Kubas höjdpunkter – Havanna, Trinidad och Varadero

individual-tour
Individuell resa mer tid till egna äventyr

Denna resa bjuder på det bästa från Kuba – charmiga Havanna, historiska Trinidad och paradisstrand i Varadero.

På denna resa får du Kubas två vackraste städer Havanna och Trinidad, och Kubas härligaste strand som avslutning på semestern. Du flyger till Havanna och bor på ett bra hotell med många faciliteter. Efter vistelsen i Havanna får du njuta av den koloniala atmosfären i Trinidad på Kubas sydkust där du bor på ett privat bed & breakfast. Resan avslutas med badsemester på ett härligt hotell vid stranden i Varadero. Vi ordnar med transport mellan städerna samt till och från flygplatsen, och därefter har du frihet till att själv välja hur du vill spendera tiden.

Havanna har en av de vackraste historiska stadsdelarna i världen. Staden är full av liv och här finns kolonialbyggnader i alla möjliga färger. Gå på upptäcktsfärd i staden, besök Hemingways hus eller  upplev den nyare stadsdelen där det berömda Revolutionstorget finns. Det var här på Revolutionstorget som Fidel Castro höll sina berömda maratontal. Du får en bra introduktion till Havanna på den planerade stadsrundturen med engelsktalande guide, för att därefter få möjlighet att fortsätta utforska staden på egen hand. Trinidad är som ett levande museum med byggnader från den spanska kolonialtiden, små kullerstensklädda gator och hästvagnar. Ditt bed & breakfast ligger i den historiska stadskärnan så att sevärdheterna enkelt kan besökas till fots. Resan avslutas på stränderna i Varadero som är perfekta till avslappning – här bor du på ett All Inclusive-hotell vid marinan som ligger högst 60 meter från den fantastiska sandstranden.

På Albatros individuella resa har du mer tid till äventyr på egen hand. Utflykterna på resan genomförs med en engelsktalande guide.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Individuell resa

 • Reseledare Engelsktalande guide

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Havanna
Dag 2 Havanna. Välkomstmöte och stadsrundtur
Dag 3–4 Havanna. Tid på egen hand
Dag 5 Havanna-Trinidad
Dag 6–7 Trinidad. Tid på egen hand
Dag 8 Trinidad - Varadero
Dag 9–11 Varadero. Strand och avslappning – tid på egen hand
Dag 12 Transport till flygplatsen och hemresa
Dag 13 Hemkomst

Hotell

Bed & breakfast på Kuba

Ett bed & breakfast på Kuba drivs av helt vanliga kubaner som har fått tillstånd att hyra ut rum inom den i övrigt statliga turistsektorn. Några hyr ut flera rum, andra bara ett enda.

Du kommer att bo på ett bed & breakfast som ligger centralt. Förmodligen kommer du att gå med ditt bagage ett par hundra meter från bussen till ditt bed & breakfast, eftersom gatorna i centrum ofta är för smala för att bussen kan komma fram. Det kan vara en god idé att ta med en ficklampa.

Du äter frukost på ditt bed & breakfast. Vad frukosten består av kan variera, men oftast serveras frukt, bröd och ägg. 

På vissa ställen bor familjen också i huset, på andra ställen gör de inte det. Oavsett vilket har du ditt eget privatliv här.  Om du vill prata med din värd är det inte alltid hen talar särskilt bra engelska, men med lite god vilja och eventuellt lite hjälp från reseledaren brukar det gå fint.

Rummen
Rummen är enkla, men rena. De är inredda med en dubbelsäng eller två mindre enkelsängar, samt luftkonditionering eller fläkt, samt privat badrum. Det kan vara en god idé att ta med sig tvål, schampo och en liten handduk hemifrån, eftersom här inte finns samma mängd till förfogande som på ett hotell.

Habana Libre

 • 572 rum
 • 5 km till den gamla stadsdelen
 • Swimmingpool
 • Värdeförvaringsskåp (mot avgift)
 • Wi-fi (mot avgift
 • 5 restauranger
 • Poolbar, lobbybar och nattklubb på översta våningen
 • Hiss

Detta före detta Hilton-hotell är med sina 25 våningar en av de högsta byggnaderna i Havanna. Det ligger centralt nära den berömda hamnpromenaden El Malecón, och utsikten är oslagbar. Hotellet har en stor buffétrestaurang, där frukosten äts, samt flertalet á la carte-restauranger, snackbar, pool- och lobbybar. På översta våningen återfinns hotellets kända nattklubb ”El Turquino” där det ofta bjuds på levande musik. På andra våningen ligger hotellets utomhuspool med fri tillgång till solsängar och handdukar. Wi-Fi finns på hotellet mot extra kostnad.

Rummen
Rummen är stora och har en dubbelsäng eller två separata sängar (alla sängar är större än en normal enkelsäng). Från rummen har vi fin utsikt över staden. Alla rum har telefon, aircondition, säkerhetsbox (mot extra kostnad), TV samt hårtork. Wi-Fi finns mot extra kostnad.

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/tryp-habana-libre/index.html 

Meliá Marina Varadero

 • 771 rum
 • Reception öppen dygnet runt
 • 60 meter till sandstrand
 • Bufférestauranger och a la carte-restauranger
 • Bar
 • Hiss
 • Stor swimmingpool utomhus
 • Strand-/pool-handdukar
 • Solstolar vid poolen och stranden
 • Tar emot internationella kort (dock inte amerikanska)
 • Wifi mot avgift
 • Wellness
 • Liten matbutik vid hotellet
 • Busshållplats direkt utanför hotellet
 • TV på rummet
 • Minibar, som fylls upp varje dag, ingår i priset
 • Värdeförvaringsbox mot avgift
 • Luftkonditionering
 • Fläkt
 • Hårtork
 • Strykjärn
 • Möblerad balkong/terrass

Hotellet ligger vackert vid den nya marinan i Varadero, som inbjuder till en promenad. Hotellet är ett all inclusive-hotell med ett flertal restauranger och barer. Mat och dryck ingår dygnet runt. En av Varaderos finaste sandstränder ligger ca 60 meter från hotellet (man kommer dit via en gångbro). Det fina poolområdet har en bar och solstolar och dessutom utsikt över marinan.  På hotellområdet finns även ett fitnesscenter, ett stort spaområde och wifi.

Hotellet har stora moderna rum med en mängd bekvämligheter.  Rummen vetter mot den tropiska trädgården och har luftkonditionering, värdeförvaringsskåp, strykjärn och strykbräda, hårtork, telefon, LCD-TV, WiFi (mot betalning), minibar som fylls på varje dag (ingår i priset) samt en möblerad balkong.

Uppgradering (tillköp): Rummen på hotellets nästöversta våning (6: e våningen), den så kallade ”The Level”, är reserverad till hotellets VIP-gäster. Rummen har samma standard som på de andra våningarna, men här har man tillgång till egen reception (privat incheckning) och internationell a la carte-restaurang på 7: våningen, där man kan äta alla huvudmåltider. Restaurangen har en fin utsikt över marinan och en mer tillbakalutad atmosfär än än hotellets stora bufférestaurang där övriga hotellgäster äter sina måltider. För ett mindre belopp kan du boka ett rum på ”The Level”.

Läs mer här: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
19 998:–
Stockholm
20 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Havanna
Havanna

Du flyger till Havanna, och efter formaliteterna på flygplatsen möts du av en chaufför som kör dig till hotellet som ligger i stadsdelen Vedado, nära den berömda hamnpromenaden El Malecón. Från hotellet är det endast 5 minuters färd till den gamla stadsdelen.

Övernattning i Havanna.

Dag 2
Havanna. Välkomstmöte och stadsrundtur
Välkommen till Havanna

Den här morgonen håller vår engelsktalande representant välkomstmöte på hotellet, och du får tips på vad du kan hitta på i Havanna och Varadero. Reseledaren kan även hjälpa dig att köpa utflykter.

Efter välkomstmötet anordnas en stadsrundtur i Havanna (med en engelsktalande lokalguide) där du får en god överblick över staden. Stadsrundturen pågår i ca 3 timmar.

Havanna blev Kubas huvudstad 1556, och den blev snabbt en viktig anhalt för den spanska flottan när denna seglade mellan länderna i ”den nya världen” och Spanien. Staden var och förblir Kubas centrum för kultur och politik. Havanna bjuder på en fascinerande upplevelse där både det spanska inflytandet och den en gång nära relationen till både USA och Sovjetunionen har satt sina tydliga spår.

Den gamla stadsdelen lockar till promenader längs kullerstensgatorna, med färgrika kolonialbyggnader som bildar en fantastisk ram runt alltihop. Överallt i staden hittar du gamla amerikanare från 1950-talet, något som skapar en unik gatubild du inte hittar någon annanstans i världen. I utkanten av den gamla stadsdelen hittar du ett imponerande byggnadsverk, El Capitolio, som är en kopia av Capitol-byggnaden i Washington. I den nyare stadsdelen hittar du Revolutionstorget där Fidel Castro höll sina kända maratontal varav några kunde pågå i hela 8 timmar. Här ligger de viktigaste ministerierna och det kommunistiska partiets huvudkontor, och på gångavstånd hittar du Havannas stora kyrkogård Cementario de Colón som har många vackra mausoléer.

Övernattning i Havanna.

Dag 3–4
Havanna. Tid på egen hand
Gå på upptäcktsfärd i Havanna

De här dagarna tillbringar du på egen hand. Därför har du alla möjligheter att utforska Havanna lite närmare, och om du är intresserad av Ernest Hemingway ska du åka ut till hans hus Finca Vigia som ligger strax utanför Havanna. Här kan du kika in genom fönstren och bland annat låta dig imponeras av de stora jakttroféerna som han tog med sig hem från sina resor till Afrika.

Övernattning i Havanna.

Dag 5
Havanna-Trinidad
Mysiga gator i Trinidad

På morgonen är det avresa från Havanna. Du blir transporterad från hotellet i Havanna till ert bed & breakfast i Trinidad. Det tar ungefär 4,5 timmar inkl. ett stopp på vägen.

Trinidad är en av Kubas största städer. Stadens traditionella arkitektur från kolonialtiden räknas bland de absolut bäst välbevarade, inte bara på Kuba, utan i hela Latinamerika. Husens röda tegelstenar står i vacker kontrast till de blommande, gröna innergårdarna. Bakom fönsterluckorna döljer sig vackra möbler av mahogny och korgflätad rotting, sirliga väggornament och gamla målningar. Pelare huggna i sten, filigrant porslin, utsirade dörrar och portar järn. Denna överdådighet gör nästan staden till ett levande museum.

I Trinidad checkar du in på ett privat bed & breakfast i den historiska stadskärnan. Eftersom dessa bed & breakfasts ligger på små, kullerstensklädda gator måste du själv kunna bära ditt bagage flera hundra meter till platsen där du ska övernatta.  

Dag 6–7
Trinidad. Tid på egen hand
UNESCO-staden Trinidad

Du har två dagar att spendera på egen hand i Trinidad. Stadskärnan kan bäst upplevas till fots och den ser ut som den gjorde när spanjoren Diego Velázquez grundlade staden år 1514, även om vissa byggnader är märkta av tidens tand. Men arkitekturen är betagande. De stora herrskapshusen och godsen som sockerbaronerna byggde under sockerboomen under 1800-talet är fina exempel på den spanska barockstil som man också kan finna på andra håll i Latinamerika. Många av husen har förvandlats till museer eller gallerier. De besynnerligt formade kullerstensgatorna är kuperade mot mitten för att hjälpa till med avrinningen av regnvattnet.

Övernattning i Trinidad.

Dag 8
Trinidad - Varadero
Kritvit strand i Varadero

Tidigt denna morgon tar vi farväl av Trinidad och sätter kurs mot hotellet i Varadero. Det tar ungefär 4,5 timmar inkl. ett stopp på vägen. Rummet på hotellet i Varadero är vanligtvis klart från omkring kl. 16.00, men om ni checkar in före det får ni tillgång till barer och restauranger direkt.

Övernattning i Varadero.

Dag 9–11
Varadero. Strand och avslappning – tid på egen hand
Härlig strand i Varadero

Dessa dagar spenderas på egen hand och där ni verkligen kan njuta av badsemestern. Varadero är Kubas största resort-område, och det är inte svårt att förstå varför. Hela 20 kilometer kritvit strand sträcker sig som en paradisisk landtunga ut i den Mexikanska golfen. Hotellet är ett av de nyaste i Varadero och ligger vid marinan med endast 60 meter till den fantastiska sandstranden. Om du vill besöka Varaderos centrum finns det en buss som stannar vid hotellet flera gånger om dagen, och där du kan hoppa på och av som du vill (för samma pris hela dagen). Det finns flera möjligheter till utflykter i området, du kan bland annat åka på en tur med katamaran till en helt öde strand eller åka till en av de större städerna i närheten av Varadero.

Övernattning i Varadero.

Dag 12
Transport till flygplatsen och hemresa
Idag är det dags att åka tillbaka till Havanna för att därifrån flyga hem till Sverige.
Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 19 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
6 998:–
Tillägg för uppgradering av dubbelrum till "The Level" på Melia Marina
Från: 1 298:-
Tillägg för uppgradering av enkelrum till "The Level" på Melia Marina
Från: 1 598:-
Barnpris

Från: 16 498:-
2 barn (upp till 11 år) kan bo på rummet i Havanna och i Varadero tillsammans med 2 betalande vuxna.

Det finns två sängar på rummet (båda ”queen size”) och det ställs inte in  extrasäng/sängar på rummet till barnet/barnen.

Barn kan inte dela rum med de vuxna på bed & breakfast i Trinidad, så här blir ett extra dubbelrum reserverat (2 dubbelrum till 2 vuxna och 2 barn).

Frukost i Havanna och Trinidad samt All Inclusive i Varadero ingår i barnpriset här under.

Det är inte möjligt att en tredje vuxen bor på rummet.

Pris per barn för uppgradering till The Level på Meliá Marina:
SE: 698 SEK

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Havanna med mellanlandning
 • 4 nätter i Havanna på Habana Libre i delat dubbelrum
 • 3 nätter på privat bed & breakfast i Trinidads centrum
 • 3 nätter i Varadero på Meliá Marina Varadero i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Engelsktalande lokalguide
 • All Inclusive på hotellet i Varadero från frukost dag 8 till och med frukost dag 12
 • Stadsrundtur i Havanna dag 2 (pågår i ca 2 timmar)
 • Transport mellan flygplats och Havanna (dag 1)
 • Transport mellan Havanna och Trinidad (dag 5)
 • Transport mellan Trinidad och Varadero (dag 8)
 • Transport mellan hotellet i Varadero och flygplatsen (dag 12)
 • Europeiska skatter och avgifter

Vänligen notera: Utflykter samt transfers genomförs med engelsktalande lokalguide.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflykter (förutom stadsrundtur i Havanna dag 2)
 • Alla övriga måltider
 • Tillägg för enkelrum
 • Visum till Kuba (300 kr)
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuell dricks
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska till utflykter
 • Sommarkläder
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Praktiska skor (sportskor och sandaler)
 • Solkräm, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggsprej
 • Ficklampa
 • Handsprit

Valuta och kreditkort

Vi rekommenderar att du tar med euro och inte amerikanska dollar, eftersom växelavgiften för dessa är väldigt hög. Kreditkort är inte en självklarhet så ta bara med det som en absolut nödlösning. Tänk på att det primärt är VISA som kan användas och att MasterCard endast kan utnyttjas på väldigt få platser. Kreditkort utställda av USA kan inte användas på Kuba.

Reseförsäkring

OBS: Vid inresan till Kuba är det obligatoriskt med en reseförsäkring som täcker kostnader för vård på Kuba. Du kan bli ombedd att dokumentera detta för myndigheterna på Havannas flygplats. Om du mot förmodan inte har tecknat en sådan reseförsäkring före avresan kan du göra det hos ett av försäkringsbolagen på Havannas flygplats.

Vad är en individuell resa?

Albatros individuella resa kombinerar en väl planerad semester med friheten att kunna njuta av äventyr på egen hand.

Albatros erbjuder en rad utflykter som du kan välja att köpa till. Utflykterna går till spännande sevärdheter som vi varmt kan rekommendera. Du behöver inte köpa till utflykter, utan kan också välja att få mer tid på egen hand till egna äventyr och kunna njuta av semestern i ditt eget tempo. För att ge dig en ännu bättre upplevelse har vi valt att på några av våra resor inkludera vissa utflykter i priset. Gemensamt för alla transfers och utflykter är att de genomförs med en engelsktalande lokalguide som är expert på resmålet. Till skillnad från våra gruppresor finns ingen svensktalande guide med på turen, och den engelsktalande lokalguiden är inte nödvändigtvis densamma från utflykt till utflykt. Transfers och utflykter genomförs tillsammans med andra resande. Vi har fasta avgångar och ett bestämt antal platser för att kunna hålla priset.

Deltagarantal

Albatros individuella resor genomförs alltid – oberoende av antalet deltagare på resan.

Mer om Kuba

Här kan du läsa mer om Kuba: www.albatros.se/resmal/karibien/kuba

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18CUIRT02ASE2306