Långtidssemester – karneval i Rio

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Tre veckor med sol och bad i sköna Rio – mitt under den magiska karnevalen!

På den här specialversionen av Albatros långtidssemester i Rio har du möjlighet att uppleva den världsberömda karnevalen! Här dansas samba på gator och torg och du har möjlighet att se den stora huvudparaden på Sambadrome.

Under dina tre sköna veckor i Brasilien bor du i Rios nyaste stadsdel, Barra da Tijuca, som är känd för sin 18 kilometer långa sandstrand och sina restauranger, barer och shopping. Här bor fotbollsstjärnor och andra kändisar, och området anses som Rios säkraste. Det finns bra transportmöjligheter, så på knappt en timme kan du enkelt komma in till Copacabana eller Rios centrum.

I resans pris ingår utflykter till Corcovadoberget, Kristusstatyn och Sockertoppen. Dessutom kan du boka en båtutflykt i Guanabarabukten, lära dig dansa samba som en sann brasilianare och sist men inte minst, kan du boka biljetter till huvudparaden i Sambadrome den 3 mars – den absoluta höjdpunkten på karnevalen.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Brasilianska real

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Rio de Janeiro
Dag 2 Välkomstmöte och promenad i Barra de Tijuca
Dag 3–21 Spännande utflykter och tid på egen hand
Dag 22 Hemresa
Dag 23 Hemkomst

Hotell

Hotel Blue Tree Premium Design

 • 278 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Poolbar
 • Hiss
 • Liten swimmingpool på taket
 • Wi-fi (gratis)
 • Gym och spa
 • 500 meter till närmaste matbutik

Modernt hotell med en fantastisk placering nära stranden. Hotellet ligger i den lugna delen av den 18 kilometer långa sandstranden i stadsdelen Barra da Tijuca. Du ska bara gå över vägen så befinner du dig på den fina sandstranden. Dessutom har hotellet ett bra läge för vandringsturer i området.  På hotellet finns restaurang, gym, och på taket ligger en liten pool med poolbar - med en enastående utsikt. Det finns gratis wi-fi överallt på hotellet.

Rummen är ljusa och stora och har en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, värdeförvaringsskåp, minibar, luftkonditionering och hårtork. Dessutom finns det balkong och gratis wi-fi.

Man kan uppgradera till rum med havsutsikt.

Du kan läsa mer om hotellet här:

https://www.bluetree.com.br/hotel/blue-tree-premium-design-rio-de-janeiro/?idioma=us

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
23 998:–
Stockholm
Fullbokad
25 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Idag flyger vi från Stockholm till Rio de Janeiro. Efter formaliteterna på flygplatsen tar reseledaren emot och ledsagar gruppen till hotellet i Rio-stadsdelen Barra da Tijuca.

Dag 2
Välkomstmöte och promenad i Barra de Tijuca
Barra da Tijuca

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukostbuffé anordnar reseledaren ett välkomstmöte för att ge er en överblick över aktiviteterna och möjligheterna i området.

Efter välkomstmötet tar reseledaren med er på en promenad i Barra da Tijuca och området nära hotellet. Barra da Tijuca byggdes upp för endast 30 år sedan, och är Rios nyaste stadsdel. Området ligger väster om staden och är känt för sin 18 kilometer långa sandstrand vid Atlanten. Barra da Tijucas stadsplan är designad av Lùcio Costa, som är känd för sitt designerarbete i landets huvudstad, Brasilia. Han har skapat ett attraktivt område med gröna parker, vackra bostadsområden och goda shoppingmöjligheter. Det finns restauranger och barer för varje tycke och smak, och om man ger sig utanför stadsområdet hittar man vacker natur med sjöar, floder och en vacker kuststräcka. Barra da Tijuca anses som ett av de säkraste områdena att vistas i, och många av Brasiliens kändisar har bosatt sig här.

Dag 3–21
Spännande utflykter och tid på egen hand

Nu är det dags att njuta av semesterlunken, de härliga omgivningarna och det vackra vädret. Rios bästa sevärdheter ingår i priset och vill du ha ännu fler kan du delta i extrautflykter (tillköp). Det kommer att finnas gott om tid att gå på upptäcktsfärd på egen hand, och även njuta av avkopplande stunder, strandutflykter och fantastisk brasiliansk mat. Hotellet ligger vid den bästa delen av den 18 kilometer långa sandstranden i Barra da Tijuca. 

Reseledaren deltar på de förbokade utflykterna, och anordnar även olika aktiviteter de dagar du inte har ett fast program. Reseledaren håller föreläsningar, anordnar extrautflykter och ger tips och råd på vad du kan hitta på på egen hand. Med andra ord är våra reseledare hela tiden på plats för att se till att du får den bästa upplevelsen och kan umgås med de andra gästerna i den utsträckning du själv vill.

Reseledaren informerar om vilka dagar som är utflyktsdagar och vilka dagar som kan disponeras fritt.

Följande utflykter ingår i resans pris:

Halvdagsutflykt till Corcovado-berget och Kristusstatyn

Vi styr kosan till Rios landmärke, det grönklädda Corcovadoberget med den berömda Kristusstatyn längst upp. Berget är cirka 700 meter högt och uppifrån toppen har ni en imponerande utsikt över staden. Kristusstatyn skapades av den franske skulptören Paul Landowski och byggdes mellan 1922 och 1931. Den väger 635 ton, är 30 meter hög och står på en 8 meter hög sockel. Den har inte bara blivit symbol för Rio och Brasilien, utan finns även med på listan över Världens nya underverk.

Utflykten (med reseledare) varar cirka 4 timmar.

Halvdagsutflykt till Sockertoppen

Ni ger er ut på utflykt till den berömda Sockertoppen. Först ger ni er in till Rios centrum där ni passerar den berömda Maracanã-fotbollsstadion och Sambadrome, där finalen för karnevalen har sitt startskott. På väg till linbanan som ska ta er upp till Sockertoppen passerar ni den moderna katedralen och teatern.

Linbaneturen upp till Sockertoppen bjuder på en vacker upplevelse. Sockertoppen består av en stor granitklippa som hägrar vackert över den stora Guanabarabukten som mynnar ut i Atlanten. Härifrån njuter ni av utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån förstår man definitivt varför Rio anses som en av världens vackraste städer.

Utflykten (med reseledare) varar cirka 4 timmar.

 

Följande utflykter kan köpas till (vid bokning av resan):

Båttur i Guanabarabukten (halvdagsutflykt)

Rio är fantastiskt belägen vid Guanabarabukten, som är 31 kilometer lång och 28 kilometer bred. Den här morgonen lämnar ni Glóriamarinan med en båt som ska ta er på en cirka två timmar lång båttur i Brasiliens näststörsta bukt. I Guanabarabukten finns det över 130 småöar, och en 13 kilometer lång bro går från Rio till staden Niteroì, och används varje dag av många pendlare. Rutten går längs kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och åtskilliga av de fort som byggdes av portugiserna för att skydda området mot pirater. Vi tar oss över till den andra sidan bukten vid staden Niterói, varifrån vi har en fantastisk utsikt över Rio. Innan ni återvänder till Glóriamarinan i Rio färdas ni under Niteróibron och förbi en av buktens öar, Ilha Fiscal, där det kulturhistoriska museet finns. Utflykten kräver minst 10 deltagare.

Besök på sambaskola (halvdagsutflykt)

I Rio finns det över 80 sambaskolor med över 100 000 dansare. Vi har sådan tur att vi har lyckats boka in ett besök på en av Rios största och viktigaste sambaskolor, Acadêmicos da Grande Rio, där barn och vuxna lär sig att dansa samba. Skolan har en enorm sal där man gör dräkter och vagnar till de stora karnevalstågen. Några av dansarna tar emot er och berättar mer om sambans historia. Ni tittar naturligtvis även på de vackra dräkterna och får själva prova på att ta några förföriska danssteg! Utflykten kräver minst 10 deltagare.

Dag 22
Hemresa

Idag är det dags att resa hem. De gäster som har sen flygavgång på kvällen kan checka ut sent från sitt rum (senast klockan 17) utan extra kostnad. Transport från hotellet till flygplatsen.

Dag 23
Hemkomst

Besök på sambaskola

I Rio finns det över 80 sambaskolor med över 100 000 dansare. Vi har sådan tur att vi har lyckats boka in ett besök på en av Rios största och viktigaste sambaskolor, Acadêmicos da Grande Rio, där barn och vuxna lär sig att dansa samba. Skolan har en enorm sal där man gör dräkter och vagnar till de stora karnevalstågen. Några av dansarna tar emot er och berättar mer om sambans historia. Ni tittar naturligtvis även på de vackra dräkterna och får själva prova på att ta några förföriska danssteg! Utflykten kräver minst 10 deltagare.

Utflykten ska bokas hemifrån i samband med bokning av resan.

Pris: 698 kr per person

Båttur i Guanabara-bukten – se vackra Rio från en helt ny sida

Rio har en enastående placering vid Guanabara-bukten, som är 31 km lång och 28 km bred. Vi stävar ut från Glória-marinan på skonaren som ska ta oss på en 2-timmars båttur i Brasiliens andra största bukt. Guanabara-bukten ligger mer än 130 små öar och en 13 km lång bro går ut från Rio till staden Niteroí och används varje dag många pendlare. Rutten går längs med kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och olika förorter som byggdes av portugiserna för att skydda området mot pirater. Vi kommer helt över på den andra sidan av bukten till staden Niterói och här har man en fantastisk utsikt över Rio. Innan vi återvänder till Glória-marinan i Rio, åker vi under Niterói-bron och förbi en av buktens öar ”Ilha Fiscal”, som rymmer det kulturhistoriska museet.

På morgonen hämtas du på hotellet och sedan är det transfer tillbaka när utflykten är slut (vid lunch).

Pris: 698 kr per person

Utflykten ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa. Utflykten genomförs med reseledare vid minst 10 deltagare.

Karneval i Rio (extrautflykt)

Det berömda karnevalen i Rio går av stapeln en gång om året och det är utan jämförelse den mest storslagna karnevalen i världen. Samba är en väsentlig del av det brasilianska kulturarvet och musiken klingar genom gator och torg. Musiken sammanför befolkningen – oberoende av etnisk bakgrund och ekonomisk status.

De första sambaskolorna etablerades 1928, och snart blev paraderna med vagnar och färgrika kostymer de mest populära under karnevalen. De första åren var det på Rios gator och torg som karnevalen uppträdde, tills den världsberömde arkitekten Oscar Niemeyer skapade Sambadrome 1984, där den stora huvudparaden nu genomförs. 

Den 3 mars kan du boka biljetter på Sambadrome till huvudparaden (main parade), som anses vara den mest storslagna under hela karnevalen. Vi blir hämtade på hotellet tidigt på kvällen och kommer fram till Sambadrome i god tid. Vi har biljetter till den så kallade ”Sektion 9”, där det finns numrerade platser. Allt är väldigt välorganiserat. Paraden börjar vid 23-tiden och varar ca 4 timmar. Når showen är slut kör bussen dig tillbaka till hotellet.

Reseledaren deltar på utflykten.

Anmälan till utflykten görs vid bokning av resan – senast den 30 september 2018.

Pris: 3 498 kr per person

Prisinformation

Resans pris

Från 25 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
6 998:–
Tillägg för Sea View
4 998 kr
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Stockholm - Rio de Janeiro t/r med mellanlandning
 • 21 hotellnätter i Barra de Tijuca i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • 4 middagar på hotellet (läsk, juice eller vatten ingår)
 • Transport mellan flygplats och hotell i Barra da Tijuca t/r
 • Promenad med reseledaren i Barra da Tijuca (introduktion till området)
 • Utflykt till Corcovadoberget och Kristusstatyn dag 2 (varaktighet cirka 4 timmar)
 • Utflykt till Sockertoppen (varaktighet cirka 4 timmar)
 • Sen utcheckning (kl. 17.00) från hotellet på hemresedagen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Extra utflykter som bokas i förväg
 • Aktiviteter som arrangeras av reseledaren på plats
 • Övriga måltider
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för rum med havsutsikt
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuell dricks
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Vad ska jag packa?

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter
 • Sommarkläder och sandaler
 • Badkläder (handdukar behövs ej)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Praktiska skor (vandringsskor och sportsandaler)
 • Solkräm, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggspray
 • Handsprit

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med US dollar eftersom det kan vara svårt att använda kreditkort som betalningsmedel och att ta ut kontanter i uttagsautomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Brasilien

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer, tidsskillnad och mycket mer:

www.albatros.se/resmal/sydamerika/brasilien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.
Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.
Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

19BRVLT01BSE1402