Kapstaden á la carte

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med oss till fantastiska Sydafrika och njut av förstklassiga viner och mat, vackra stränder och storslagna landskap!

Kapstaden är den ena gourméupplevelsen efter den andra. Vykortsvackra vyer från Taffelberget, sagolika stränder, historiska Robben Island, golf i världsklass och vacker natur. Till allt detta serveras förstklassiga viner och mat – till otroligt låga priser. 

Ta linbanan upp till Taffelbergets topp och se hur himmeln möter havet. Ta ett kliv tillbaka till Sydafrikas mörka förflutna på Robben Island och i en av Kapstadens kåkstäder. Strosa på Victoria & Alfred Waterfront, se sälar och pingviner tumla runt i vattenbrynet på Kaphalvön och provsmaka de berömda sydafrikanska vinerna på vingård i Stellenbosch.

Möjligheterna är många i en av världens vackraste städer.

På den här resan är samtliga utflykter en del av vårt utflyktspaket som ska bokas separat. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, City Break

 • Reseledare Svensktalande reseledare vid bokning av utflyktspaketet

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Kapstaden
Dag 2
Kapstaden. Stadsrundtur
Dag 3
Kapstaden. Taffelberget, båttur i bukten och Victoria & Alfred Waterfront
Dag 4
Kapstaden. Kaphalvön inkl. lunch
Dag 5
Kapstaden. Vinlandet, Franshoek och Stellenbosch, inklusive lunch och vinprovning
Dag 6
Kapstaden. Robben Island och besök i en kåkstad
Dag 7–8
Njut av Kapstaden på egen hand
Dag 9–10
Hemresa och hemkomst

Hotell

Cape Sun Hotel

 • 368 rum
 • Wi-fi
 • Utomhuspool
 • Gym
 • Restaurang och bar

Hotel Cape Sun ligger central och har 368 rum, vilka alla har privat badrum, luftkonditionering och gratis wi-fi.

Hotellets centrala läge gör att det är smidigt att enkelt utforska stadens sevärdheter. Kapstadens shoppingcentrum (Green Market Square) ligger cirka 500 meter från hotellet, och shopping samt restauranger på Victoria & Alfred Waterfront ligger ca. 1 kilometer bort (hotellet erbjuder gratis transport var 45:e minut). Hotellet har en egen restaurang och bar, en liten utomhuspool och ett gym. 

Läs mer om hotellet här: www.tsogosun.com/southern-suncape-sun

(Albatros är inte ansvariga för innehåll på våra partners hemsidor). 

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
17 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram Dagsprogram vid bokning av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Kapstaden

Vi lämnar Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika. På den utomeuropeiska sträckan serveras middag och frukost ombord på planet.

Dag 2
Kapstaden. Stadsrundtur

Vi anländer till Kapstaden på morgonen och möts redan på flygplatsen av en representant från Albatros kontor i Kapstaden. Efter det åker vi med guiden på en stadsrundtur och avslutar med att åka direkt till vårt hotell.

Dag 3
Kapstaden. Taffelberget, båttur i bukten och Victoria & Alfred Waterfront
Shoppa längs Victoria & Alfred Waterfront i Kapstaden

Dagen är fri att tillbringa på egen hand. Den som har bokat utflyktspaketet kan se fram emot att börja dagen med det berömda Taffelberget. Vi åker genom de gamla gatorna som leder fram till Taffelberget och utsiktspunkten Lion’s Head. Utsikten över hamnen och det berömda gamla hamnområdet Victoria & Alfred Waterfront blir ännu bättre när vi åker genom passet mellan två berg. Från foten av Taffelberget åker vi kabinbana upp till toppen av berget. Det känns gudomligt att vara på toppen och blicka ut över utsikten. Där nere långt under oss ser vi Kapstaden och de små kustsamhällena som ligger längs kusten till Cape Point/Godahoppsudden i söder. Vänder man sig mot norr ser man längs med Afrikas västkust breda vita stränder och ett oändligt hav i väster. Om vädret inte är bra kommer vi att skjuta upp den här delen av utflykten tills vädergudarna möjliggör bästa möjliga sikt igen. Efter det tar vi oss ner från berget för att se Kapstaden från havssidan genom en båttur. Kapstadens hamn är en mycket livlig hamn och det är otaliga nöjesseglare som finns ute i bukten. Den färggranna och livliga staden ser nästan som bäst ut härifrån. Sedan är det dags att bege sig till det berömda Victoria & Alfred Waterfront där det finns otroligt många restauranger och shoppingmöjligheter. Den sydafrikanska randen har sjunkit kraftigt de senaste åren och Sydafrika har blivit ett mycket attraktivt land att köpa varor i. Kläder, smycken, afrikanskt hantverk, konst och mycket mer kan köpas till väldigt bra priser.

OBS: Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ska bokas separat som en del av utflyktspaketet.

 

Dag 4
Kapstaden. Kaphalvön inkl. lunch

För dem som har valt utflyktspaketet bjuder dagen på en heldagstur till Kaphalvön. Vi åker genom pittoreska små byar längs höga smala klippväggar med det dånande havet under oss. Vid Hout Bay ska vi åka på en kort båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer mycket nära sälkolonin och vi ser dem ligga på klipporna och tumla runt i vattnet runt båten. Därefter åker vi genom de små städerna Constantia Nek och Fish Hoek till Simon’s Town där vi besöker en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur kommer vi fram till Godahoppsuddens naturreservat, ett område på hela 7680 hektar. Reservatet är Sydafrikas sydligaste spets och är hemvist för antiloparter som elandantilop, bontebock, springbock och gnu. Dessutom finns det zebror, strutsar, babianer och ett flertal andra djurarter. Vi går den korta promenaden ut till spetsen på halvön - Cape Point - och njuter av den fantastiska utsikten över de två stora världshaven, Atlanten och Indiska oceanen. Vi avnjuter lunchen på en lokal restaurang.

OBS: Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ska bokas separat som en del av utflyktspaketet.

Dag 5
Kapstaden. Vinlandet, Franshoek och Stellenbosch, inklusive lunch och vinprovning
Vinprovning i Sydafrika

Dagens Albatrosutflykt har fokus på Sydafrikas berömda och natursköna vindistrikt, beläget bara ca en timmes bilfärd från Kapstaden. Vi börjar med en rundvisning och naturligtvis vinprovning på en vingård, och här kommer vi även att äta lunch i de vackra omgivningarna. Nästa punkt på programmet är Franschhoek, som grundades av franska Hugenotter, och har sedan dess utvecklats till den sanna gourmethimlen.

Efter det fortsätter vi till Sydafrikas näst äldsta stad, Stellenbosch, som många kanske känner igen från vinetiketterna. Det är också det en vacker gammal stad med vita vingårdar, gröna fält och fantastiskt vackra berg. Staden grundades 1679 och vinframställningen är nästan lika gammal. Vi besöker en vingård och smakar på rariteterna. Vi passar naturligtvis på att även titta på staden och inte minst den gamla affären Oom Samie se Winkel, som har sett likadan ut i över 100 år och där du kan köpa nästan allt.

OBS: Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ska bokas separat som en del av utflyktspaketet.

 

Dag 6
Kapstaden. Robben Island och besök i en kåkstad

Den som har bokat utflyktspaketet beger sig ut på ännu en båttur. Denna gång på väg norrut till den ökända fängelseön Robben Island där Nelson Mandela och många andra fångar hölls fängslade under många årtionden. Vi kommer först att bli guidade på engelska av tidigare fångar på ön innan vår skandinavisktalande guide tar över. Du får veta mycket om den här platsen som varit av stor betydelse genom sin ohyggliga, men också intressanta historia. Den historien är fortfarande idag en mycket viktig del av det moderna Sydafrika. När vi kommer tillbaka till Kapstaden kommer vi att få en inblick i det moderna Sydafrikas verklighet. Kontrasten mot gårdagens upplevelser är slående. Vi besöker en kåkstad, även kallat ”township”, där vi kommer se hur vanliga människor lever och hur de försöker få sin vardag att fungera längst ner på samhällets stege. En kåkstad är fortfarande ett vanligt sätt att bo på i Sydafrika. Den mest beryktade kåkstaden Soweto, ligger i Johannesburg. Vi blir guidade runt av lokalbefolkningen och träffar arbetare, självständiga och en traditionell afrikansk healer och det kommer bli gott om tillfällen att ställa frågor.

OBS: Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ska bokas separat som en del av utflyktspaketet.

Dag 7–8
Njut av Kapstaden på egen hand
Stränder i världsklass

Kapstaden har ett stort utbud av utflyktsmål och avkopplingsmöjligheter så det kommer att finnas något för varje smak. Det är lätt att ta sig runt på egen hand. I staden och dess närmaste omgivningar finns det bland annat 16 museer och otaliga möjligheter till aktiviteter. Varför inte följa med på en helikoptertur, windsurfa, rida, segla? Och när vi nu är i Sydafrika ska du naturligtvis hinna med en safari eller två!

Kapstaden lockar dessutom med restauranger som serverar gourmetmat och viner i världsklass. Och detta till priser långt under svensk/europeisk nivå. Passa på att njuta av goda viner och god mat innan det är dags för hemfärd igen.

Dag 9–10
Hemresa och hemkomst

Under eftermiddagen dag 9 ska vi säga farväl till Kapstaden och Sydafrika för denna gång. Vi flyger mot Skandinavien på natten.

Utflyktspaket

Utflyktspaketet genomförs med svensktalande reseledare vid minst 10 deltagare.

Utflyktspaketet sträcker sig över 4 dagar, från dag 3 till 6:

Dag 3 Taffelberget (Table Mountain) och havskryssning.
Dag 4 Heldag på Kaphalvön och Kirstenbosch botaniska trädgård, inkl. lunch.
Dag 5 Vinlandet med lunch och vinprovning i Franshoek och Stellenbosch.
Dag 6 Robben Island och township

Pris:
5 498 kr per person (2023)
6 498 kr per person (2024)

Prisinformation

Resans pris

Från 17 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
6 498:–
Tillägg för enkelrum

2023: 5 998:- kr
2024: 6 468:- kr

Priset inkluderar
 • Svensktalande reseledare vid bokning av utflyktspaketet
 • Flyg Stockholm – Kapstaden t/r med mellanlandning/ar
 • Transport flygplats - hotell t/r
 • Inledande stadsrundtur
 • 7 nätter på Hotel Cape Sun enligt program
 • Frukost varje dag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 7 % av resans pris
 •  Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 •  Utflyktspaket, se information ovan
 •  Eventuella extra arrangemang
 •  Tillägg för enkelrum
 •  Dricks, räkna med ca 250 kr per person
 •  Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 •  Allt som inte är nämnt ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.
Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla.  Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Läs mer om Sydafrika

Läs mer om din spännande destination:

www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 6 498:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
6 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
10 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det 4-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 4 000:- per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 6 500:- per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 12 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Explorers Village

Härligt 3-stjärnig lodge med med pooler, restaurang och bar. Boendet har utsikt över den afrikanska bushen och ett vattenhål som besöks av elefanter och bufflar. Lodgen ligger bara 400meter från Victoria Falls National Park.
Läs mer på : www.shearwatervictoriafalls.com

Pris 
12 998:– per person i delat dubbelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen
15 498:– per person i enkelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 5 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 12 500:– per person i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 15 998:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 4 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
15 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
21 996:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 500:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 498:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 5 out of 5 by from Välorganiserad resa som fungerade utan några som helstproblem. Vår reseledare var oerhört mångkunnig och väl insattt i RSA:s problem. Han bjöd verkligen på sig själv. Vad gäller flygresan så rekommenderar jag inte att åka turistklass, det är för trångt.
Date published: 2017-12-04
Rated 5 out of 5 by from en välplanerad resa med omväxlande innehåll vi fick uppleva många annorlunda upplevelser med en otroligt engagerad och kunnig reseledare
Date published: 2017-11-29
Rated 5 out of 5 by from en härlig resa en fantastisk resa reseledare Jimmy Wallenholt -Han var suverän
Date published: 2017-11-29
Rated 5 out of 5 by from En mycket bra resa En mycket trevlig och intressant resa, mycket beroende på guidens engagemang och kunskap om området. Han kunde dessutom berätta på ett mycket målande sätt. Han ordnade även en gemensam middag på sin fritid och följde dessutom med på ett besök.
Date published: 2017-11-28
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk och lärorik resa till Kapstaden En fantastisk resa där vi fick se och lära oss mycket. Reseledaren var mycket bra, påläst och trevlig, likaså den lokala guiden. Jag tycker att man ska lägga till utflyktspaketet för att få ut det mesta av Kapstaden med omnejd.
Date published: 2017-11-28
Rated 5 out of 5 by from Kommer gärna tillbaka! En trevlig stad med vattenransonering pga minimalt med nederbörd de senaste åren. Tyvärr var vädret inte på vår sida (mkt blåsigt, kallt) så en del aktiviteter fick byta plats och ändras, allt fungerade dock bra.
Date published: 2017-11-27
Rated 5 out of 5 by from Spännande upplevelser i Kapstaden Utmärkt reseledare med goda tips, alltid närvarande och hjälpsam vid behov.
Date published: 2017-11-26
Rated 4 out of 5 by from Omtumlande, spännande och lärorik resa till Kapstaden Resan var ytterst lärorik och trevlig med intressanta utflykter samtidigt avslappnande med härliga luncher och middagar. Vår reseledare Jimmy är ytterst påläst och kompetent vilket givetvis höjde resans upplevelsevärde. Likaså vår lokala guide Ronda med ditt trevliga bemötande och kunnande bidrog till stor trivselfaktor.
Date published: 2017-11-25
 • y_2023, m_6, d_3, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_sv_SE, sid_ZAVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor