Långtidssemester i Malaysia

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kuala Lumpur, Cameron Highlands och 14 sköna stranddagar på 4-stjärnigt hotell

Från Kuala Lumpurs skyskrapor till sköna dagar fyllda med sol och bad! Det här är en långtidssemester utöver det vanliga! Vi börjar med storstadspuls i Kuala Lumpur och fortsätter med en resa från huvudstaden genom höglandet och Cameron Highlands böljande teodlingar. Här besöker vi en teodling och njuter av afternoon te med scones, och känner den brittiska kolonialtidens vingslag.

Sedan har det blivit dags att luta sig tillbaka och koppla av på 4-stjärniga strandhotellet Flamingo Hotel.  Här bor vi Deluxe Sea View-rum som har balkong med havsutsikt. Under våra 2 veckor här har vi gott om tid att njuta av de fantastiska stränderna, ta ett dopp i den inbjudande hotellpoolen eller boka en behandling på hotellets spa. I området finns en mängd spännande utflyktsmöjligheter: Kanske du vill utforska historiska Georgetown med sina basarer och restauranger, ge dig upp på toppen av Penang Hill, fascineras av en guldglittrande buddha i templet Wat Chayamangkalaram eller se hur fjärilarna på Penang Butterfly Farm fyller luften med färg.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ringgit

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Kuala Lumpur, Malaysia
Dag 2 Ankomst till Kuala Lumpur
Dag 3 Kuala Lumpur. Stadsrundtur
Dag 4 Kuala Lumpur på egen hand
Dag 5 Kuala Lumpur - Cameron Highlands. Batugrottorna och Lata Iskandar-fallen
Dag 6 Cameron Highlands. Besök på teplantage med Five O ‘Clock Tea med scones
Dag 7 Cameron Highlands–Penang
Dag 8–20 Penang. Tid på egen hand för att njuta av strandlivet och historiska Georgetown
Dag 21 Penang – Kuala Lumpur. Hemresa
Dag 22 Hemkomst

Hotell

Flamingo Hotel

 • 280 rum
 • 10 km till centrum av Georgetown
 • Dygnsöppen reception
 • Hotellet ligger på stranden
 • Restaurang, kafé och beach bar
 • Hiss
 • Utomhuspool
 • Handdukar vid poolen
 • Solstolar vid poolen
 • Kreditkort accepteras
 • Gratis wi-fi
 • Wellness
 • Tv på rummet
 • Minibar på rummet
 • Värdeförvaringsskåp
 • Luftkonditionering
 • Hårtork
 • Strykjärn kan lånas
 • Kaffe-/tekokare på rummet
 • Balkong eller terrass med havsutsikt

Flamingo Hotel är ett 4-stjärnigt hotell som ligger på Penangs norra kust. Hotellet iligger på stranden.

Vi bor på de bekväma Deluxe Sea Viewrummen, som alla har egen balkong som vetter mot havet. Det finns gratis wi-fi, luftkonditionering, tv, värdeförvaringsskåp, minikylskåp samt te- och kaffekokare på rummet.

Förutom en stor och inbjudande utomhuspool med tillhörande jacuzzi, finns det dessutom en spaavdelning där du kan boka massage och andra behandlingar.

Hotellets restaurang bjuder på en härlig frukostbuffé med ett stort urval av internationella och asiatiska rätter. På kvällen har restaurangen ett brett utval av internationella rätter. I lobbyn kan man ta en drink och i hotellets beach bar kan man få snacks och drinkar. 

Från hotellet är det cirka 10 km til centrum av Georgetown – omkring 20 minuter i bil.

Läs mer om hotellet här: www.flamingo.com.my

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Kuala Lumpur, Malaysia
Dag 2
Ankomst till Kuala Lumpur
Petronas Towers, Kuala Lumpur

Vi landar på Kuala Lumpurs internationella flygplats. Efter inreseformaliteterna kör vi till vårt hotell. På kvällen samlas vi och äter en välkomstmiddag tillsammans.

Dag 3
Kuala Lumpur. Stadsrundtur
Assyakirin-moskén i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är en stad som ska ses, kännas och upplevas - och det är det vi gör idag! Vår stadsrundtur börjar vid Masjid Jarnek, en av stadens äldsta moskéer, som inte kan låta bli att charma sina besökare med sina kritvita kupoler, rosa murstenar och Indieninspirerade pelargångar. Moskén byggdes av en engelsk arkitekt som fann sin inspiration i stormogulernas grandiosa byggnadsverk i Indien. Masjid Jarnek står vackert mellan gröna palmer där älvarna Klang och Gombak rinner ihop och staden en gång grundades.

Från Kuala Lumpurs födelseort beger vi oss till fots till den gamla stadsdelen och känner på stadspulsen. Vi går norrut, och snart får vi se sarier och höra tonerna av Bollywood-musik, vi befinner oss i Little India. Här går vi en liten promenad innan vi fortsätter till Merdeka Square, som är hjärtat i kolonialtidens Kuala Lumpur och omgiven av vackra kolonialbyggnader. Här förklarades landet självständigt år 1957, och britternas cricketbana byttes ut mot en gräsmatta och en enorm malaysisk flagga. Den ena sidan av torget domineras av Sultan Abbul Samad-byggnaden som uppfördes som sekretariat åt kolonialtidens administration.

På väg tillbaka till staden ser vi nationalmoskén (Nasjid Negara) med den 73 meter höga minareten och den turkosblå kupolen, och en bönesal med plats för 15 000 människor, och den alldeles speciella gamla järnvägsstationen. Denna är byggd i indisk-islamsk stil, men efter engelska byggregler som bland annat föreskrev att taket skulle vara stabilt nog för att kunna bära tyngden av flera ton snö.

Dag 4
Kuala Lumpur på egen hand
Sri Mahamariamman-templet i Kuala Lumpur

Vi har dagen på egen hand i den spännande storstaden. Här kan man kasta sig ut i de många butikerna, uppleva flera av Kuala Lumpurs sevärdheter eller bara koppla av vid poolkanten.

Dag 5
Kuala Lumpur - Cameron Highlands. Batugrottorna och Lata Iskandar-fallen
Batu-grottorna

Efter frukosten lämnar vi Kuala Lumpur och styr kosan norrut där Batugrottorna ligger. Grottorna upptäcktes år 1878 och är flera hundra meter långa och fulla av droppsten. Vi går genom de unika grottorna och får bland annat se fladdermöss.

Härifrån fortsätter vi norrut. En spännande färd uppåt längs slingrande vägar leder oss till den gamla engelska fjällstationen Cameron Highlands, som ligger på 1 800 meters höjd. Platsen är uppkallad efter William Cameron som kartlade det centrala höglandet och bergen i regnskogen år 1885. I motsats till låglandets värme och fukt har bergens behagliga klimat bidragit till att platsen snabbt blev populär bland engelsmän som var stationerade i Malaysia för att jobba åt kolonialherrarna. Man byggde hus och anlade vägar, och även klassiska hagar och plantager med te och grönsaker. Här, mitt i tropikerna, hittar vi även himmelskt goda jordgubbar.

På vägen till detta lilla paradis stannar vi vid vattenfallet Lata Iskandar och vi besöker landsorter och bosättningar tillhörande ursprungsbefolkningen orang-asli (mannen i skogen).

Övernattning i Cameron Highlands.

Dag 6
Cameron Highlands. Besök på teplantage med Five O ‘Clock Tea med scones
Teplantage i Cameron Highlands

Under dagen reser vi genom ett vackert landskap och passerar åkrar med blommor, grönsaker och jordgubbar, som varje dag plockas och skickas ner till marknaderna i Kuala Lumpur Klimatet högre upp är även idealt för teodling. Vi besöker en teplantage där vi invigs i teodlandets mysterier. Vi stannar i de små landsorterna där vi hittar vackra blomsterängar och charmiga hus byggda i engelsk stil. Här får vi givetvis även Five O ‘Clock Tea med nybakta scones med kräm och sylt.

Övernattning i Cameron Highlands.

Dag 7
Cameron Highlands–Penang
Paradisiska dagar på stranden i Penang

Idag fortsätter vi från höglandet till ön Penang, platsen där britterna anlade sin första koloni i Malaysia. Huvudstaden Georgetown grundades 1786 som handelsstation av Ostindiska kompaniet, men idag bor det fler kineser än något annat folkslag här. Ön är ett ekonomiskt kraftcenter för Malaysia, men trots den moderna utvecklingen har Georgetown bevarat den tidens engelska och kinesiska arkitektur.

Vi inkvarteras på öns nordkust där är det sex kilometer till Georgetown och bara några få steg till stranden.

Dag 8–20
Penang. Tid på egen hand för att njuta av strandlivet och historiska Georgetown
Den flytande moskén

Vi har hela tolv dagar på oss att njuta av denna fantastiska ö. Tillbringa tiden på stranden, vid poolen eller dra ut på upptäcktsfärd på ön. Penang bjuder på en uppsjö av historiska och kulturella sevärdheter. I huvudstaden Georgetown kan man både uppleva det trevliga stadslivet och de många shoppingmöjligheterna, samt utforska stadens historiska byggnader. Georgetown finns med på UNESCOs kulturvärldsarvslista tack vare de många charmiga byggnaderna i kolonialstil, som ligger bredvid tempel, pagoder och moskéer. De små lokala marknaderna finns fortfarande kvar och är omåttligt populära, trots de stora varuhusens intåg. Georgetown kallas även för Malaysias kulinariska huvudstad på grund av stadens stora och varierade urval av både dyra restauranger och gatukök.

Den mest populära, Feringhi Beach, ligger 7 kilometer från vårt hotell. En kvällspromenad längs strandpromenaden kan varmt rekommenderas. På vägen dit passerar ni den flytande moskén som ligger i havet utanför kusten.

Förutom hotellet och Georgetown har Penang en massa attraktioner. Bland annat Penang Hill på 821 meters höjd där vägen till toppen idag består av kaféer och restauranger som består av omgjorda villor från den brittiska kolonialtiden.

Malaysias största buddhisttempel ligger på Penang, och ett annat tempel, Wat Chayamankalaram, har en 33 meter lång liggande buddha belagd med bladguld. På öns västkust ligger Penang Butterfly Farm med över 3 000 fjärilar.

Dag 21
Penang – Kuala Lumpur. Hemresa

Det är dags att lämna Penang och Malaysia. Från hotellet kör vi till flygplatsen i Penang och flyger den korta biten till Kuala Lumpur och därifrån igen.

Dag 22
Hemkomst

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Kuala Lumpur t/r med mellanlandning
 • Flyg Penang-Kuala Lumpur
 • Utflykter och transporter enligt program
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 3 och 7
 • Middag dag 2, 6 och 19
 • 3 nätter på Federal Hotel i Kuala Lumpur
 • 2 nätter på Strawberry Park Resort i Cameron Highlands
 • 14 nätter på Flamingo Hotel på Penang
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Drycker
 • Övriga måltider
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer, räkna med 300 till 350 kronor per person
 • Administrationsavgift, 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Eventuella extraarrangemang
 •  Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Malaysia

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information här:

www.albatros.se/resmal/asien/malaysia

Handen på hjärtat

Nytt och bättre hotell

En del tidigare långtidsgäster på Malaysiaresan har inte varit nöjda med det hotellet som användes på Penang (Rainbow). Gästerna upplevde rummen stora, men slitna och i behov av renovering. Vi hade hoppats på att storleken på rummen skulle kompensera för detta, men har nu valt att byta hotellet på Penang. Vi bor nu på grannhotellet Flamingo, där rummen är lite mindre, men nyrenoverade och ljusa. 

Swimmingpoolen på det nya Hotel Flamingo är också betydligt större än på det tidigare hotellet och vi har säkrat oss att vi får rum som vetter mot väst, med utsikt över stranden och havet.

Eftersom gästerna har varit positiva när det handlar om rundresedelen i starten av resan, hoppas vi att vi med den här förändringen får nöjda och glada gäster. 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor