Jul i Krugerparken

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

På tu man hand med elefanter, lejon och bufflar - med en heldagsutflykt på Panoramarutten

Stå öga mot öga med de vilda djuren när Albatros tar med dig på Big Five-safari mitt i den sydafrikanska bushen. Vi bor i Manyeleti-området på Albatros egen safaricamp Mantobeni, som vi har helt för oss själva, förutom när impalorna och de små aporna kikar förbi. Med lite tur ser vi elefanterna släcka törsten i vattenhålet när gryningsljuset övertar efter nattens alla ljud. Här bor vi bekvämt i 60 kvadratmeter stora safaritält med egna badrum och privata terrasser.

Från vår safaricamp ger vi oss ut på morgon- och eftermiddagssafarier i öppna jeepar. Dessutom väntar en heldagsutflykt utmed Panoramarutten och vi möter den vänliga befolkningen i grannorten Welverdiend.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari, Jul och nyår

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1–2 Avresa till Johannesburg. Genom Mpumalangaprovinsen till Manyeleti viltreservat i Krugerparken
Dag 3 Safariupplevelser i Manyeleti viltreservat
Dag 4 Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och över Blyde River Canyon
Dag 5–6 Safarifyllda dagar i Manyeletireservatet. Solnedgång med champange. Läcker grillmat på julafton. Besök på landsbygden. Möjlighet för andra utflykter (tillköp)
Dag 7 Besök på rehabiliteringscenter för vilda djur
Dag 8 Safari och avkoppling i Manyeletireservatet. Runt elden på Mantobeni
Dag 9 Manyeletireservatet – Johannesburg. Hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Mantobeni Camp

 • Njut av livet på campet
 • På Albatros egna camp Honey Guide
 • Ett av tälten på Honey Guide Camp

Mantobeni camp är byggt för att reflektera Hemingways Afrika och är ett av Albatros Travels två egna camps i Manyeleti reservatet vid Krugerparken. 

Området består av 15 tält i Tamboti grove med utsikt över det landskapet och djurlivet. Avkopplings-och middagsområdet består av en lounge, en bar och en luftkonditionerad vinkällare samt en utomhusterrass med solstolar och en splash pool. 

Tälten på Mantobeni camp är inredda med en stor dubbelsäng (som kan bli två enkelsängar på förfrågan), myggnät och en mjuk lädersoffa. Varje tält har privat badrum med badkar, dusch och separat toalett. 

Tälten står på en träplattform och det är fem trappsteg upp till ingången. Det är lampor i tälten och vi har myggnät till alla våra gäster. 

Läs mer om Mantobeni på: www.honeyguidecamp.com

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
22 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Endast få platser kvar, Från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan, Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 948:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1–2
Avresa till Johannesburg. Genom Mpumalangaprovinsen till Manyeleti viltreservat i Krugerparken

Sydafrika och stora safariupplevelser väntar! Vi flyger sent på eftermiddagen med ankomst nästa morgon. Det serveras både middag och frukost ombord på flyget. Efter frukost på flyget landar vi i Johannesburg under förmiddagen. Det tar 7-8 timmar att köra till campet. Härifrån kör vi österut genom den vackra sydafrikanska Mpumalangaprovinsen, där man upplever det ena storslagna landskapet efter det andra.

Vi kör in i landet genom Dullstroom, som är ett av landets berömda öring-områden och stannar till för att äta lunch (inte inkl.). Under dagen avverkar vi en bra bit på kartan i vår buss innan vi slutligen når fram till vårt mål, Albatros egen safaricamp, Mantobeni. Det är här vi ska tillbringa de kommande dagarna. Du kan redan nu se fram emot den första natten i på vår safari, där nattens okända ljud vaggar dig i sömn. Mantobeni drivs av Albatros Travel och består av 12 safaritält som är delvis uppförda i canvas, med murade fundament och egna badrum. Safaritälten består av stora, trevliga rum med privat terrass.

Läs mer om Mantobeni på den engelska hemsidan: http://www.honeyguidecamp.com/index.php?ID=9458
 

Dag 3
Safariupplevelser i Manyeleti viltreservat
På tu man hand med de vilda djuren

Den här dagen upplever vi essensen av en äkta afrikansk safari när vi kör ut på upptäcktsfärd i Manyeletireservatet. Reservatet ligger i Limpopo-provinsen i ett område som ofta går under namnet Greater Kruger nationalpark. Ordet Manyeleti betyder på shangaan ”Stjärnornas plats” och det är verkligen värt att vända blicken mot himlavalvet när mörkret faller på, oavsett om man är ute efter romantiska stjärnstunder eller är intresserad av astronomi.

Manyeleti utgör en liten del av Kruger nationalpark, som på sin tid inhägnades av det vita minoritetsstyret. I dag har man tagit ner alla stängsel och de vilda djuren kan röra sig fritt. Vägarna är fortfarande inte alltid förbundna med varandra och därför är Manyeleti ett av de mest fridfyllda och orörda områdena i Kruger. Manyeleti-området grundades 1963 och under apartheid-perioden var det huvudsakligen avsedd för den afrikanska lokalbefolkningen, vilket betydde att det inte kom så många besökare. Därför är det än idag ett relativt vilt och orört område. Hit kommer i stort sett endast resenärer från områdets tre små lodges och camps som kan hysa upp till 100 personer – vilket ger rätt exklusiva safariförhållanden där man inte behöver köra i kortege, vilket man ibland upplever i större parker. 

Kruger och Manyeleti ligger relativt lågt och är därför en helårsdestination med rätt varma och torra vintrar. Under 2013 upplevde man i området långa perioder med 30 till 37 graders värme, vilket dock är ganska ovanligt. Efter sommarregnen blir vegetationen väldigt tät i maj-juni tills den långa torrperioden torkar upp det mesta igen. I själva Manyeleti finns det två stora uppdämda sjöar med krokodiler, flodhästar, ett enastående fågelliv och många djur som kommer för att släcka törsten under den torra årstiden.

De skandinaviska representanterna kommer att tillsammans med lodgens erfarna och kunniga personal följa med ut på olika safarier i bil eller till fots. Vi delas upp i mindre grupper som passar till bilarna och då turas personalen om att följa med i de olika fordonen. Under de kommande dagarna kommer vi att ge oss ut på både morgon- och eftermiddagssafarier, samt på vandringstur er i de vackra omgivningarna. En så kallad morgonsafari börjar ofta tidigt på morgonen, redan vid soluppgång. Det är inte mycket som kan mäta sig med den alldeles speciella glöden över savannen under en morgonsafari. Det är svalt nu; vi möter viltet vid floderna, där djuren släcker törsten - allt andas lugn och ro nu när nattens jakt är över. 

Redan efter första safarin brukar vi ha sett en hel del av Afrikas kända savannliv, bland annat lejon, noshörningar, gnuer, eland, kudu, vårtsvin, giraffer och impalor som vi kan se. Under regnperioden är naturen som vackrast, men djuren kan vara svåra att se. Under torrperioden är naturen knapp så vacker, men det är lättare att få syn på de vilda djuren. Det finns inga garantier för vad vi ser, när eller var och det är precis det som bidrar till att safari är en så spännande och annorlunda upplevelse. När vi återvänder till vår lodge väntar en stor, välförtjänt frukostbuffé på oss.

En eftermiddagssafari startar på eftermiddagen när solen står lågt på himlen och de varma färgerna har övertagit landskapet. Vi tar en paus och njuter av den afrikanska solnedgången med en kall drink, innan billyktorna tänds till nattsafari. Det är något av en uppenbarelse för alla sinnena när plötsligt det södra halvklotets bländande stjärnhimmel tänds. Nattens tusentals främmande ljud hörs och doften av Afrikas röda jord och savann smyger sig in i näsborrarna. Safari på kvällen och natten är helt annorlunda än på morgonen. Det känns som man är i en annan värld. När strålkastarens ljuskägla söker sig över buskagen, lyser hundratals stora och små ögon – och allt precis intill oss. Någonting prasslar precis i närheten; är det en flock gnuer eller har de hungriga lejonen inlett nattens jakt? Safarifordonen är öppna, terränggående fordon och det kommer ofta att vara nervpirrande när man befinner sig endast några få meter från en gigantisk elefant, för att inte tala om lejon eller noshörningar, utan något skyddande stängsel emellan; men rovdjuren förknippar inte formen av en bil och passagerare med mat – som tur är.

Det kan för övrigt vara ett ganska kyligt nöje att ge sig ut på safari, särskilt efter mörkrets inbrott eller tidigt på morgonen. Man kan därför behöva en tjock, vindtät vinterjacka och gärna även en mössa. I dag är en eftermiddagssafari inkluderad i resans pris. Du kan välja att koppla av på campen under resten av dagen eller följa med på fler safariturer (tillköp – 400 rand per safari).

Dag 4
Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och över Blyde River Canyon
Blyde River Canyon

Efter frukost kör vi från campen till provisen Mpumalanga – platsen där solen går upp. Vi åker på snirkliga vägar längs den så kallade Panoramarutten. Det bergiga området bjuder på det ena storslagna naturscenariot efter det andra: Vid God´s Window upplever man en av världens vackraste utkiksplatser (om vädret tillåter) och Bourke´s Luck Potholes - ett enastående klipplandskap, där våldsamma flodvirvlar har borrat djupa, cylinderformade hålor i de släta klipporna. Slutligen stannar vi vid Blyde River Canyon, som tål att jämföras med Grand Canyon, även om det är i mindre skala, och vi besöker också Three Rondavels. Det är mycket vackert i området och om vi kan hinna med mer gör vi det gärna. Programmet styrs också lite av såväl väder och vind, som av deltagarnas lust till att vandra runt i de vackra omgivningarna. I dessa berg förekommer ofta tät morgondimma, som lättar uppåt dagen, vilket vi försöker ta med i beräkningen när dagsprogrammet fastställs på plats. Idag är lunchen inte inkluderad. Vi räknar med att återvända till Mantobeni sent på eftermiddagen. Tänk på att ordningsföljden i dagsprogrammet kan variera. Panoramarutten är vackrast i klart väder och därför byter vi om på ordningsföljden i dagsprogrammet om det krävs för att få bästa möjliga upplevelse. 

Dag 5–6
Safarifyllda dagar i Manyeletireservatet. Solnedgång med champange. Läcker grillmat på julafton. Besök på landsbygden. Möjlighet för andra utflykter (tillköp)
Även lejon måste ta det lugnt ibland!

Även lejon måste ta det lugnt ibland! De kommande dagarna går i safarins tecken och när det är som varmast mitt på dagen finns det möjlighet att koppla av vid poolen eller studera det spännande fågellivet vid campen.

Efter en morgonsafari och efterföljande frukost besöker vi Welverdiend, en ort i området som Albatros har ingått ett projektsamarbete med för att säkra att deras sätt att leva tar hänsyn till miljö och natur. I det lilla samhället får vi en inblick i hur vardagen ser ut, besöker skolan, får smaka på lokala specialiteter och möter kanske till och med ortens överhuvud. Du får dessutom möjlighet att följa med på en vandring i omgivningarna. Vi utforskar naturen till fots i sällskap med en erfaren spårletare (tracker) och en beväpnad ranger. Under vår vandring kan du njuta av de små nyanserna i naturen, bland annat det enastående fågellivet omkring floder och vattenhål eller de mindre djuren som lever i omkring buskar, snår och stenar.

Om du vill uppleva något helt annat kan du delta i olika utflyktsprogram eller spela golf på Hans Merensky Golf Club (extrautflykterna och golf är inte inkluderade i priset).

Dag 7
Besök på rehabiliteringscenter för vilda djur
Albatros' Big Five Camp i Kruger

Samlivet mellan naturens vilda djur och människans civilisation är inte alltid harmoniskt. Som tur är finns det riktigt många som kämpar för att bevara Afrikas vilda djur och informera om hur man gör detta bäst möjligt. Tyvärr har man än idag inte kunnat stoppa tjuvjakten helt, även om man har hunnit riktigt långt under de senaste tio åren.

Vi räknar med att börja dagens program under förmiddagen. Ordningsföljden på programpunkterna kan variera. Dagen bjuder på ett besök i rehabiliteringscentret Moholoholo, som huvudsakligen vårdar och rehabiliterar skadade vilda djur och fåglar. Vi får en rundvisning och lär oss mer om arbetet på centret. Läs gärna mer om centret på deras hemsida: http://www.moholoholo.co.za/ 

Under vår utflykt äter vi lunch på en restaurang i området eller på ett café i den närliggande staden Hoedspuit (lunch inte inkluderad). 

Dag 8
Safari och avkoppling i Manyeletireservatet. Runt elden på Mantobeni
Runt elden i skymningen

Den här dagen kan man följa med på safari i Manyeleti eller kanske bara koppla av i campens härliga omgivningar.

Dag 9
Manyeletireservatet – Johannesburg. Hemresa

Vi ska tyvärr ta farväl av Mantobeni och Manyeletireservatet och åker tillbaka till Johannesburg. Joburg, som den kallas i dagligt tal, är Sydafrikas största stad med över miljoner invånare. Den påminner om en amerikansk storstad med höghus i stadens affärscentrum, som långsamt flyter ut i små låga förortskvarter. Johannesburg är dessutom centrum för världens diamant- och guldhandel.

Vi stannar till för att äta lunch på en restaurang på vägen till flygplatsen och är framme under eftermiddagen (inte inkl.).

Dag 10
Hemkomst

 

Prisinformation

Resans pris

Från 22 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998:–
Barnpris (för barn under 12 år)

12.998 SEK Gäller för max 2 barn som reser tillsammans med två vuxna 

Priset inkluderar
 • Skandinavisk Albatrosrepresentant 
 • Flyg Stockholm* - Johannesburg t/r med mellanlandning
 • Lokala guider och ranger 
 • Safarier och utflykter enligt program (4 safarier och 1 vandringstur)
 • Boende i dubbelrum som delas av två personer 
 • Alla måltider utom lunch dag 2 och 9, samt under de dagar då vi har utflykter till Panoramarutten och Moholoholo 
 • Ett glas champagne-sundowner 
 • Skatter och avgifter

* Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 948 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6% av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring  
 • Drycker 
 • Övriga måltider 
 • Dricks (beräkna ca. 800 rand per person)
 • Personliga förnödenheter 
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Extra safaritur med bil (400 rand per vuxen, 300 rand per barn 2 – 12 år)
 • Avresa Göteborg och Köpenhamn från 948 kr (på förfrågan)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar"
   
Safarivandringar

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 16 år att följa med på safarivandringarna. Barnen kan istället går på en nature walk (som inte är ute vid de farliga djuren).
 

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Fakta om resan

Detta är inte en strapatsrik resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som tycker om att komma ut i naturen.

Vädret i Manyeleti och Kruger

Manyeleti och Kruger har ett varmt, subtropiskt klimat. Den största delen av året är dagarna varma med temperaturer på upp till 25 grader och därför kan du resa hit året runt. De olika årstiderna präglar safariupplevelserna på sitt sätt. 

Under vinterperioden (maj-augusti) är landskapet öppet, eftersom buskar och träd är kala och gräset är lågt. Det är lätt att få syn på djuren och de söker sig till floder och vattenhål. Speciellt under morgon- och kvällstimmarna råder hektisk aktivitet. På vintern kan nätterna bli kalla, så kom ihåg at packa varma kläder – mössa, vantar och jacka – så att du kan hålla värmen under morgon- och kvällssafarierna.

Sommaren (november-mars) är regnperiod. Floder och vattenhål fylls med vatten, och träd, buskar och gräs växer och blir frodiga. Den täta vegetationen kan göra det lite svårare att se djurlivet som å andra sidan nu bjuder på ett myller av ungar och flyttfåglar. Under regnperioden kan det bli upp till 30 grader.

Malaria

I Sydafrika förekommer malaria i Kruger nationalpark. Kontakta din läkare/vaccinationsmottagning för mer information och rådgivning.

OBS: Malariamyggorna sticks först på kvällen efter mörkrets inbrott.

Golf

Det finns flera framstående golfbanor i området, men den bästa är definitivt Hans Merensky Golf Club som ligger 160 km från lodgen. Här finns en bana som håller internationell standard med alla tänkbara faciliteter och ibland träffar man även på vilda djur. En spännande och ovanlig plats att spela golf. Du kan även hyra golfutrustning här.

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Betalning på campen

Vi vill vänligen uppmärksamma att vid betalning av sluträkningen för t.ex dryck eller annat kan man betala med sydafrikanska rand eller följande kreditkort (Visa, MasterCard och Diners). Campen tar inte emot amerikanska dollar eller euro.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket. Här kan du läsa mer: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/sydafrika/reseinformation/ambassadens-reseinformation/in--och-utresebestämmelser/

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.  Reglerna har lättats en aning sedan 1 december 2018, vilket innebär att man inte nödvändigtvis måste visa personbeviset. Däremot rekommenderar vi starkt att man tar med personbeviset eftersom man kan bli ombedd att visa det.
 
OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Ta gärna med leksaker eller begagnade kläder i din resväska

Albatros Mantobeni har ett nära samarbeta med byn Welverdiend, där många av campens medarbetare kommer ifrån. Albatros har flera gånger donerat pengar till Welverdiend, vi stöttar den löpande och skickar återanvändningsbara saker till byn.

Om du har lite kläder eller leksaker som du kan tänka dig att skänka – och plats i resväskan – får du gärna ta med det. Värdparet på campen samlar in sakerna och vidareförmedlar dem till lokalsamhället. Just nu arbetar vi för att starta en liten butik där man second hand-varorna kan säljas till fördelaktiga priser av och till invånarna. På det sättet kan alla tillgodoses och samtliga pengar går naturligtvis till byn.

Mer om Sydafrika

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information här: www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun

Tillägg för enkelrum
2500:-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
8 498:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum
5 000:-

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
8 498:–

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris -
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice (för förlängningar före augusti 2020)

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Pris per person
13 996:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
3 750:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

Seaview Calodyne Lifestyle Resort (för reseförlängningar från augusti 2020)
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Pris per person
13 996:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Tillägg för enkelrum
3 750:– i deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Liknande resor

19ZARTR48ASE2012