Jakten på norrskenet

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med Albatros till ett av Norges vackraste kustlandskap, kör en tur med hundsläde och upplev en båttur i Lofoten under norrskenets gröna skimmer.

Norrskenets böljande, gröna band över natthimlen är en oförglömlig syn. Tromsö och området kring staden anses vara en av de bästa platserna i världen för att observera det fascinerande och förtrollande naturfenomenet, då staden ligger mitt i norrskens-zonen. Vädret i februari är ofta stabilt och klart, och under denna tid på året är norrskenet som starkast. Förutsättningarna är perfekta och vi har hela 4 nätter med möjlighet att uppleva det vackra och gåtfulla ljuset.

Under dagarna upplever vi det fantastiska Nordnorge med sin karga och oändligt vackra natur. Vi färdas genom ölandskapet Lofoten mellan spetsiga fjällformationer och små fiskesamhällen. Vi tar oss helt ut till den yttersta kusten på Sommarøy, där himlen upplevs vara ännu större. Vi kör en tur med slädhundar över ett gnistrande och tyst vinterlandskap, och när mörkret faller på hoppas vi få se det färgstarka norrskenets uppvisning på den stjärnklara himlen. Har man lust på extra äventyr, finns det möjlighet att köpa till en båttur för att spana efter valar och havsörn. Upplevelserna väntar norr om Polcirkeln!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Norska kronor

Dagsprogram 6 dagar
Dag 1
Stockholm – Bodö. Ankomst och välkomstmiddag
Dag 2
Bodö. Stadsvandring, ombordstigning på Hurtigruten och en fantastisk båttur genom Lofotens smala fjordar till Tromsö.
Dag 3
Ankomst Tromsö. Stadsrundtur med Ishavskatedralen och Polarmuseet
Dag 4
Tromsö. Tid på egen hand med möjlighet till tillköpsutflykt, transport till Sommarøy – kvällstur i jakten på norrskenet
Dag 5
Sommarøy. Hundslädestur och möjlighet att uppleva norrsken
Dag 6
Tromsö och hemresa

Hotell

Sommarøy Arctic Hotel

Hotellet ligger vackert i den vackra norska naturen, längst ute i skärgården mot det öppna havet. Hotellet har en egen restaurang, som serverar god mat på råvaror från det norska köket. Der finns ett bibliotek med en öppen spis som tänds på kvällarna, där man kan njuta av en kopp kaffe, te eller varm choklad, som finns att tillgå utan extra kostnad hela dagen. Hotellet har dessutom en bastu och en utomhusjacuzzi, som kan användas mot betalning. Dubbelrummen har eget bad och toalett, telefon och hårtork.

Se mer på http://sommaroy.no/

Hurtigruten

På Hurtigruten har vi valt att segla med de nyare fartygen, som alla har samma standard.

Ombord finns tre olika restauranger, bageri och glassbar, sauna och gym. Ute på däcket kan du njuta av utsikten från vårt spabad och i fören kan du ta en drink i den mysiga baren. Skeppen har också ett stort område med reception, reseledare, konferenslokal och butik.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
22 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Bodö. Ankomst och välkomstmiddag

Vi flyger mot Bodö i Vinternorge.

Staden är med sina knappa 50 000 invånare Nordnorges näst största stad och ligger strax norr om polcirkeln. Staden fick status som handelsplats 1816 och ligger vackert placerad på en halvö mellan två fjordar, Saltfjorden och Vestfjorden. Staden är idag framför allt känd för sitt fotbollslag och mycket aktiva kulturliv, vilket har medfört att staden blivit utnämnd till Europeisk Kulturhuvudstad 2024.

Vid ankomsten till Bodö kör vi till vårt hotell, där vi njuter en välförtjänt middag.

Dag 2
Bodö. Stadsvandring, ombordstigning på Hurtigruten och en fantastisk båttur genom Lofotens smala fjordar till Tromsö.

Vi inleder dagen med att se närmare på Bodö. Stadens invånare är mycket stolta över Stormen – stadens konserthus och bibliotek – och området med dessa byggnader är känt som kulturkvarteret. Biblioteket har flera gånger blivit utsett till Norges bästa och konserthuset är älskat av såväl konstnärer som publik för sin fantastiska akustik.

Vi går på upptäcktsfärd i kulturkvarteret innan vi beger oss mot hamnområdet, där Hurtigruten väntar på att ta oss med ut på en av de vackraste delarna av den fantastiska resan upp längs Norges kust.

Vi ska färdas över Vestfjorden till Lofotens branta och taggiga profil. De snötäckta fjällen är endast 600 meter höga, men de höjer sig vackert upp ur havet och skapar en perfekt bakgrund till kvällen och nattens resa.

Eftermiddagen kan avnjutas i fartygets panoramasalong, med en oförglömlig utsikt över det vackra vinterlandskapet på vår väg mot Stamsund och Svolvær på Lofoten. I Svolvær har vi möjlighet att gå en kort kvällstur på land. Staden är Lofotens ”huvudstad” med sin 4 250 invånare och områdets största fiskeläge.

Under natten färdas vi genom den smalaste passagen på Hurtigrutens väg norrut, Raftsundet, och hoppas att det utgör kulissen för vårt första norrsken.

Norrskenet är ett av naturens mest spektakulära fenomen – men du behöver inte vara uppe hela natten. Fartyget meddelar passagerarna med en signal om det är norrsken i sikte, men det finns inga garantier för att det dyker upp.

Dag 3
Ankomst Tromsö. Stadsrundtur med Ishavskatedralen och Polarmuseet

På morgonen vaknar vi på väg inomskärs över Vågsfjorden mot Tromsö. På den nordöstra delen av Hinnøya ligger Harstad, där Hurtigruten slutar. Ön är Norges största och mest folkrika. På förmiddagen njuter vi av båtresan i Hurtigrutens avkopplande omgivningar.

Vi anländer till Tromsö mitt på dagen. Staden ligger vackert på ön Tromsøya, omgiven av majestätiska fjäll, fjordar och en fantastisk skärgård vid ”porten till Norra ishavet” på 70 grader nord och har därför varit utgångspunkt för bland annat Nansens och Amundsens expeditioner till Nordpolen. Expeditionerna ska vi höra mer om under vår stadsvandring i centrum av Tromsö, där vi bland annat ska besöka Polarmuseet. Staden kallas också ibland för ”Nordens Paris”, och förutom att vara den största staden i Nordnorge är den också en viktig universitetsstad med ett rikt kulturliv samt ett levande restaurang- och caféliv, som ger staden en nästan internationell prägel.

Vi ska också på en kort bussrundtur, då vi bland annat besöker Ishavskatedralen, som ligger majestätiskt placerad vid inloppet till staden. Den vackra kyrkans arkitektur symboliserar mörkret och norrskenets skimmer över himlen.

Efter stadsrundturen anländer vi till vårt hotell, som ligger på gångavstånd från hamnen och den äldre delen av staden med packhus och träbyggnader från 1830-talet. Kvällen är avsatt till tid på egen hand och reseledaren hjälper gärna till med att hitta trevliga matställen.

Dag 4
Tromsö. Tid på egen hand med möjlighet till tillköpsutflykt, transport till Sommarøy – kvällstur i jakten på norrskenet

Efter frukost kan vi ge oss ut på egna äventyr och utforska Tromsö. Vi checkar ut från hotellet och du kan koppla av, ta Fjellheisen upp och njuta av utsikten över Tromsö eller gå en tur runt i staden – eventuellt med ett besök på världens nordligast belägna bryggeri, Mack Bryggeri i Tromsö. Du kan också besöka Polaria, som både är upplevelsecenter med biograf och akvarium för marina djur som lever i den arktiska regionen – eller utforska Tromsö Museum, som är en del av universitetet och ligger mitt i staden och berättar om nordnorsk historia, kultur och natur. Du kan lära mycket om norrsken och det finns också en spännande utställning om samerna. Det kanske krävs en allmän buss för att ta sig runt i staden, men både reseledaren och hotellets reception kan hjälpa till med busstider, hållplatser och liknande. 

Är man intresserad av flera upplevelser så finns det möjlighet att köpa till en av utflykterna Valsafari eller Livet Längs Fjorden. Se beskrivningar av de två utflykterna på annan plats.

Vi kommer tillbaka på eftermiddagen och möter resten av gruppen på hotellet, där vi samlas på vår buss som kör oss till Sommarøy, där vi har tid att koppla av eller besöka hotellets badavdelning, och det finns också möjlighet att ta ett dopp i deras uppvärmda utomhusjacuzzi.

Efter middagen tar vår reseledare med oss ut på jakt efter norrskenet. Sommarøy ligger omgivet av det öppna havet i väster, där norrskenet oftast siktas, långt från stadens luftförorening, och det är en av de bästa platserna för att observera norrsken. Här är himlen stor och stjärnorna tydliga – den perfekta duken för norrskenets böljande föreställning!

Den här tiden på året, när mörkret vilar över norra Norge, är det inte helt mörkt som många kanske tror. Snön lyser upp landskapet, och mitt på dagen upplever man den blå timmen med ett helt fantastiskt ljus. Framför allt längs kusten längst här ute i skärgården blir ljuset inte mindre storslaget under klara dagar.

(De två utflykterna idag är inte inkluderade i resans pris, men måste beställas separat. Vänligen notera: beroende på antal anmälda kommer vår reseledare att delta i utflykten eller bli kvar på land. Det upplyser vi om vid ankomst till Norge. Under alla omständigheter så följer reseledarna utflyktsdeltagarna till fartyget och ser till att de kommer i väg i lugn och ro.)

Dag 5
Sommarøy. Hundslädestur och möjlighet att uppleva norrsken

Idag kör vi till en camp, där ivriga slädhundar (husky) väntar på att bli klappade. Vid ankomsten får du klä dig i skoteroverall och stövlar för att hålla dig varm och bekväm under din tur. När du har bytt om tar de erfarna hundslädesförarna oss ut på en 45–60 minuters (beroende på vädret) tur genom det vackra berglandskapet på Kvaløya-ön i en släde som delas av två personer.

När vi kommer tillbaka väntar cirka 100 Alaskan husky och deras valpar spänt på vårt besök. På en guidad tur i hundgården får vi höra mer om hundrasen Alaskan Husky, hundslädeskörning och djurvård. Efter rundvisningen är det dags att koppla av och värma oss vid en öppen eld i en trevlig gammal stuga.

Efter dagens upplevelser kör vi tillbaka till vårt hotell på Sommarøy. Eftermiddagen kan njutas i hotellets trevliga omgivningar eller användas till att utforska Sommarøys vinterlandskap. Det kan rekommenderas att gå en tur längs de vita korallstränderna som Sommarøy förutom sitt vackra landskap också är känt för.

Vi äter en gemensam avskedsmiddag på hotellet och njuter därefter av vinterstämningen – kanske spanar vi efter norrskenet igen?

Dag 6
Tromsö och hemresa

Vi äter frukost och kör till flygplatsen i Tromsö. Här säger vi farväl – och kanske på återseende – till Vinternorge och det fascinerande norrskenet.

Valsafari (endast på avresor november-januari)

Du har möjlighet att komma med på en spännande valsafari med goda chanser att se valar och havsfåglar. Vi checkar ut från hotellet och vandrar ner till hamnen där vi stiger ombord på fartyget. Båtturen tar oss med ut på havet omkring Tromsö och runt de små öarna och holmarna i området. Under vintern tar sig sillen ner längs den norska kusten och med sillen kommer de stora valarna. Det är god chans att se framför allt späckhuggare, stora knölvalar och fenvalar. Det snötäckta kustlandskapet är en fantastisk syn med Norska Havet i väster.

På turen är det också goda möjligheter att uppleva de fåglar som övervintrar längs Norges kust, samt se sälar nyfiket sticka upp huvudet ur vattnet. Men du får hålla ögonen öppna – de dyker endast upp för ett ögonblick för att snabbt försvinna igen! Det är riktigt god chans att se havsörn. Havsörnen är Europas största fågel med ett vingspann på upp till 2,44 meter, och det är en unik upplevelse att se de stora fåglarna glida elegant över himlen för att därefter störtdyka mot ett byte i havet.

Vi stannar i 1 – 1,5 timme vid en av de bästa platserna för att se valar som frossar i de rikliga sillstimmen. Ombord går det att köpa lite att äta och något att dricka. Vi kommer tillbaka på eftermiddagen och möter resten av gruppen på hotellet, där vi samlas vid bussen som kör oss till Sommerøy. Utflykten varar 5–7 timmar beroende på väder och valar.

Pris: kr 2.498,-

Livet Längs Fjorden (endast på avresor februari-oktober)

Följ med på en spännande båttur till fjordarna och de små öarna utanför Tromsö. Det snötäckta kustlandskapet är en fantastisk syn med Norska Havet i väster. Under resan lägger vi till i små fiskebyar längs kusten där vi får veta mer om lokalt liv och traditioner.

Under båtturen går det att från fartyget se de fåglar som övervintrar längs Norges kust. Bland annat havsörnarna som är Europas största fågel med ett vingspann på hela 2,44 meter. Det är en unik upplevelse att se de stora fåglarna glida elegant över himlen för att därefter störtdyka mot ett byte i havet. Har vi tur ser vi också delfiner och kanske sälar nyfiket sticka upp huvudet ur havet. Men du får hålla ögonen öppna – för de försvinner snabbt igen!

Något helt unikt är också att följa livet under vattenytan via fartygets undervattensdrönare.

Ombord går det att köpa lite att äta och något att dricka. Vi kommer tillbaka till hotellet och möter resten av gruppen på hotellet, där vi samlas vid bussen som kör oss till Sommerøy.
Utflykten varar ca. 5–6 timmar.

Pris: kr 1.998,-

Prisinformation

Resans pris

Från 22 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 398:–
Uppgradering av hytt

Tillägg för hytt med garanterad utsikt
Tillägg för delad dubbelhytt med garanterad utsikt: 698 kr per person
Tillägg för enkelhytt med garanterad utsikt: 998 kr

Rabatt vid insides hytt
Rabatt för delad insides dubbelhytt: 698 kr per person
Rabatt för insides enkelhytt: 998 kr

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Bodö och Tromsö – Stockholm
 • Utflykter och transport enl. program
 • 1 natt på hotell i Bodö i delat dubbelrum
 • 1 natt ombord på Hurtigruten i delad utsides hytt (begränsad utsikt) med bad/toalett
 • 1 natt på hotell i Tromsö i delat dubbelrum
 • 2 nätter på Sommarøy Arctic Hotel i delat dubbelrum
 • 5 x frukost
 • 2 x lunch (Dag 3 – ombord på fartyget, samt dag 5)
 • 4 x middag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Extra utflykter
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenhet
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangör inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Råd till packningen

Det är en bra idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska till dagsturer/utflykter och resdagar, så du oftast inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Vem kan delta?

För att delta på den här resan, krävs det att du är mobil, kan hjälpa dig själv och ta dig fram utan hjälp i kuperad terräng, samt har lust att uppleva naturen på dess egna villkor. Personer under 18 år måste resa tillsammans med personer över 18 år.

Mer om Norge

Här kan du läsa mer om Norge: https://www.albatros.se/resmal/europa/norge
Läs bland annat om väder och klimat, ev. tidsskillnad, dricks och om du behöver visum eller vaccin.

Om att resa i Norge

Vädret

Tromsö ligger långt norrut. Vädret är förhållandevis stabilt denna tid på året men kan skifta, så kom ihåg att snöbyar snabbt avlöses av perioder med sol.

Temperaturen ligger på mellan 0  och -9 grader, men kan gå ner till -15. Tromsö ligger i ett av de områden i Norge där det snöar mest, men mängden snö varierar från år till år.

Klädsel

På en båtresa och vintertur till Norge krävs det relativt stor variation i klädseln. På havet behövs det varm och vattentät klädsel, mössa och vantar. Ta med kläder som går att kombinera, förslagsvis långärmad ylletröja innerst, tröja eller fleece som mellanlager samt vatten- och vindtät jacka ytterst. På benen är tättvävda fritidsbyxor lämliga tillsammans med varma underkläder, samt ett par vattenavvisande och vattentäta överdragsyxor. Lager på lager är huvudregeln. Ett par kraftiga, profilerade och halksäkra vandringsskor är perfekta ombord på Hurtigruten och på flyget hem, medan ett par vinterstövlar med tjocka yllestrumpor är nödvändiga för att ta sig runt i staden och använda ute i naturen. Ta två par vantar/handskar med, ett par innerhandskar och ett par vantar. Innerhandskarna är bra för finmotoriken när det ska tas bilder, och vantarna är för att hålla värmen. Innerhandskarna kan mycket väl vara ett par billiga trädsgårdshandskar.

Kikare

Det är en riktigt god idé att ta med en kikare, både till båtturen med Hurtigruten och på Sommarøy. Till Norrskensturen kan du ta med en pannlampa, men det är inte avgörande.

Sjösjukemedel

Man kan råka ut för stora dyningar, även om vi färdas nära kusten. Sjösjukeplåster verkar helt eller delvis för de flesta. Sjösjukepiller är ett annat alternativ. Var uppmärksam på att sjösjukemedel kan ha en lugnande effekt.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Trots snöstorm och dåligt väder en bra resa. Mycket att se och göra och hundspannet var jättebra. Även om jag var yngst på resan med resten pensionärer så var det bra.
Date published: 2017-01-17
Rated 4 out of 5 by from Äventyr i nord Norge Möttes redan på Arlanda av pigg och serviceminded guide. Allt klaffade med flyg och hämtning med buss, extra tur i Bodö med engagerad bussförare. Hurtigrutten bjöd på fantastisk mat, säng och utsikt. Dessvärre var det dåligt väder så vi fick inte se allt vi hoppats på men hundslädesåkning var underbart härligt.
Date published: 2017-01-15
Rated 4 out of 5 by from Vinteräventyr i Nord-Norge En mycket trevlig resa annorlunda och trevliga upplevelser
Date published: 2017-01-11
Rated 3 out of 5 by from Fina naturupplevelser Fina naturupplevelser men tyvärr var inte vädergudarna på vår sida.
Date published: 2017-01-10
Rated 4 out of 5 by from En häftig upplevelse Resan var fantastisk. Vi fick se det som utlovades, norrsken, valar i mängd, hundar i mängd. Det var kallt, spec vid vildmarkscentrat där vi skulle åka hundspann. Vår reseledare Anna bjöd på sig själv och var oerhört positiv och trevlig Mycket upplevelser på kort tid.
Date published: 2016-01-26
Rated 5 out of 5 by from Häftig upplevelse på kort tid Trots trafikstörningar på flyget en mycket givande resa. Superbra reseledare.
Date published: 2016-01-24
Rated 3 out of 5 by from Lite udda resa som naturen styrde Bra reseledare som direkt tog tag i problem och frågor. Urusel hytt på båten vid bildäck och ovanpå motorerna vilket gjorde att jag vaknade vid varje hamn både på in och utgång. Det skakade så mkt så t o m mobiltelefonen ramlade ner från hyllan för att inte tala om att det blev dålig sömn. Guiden i Tromsö var oproffsig. Hon väntade inte in hela gruppen och var långrandig. Hade inte naturen varit så generös med norrsken och valar så hade det blivit en flopp.
Date published: 2016-01-16
 • y_2023, m_10, d_1, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_NOROC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor