group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev julafton i ”den eviga staden”

Fira jul i Italiens vackra huvudstad Rom, ”den eviga staden”, och upplev de historiska sevärdheterna, det myllrande folklivet och den härliga stämningen!

Vi upptäcker stadens spännande höjdpunkter; Spanska trappan, Piazza Navona, Pantheon och Fontana di Trevi, fontänen som gjorde Anita Ekberg världsberömd i filmen ”Det ljuva livet”. I Vatikanstaten imponeras vi av den storslagna Peterskyrkan och njuter av Michelangelos mästerverk. Vi åker även på utflykt till ”Castelli Romani”, de små bergsbyarna utanför Rom, där vi provsmakar de lokala specialiteterna. Julafton firar vi tillsammans med en fantastisk italiensk julmiddag på en trevlig restaurang som ligger i närheten av Piazza Navona.

I Rom bor vi centralt på det trevliga Hotel Cicerone som ligger på gångavstånd till både Spanska trappan och Peterskyrkan

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Jul och nyår

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Rom. Liten stadsvandring med reseledaren och aperitivo
Dag 2 Stadsvandring i Rom med italiensk lunch och tid på egen hand
Dag 3 Peterskyrkan och Vatikanen samt julmiddag
Dag 4 Utflykt till Castelli Romani med lunch i Frascati
Dag 5 Tid på egen hand och möjlighet till gemensam middag
Dag 6 Flyg Rom – Stockholm

Hotell

Hotel Cicerone

Vårt fyrstjärniga hotell ligger centralt mellan Spanska trappan och Peterskyrkan, ett perfekt läge när man ska ta sig fram i Rom till fots. Det finns många trevliga restauranger i kvarteret med rimliga priser och det är heller inte långt från ett av Roms absolut bästa shoppingstråk, Via Cola di Rienzo.

Frukosten är kontinental. Rummen är försedda med luftkonditionering, TV, hårtork, värdeförvaringsskåp och telefon. Hotellet har dessutom en egen bar.

Hotel Cicerone
Via Cicerone 55/C
I-00193 Roma (RM)
+39063576
www.hotelciceronerome.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Rom. Liten stadsvandring med reseledaren och aperitivo
Välkommen till Rom!

Efter vår ankomst till Rom kör vi till vårt hotell som ligger centralt i Prati-området. Vi bor vid det imponerande Justitiepalatset, nära Vatikanen och med promenadavstånd till Den spanska trappan och flera andra höjdpunkter i Rom. Vi får ett litet smakprov på denna underbara stad under vår panorama-sightseeing genom staden på väg till hotellet.

På eftermiddagen går vi en liten stadsvandring genom Roms gator och får ett första intryck av staden. Vi upptäcker vår egen stadsdel innan vi avslutar på en lokal bar, där vi upplever en klassisk italiensk ”aperitivo”. Aperitivo är mer än en dryck, det är ett härligt italienskt koncept som är ett trevligt sätt att träffa sina vänner på. Det sägs att skaparen av vermouth, Antonio Benedetto Carpano, startade aperitivo-konceptet i Torino 1786. Men det var först på 1920-talet i Milano som man började servera en bitter dryck med tillhörande små snacks. Idag är det ett trevligt sätt att möta upp sina vänner på innan man ska hem och laga middag eller vidare ut på stan.  

Ordet aperitiva härstammar från det latinska verbet ”aperire”, som betyder ”att öppna”; tanken är att drycken stimulerar din aptit. Italienarna menar att magen gör sig redo för en rejäl måltid när man börjar med att sippa på en drink och njuta av små munsbitar.

Några klassiska "aperitivi” är den kända Campari, men idag föreslår vi att man provar den kända Aperol Spritz, som är en lätt bitter dryck blandad med mousserande vin och sodavatten. Skulle man istället vilja ha ett glas vin eller bubbelvatten, kan det självklart också beställas. Traditionsenligt har baren en liten buffé med små snacks som man kan förse sig med.

Efter denna start på måltiden kan du välja att följa med reseledaren till en av de trevliga restaurangerna i området för en härlig romersk middag. I området runt hotellet finns många bra restauranger, bland annat Ambasciata di Capri, som ligger precis runt hörnet.

Dag 2
Stadsvandring i Rom med italiensk lunch och tid på egen hand
Spanska trappan

Vi inleder dagen med en stadsvandring genom Rom. Under vår promenad passerar vi flera av de berömda och spännande platserna och kommer att få höra många intressanta historier om staden. Från Justitiepalatset på Piazza Cavour går vi över Tibern och ser på Augustus fredsaltare Ara Pacis och Augustusmonumentet. Sedan korsar vi Via del Corso och kommer till Spanska trappan, för att sedan gå till en av Roms berömda symboler - Fontana di Trevi. Vi ser även en liten glimt av Italiens politiska centrum, parlamentet på Piazza Montecitorio, innan vi kommer till en av stadens äldsta och vackraste byggnader; den fantastiska Pantheon. Det finns också tid till en kaffepaus innan vi kommer fram till den sista platsen på vår promenad - Piazza Navona, som även har fått det kärleksfulla smeknamnet ”Roms vardagsrum” av stadens invånare, med Berninis vackra fontän.

Vid lunchtid startar våra upplevelser inom den italienska gastronomin, och vi äter en typisk italiensk lunch på ett av våra stamställen. Först får vi flera olika antipasti, små aptitretande förrätter, och sedan naturligtvis pasta. Till detta serveras både vin och vatten.

Resten av dagen är på egen hand. Man kan passa på att utnyttja tiden för lite julshopping, då alla butiker har öppet idag. Det finns möjlighet att besöka den eleganta shoppinggatan Via Condotti, eller kanske vill man hellre njuta av ett glas vin på den livliga marknadsplatsen Campo dei Fiori. Du kan också kika närmare på Forum Romanum och Capitol, eller kanske bara koppla av och strosa runt i de stämningsfyllda gatorna i ”Den eviga staden”.

Dag 3
Peterskyrkan och Vatikanen samt julmiddag
Den vackra Peterskyrkan

Från hotellet går vi till Vatikanen och Peterskyrkan. Vi kommer fram till den imponerande Petersplatsen där vi beundrar den imponerande St. Pietro, Peterskyrkan, som katolikerna betraktar som kristendomens centrum. Peterskyrkan, som är världens största kyrka, grundades på det ställe där aposteln Peter enligt traditionen blev begravd. Här byggdes den första Peterskyrkan av kejsar Konstantin år 324. Kyrkan förföll och plundrades år 846 då saracenerna invaderade Rom, och sedan igen på 1300-talet då påven flyttade till Avignon i Frankrike. Det blev påve Julius II som senare bestämde att en ny kyrka skulle byggas över Peters grav, och 1506 lades den första byggstenen till kyrkan, som skulle överglänsa antikens byggnadsverk med en jättekupol. Konstnärer som Bramante och Michelangelo var med och skapade detta mästerverk som idag är en av de mest imponerande kyrkorna i världen.

Vid Peterskyrkan lyssnar vi på historien om det långa kyrkobygget och om själva institutionen Vatikanen. Det finns även tid för ett besök inne i den fantastiska kyrkan, där vi kan beundra den enorma byggnaden och den fantastiska samlingspunkten som kyrkan är för katolikerna.

Ute på själva platsen kan vi se den vackra julkrubban och den stora julgranen, och kanske lyser det till och med från påvens lägenhet. Här upplever vi den alldeles speciella julstämningen som råder i katolicismens allra heligaste plats. 

Vi går den stora vägen vid Via della Conciliazione upp till Petersplatsen och på vägen stoppar vi kort vid kyrkan Santa Maria in Transpontina innan vi fortsätter vår vandring mot borgen Änglaborgen. Vi följer ”il pasetto”, passagen som stäcker sig de 800 metrarna från Vatikanen till Änglaborgen. Byggd av mursten och med över 800 års historia har detta varit påvens flyktväg från de heliga gemaken till den stora, trygga byggnaden vid Tiberen. Några känner kanske igen den ifrån Dan Brown roman ”Änglar och demoner”, och två gångar har påven varit tvungen att ta till flykten, först 1494 och sedan 1527 då Karl den VII angrep Rom. Castel Sant’Angelo har fått sitt namn efter den vackra ängeln som pryder toppen av borgen. Änglaborgen var ursprungligen kejsar Hadrianus gravmonument och har även fungerat som borg och fängelse och idag som museum. Det är även här som den tredje akten av operan Tosca utspelar sig.

Har man lust att besöka borgen finns det möjlighet till detta. Resten av dagen är på egen hand. Det finns möjlighet att besöka den närliggande shoppinggatan Via Cola di Rienzo eller den eleganta shoppinggatan Via Condotti. Eller varför inte sätta sig med ett glas vin på den livliga marknadsplatsen Campo dei Fiori, eller äta en glass på café Tre Scalini på Piazza Navona med utsikt över Berninis vackra fontän.

Vårt hotell ligger nära Via Cola di Rienzo, som är stadens trevliga butiksstråk. Det är även möjligt att besöka stadsdelen Trestevere, som bjuder på lokalt romerskt folkliv och bra restauranger.

På kvällen ska vi äta en trevlig italiensk julmiddag på en av stadens restauranger. Vi har reserverat bord på en trevlig restaurang som ligger i centrala Rom, nära Pantheon. Restaurangens ägare har god kännedom om mat och dryck, och här serveras vi en trevlig julmeny. Middagen inkluderar naturligtvis även vatten och vin.
Restaurangen är strategiskt placerad: inom gångavstånd från hotellet och samtidigt nära till den vackra Piazza Navona. Då vi promenerar tillbaka till hotellet korsar vi Tiberen och passerar Peterskyrkans upplysta kupol. För de som vill kan man besöka någon av de många romerska kyrkorna och delta i en klassisk juldagsgudstjänst. Man kan även gå till Petersplatsen och se påvens midnattsgudstjänst på storbildsskärm tillsammans med tusentals pilgrimer.

Dag 4
Utflykt till Castelli Romani med lunch i Frascati
Charmiga Castelli Romani

Utflykt till Albanobergen utanför Rom. Vi inleder dagen med att besöka Castel Gandolfo, den lilla staden i bergen där påven har sitt sommarresidens. Här kan vi njuta av utsikten över den vackra Albano-sjön.
Monti Albani är ett frodigt landområde och vindistrikt sydöst om Rom. Jorden är frodig och här finns utdöda vulkaner och de djupa krater-sjöarna Lago Albano och Lago di Nemi. Här har Roms överklass haft sina hus sedan antiken och det är även här påven har sitt sommarresidens i staden Castel Gandolfo.

Vi njuter av utsikten över den vackra Albano-sjön och går en tur i den trevliga staden. Vid stadens kyrka finns ett vackert julspel och byn kan även stoltsera med världens äldsta brevlåda. Vi har tid för att njuta av en kopp kaffe på torget innan vi fortsätter vår utflykt till staden Frascati, som är känd för sina goda, friska vitviner och inte minst deras helstekta spädgris. Givetvis ska vi smaka på dessa specialiteter när vi besöker en av stadens anspråkslösa restauranger. Vi slår oss ner vid enkla träbord med pappersdukar och njuter av bröd, ost, korv och en bit spädgris. Vi är tillbaka i Rom under eftermiddagen.

Dag 5
Tid på egen hand och möjlighet till gemensam middag
Njut av en cappuccino i Rom

Idag finns det tid att njuta av dagen på egen hand, och det finns massa att se i Rom! Vill man se mer av stadens historiska del är det möjligt att besöka antikens maktcentrum, Forum Romanum, kika in i Colosseum eller bara strosa runt i de mysiga kvarteren i den eviga staden.

Här har vi några förslag på vad du kan se:

Colosseum:
Colosseum är döpt efter den kolossala bronsstatyn av kejsar Nero, vilken var mer än 35 meter hög och tidigare stod på samma plats. Idag är det här en världsberömd amfibieteater som är Roms symbol världen över. Den imponerande ”teatern” byggdes under den flaviska dynastin mellan 72-80 f.Kr på det ställe där det tidigare låg en konstgjord sjö som tillhörde Domus Aurea, en byggnadskonstruktion med trädgårdar som blev uppförd av Nero.

Över 100 000 m3 av den finaste vita travertinen fraktades från terrasserna i Tivolo för att bygga amfibieteatern som är den största som någonsin byggdes i det romerska imperiet. Colosseum rymde 70 000 åskådare som kunde se gladiator kämpa mot varandra, jakt på djur och inte minst ovanliga djur som fraktades till Rom från hela det stora romarriket. I början hade man även så kallade Numachie; sjöslag, där hela arenan översvämmades. Arkitekten för byggnaden skulle bli kastad till de vilda djuren som ett ”tack för hans insats”. Detta inledde en blodig och våldsam tid, som i många år skulle vara byggnadens attraktion.
 
Forum Romanum:
Forum Romanum är Roms viktigaste arkeologiska utgrävning. Anläggningen stäcker sig från Capitol till Palatinen. Under det 7:e århundradet f.Kr var Forum centrum för allt politiskt, religiöst och kommersiellt liv i Rom. Här finns talarstolen, rostra, där Cicero höll sina berömda tal. Här blev även de romerska soldaterna hedrade där de kom tillbaka från striderna. ”Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas”. Så inleds det 2:a kapitlet i Lukasevangeliet, och det var härifrån kejsar Augustus beslutade att hela världens skulle skattskrivas. Det enorma romarriket styrdes även härifrån. Forum Romanum är fullt av historier, och man kan gå runt i timmar och föreställa sig hur världens maktcentrum såg ut för 2000 år sedan. Senare under andra kejsare byggdes andra forum: Fora di Augusto, di Cesare, di Nerva och di Vespasiano - och inte minst det imponerande Foro di Traiano, som var dåtidens shoppingcenter.
 
Piazza Venezia:
På vägen ner från Roms rådhus, Campidoglio, kan man gå till Piazza Venezia. Här kan man se Viktor Emanuel-monumentet, det stora vita monumentet där den eviga flamman brinner. Byggnaden kallas även för skrivmaskinen eller bröllopstårtan i folkmun. Det är ett av Roms många kännetecken, och den är värt ett besök och här man kan njuta av den fantastiska utsikten över stadens takåsar, innan man går vidare till Campo dei Fiori för en kopp kaffe eller ett glas vin.

På kvällen är det möjligt att för egen räkning följa med reseledaren på en gemensam middag på en trevlig restaurang. Reseledaren föreslår en restaurang och berättar om detta några dagar innan så man kan anmäla sig.

Efter en härlig jul i Rom önskar vi varandra ett fortsatt gott julfirande innan vi går tillbaka till hotellet för en sista natt i Rom.

Dag 6
Flyg Rom – Stockholm

Efter frukosten beger vi oss till Roms flygplats för att resa hem till Sverige.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Rom t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum
 • Kontinental frukost dagligen
 • Lätt lunch i Frascati
 • Lunch på romersk trattoria
 • Aperitivo
 • Julmiddag den 24/12
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda Reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Hotellskatter (cirka 6 € per natt per person)
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte står nämnt under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Vårt hotell ligger centralt mellan Spanska trappan och Peterskyrkan, nära Änglaborgen. Det är en perfekt utgångspunkt för att ta sig runt i Rom. Kvarteret har många trevliga restauranger till bra priser, och det ligger även nära en av Roms bästa shoppinggator, Via Cola di Rienzo.
Hotellet är ett trevligt och fyrstjärnigt hotell. Frukosten är kontinental. Rummen har air-condition, TV, hårtork, säkerhetsbox, telefon. På hotellet finns även en bar.

Läs mer på www.hotelciceronerome.com
Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Deltagarantal

Rundresan genomförs med minimum 24 deltagare. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan. 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

ITRTR46ASE