Hollands blommor

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Möt våren i Holland!

Bussresa

Följ med på en underbar bussresa till levnadsglada Holland under våren när tulpanerna blommar och livet leker. Vi bor lantligt och vackert beläget några mil utanför storstaden Amsterdam. 

Vi beger oss också till den världsberömda blomsterparken Keukenhof med inte bara 800 olika sorters tulpaner utan även liljor, hyacinter och narcisser och en mängd andra blommor. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. En fröjd för ögat och kanske en inspiration för den egna täppan? 

Vi besöker även kosmopolitiska Amsterdam, som med sitt spindelnät av kanaler är en helt unik upplevelse. Naturligtvis får du uppleva Amsterdam under en båttur på kanalerna och njuta av vyerna över ståtliga köpmanshus med mästerlig arkitektur från stadens storhetstid.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Med buss från Göteborg, via Tyskland till Holland
Dag 2 Amsterdam med diamanter, blomstermarknad och en båttur på kanalerna
Dag 3 En holländsk ostgård, väderkvarnsbyn Zaanse Schans och fiskeläget Volendam
Dag 4 Blomsterauktionen i Aalsmeer och blomsterparadiset Keukenhof
Dag 5 Hemåt igen efter underbara dagar i Holland

Hotell

Hotel Postillion Veluwemeer, Amersfoort

Lantligt och vackert beläget hotell 20 km från staden Amersfoort och 60 km från Amsterdam. Hotellet ligger precis vid sjön Veluwemeer som är en del av det stora holländska sjösystemet som omger invallade markområden som erövrats från havet.
Alldeles i närheten av hotellet finns en liten hamn samt en badstrand. Hotellet är ett enkelt men trivsamt fyrstjärnigt hotell med restaurang och bar, rökfria och luftkonditionerade rum samt gratis wifi. Rummen har tv med satellitkanaler samt kaffe- och tekokare och här finns mot extra avgift även bastu och wellnessavdelning.

https://www.postillionhotels.com/en-gb/hotels/postillion-hotel-amersfoort-veluwemeer

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Med buss från Göteborg, via Tyskland till Holland
Amsterdams charmiga kanaler

Hjärtligt välkomna på vår resa till ett blommande Holland! Vi lägger kursen söderut mot Tyskland och passerar några av de så kända hansestäderna, varav Hamburg och Bremen kanske är de mest kända. Kanske berättar reseledaren om Bremens berömda stadsmusikanter då vi åker förbi?

Söder om Bremen i höjd med Cloppenburg lämnar vi Autobahn och beger oss på mindre vägar genom bördiga jordbruksområden mot den holländska gränsen. Väl inne i Holland, eller Nederländerna som det egentligen heter, passerar vi staden Zwolle som är huvudort i provinsen Overijssel.

Det mest utmärkande draget hos Nederländerna är det flacka landskapet. Ungefär hälften av landet ligger mindre än en meter över havet och en fjärdedel ligger faktiskt under havsytans nivå. Många lågt liggande områden skyddas av vallar. Stora delar av landet är gammal havsbotten, till exempel provinsen Flevoland. Dessa områden kallas poldrar. Den stora havsviken Zuiderzee avskars på 1930-talet från Nordsjön genom den omkring 30 kilometer långa skyddsvallen Afsluitdijk. Snart är vi framme vid vårt trevliga hotell utanför staden Amersfoort där en första holländsk middag väntar.

Dag 2
Amsterdam med diamanter, blomstermarknad och en båttur på kanalerna

Dagen ägnar vi åt den fantastiska staden Amsterdam som är den största staden i Nederländerna och känd för sin liberala attityd, rika kultur och sina många kanaler och museer. Amsterdam har en spännande historia och är definitivt en av världens mest annorlunda städer som vi nu får en chans att utforska.

Efter en kortare orienterande rundtur med buss besöker vi  ett diamantsliperi. Holländarna har blivit kända som experter på dessa gnistrande dyrgripar och Amsterdam har varit centrum för världens diamanthandel sedan 1600-talet. Vi vandrar vidare till den berömda flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt vid kanalen Singel mellan Vijzelstraat och Koningsplein. Här kan man köpa unika och vackra blommor och spännande blomsterlökar till bra priser.

I närheten ligger det dessutom butiker som säljer konst och souvenirer. Därefter är det dags för en båttur på de för Amsterdam så kända kanalerna. Kanalerna ger Amsterdam en stämning som är helt unik och det sägs att i Amsterdam finns faktiskt fler kanaler än i Venedig och antalet broar är oräkneliga. Det finns tre huvudkanaler som markerar stadens vallgrav vid olika tidpunkter. Den innersta är Herengracht, utanför ligger Keizersgracht och sedan Prinsengracht. Med båt färdas vi i långsam takt genom kanalerna som kantas av grönskande träd, parkerade cyklar, små kaféer och ståtliga köpmanshus från stadens storhetstid på 1600-talet.  

Överallt ligger de för Amsterdam så speciella husbåtarna förtöjda. Prova gärna den lokala snabbmaten. Färsk sill är en holländsk delikatess som serveras på snabbmatställen i bröd med pickles och lök som ett komplement till de mer internationella hamburgarna. Holländska pannkakor serveras inte bara med sylt och glass utan också med skinka, bacon, salami och ost i olika kombinationer som en mer mättande pizzaliknande version.

För den som är sugen på shopping finns det mängder av olika affärer, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design och inhemska produkter. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka igen till vårt hotell som serverar kvällens middag.

Dag 3
En holländsk ostgård, väderkvarnsbyn Zaanse Schans och fiskeläget Volendam
Amsterdam är tulpanernas stad

På inleder dagen på en gammaldags ostgård från sent 1800-tal där de gamla traditionerna lever vidare och vi provsmakar den holländska osten. Gården byggdes på mark som holländarna erövrade från havet genom att bygga fördämningar. Osten görs på mjölk från gårdens egna kor och kryddas med olika örter och andra ingredienser såsom till exempel tryffel, vitlök, gräslök och ingefära. I Holland har man producerat ost åtminstone sedan 400-talet. Under medeltiden introducerades officiella marknader för mejeriprodukter och våghus där både kvaliteten och vikten på osten kontrollerades. Smaken hos den typiskt holländska osten beskrivs bäst som krämigt mjuk med lite salt och karaktär i eftersmaken. Styrkan och intensiteten i smakupplevelsen varier förstås beroende på hur länge osten är lagrad.

Vi far vidare genom Holland som är ett märkligt land. En stor del av landets yta är gammal havsbotten. Vissa delar ligger så lågt som sex meter under havsytan. Den utvunna marken hålls torr genom enorma skyddsvallar, och pumpar. Innan det kom maskindrivna pumpar använde man sig av väderkvarnar för att pumpa bort vattnet. Vi beger vi oss till den idylliska lilla byn Zaanse Schans strax norr om Amsterdam, känd för sin autentiska samling av väderkvarnar. Området är som ett friluftsmuseum där 1700- och 1800-talet återigen väckts till liv med gamla trähus, lador, väderkvarnar, butiker och verkstäder.

Den äldsta väderkvarnen är från 1600-talet och alla står de på rad vid en labyrint av kanaler i ett alldeles platt landskap. Vi gör också ett besök i den gamla fiskebyn Volendam som ger en bild av det historiska Holland. Här finns färgglada trähus och en hamn full av gamla fiskebåtar som inspirerat både Picasso och Renoir. Invånarna går ibland fortfarande omkring i traditionella folkdräkter med träskor vilket ger en helt fantastisk atmosfär. Volendams kvinnliga folkdräkt är nog den som de flesta av oss direkt förknippar med Holland även om dräkterna skiljer sig regionalt från varandra. Som anekdot kan nämnas att det görs gällande att de typiska holländska träskorna ursprungligen skulle skydda mot den sörja som lera och fiskavfall skapade i gränderna.

Efter ännu en dag i glada vänners lag beger vi oss nu hem mot vårt hotell där ännu en holländsk middag väntar.

Dag 4
Blomsterauktionen i Aalsmeer och blomsterparadiset Keukenhof

Först på dagens program står den berömda blomsterauktionen i Aalsmeer, den största i hela världen. Här hanteras varje dag miljontals av snittblommor som kommer från världens alla hörn och sedan transporteras ut över Europa. Byggnaden som rymmer alla dessa blommor sägs vara världens tredje största byggnad räknat till ytan, stor som nio fotbollsplaner. Störst kommers är det inför speciella dagar som Mors Dag och Alla Hjärtans Dag. Auktionen genomförs alltid på holländskt vis uppifrån och ner, man startar med ett högt pris som sedan blir lägre och lägre tills någon köpare slår till och det hela sker i ett rasande tempo.

Holland är allra mest populärt på våren och det är inte svårt att förstå varför. Landskapet mellan de två huvudstäderna Amsterdam och Haag slår på våren ut i ett överväldigande hav av färgsprakande blommor. Vi beger oss till den omtalade och världsberömda blomsterparken Keukenhof där blomsterprakten är förförisk med inte bara 800 olika sorters tulpaner utan också liljor, hyacinter och narcisser och många andra blommor. Här finns också utställningar med bland annat orkidéer och rosor. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman.

En fröjd för ögat och kanske en inspiration för den egna täppan? Keukenhof betyder köksträdgård och på 1400-talet odlades grönsaker till slottsköket på slottet Teylingen just här. 1949 organiserade odlarna av blomsterlök en utställning av sina allra finaste lökar i den gamla parken. Utställningen blev en succé, återkom varje år och blev en institution som har öppet under nio vårveckor varje år.

Tulpanen kom till Europa från Osmanska riket på 1500-talet. Till Holland, tulpanernas land framför alla andra, kom den med Carolus Clusius, en flamländare som blev chef för den nygrundade botaniska trädgården i Leiden 1590. Han försökte förgäves förhindra att hans exklusiva växter spreds, men snart hade så många lökar stulits att det växte upp en industri med lökförsäljning. Men lökarna var få eftersom de var svåra att massproducera.

Efterfrågan gjorde tulpanerna dyrbara vilket lockade fler att börja odla dem. I 1600-talets Holland blev tulpaner otroligt eftertraktade och det utbröt en hänsynslös spekulationsmarknad. Denna spekulativa finansbubbla, som kallades för tulpanmanin, sprack till slut, liksom alla "bubblor". Tulpanmarknaden utplånades över en natt och när kraschen blåst över var tulpanlökar inte värda mer än andra växter. Efter detta överflöd av blommor beger vi oss hem till vårt vackert belägna hotell igen för en sista middag tillsammans.

Dag 5
Hemåt igen efter underbara dagar i Holland

Efter en rejäl frukost tar vi plats i vår bekväma buss igen och beger oss österut mot den tyska gränsen. Sedan 1815 har det officiella namnet på Holland varit Kunga­riket Nederländerna som inledningsvis omfattade även nuvarande Belgien. Holland är bara ett gemensamt namn på de båda provinserna Syd- och Nordholland, men eftersom dessa två provinser inkluderar de viktiga städerna Amsterdam, Rotterdam och Haag har Holland ofta kommit att beteckna hela Nederländerna.  Väl inne i Tyskland passerar vi snart staden Osnabrück som är en av de två städer, den andra är Münster i Westfalen, där förhandlingar fördes 1643–48 och som slutade med den Westfaliska freden efter det trettioåriga kriget.

Under eftermiddagen passeras återigen Bremen och Hamburg och snart är vi hemma igen efter några fantastiska vårdagar tillsammans i blommornas Holland.

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Bussresa enligt program
 • Fyra nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot pristillägg)
 • Fyra frukostar
 • Fyra middagar
 • Utflykter enligt program
 • Entré till Keukenhof
 • Båttur på Amsterdams kanaler
 • Entré till blomsterauktionen i Aalsmeer
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Ta gärna med en kikare. Du missar mycket om du inte har en. 

Mer om Holland

Här kan du läsa mer om Holland: 

https://www.albatros.se/resmal/europa/holland
 

Om bussresan

Holland ligger en bit bort och för att komma dit måste man passera Tyskland. Mellan Köpenhamn/Malmö och Holland blir det ca 75 mil per dag under resans första och sista dag. På alla våra bussresor gör vi dock pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart. De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Ombord finns också en reseledare som guidar längs med vägen och olika typer av landskap passerar hela tiden förbi utanför bussens stora fönster. Stämningen ombord brukar bli mycket god och man får verkligen tillfälle att lära känna sina reskamrater på en bussresa. 

Upphämtningsplatser

Påstigningsplatser och påstigningstider

Ange upphämtningsplats i kommentarsfältet på din resebokning.

Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 04:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 04:45
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 05:10
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 05:30
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 05:55
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 06:20
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 06:35
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 06:55
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 07:10
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 07:25
Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 08:00

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Malmö, Bussparkeringen Malmö Arena, Hyllie Kl.: 19:30
Löddeköpinge Center Syd, Dahls Hotell Kl.: 20:00
Landskrona, Cirkle K, Österleden Kl.: 20:15
Helsingborg, Circle K, Berga Center Kl.: 20:30
Ângelholm, McDonald`s E6 Kl.: 20:50
Båstad, Rasta, Hallandsåsen Kl.: 21:05
Halmstad, Circle K, Halmstad Arena Kl.: 21:25
Falkenberg, Preem, Vinbergsmotet, E6 Kl.: 21:50
Varberg, Circle K, Varberg Nord, E6 Kl.: 22:10
Kungsbacka, Circle K, Onsalamotet, E6 Kl.: 22:45
Göteborg, Gustav Adilfs torg, N Hamngatan kl.: 23:15

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

NLBUS01ASE