fantastiskt venetianskt byggnadsverk i form av Palamidifästningen. En trappa med nästan tusen trappsteg leder upp till fästningen. Fästningen byggdes på 1700-talet som försvar mot fiender från havet. Här hittar vi även ruinerna efter en inte riktigt lika välbevarad fästning från den östromerska och bysantinska perioden Akronafplio. 
Middag intas på egen hand i Nafplio.

Dag 3
Antikens Epidauros och Mykene. Vidare till Olympia Ca 300 km
Lejonporten i Mykene

Vår första anhalt på Peloponnesos blir antika Epidauros där vi hittar en av de mest välbevarade amfiteatrarna i världen, med en akustik som inte kan jämföras med någon annan. Eftersom den är inbyggd i en fördjupning i klippan och därför naturligt skyddad är teatern otroligt välbevarad och används än idag varje år till olika föreställningar. Platsen förlorade sin betydelse på 400-talet då kristendomen gjorde sitt intåg. Intill dess hade det varit hemvist åt läkarvetenskapens gud Asklepios, och det finns välbevarade lämningar från Tholos, en rund byggnad med labyrint. Den kan ha varit tänkt som ormgård eftersom ormgift ingick i medicineringen, och Abaton där patienterna väntade på sin behandling.

Innan vi korsar Peloponnesos stannar vi vid det antika Mykene. Den mykenska kulturen, vars storhetstid man tror var mellan 1600 och 1100 år f.Kr, kommer från Kreta och fördes sedan till fastlandet. Här byggde man en stad mellan två bergssidor som man bara kunde ta sig in i från västsidan. Byggnationen var väldigt avancerad och man konstruerade stora tjocka stadsmurar. Vattenförsörjningen kom från underjorden, något som var spektakulärt på den tiden. Mest känd är Lejonporten som markerar ingången genom stadsmuren. Här ligger tre stora stenar med två uthuggna lejonkroppar utan huvud vaktar staden. Inne i staden hittar vi den så kallade ”skattkammaren” som uppkallats efter den store sägenomspunne konungen Atreus. Dagens arkeologer tror att det är en gravkammare. Den berömde kung Agamemnons grav har också varit knuten till platsen men graven har visat sig vara mycket äldre än så.

Vi äter lunch i Nafplio innan vi fortsätter till halvöns västra sida. Här stannar vi vid Olympia, äter middag och övernattar

Dag 4
Tempel och stadion i Olympia. Hamnorten Patras och Arachovo Ca 255 km

Idag står en av de stora UNESCO-bevarade sevärdheterna på programmet, nämligen Olympia, och vi ger oss iväg för att besöka själva Olympia, tillägnad den största av gudarna, nämligen Zeus, som enligt historien hade sin boplats på det 3 000 meter höga Olympus-berget tillsammans med elva andra grekiska gudar. Berget ligger nära östkusten, sydväst om Thessaloniki, och därför kallas även området för Olympia till Zeus ära. Platsen var från början ett religiöst område där präster både bodde och bad, men förändrades efterhand till en större begivenhet som avhölls bland alla greker, nämligen de årliga Olympiska Spelen. Vi strosar runt på det arkeologiska området, ser resterna av Zeustemplet, Heratemplet, stadion och bland annat hippodromen där hästkapplöpningarna ägde rum.  Området är fridfullt och väldigt spännande, men ett besök i museet ger den bästa överblicken över ruinerna. En stor del av dem föll samman under ett våldsamt jordskalv på 500-talet och resterna täcktes av jord och lera vid ett stort jordskalv och det är därför så mycket fortfarande är intakt.

Eter att ha tillbringat förmiddagen vid en av de största historiska minnesplatserna från den antika grekiska perioden fortsätter turen norrut längs kusten till den stora hamnstaden Patras där vi äter lunch. Efter det passerar vi sundet på den nästan 3 000 meter långa Rio-Antirio-bron och återvänder till fastlandet.

Vi kör österut längs kusten med Korintiska viken på sydsidan och fram till Arachovo, strax väster om Delfi. Här checkar vi in och äter middag.

Dag 5
Delfi. Efter lunch vidare till Kalambaka vid Meteora. Ca 235 km

Efter frukost idag kör vi till Delfi. Oraklet i Delfi skulle enligt historien kunna berätta för dig om din framtid, precis som så många andra orakel i det antika Grekland, men oraklet i Delfi var känt för att ha det bästa och mest sannolika svaret. Svaren gavs på vers och framfördes av prästerna som översatte de påverkade orakelkvinnornas sluddrande prat till vanligt tal. Det sägs faktiskt att de unga kvinnorna sniffade euforiserande ångor.

Antika Delfi är högt beläget och omgärdat av berget Parnassos som utgör det perfekta skyddsvärnet mot eventuella fiender. Här låg Apollontemplet, en stadion, flera skattkamrar och annan bebyggelse bakom stadsmuren.  För att komma in färdades man längs en kullerstensbelagd väg, en helig väg, som vi idag använder för att komma fram till oraklet och templen.

Efter vårt spännande besök äter vi lunch i Delfi innan vi beger oss in i fastlandet och provinsen Thessalien och kör genom den fruktbara slätten in till vårt hotell i Kalambaka, där vi ska övernatta och äta middag. 

Dag 6
Naturfenomenet Meteora och klosterbesök. Isthmía vid Korinthkanalens mynning Ca 165 km

Idag besöker vi Meteora, ett otroligt imponerande naturfenomenen. Från enorma sjöar har vattnet forsat ner genom bergen under tusentals år och format ett fascinerande landskap. På en del av klipporna har det i över tusen år bott eremiter som sökt Guds välsignelse och evigt liv genom att vara nära honom. Grottorna som eremiterna bodde i låg överst på klipporna och kunde endast nås med repstegar eller en ovanligt bra klätterförmåga, så det är föga underligt att klipporna idag ofta besöks av bergsbestigare.

Senare samlades många av eremiterna och tillsammans byggde kloster och klandestior, men många av klostren övergavs under turkarnas herradöme och består idag av förfallna ruiner. Det finns fortfarande fem fungerande och bebodda kloster och vi besöker några av dem (tänk på att täcka knän och axlar - kjolar och kortärmade blusar på kvinnor är inte tillåtet och inte heller shorts på män, så tänk på klädseln lite extra denna dag).

Efter lunch kör vi återigen söderut. Vi lämnar Meteora och dess berömda kloster. Vi stannar vid Termophylae för att titta på det stora monumentet över kung Leonidas. Under eftermiddagen ska vi följa i Julius Ceasars fotspår. Vi passerar inte så långt från Faralos där Julius Ceasars trupper, som var utsvultna efter att i flera månader ha jagat Pompejus och hans styrkor, äntligen besegrade den mycket större hären den 9 augusti år 48 f.v.t. En månad tidigare hade de två fältherrarna inlett det romerska inbördeskriget med slaget vid Dyrrhachium (Dürres) i en strid som slutade oavgjort mellan parterna. Detta var ett farligt land för Julius Ceasar när Balkan och Grekland befann sig under Pompejus herradöme. Pompejus var känd för att vara en duktig politiker och hade den romerska senaten med sig på sin flykt från Ceasars styrkor. Pompejus var ingen stor krigare och med dåligt utrustade och dåligt tränade soldater, varav många var inhyrda från Orienten, led han ett svidande och förödande nederlag. Pompejus flydde till Egypten där Ceasars gelikar väntade på honom och mördade honom. 

Med huvudet fyllt av upplevelser att smälta tar vi oss till slut till Isthmía vid Korinthkanalens mynning, där vi finner vårt hotell och äter vår middag.

Dag 7
Isthmía. Dagen tillbringas på egen hand

Idag hinner vi smälta alla intryck och bara njuta av solen och orten. Det är dags för ouzo, grekisk sallad, friterad bläckfisk och retsina. Dagen är öronmärkt för egna upplevelser. Ni kan utforska restaurangerna, närområdet, koppla av på en solsäng och bara ta det lugnt efter en intensiv vecka.

Dag 8
Hemresa Ca 110 km

Efter lunch kör vi till Aten där vi får tid til att uppleva folklivet på egen hand. Vi intar vår sista gemensamma middag innan vi beger oss till Atens flygplats och reser hem.

 

Prisinformation

Resans pris

Från 13 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Aten t/r *
 • Bra buss av europeisk standard
 • Boende i delat dubbelrum på 3- och 4-stjärniga hotell
 • Frukost dagligen, lunch dag 2-5, samt middag (dag 1,3,4,5 och 6)
 • 11 inträden till arkeologiska områden samt museer som nämns i programmet
 • Officiella guider där det krävs
 • Entréer och transport enligt program
 • Skatter och avgifter

* Avresan 8/10 är med mellanlandning

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltider som inte specificerats i "Priset inkluderar"
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 500 kr)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Frukost

Frukosten i Grekland är något enklare än vi är vana vid i Sverige.

Klädsel och skor

Ta med bra skor eller stövlar eftersom vi kommer att gå runt en del bland stenar och damm. Vi går inte så långt åt gången men vägarna består ofta av grus eller sten i varierande nivå. Det gör att du måste vara i god fysisk form och inte ha något rörelsehinder.

Vid kloster och kyrkor ska männen ha långbyxor och kvinnorna bör ta med sig en sjal för att täcka bland annat axlar, byxor och/eller en lång kjol.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from Spännande resa Resan var mycket givande och uppfyllde mer än förväntningarna. Otroligt intressant att få uppleva antikens historia på plats.
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from En resa som både berikade och skapade ett intresse. En spännande resa med en ytterst duktig reseledare Mats som kunde hantera lokala guider och långa bussresor på ett väldigt bra sätt. Hotell och restauranger av god kvalitet. Den sista restaurangen taverna Stavros höll mindre bra kvalitet och bör undvikas. Dagen på egen hand i Isthmos bör under april, maj dvs unde icke badbar säsong istället förläggas till större by eller mindre stad. Bör finnas lite aktiviteter att göra på egen hand.
Date published: 2019-04-15
Rated 4 out of 5 by from Intressant resa i antika Grekland Intensiv resa med duktig flexibel guide som delade med sig av sitt kunnande. Trevliga medresenärer med liknande intressen, öppnade för spännande samtal. Resan kräver god spänst att klara nivåskillnader, långa trappor, och ojämnt underlag.
Date published: 2019-04-15
Rated 5 out of 5 by from Väldigt trevlig resa en mycket bra guide han var mycket kunnig Mycket bra program trevlig guide han var mycket kunnig och han var mån om alla så alla blev seda. Även sista dagen när det inte var något program och det regnade , så såg han till att vi hade något att göra.
Date published: 2019-04-15
Rated 4 out of 5 by from Tidig vår på grekiska fastlandet Det var en ambitiöst upplagd resa på tema antiken. Vi fick se flera berömda platser och alla är vackert belägna i det storslagna landskapet. Till detta kom klostren i Meteora, en riktig höjdare!
Date published: 2019-04-15
Rated 2 out of 5 by from Intressant resa men dålig tidplanering Långa dagsetapper som gav sen ankomst till hotellen. Onödigt med två övernattningar i Isthmia där ingenting fanns att se eller göra. Albatros beskrivning av orten var helt felaktig.
Date published: 2019-04-15
Rated 4 out of 5 by from Intressant och lärorik resa Kunnig reseledare som berättade om sevärdheter och allmänt om Grekland under bussturerna och bland sevärdheterna. Duktig och vänlig busschaufför.
Date published: 2019-04-15
Rated 4 out of 5 by from En resa med många intressanta platser. Det var en intressant resa med många intressanta platser och en fin resa genom Grekland.
Date published: 2019-04-15
 • y_2019, m_4, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_sv_SE, sid_GRRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19GRRTR03ASE1709