Kinas höjdpunkter

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Beijings storslagna monument, Xians historiska arv och moderna Shanghai

Följ med på en rundresa till Kinas allra största attraktioner! I Beijing besöker ni bland annat Kinesiska muren, Den förbjudna staden och en sidenfabrik. I Xian får ni uppleva 2 000 år av kinesisk historia, bland annat de flera tusen terrakottastatyerna som följde Kinas första kejsare i graven, och det moderna Kina får ni uppleva i sjudande Shanghai som bjuder på fantastiska shoppingmöjligheter. Ni får bekanta er med den kinesiska kulturen med bland annat tai-chi (som åskådare), mat på lokala restauranger och en resa med nattåget till Xian.

På Albatros individuella resor finns det mer tid över för egna äventyr. Utflykterna under resans gång genomförs med en engelskspråkig lokalguide, och du bestämmer själv om du vill köpa till en utflykt. Det ger ett större utrymme för att njuta av resan i eget tempo. Dagsprogrammet för resan är framtaget med utgångspunkt i tillköp av utflyktspaketet, men kan också fungera som inspiration till egna upplevelser.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande lokalguide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Beijing och Himmelens tempel (utflyktspaket)
Dag 3 Beijing. Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden, Kolkullen, besök på sidenfabrik och Pekingopera (utflyktspaket)
Dag 4 Beijing. Kinesiska muren, besök vid Cloisonné och tefabrik, Trumtornet, Beijings hutonger (utflyktspaket). Nattåg till Xian
Dag 5 Ankomst till Xian. Stora vildgåspagoden, stadsmuren och den gamla stadsdelen
Dag 6 Xian. Tai-chi, terrakottaarmén, terrakottafabrik och Tangteater
Dag 7 Inrikesflyg Xian - Shanghai. Jin Mao-byggnaden och hamnrundtur (utflyktspaket)
Dag 8 Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai museum, Nanjing Lu, pärlfabrik och akrobatföreställning (utflyktspaket)
Dag 9 Shanghai. Tid på egen hand och avskedsmiddag (utflyktspaket)
Dag 10 Hemresa Shanghai - Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm
Ni flyger från Stockholm till Kinas huvudstad, Beijing.
Dag 2
Ankomst till Beijing och Himmelens tempel (utflyktspaket)
Himmelens Tempel i Beijing
Beijing betyder den norra huvudstaden, och har i över 500 år varit politiskt maktcentrum i det enorma kinesiska riket. Med 24 kilometers stadsmur och vallgravar hade den kvadratiskt anlagda staden redan på 1400-talet enorma dimensioner. Innanför stadsmurarna fanns den kejserliga staden och inne i den låg själva kärnan tillika maktcentret, Den förbjudna staden. Förutom stadsmuren står allt fortfarande kvar. Vid ankomsten till Beijing möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som tar med er och bagaget till hotellet, Qianmen Jianguo Hotel. Det är inte säkert att rummen står redo för er när ni kommer fram till hotellet, men ni har möjlighet att förvara ert bagage där medan ni ger er ut på upptäcktsfärd. Ni inleder ert spännande utflyktsprogram med ett besök vid Himmelens tempel, som är det bäst bevarade av de många templen och offerplatserna, som tidigare låg runt det gamla Beijing. På en terrass av vit marmor sträcker det runda templet sitt blålaserade tegeltak mot Beijings himmel. Ett unikt exempel på Kinas traditionella arkitektur. I templet finns många gamla tavlor, rökelseskålar och musikinstrument som användes när kejsaren kom för att be om en god skörd. Efter ett spännande besök är det på kvällen dags att inta den första kinesiska restaurangmiddagen.
Dag 3
Beijing. Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden, Kolkullen, besök på sidenfabrik och Pekingopera (utflyktspaket)
Den förbjudna staden

Dagen går i kejsarens tecken och ni börjar mitt i Beijing på Himmelska fridens torg där ni ser hur kejsarmaktens gamla symboler återanvänds av den moderna kommunismen. De många byggnaderna på och runt torget, gamla såväl som nya, utstrålar sitt eget otvetydiga budskap om oinskränkt makt. Ni ska även hälsa på Kinas kommunistiska landsfader, Mao Zedong, som ligger balsamerad och till allmänt beskådande i sin glaskista i ett stort mausoleum mitt på torget. Men ni kommer inte att vara de enda besökarna: hit strömmar fortfarande besökare från hela Kina för att få en skymt av den stora befriaren. Besöket beror därför också på besökarantalet. Vid Himmelska fridens torg hittar ni Folkets stora hall, kinesiska parlamentet. Det tog bara tio månader för kineserna att uppföra den enorma byggnaden, som sammanlagt täcker en yta som är större än alla byggnader i Den förbjudna staden. Den enorma parlamentsalen kan sluka 10 000 personer samtidigt.

Från Himmelska fridens torg fortsätter ni norrut till det enorma kejsarpalatset, Den förbjudna staden. Palatsets mörkröda murar, som en gång var stadens högsta, ligger idag nästan i skuggan av det växande antalet hotell och finanscentra. Bakom de tjocka murarna omgav sig Kinas olika kejsare med ett helt hov av eunucker, konkubiner och tjänstehjon, och i skydd av kejsarens livgarde kändes det stora palatset nästan som en liten stad. Även om Den förbjudna staden idag bara övervakas av biljettkontrollanter är det inte lätt att komma in eftersom palatset drar besökare från hela Kina, och det ofta råder stor trängsel. Strax norr om Den förbjudna staden ligger Kolkullen, som skapats av människan. Längst upp möts ni av en imponerande utsikt över Den förbjudna staden. Under dagen besöker ni även en sidenfabrik, och på kvällen får ni möjlighet att se och, inte minst, höra Pekingoperan. Pekingoperan är inte ens i närheten av en vanlig opera, utan är en besynnerlig blandning av sång, dans, mimik, tal och akrobatik. Egentligen är den gamla kinesiska beteckningen za-ju, blandad teater, väldigt talande. På kinesiska kallar man det idag för jing-ju, huvudstadens teater. Pekingoperan växte under kejsarens gunst fram vid hovet på 1700- och 1800-talen. I gengäld blev operan och dess skådespelare utsatta för förföljelse under kulturrevolutionen. Först nu håller den på att bli populär igen. Ändå bor de nya stjärnorna fortfarande i små lägenheter, för även om det ligger hård träning bakom en karriär som traditionell kinesisk skådespelare, är det inte något man blir rik på.

Dag 4
Beijing. Kinesiska muren, besök vid Cloisonné och tefabrik, Trumtornet, Beijings hutonger (utflyktspaket). Nattåg till Xian
Den kinesiska muren är mer än 21.000 kilometer lång

Ni lämnar Beijing tidigt på morgonen för att bege er norrut. Ett besök vid Kinesiska muren är som en konstig sanndröm. Kinas första kejsare, Qin Shi Huangdi, byggde ihop och utökade för över 2 000 år sedan Kinesiska muren från befintliga mursystem. Muren har naturligtvis ändrat utseende genom tiderna. Från början var den en enkel jordvall som efterhand byggdes om till en riktig befäst mur med skjut- och vakttorn. Muren användes som skydd mot de vilda nomadstammarna som huserade norr om Kina, men kom aldrig att spela någon större militär roll. Däremot användes den i andra syften. Man hade nämligen ett system av röksignaler för att snabbt kunna skicka meddelanden och varningar mellan vakttornen. Och där de viktiga karavanvägarna korsade muren tjänade den som kontrollpost. Det sägs att muren är det enda av världens byggnadsverk som syns från månen. Myterna är många, och oavsett om man väljer att tro på dem eller inte, är muren en oförglömlig upplevelse. Det finns tid att klättra upp i några av vakttornen och uppleva historiens vingslag, innan ni återvänder till Beijing.

Längs vägen besöker ni Cloisonné och en tefabrik. Därefter fortsätter ni till Trumtornet, varifrån ni har en fin utsikt över hutongernas tak. Tornet byggdes år 1420 och trumslagarna hjälpte stadens invånare att hålla koll på tiden. Här finns även världens största trumma med en diameter på 285 centimeter och en vikt på 625 kilo. Trumman tillverkades i en trumtävling år 1996. Ni strosar längs Beijings slingrande gator på väg mot de berömda hutongerna som är traditionella bostadskvarter som byggdes under en tid när man fortfarande följde regeln om att inget hus fick vara högre än muren runt kejsarpalatset. Både här och i parkerna kommer man nära kinesernas vardag. Tidig kväll beger ni er till Beijings tågstation där nästa stora upplevelse väntar. Ni ska ta nattåget mot er nästa destination; den gamla kejsarstaden Xian. Resan görs i sovvagn i första klass. Vi garanterar en annorlunda och spännande upplevelse.

Dag 5
Ankomst till Xian. Stora vildgåspagoden, stadsmuren och den gamla stadsdelen
Xians gamla stadsmur
Väldigt tidigt på morgonen börjar tågets högtalare basunera ut nyheter, anekdoter och musik i en strid ström. Och så fortsätter det tills ni når Xian i den centrala Shaanxi-provinsen. Här har den kinesiska muren sitt ursprung. Under Kinas första kejsare, Qin Shi Huangdi (221 f. Kr.) blev området för första gången centrum i det enorma kinesiska riket, och under den blomstrande Tang-dynastin (618-907) blev staden återigen huvudstad tillika en av världens största. Med över 2 000 års historia är staden fylld med spännande minnesmärken. Vid ankomsten till Xian möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som tar med er och bagaget till hotellet, Ramada Bell Tower. Det är inte säkert att rummen står redo för er när ni kommer fram till hotellet, men ni har möjlighet att förvara ert bagage där medan ni ger er ut på upptäcktsfärd. Här äter ni frukost innan ni åker till den stora vildgåspagoden som uppfördes år 652 och ursprungligen rymde en omfattande samling buddhistiska skrifter. Längs branta trappor tar ni er hela vägen upp till pagodens topp, där en vacker utsikt över förorterna söder om staden väntar. Långt bort i fjärran kan ni också få en skymt av Xians gamla stadsmur, som är Kinas äldsta och mest välbevarade. Något ni själva får uppleva efteråt när ni besöker den södra stadsporten och promenerar på stadsmuren, och även senare när ni går på upptäcktsfärd i den gamla muslimska delen av staden. På kvällen fortsätter ni ut i det häftiga kinesiska restaurangvimlet. I både Xian och i övriga Kina äter man inte för att leva. Nej, man lever för att äta, och det är dags för er att prova några av de fantastiska rätterna.
Dag 6
Xian. Tai-chi, terrakottaarmén, terrakottafabrik och Tangteater
Terrakottakrigare i Xian
Ni inleder med en väldigt tidig utflykt till närmaste park. Temat är morgongymnastik och det finns gott om möjligheter att både iaktta och delta i den fascinerande skuggboxningen tai-chi. Efter det besöker ni den berömda terrakottaarmén. Det var en bonde som gjorde det unika fyndet år 1974 när han höll på att gräva en djup brunn under sommartorkan. Plötsligt började manshöga lersoldater dyka upp från jorden. Sedan dess har arkeologerna hittat tusentals figurer, och de gräver fortfarande efter fler. De många figurerna formar en hel armé av fotfolk, bågskyttar, officerare och generaler. En armé som skapats och grävts ner för att ledsaga och skydda Kinas första kejsare, Qin Shi Huangdi, i dödsriket. Ni besöker en terrakottafabrik och på kvällen, efter en härlig hot pot-middag, deltar ni i en kulturell kvällsföreställning på den lokala teatern. Här för duktiga musiker och dansare arvet vidare från Tang-dynastin, då danserna framfördes av hovet.
Dag 7
Inrikesflyg Xian - Shanghai. Jin Mao-byggnaden och hamnrundtur (utflyktspaket)
Shanghais skyline
Tidigt på morgonen beger ni er till flygplatsen i Xian där ert flyg till Shanghai väntar. Vi har kommit fram till staden med nästan 20 miljoner invånare som är Kinas största och mest tätbefolkade. Fram till 1949 styrdes staden av västerlänningar och japaner. Efter det tog de kinesiska kommunisterna över makten och de många utlänningarna kastades ut. Och så även stadens rika kineser. I dagens Shanghai finns Kinas största varuhus och mest moderna industrier. Detta nya finans- och handelscentrum har på 20 år vuxit till en miljonstad med intentionen att ligga på samma nivå som Hongkong. Vid ankomsten till Shanghai möts ni i ankomsthallen av vår engelsktalande guide, som tar med er och bagaget till Kingtown Hongkou Hotel. Det är inte säkert att rummen står redo för er när ni kommer fram till hotellet, men ni har möjlighet att förvara ert bagage där medan ni ger er ut på upptäcktsfärd. Den första utflykten går till stadsdelen Pudong som för några år sedan ombildades till en speciell ekonomisk zon, något de många skyskraporna vittnar om. Ni ska ända upp till 88:e våningen i Jin Mao-byggnaden, som är en av världens högsta byggnader. Den storslagna utsikten från byggnaden visar att ordet metropol beskriver Shanghai väldigt väl. Ni avslutar er första dag i Shanghai med en hamnrundfart i en av världens största hamnar. Staden är strategiskt placerad där Yangtzefloden mynnar ut, och är utgångspunkt för containertrafik till alla delar av världen.
Dag 8
Shanghai. Yuyuan-basaren, Shanghai museum, Nanjing Lu, pärlfabrik och akrobatföreställning (utflyktspaket)
Shanghais gamla stadsdel
Efter frukost på hotellet besöker ni Yuyuan-basaren. Här hittar ni en uppsjö av kinesiska produkter med allt från konst och souvenirer till exotiskt tillagade rätter. Bakom basaren ligger det gamla kinesiska kvarteret med slingrande handels- och bostadsgator, som håller på att tas bort. Det här är absolut sista möjligheten att se den här delen av den kinesiska historien. Efter lunch besöker ni Shanghai-museet som rymmer en av Kinas mest imponerande samlingar historiska och kulturella pärlor. Museet är centralt placerat vid Shanghais största shoppinggata, Nanjing Lu, som ni också besöker. Här borde det finnas rikliga möjligheter att botanisera bland alla spännande varor Shanghai har att erbjuda. Ni besöker en pärlfabrik och på kvällen upplever ni vårt fantastiska Shanghaiprograms sista punkt: akrobatik i världsklass. Stadens akrobatikgrupp är världsberömd för sin smidighet och förhoppningsvis står några av truppen klassiska nummer på programmet ikväll.
Dag 9
Shanghai. Tid på egen hand och avskedsmiddag (utflyktspaket)
Tid på egen hand
Dagen i Kinas största stad disponeras och tillbringas på egen hand. Besök gärna en av de många kinesiska marknaderna. Här kan ni förse er med kläder, skor, klockor, cd-skivor och mycket annat. Kom ihåg att pruta - och att ha tålamod!  Kineserna är hårdnackade affärsmän- och kvinnor. På kvällen samlas ni för en avskedsmiddag.
Dag 10
Hemresa Shanghai - Stockholm
Ni lämnar storstaden och kör för sista gången genom Shanghais gator och ut till flygplatsen där flyget hem väntar.

Prisinformation

Barnpriser
Pris barn under 12 år, inklusive frukost, egen säng, delat rum med 2 vuxna, 10 998 kronor per barn 
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Beijing och Shanghai – Stockholm med mellanlandning
 • Utflykter i Xian dag 5 och 6
 • Inkvartering på bra hotell i delat dubbelrum
 • En övernattning på nattåget mellan Beijing och Xian i 4-personerskupé i soft sleeper (bästa kategorin)
 • Inrikesflyg Xian - Shanghai
 • Övriga transporter som anges i programmet
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 5 och 6
 • Middag dag 5 och 6
 • Skatter och avgifter

OBS: Utflykterna samt transfers genomförs tillsammans med andra resenärer.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Höghastighetståg mellan Beijing och Shanghai
 • Visum till Kina
 • Personliga förnödenheter samt drycker till maten
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 130 kronor (bortfaller vid onlinebokning)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum

Svenska medborgare behöver visum för att kunna resa in i Kina. Det är viktigt att ni ansöker om och betalar för ert visum innan ni åker till Kina. När ni bokar resan får ni dokument och instruktioner till hur ni fyller i visumansökan, som ni själva ansvarar för. Albatros Travel kan hjälpa svenska medborgare att ansöka om visum till Kina mot en avgift.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

 

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs alltid - oberoende av antalet deltagare på resan.

Vad är en individuell resa?

Albatros individuella resor kombinerar en välplanerad semester med friheten att njuta av egna äventyr.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att boka. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi kan rekommendera. Om du däremot väljer att inte boka utflykterna har du mer tid på egen hand. För att göra reseupplevelsen så optimal som möjligt har vi på vissa resor valt att inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor är ingen svensk reseledare med på resan och den engelsktalande lokalguiden är inte alltid samma person från utflykt till utflykt. Transfer och utflykter genomförs tillsammans med andra resenärer. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla våra priser.

Mer om Kina

Här kan du läsa mer om Kina: www.albatros.se/resmal/asien/kina

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum eller vaccinationer.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

CNIRT01ASE