Jordanien, Petra och Döda havet

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Wadi Rum-öknen, Neboberget och avkoppling vid Röda havet

I 600 år sov Petra, en av världens vackraste kulturskatter, sin törnrosasömn. Vi träder in i den glömda staden genom den trånga el-Siq klyftan och ser hur hon reser sig ståtligt ur de rödskimrande klippväggarna. Jordanien ruvar på en ovanligt rik kulturhistoria och vi ska vidare – mot Wadi Rum och den vidsträckta vackra öken som är hem åt beduiner och vaggande kamelkaravaner. Vi upplever viktlösheten på Döda havets salta yta – unna dig en behandling med den välgörande leran på jordens lägst belägna plats! Vi ser Jerash, grundad av Alexander den store, och S:t George-kyrkan som gömmer på en uråldrig skatt.

Resans sista dag tillbringas vid Röda havets stränder med färgsprakande korallrev, basarbesök eller bara härlig avkoppling.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Jordansk dinar

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm– Amman, Jordanien
Dag 2 Fästningen Ajloun, den romerska ruinstaden Jerash och stadsrundtur i Amman
Dag 3 Jesu dopplats i Jordandalen, Döda havet och Neboberget
Dag 4 Gamla kyrkor i Madaba, borgen i Kerak, buss till Petra
Dag 5 Petra. Templet el-Khazne, de kungliga gravplatserna, Petras centrum
Dag 6 Lilla Petra, Wadi Rum-öknen, buss till Aqaba
Dag 7 Avslappning i Aqaba
Dag 8 Aqaba – Amman och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
13 998:–
Stockholm
Fullbokad
12 998:–
Stockholm
Fullbokad
13 498:–
Stockholm
Fullbokad
12 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
13 898:–
Köpenhamn
13 048:–
Stockholm
13 548:–
Stockholm
13 548:–
Stockholm
13 498:–
Stockholm
13 548:–
Stockholm
13 498:–
Stockholm
13 548:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
13 548:–
Göteborg
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm– Amman, Jordanien
Vi reser från Stockholm till Amman. Från Drottning Alia-flygplatsen är det cirka en timmes färd till vårt hotell. Vi äter middag på hotellet.
Dag 2
Fästningen Ajloun, den romerska ruinstaden Jerash och stadsrundtur i Amman
Välkommen till Jordanien!

Efter en god frukost på hotellet börjar vi dagen med att besöka Ajloun-fortet som byggdes år 1184 under ledning av Izz al-Din Usalma, brorson till självaste sultan Saladin och general i hans islamiska här. Fästningen ligger norr om Amman och byggdes för att skydda området från korsriddare och kontrollera den viktiga vägen mellan Damaskus och Egypten.

Vi kör genom olivlundar och tallskogar till den välbevarade staden Jerash, som Alexander den Store grundade och som sedan hamnade i romarnas händer. Anledningen till att staden är så välbevarad är att den under många år låg begravd under sand innan den återupptäcktes av den tyske upptäcktsresanden Ulrich Jasper Seetzen år 1806. Vi går in i Jerash genom den södra porten. En av de första stora helgedomar vi ser är templet som byggdes till guden Zeus ära. Vi beger oss till Agora, marknadsplatsen som markerar början på stadens centrum där det största och mest välbevarade templet finns, uppfört som en hyllning till gudinnan Artemis. Templet ligger bredvid flera vackra kyrkor som vittnar om att kristendomen nådde till Jerash innan muslimerna anlände till staden runt år 636. I mitten av 700-talet drabbades staden av en jordbävning
- ett fenomen som romarna hade tagit med i beräkningarna. De lät tempelpelarna stå lite snett så att de skulle falla bort från byggnaderna om en jordbävning skulle inträffa. Staden övergavs ändå efter jordbävningen.

Vi avslutar med en stadsrundtur i Amman, som ligger utspridd över flera kullar. I centrum finns bland annat det högt belägna citadellet som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och den romerska amfiteatern med plats för 6 000 åskådare. Teatern är nästan 2000 år gammal men är idag delvis renoverad och används fortfarande för teaterförställningar. Vi besöker också det imponerande Umayyade-palatset som idag ligger i ruiner. Palatset och de intilliggande byggnaderna byggdes runt år 730 när Amman fortfarande var en provinshuvudstad. En del av det enorma komplexet är uppfört efter romersk byggteknik och användes bland annat som residens åt guvernören i Amman samt för administrativa syften.

Dag 3
Jesu dopplats i Jordandalen, Döda havet och Neboberget
Döda havet

På förmiddagen kör vi mot Jordandalen som ligger 45 minuters bilväg sydväst om Amman. Här besöker vi Jordandalen och den plats som nya testamentet hävdar är Jesu dopplats. Inte förrän efter Jordaniens och Israels fredsavtal år 1994 påbörjade arkeologerna sina utgrävningar i området. Trots detta har man redan hittat över 20 kyrkor, grottor och dopbassänger som kan dateras till romersk och bysantinsk tid.

Efter att ha besökt dopplatsen ska vi besöka det lägst belägna landområdet i världen. Döda havet. När man står på stranden befinner man sig faktiskt 420 meter under havsytan. Sjöns höga salthalt (cirka 30 procent) ger en känsla av viktlöshet när man simmar i den. Det går inte att sjunka och ett dopp i den blå böljan är en härlig upplevelse. Vi tillbringar eftermiddagen på Amman Beach Resort där vi har tid att göra precis vad vi har lust med. Det kommer bland annat att finnas möjlighet att njuta av härliga bad, äta gott och få lerbehandling på stranden.

I slutet av dagen kör vi upp på Neboberget där vi njuter av utsikten. Det var på Neboberget som Moses för första gången blickade ut över "det glömda landet", Israel. Om vädret tillåter går det att se hela vägen till Jerusalem, Jeriko och Betlehem. På toppen av berget ligger en kyrka som uppfördes till minnet av Moses år 393. Sedan dess har den renoverats i flera omgångar och bland annat fått ett nytt mosaikgolv som tillverkats av franciskanerbröderna. Vi får se mer av deras verk i morgon i staden Madaba.

Dag 4
Gamla kyrkor i Madaba, borgen i Kerak, buss till Petra
St George-kyrkan

Idag besöker vi Madaba som har en spännande historia som även omnämns i bibeln. De kristna i Jordanien utgör bara fem procent av den samlade befolkningen, men i Madaba finns fortfarande ett stort antal kyrkor och idag är 30 procent av stadens invånare kristna. Vi får bland annat se St George-kyrkan med den världsberömda mosaikkartan som består av två miljoner färgade stenar och som precis som staden Jerash låg begravd under sand fram till slutet av 1800-talet. Kartan visar alla de heliga, kristna platserna runt Medelhavet och den har haft en avgörande betydelse för kunskapen om hur Jerusalem såg ut efter att staden hade förstörts och återuppbyggts år 70.

På eftermiddagen rör vi oss längre söderut längs den gamla kungavägen (känd under namnet King's Highway) för att besöka staden Kerak, som är mest känd för sin stora och välbevarade borg. Borgen är en av många borgar som ligger utspridda från Aqaba i söder upp mot Turkiet. Samtliga byggdes av korstågsriddare på 1100-talet.

Vi fortsätter till Petra där vi gör oss hemmastadda på vårt hotell och äter middag.

Dag 5
Petra. Templet el-Khazne, de kungliga gravplatserna, Petras centrum
Imponerande Petra

Världsarvet Petra ligger långt från handelsvägarna, långt från omvärldens ögon och har varit utraderat från kartan i 600 år. En av världens mest fascinerande kulturskatter är både mystisk och imponerande och har en rik historia som sträcker sig 9 000 år tillbaka i tiden. Staden upptäcktes 1812 av den schweiziske äventyraren Johann Burckhardt. Han ville undersöka ryktena om en försvunnen stad och övertalade sin beduinguide att visa honom den hemliga vägen genom klippgångarna. Petra återtog sin plats på världskartan.

Även om Petra uppfördes för väldigt länge sedan var det först när nabatéer bosatte sig i området år 312 f.Kr. som staden började anta den form vi får uppleva idag. Staden är ytterst välbevarad trots sin höga ålder. Detta beror på att Petra aldrig har varit utsatt för några våldsamma angrepp samt att klimatet är relativt milt och torrt. Området är enormt stort och besökaren skulle kunna sysselsätta sig i flera dagar. Vi nöjer oss med en dag i Petra, men kommer att ha gott om tid att uppleva de största sevärdheterna i lugn och ro.

Bra skor behövs eftersom vi kommer att gå mycket! Längs "huvudgatorna" kan den som blir trött i benen hyra hästar och kameler med förare för en billig peng. Vi ska försöka hinna med de största sevärdheterna som den långa smala klyftan el-Siq som förbinder Petra med omvärlden, och det imponerande templet el-Khazne, känt från Indiana Jones-filmen ”Det sista korståget”. Vi ser också de kungliga gravplatserna och Petras centrum.

Dag 6
Lilla Petra, Wadi Rum-öknen, buss till Aqaba
Wadi Rum

Efter frukost går färden till Badia och Lilla Petra som är en mindre version av den storslagna ruinstaden. Klyftan där Lilla Petra ligger kan bara nås via en smal öppning som heter Siq Baria. Många kallar den för "den kalla klyftan" eftersom det ofta blåser en kall vind genom den smala öppningen. Inne i klyftan hittar man små fascinerande trappsteg som slingrar sig uppför klippsidorna till de olika hålorna och grottorna.

Vid middagstid kör vi vidare mot Wadi Rum-området som ligger cirka 1 000 meter över havet. Området är ett av de absolut vackraste i hela Mellanöstern och består av fantastiska sandstensberg utspridda över ett gigantiskt ökenområde där beduiner lever med sina getter. Wadi Rum är idag omvandlad till nationalpark och det innebär bland annat att man inte får köra runt i buss. Vi byter till öppen jeep och med vinden i håret kör vi på upptäcktsfärd i den vackra öknen där storfilmen Lawrence of Arabia spelades in 1962 med Peter O'Toole i huvudrollen.

Sent på eftermiddagen fortsätter vi till södra Jordanien och landets enda kuststad Aqaba där vi bor under den sista delen av resan. Staden har en viss internationell atmosfär över sig och sjuder av liv och aktivitet.

Dag 7
Avslappning i Aqaba
Koppla av på stranden i Aqaba

Vi har hela dagen på oss att njuta av Aqaba på egen hand. Den som vill ge sig ut och snorkla eller dyka vid några av de vackra korallreven kan ordna detta via hotellet eller den kungliga jordanska dykarklubben som ligger strax söder om staden. Klubben är även öppen för allmänheten och turister. Det hektiska basarområdet och det gamla fortet bjuder också på spännande upplevelser.

Dag 8
Aqaba – Amman och hemresa

Vi börjar dagen med frukost och sen är det dags att återvända till Amman. Härifrån flyger vi till Stockholm där vi landar med många härliga reseminnen.

 

 

Prisinformation

Resans pris

Från 13 048:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 598:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Amman t/r med mellanlandning
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Turistvisum till Jordanien
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks, räkna med cirka 40 USD
 • Drycker
 • Övriga måltider
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum och pass

Normalt får man turistvisum vid ankomsten på Ammans flygplats. Detta kostar ca. USD 15. På denna resa är visumet inkluderat i resans pris (det gäller för svenska medborgare). Det betyder att du endast skall skicka in en kopia av ditt pass till Albatros Travel snarast möjligt efter bokning och senast 30 dagar före avresa. Passet ska vara giltigt minst sex månader efter planerad hemresa.

Om du inte är svensk medborgare kan det för vissa nationaliteter vara nödvändigt att man innan avresa kontaktar Jordaniens ambassad i Berlin och ansöker om visum. Det är inte alla nationaliteter som kan få turistvisum direkt på flygplatsen i Amman. Ansvaret för detta och en ev. utgift bekostas av den enskilde resenären och ingår inte i resans pris. Utrikesdepartementet (UD) svarar inte på frågor om visum till Jordanien utan hänvisar till deras ambassad i Berlin på tel: +49 (30) 36 99 60 0 eller via E-post: jordan@jordanembassy.de.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotell

Vi använder oss av trevliga hotell av bra standard. Vänligen observera att många hotell inte serverar alkohol. Alkohol kan köpas i butiker och på marknader och får gärna drickas på rummen.

 

Läs mer om Jordanien

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer, tidsskillnad etc:

www.albatros.se/resmal/mellanostern/jordanien

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Rated 4 out of 5 by from FANTASTISK KULTURRESA En fantastisk kulturresa, mycket tack vare vår fantastiska guide, Daniella, men med några minus på grund av mat och boende. Hotellet i Amman var det bästa hotelet under resan, men minus för matsal och maten. Hotellet i Petra hade en fantastisk utsikt, men rummen var "sunkiga" och matsalen och maten mycket dålig. Mycket dålig frukost. Hotellet i Aqaba som skulle vara nytt var inte alls i det skick man hade önskat, slitet, dålig standard i badrum men hyfsad matsal. Tråkigt med buffé-middag varje kväll. Hade önskat lite variation. Dessutom är det nog många svenskar som skulle uppskatta att kunna få ett glas vin till middagen, det kanske finns andra hotell som har möjlighet till det. Hotellet i Petra skulle ju servera alkohol, men de påstod sig ha slut på allt vin, så det gick inte i alla fall. I Aqaba hade det varit en fördel om hotellet haft egen strand, då hade det blivit lite enklare att bada och njuta av klimatet. Bra guide är A och O på en sådan resa och det hade vi verkligen, så det var jättebra. Vi fick se fantastiska platser, fick lära oss mycket historia, både biblisk historia, och muhammedansk historia samt landets egen historia. Alla utflykter var bra.
Date published: 2018-02-19
Rated 5 out of 5 by from Resa genom historien med fantastisk guide Mycket bra organiserad resa med kunnig och intresserad guide, som gjorde det lilla extra hela tiden.
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from Prisvärd resa med toppenguide Vi är mycket nöjda med resan! Vi fick se så mycket och uppleva så mycket. Vår guide var outstanding. Otroligt kunnig, hjälpsam och professionell. Det var perfekt att ha buffé på kvällarna eftersom man då kunde ta det lite lugnt innan det var dags att gå ner till restaurangen. Avslappnat. Skönt med ett par dagars avkoppling på slutet av resan vid Röda Havet.
Date published: 2018-02-16
Rated 3 out of 5 by from Annorlunda i Muslimska länder. Bra guide Bra guide, bäst Petra, överraskningar Jerash
Date published: 2018-02-17
Rated 5 out of 5 by from Intressanta och spännande upplevelser Det var en mycket fin resa med intressant innehåll varje dag. Fantastiskt kunnig och trevlig reseledare. Dricks till guider, chaufförer, hotellpersonal m.fl. borde vara inkluderat i resans pris i stället för att reseledaren samlar in detta på plats.
Date published: 2018-02-13
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig resa En varierad och välplanerad resa. Den oss mycket mersmak.rese
Date published: 2018-02-15
Rated 4 out of 5 by from Händelserik resa med fantastisk reseledare Bra upplagd resa med blandning av besök på historiska platser, avkoppling och egen tid. Mycket kunnig och engagerad svensk reseledare som gjorde det yttersta för att alla i gruppen skulle trivas och att allt skulle fungera. Hon gjorde verkligen resan till något extra.Detta gällde även den lokala guiden som var positiv och en riktig problemlösare. Hotellen i Amman och Aqaba var riktigt bra med fina rum, bra frukostbuffeer och middagar. Bra att hotellet i Aqaba låg inne i stan så att man kunde upptäcka staden till fots från hotellet. Trafiken störde dock nattsömnen något i Amman. Hotellet i Petra hade inte samma klass. Maten var godkänd, men inte mer. Rummen var slitna och hela hotellet kändes ödsligt och lite "off" från byn Wadi Musa. En besvikelse var att ingen pool - vid Döda havet, i Petra eller i Aqaba var uppvärmd. Bra att det var gott med plats i bussarna vi åkte med och att vi hade duktiga busschaufförer. Petra-besöket var höjdpunkten, följt av Wadi Rum och berget Nebo. Men även de andra platserna vi besökte var värda ett besök. Lite för många stopp på likadana shopping-ställen dock.
Date published: 2018-02-13
Rated 5 out of 5 by from För alla som älskar historia Kanske lite mera info från Albatross i detalj vad det är vi ska se innan avresan
Date published: 2018-02-13
 • y_2018, m_2, d_20, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_sv_SE, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18JORTR01BSE1505