Långtidssemester på Teneriffa

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Svensk vinter? Nej tack! Byt till varma vindar, makalös natur och avkoppling i solen

Vulkanön Teneriffa har ett vackert och varierande landskap och inte minst ett subtropiskt klimat som är precis det man behöver när temperaturen kryper under nollan här hemma! På Teneriffa ligger den genomsnittliga dagstemperaturen nämligen på över 20 grader – året runt!

Vi bor på det trevliga hotellet Gran Hotel Turquesa i kustorten Puerto de la Cruz – en modern stad med äkta kanarisk stämning och livsglädje.

Reseledaren kommer att stå för olika föredrag, utflykter och andra aktiviteter så att man själv kan välja hur aktiv man vill vara under sin semester. I resans pris ingår följande utflykter:

- Heldagsutflykt till klipporna i Los Gigantes och pyramiderna vid Güímar

- Halvdagsutflykt till Icod de los Vinos och La Orotova

- Gemensam vandring till Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz

- Halvdagsutflykt till naturparken Anaga samt huvudstaden Santa Cruz

- Besök i La Laguna

Dessutom kan du boka utflykter till vulkanen Teide och grannön La Gomera (bokas och betalas på plats på Teneriffa).

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisktalande

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Avresa och ankomst. Vidare till Puerto de la Cruz
Dag 2 Stadsvandring i Puerto de la Cruz
Dag 3–13 Semestertid. Massor av spännande utflykter och gott om tid på egen hand
Dag 14 Dags för de sista upplevelserna på Teneriffa, avskedsmiddag
Dag 15 Hemresa

Hotell

Gran Hotel Turquesa Playa

 • 350 rum
 • 1,5 km till centrum
 • Reception öppen dygnet runt
 • 200 m till svart lavasandstrand
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss
 • 1 swimmingpool uppvärmd till 22 grader
 • 1 innomhuspool mot avgift
 • Liggstolar vid pool/i trädgården
 • Liggstolar vid stranden mot betalning genom hotellet
 • Kreditkort accepteras
 • 100 m till matbutik
 • 50 m till busshållplats
 • TV på rummet
 • Kylskåp på rummet
 • Värdeförvaringsskåp mot avgift på rummet
 • Luftkonditionering på rummet
 • Vattenkokare på rummet
 • Hårtork på rummet
 • Strykjärn kan hyras på hotellet
 • Gratis WiFi på rummet
 • Badkar med dusch på rummet
 • Balkong/terrass möblerad på rummet

Det här trevliga hotellet är vår bas under vår långtidssemester på Teneriffa. Det finns gott om plats på rummen och man har antingen möblerad balkong eller terrass. Hotellet ligger bara 200 meter från den svarta sandstranden Playa Jardín, som ligger vackert med havet på den ena sidan och frodiga trädgårdar på den andra. Centrum i Puerto de la Cruz ligger på gångavstånd på cirka 1,5 km. Hotellet har fina faciliteter med ett stort  utomhusområde med stor swimmingpool, solstolar, bar och separat barnpool. Restaurangen har en stor buffé varje kväll. Tre dagar i veckan är det temabuffé, bland annat med mat från det kanariska köket.

Det finns gratis WiFi på hotellet och på rummen, men man ska vara medveten om att det är många som loggar på och det är inte alltid det fungerar som man hade tänkt sig.

Rummen är trevligt inredda med eget badrum, luftkonditionering, hårtork, ett litet kylskåp, telefon, tv med satellitkanaler och värdeförvaringsskåp mot betalning.

Läs mer på hotellets hemsida: http://www.gemaplayahoteles.com/en/hotel-turquesa-playa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
17 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
17 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
17 998:–
Stockholm
Fullbokad
14 348:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa och ankomst. Vidare till Puerto de la Cruz
Vid poolen på Gran Hotel Turquesa Playa

Vi flyger från Stockholm och sätter kurs mot ön Teneriffa. Det är den största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna och ögruppen ligger cirka 300 kilometer utanför Afrikas nordvästra kust.Vi landar på flygplatsen Los Cristianos på den södra delen av ön och därifrån åker vi norrut till kuststaden Puerto de la Cruz. På öns södra delar är det torrare och norrut är det frodigare och grönare landskap. Mittdelen av ön utgörs av den UNESCO-skyddade nationalparken Teide och där finns också Spaniens högsta punkt, den 3 718 meter höga vulkanen Teide. Vulkanen är tekniskt sett fortfarande aktiv, men i stället för att beviset på aktiviteten består av strömmar av lava, så är det här lukten från de ofarliga svavelångorna som är beviset. Teneriffa har varit bebott av guanchefolket från cirka 500 f.Kr. Det är ett folkslag som man tror ursprungligen härstammar från Nordafrika. Detta berberfolks öde beseglades i samband med den spanska kolonisationen under 1400-talet, ett öde som många andra ursprungsbefolkningar delade. Traditioner, matvaror och språkbruk hämtade från guanchokulturen har dock överlevt tidens tand på dagens Teneriffa; och en viktig komponent i det kanariska köket härstammar ända från guanche-epoken. Det är mjölblandningen gofio som består av rostat mjöl, företrädesvis av vete eller majs.

Efter ankomsten till Puerto de la Cruz checkar vi in på vårt hotell, Gran Hotel Turquesa Playa.

Dag 2
Stadsvandring i Puerto de la Cruz

Den här dagen kommer vi att använda till att lära känna närområdet lite mer. Vi har tid på oss för att både göra egna upptäcktsfärder och att följa med reseledaren på en stadsrundtur där vi får uppleva flera av stadens sevärdheter. Puerto de la Cruz kan dateras tillbaka till 1500-talet. Den började stilla och rofyllt att växa från en liten fiskeby till att bli öns viktigaste hamn. Detta skedde 1706 då ett vulkanutbrott förstörde den då välfungerande hamnstaden Garachico. Så småningom började turismen få en mer avgörande roll i Puerto de la Cruz ekonomi under slutet av 1800-talet. På 1950-talet kom den stora turistboomen, och byggandet av många hotell och ett stort antal inflyttade fastlands-européer har gått hand i hand sedan dess. Även om staden är öns äldsta turistort och har behållit sin popularitet under åren, så har den lyckats behålla sin charm och en äkta kanarisk atmosfär.

Vi rekommenderar att man under sin semester på ön provar de lokala delikatesserna som exempelvis conejo (kanin, ofta serverad i het sås), sobrasada (paprikakryddad korv), sancocho (kanarisk fisk- och potatisgryta), gofio (rostad mjölblandning, serveras som tillbehör) och naturligtvis tapas och paella. Om man enbart fick välja en rätt att provsmaka, borde det definitivt vara papas arrugadas, "skrynkliga potatisar". Rätten består av små potatisar som har kokats i vatten med mycket hög salthalt, och potatisen slutar som skrynkliga, saltsmakande delikatesser som smakar underbart, särskilt när de serveras med den allestädes närvarande mojo-såsen. Alla kanariska kök med självaktning har sitt eget recept på mojo-sås. Den finns både i en grön och en röd variant, och den röda är starkast.

Dag 3–13
Semestertid. Massor av spännande utflykter och gott om tid på egen hand
Vackra vyer över Los Gigantes

Nu har du tid att njuta av semester och avkoppling. Vi har massor av upplevelser och utflykter på programmet, men även gott om tid att gå på upptäcktsfärd på egen hand.

Stadens olika torg är perfekta platser att njuta av utomhus med en god kopp kaffe, eller så kanske man vill börja sin långtidssemester med att njuta några dagar med att koppla av i solstolen? Hotellet ligger bara 200 meter från den svarta sandstranden Playa Jardin, en av stadens bästa stränder. Här finns mer än en vacker strand eftersom strandområdet omges av små botaniska trädgårdar. De är anlagda och designade av den kanariska konstnären och arkitekten Cesar Manrique. Om du vill sola och samtidigt ta dig ett dopp i havsvatten utan att få sand mellan tårna är detta också möjligt. Samme César Manrique är nämligen också hjärnan bakom det vackra Lago Martianez. Det är ett stort anlagt område med havsvattenpooler, porlande fontäner, vackra grönområden och solstolar. Förutom att också innehålla en restaurang och café gömmer sig också - mitt i den största poolen - ett underjordiskt kasino. Det är lätt att låta timmarna flyga iväg om man väljer att tillbringa dagen vid Manriques skapelse.

Reseledarna kommer att arrangera olika frivilliga aktiviteter på de dagar som inte har ett fastlagt program. Reseledarna håller föredrag, arrangerar extra utflykter och kommer med förslag till vad du kan göra på egen hand. Kort sagt är våra reseledare hela tiden på plats för att säkra att du får bästa möjliga upplevelse och kan umgås med de andra gästerna precis så mycket eller lite du själv har lust till.

Reseledarna kommer att informera om vilka dagar vi ska på utflykt och vilka dagar vi kan koppla av på egen hand. Nedan följer en beskrivning av de utflykter som ingår i resans pris.

Heldagsutflykt till klipporna i Los Gigantes och den sydvästra kusten, samt pyramiderna vid Güímar
I dag kommer det att finnas en heldagsutflykt runt Teneriffa på programmet. Vi börjar att åka ut till en utsiktspunkt för att njuta av utsikten över den djupblå Atlanten och den lilla idylliska staden Garachico, som ligger belägen i ett skyddat läge vid foten av klippan. Vi kommer att få se flera andra spektakulära klippvyer när vi åker vidare till den sydvästra delen av kusten. Där ser vi "jättarna" Acantilados de Los Gigantes, som med sina 300-600 meter höga vulkaniska klippformationer imponerar stort. Den närliggande lugna och mysiga badorten, där man också kan njuta av den spektakulära utsikten över klipporna, är naturligtvis uppkallad efter klipporna - Los Gigantes. Vi åker vidare längs kusten till det populära strandområdet i Costa Adeje och staden Los Cristianos. Där kommer vi att ha några timmar på oss för att äta lunch och bara njuta av strandlivet - så glöm inte att ta med badkläder.

På vår väg tillbaka norrut besöker vi pyramiderna vid Güímar. Självaste Thor Heyerdahl var med vid utgrävningarna och än i dag anser man att pyramiderna visar på en tidig civilisation i området.

Halvdagsutflykt till nordvästra Teneriffa och Icod de los Vinos, bananplantage och La Orotova
Dagen går i historiens tecken när vi beger oss ut och besöker några av öns äldsta och mest intressanta orter. Vi börjar på den vackra orten Icod de los Vinos, som härstammar från 1500-talet. Den ligger vid en sluttning vid vulkanen Teide. Det är relativt bördigt i området och här finns också en del vingårdar. Stadens signum är ett gammalt drakblodsträd, vars rödaktiga harts har bidragit till att ge trädets dess namn. Just det här trädet trodde man tidigare var över 1 000 år gammalt och kallas därför också El Drago Milenario. Nyare beräkningar har dock visat att trädet är mellan 300-800 år gammalt.

Vi fortsätter genom den bördiga dalen La Orotava, vidare mot den eleganta gamla staden La Orotava. Efter den spanska koloniseringen blev den till borgerskapets favoritplats och därför hittar man här många exempel på vacker arkitektur i form av renässanspalats, vackra trädgårdar, kyrkor och kloster byggda i gotisk och barockstil. Vi stannar och tar paus vid en kanarisk bodega där vi äter lunch på egen hand.

Gemensam vandring till Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz
Reseledaren kommer att arrangera en promenad till den övre stadsdelen, där man bland annat hittar Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz. Alla är mer än välkomna att följa med på den här trevliga utflykten. (Entré eller andra eventuella kostnader i samband med utflykten ingår inte i resans pris.)

Halvdagsutflykt till naturparken Anaga samt huvudstaden Santa Cruz med stadsrundtur
En förmiddag beger vi oss till den nordöstra delen av Teneriffa och upplever den otroligt vackra och fridfulla naturparken Anagabergen. Sedan fortsätter vi till den största staden på Teneriffa, Santa Cruz. Det är en levande hamnstad med 220 000 invånare. Staden grundades 1494 av den spanska conquistadoren Alonso de Lugo. I stadens äldre stadsdel hittar man små torg, mysiga kaféer, promenadstråk och färgstarka hus i kolonialstil tillsammans med modern arkitektur som operahuset Auditorio de Tenerife som finns nere i hamnen. Här finns också en kanon vid namn Tiger som år 1797 träffade den engelska amiral Nelson så illa att han förlorade armen. Nelson var en av många européer som försökte erövra Teneriffa.

Besök i La Laguna
Vi besöker Teneriffas andra viktigaste stad med lokalbuss, den UNESCO-skyddade kulturstaden La Laguna, som kombinerar både modern arkitektur och äldre, traditionella byggnader. Staden ligger i förlängning av den nuvarande huvudstaden, Santa Cruz, och var faktiskt huvudstad ända till 1822. Staden har ögruppens enda universitet och i den UNESCO-skyddade gamla stadsdelen väntar kullerstensbelagda gator som tar oss förbi intressanta och färggranna fasader, kyrkor och småbutiker.

Dag 14
Dags för de sista upplevelserna på Teneriffa, avskedsmiddag

Vi närmar oss slutet på en fantastisk långtidssemester. Du har dagen på dig för att njuta av Teneriffa en sista gång och packa din resväska i lugn och ro. Under kvällen kommer vi att träffas för att äta en gemensam avslutningsmiddag där vi kan prata om de sista händelserika dagarna och dela med oss av de fantastiska upplevelserna från vår semester.

Dag 15
Hemresa

Vi åker söderut till flygplatsen Los Cristianos, där vårt plan väntar på att ta oss med hem igen.

Halvdagsutflykt till den UNESCO-skyddade nationalparken Teide med vulkanen Teide

Följ med på en halvdagsutflykt till Europas näst högsta vulkan, Teide, som också är Spaniens högsta berg med sin höjd på 3 718 meter. Vulkanen ligger i nationalparken Teide som år 2007 blev tilldelad en ärofylld plats på listan över världsnaturarv. Nationalparken ligger på cirka 2 000 meters höjd över havet. Den är täckt av snö på vintern och på sommaren kan temperaturerna stiga till 40 graders värme – det faller sig naturligt att endast mycket väl anpassade växter och djurarter kan frodas i denna extrema miljö.

Resan upp är fantastisk och vi kommer verkligen att kunna uppleva de skiftande landskapen. Vi börjar vid kusten, åker vidare genom dalen La Orotava, upp förbi alpina skogsområden för att sluta vid månlandskap som skapats av tidens tand och stelnade lavaströmmar. De klimatmässiga och geografiska förutsättningarna i området har sammanfallit med några av förhållandena på planeten Mars, och man har därför haft möjlighet att utföra olika tester och kontroller av utrustning som senare ska kunna användas i rymden. Platsen har varit en viktig religiös plats för guanchefolket, som trodde att vulkanen var porten till helvetet. Omgivningarna har även varit med i olika filmer, använts som övningsfält för elitcyklister och den har också utövat en märklig lockelse på UFO-troende och olika sorters kulter.

Vi kommer att åka direkt till linbanan som finns vid vulkanen och åker upp till toppen. Tyvärr är det inte möjligt att komma hela vägen ut till kratern.

Om man inte är intresserad av att ta en tur med linbanan kan man tillbringa tiden med att njuta av de spektakulära vyerna och gå runt i det unika, vackra landskapet.

Utflykten ingår inte i resans pris och ska bokas och betalas på plats.

Vulkanen Teide

Heldagsutflykt till grannön La Gomera med nationalparken Garajonay

Du har möjlighet att köpa till en utflykt till grannön La Gomera. Den ligger på ett par timmars avstånd med båt från Teneriffa, och är en liten naturskön ö-pärla på 320 km² bestående av frodig och omväxlande natur. Efter frukost åker vi från hotellet till hamnen i Los Cristianos och sätter kurs mot huvudstaden på La Gomera, San Sebastian. I dag är San Sebastian är vår första anhalt, medan den för Christofer Columbus var det sista stoppet innan han reste vidare över Atlanten mot upptäckten av Nya världen.

Vi beger oss inåt landet mot nationalparken Garajonay. Vi färdas längs de små vägarna som leder oss upp och ner genom bördiga dalar och rödbruna raviner. Längs vägen upplever vi den sällsynta lagerskogen, laurisilva. Den täckte en gång större delen av Europa och Nordafrika, men när den senaste istiden drog in så försvann den största delen av den typen av skog. Vårt mål är ett besök till de två små byarna Las Rosas och Agulo. De ligger vackert i utkanten av den UNESCO -skyddade nationalparken, och därifrån kan man njuta av utsikten över berget Teide.

Vi äter lunch på en lokal restaurang, samtidigt som vi stiftar bekantskap med det fascinerande visselspråket El Silbo. Det var invånarna på ön La Gomera tvungna att uppfinna för att kunna kommunicera på grund av de långa avstånden i bergstrakterna. Genom visslingar i olika tonarter, rytmer och längder var det möjligt att "prata" med varandra.

Innan vi beger oss tillbaka till Teneriffa har vi lite tid på egen hand i San Sebastian för att se lite närmare på befästningstornet Torre del Conde. Bakom dess röda och vita tegelväggar finns ett litet museum med kartor från Christofer Columbus tid, samt byggnaden Casa de Colón. Det sägs att Columbus bodde där medan han var på ön.

Utflykten ingår inte i resans pris utan ska bokas och betalas på plats.

Nationalparken Garajonay

Prisinformation

Resans pris

Från 14 348:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998:–
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm - Teneriffa t/r med Norwegian
 • Skandinavisktalande reseledare
 • Busstransport vid ankomst och avresa från flygplatsen till hotellet
 • Boende på dubbelrum på Hotel Grand Turquesa Playa 3+*
 • Halvpension (frukost och middag med ¼ flaska vin och ½ flaska vatten)
 • Heldagsutflykt på ön med klipporna Los Gigantes och sydvästkusten samt Güimar-pyramiderna
 • Heldagsutflykt till UNESCO-skyddade La Laguna, naturparken Anaga samt huvudstaden Santa Cruz med stadsrundtur
 • Halvdagsutflykt till nordvästra Teneriffa med Icod de los Vinos och besök på bananplantage
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 6% av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till hotellets personal, lokalguider och chaufförer (räkna med ca 40 € för hela vistelsen)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift, 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 24 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor” är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Reseledare

Under vistelsen kommer det att finnas en eller flera Albatros-reseledare på plats. Reseledarna står för gemensamma arrangemang, håller föredrag och leder utflykterna i dagsprogrammet. Reseledarnas roll är dock annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros, på grund av reselängden. Reseledarna kommer att vara på plats under vissa dagar och kommer löpande att anordna spontana utflykter och mycket annat. Reseledarna fungerar med andra ord både som kontaktpersoner på resan om du skulle behöva hjälp, men de säkerställer också att din vistelse blir så bra som möligt och att du får en massa upplevelser med hem från din långtidssemester.

Måltider

Resans pris inkluderar halvpension bestående av frukost och middag som serveras i hotellets restaurang. Maten på hotellet är utmärkt och serveras i form av en omfattande och varierad buffé. Middag inkluderar ¼ flaska vin och ½ flaska vatten.

Vi äter tillsammans den första kvällen, en gång i veckan och den sista middagen. I övrigt kan man själv välja tid och plats i restaurangen.

Mer om Spanien

Här kan du läsa mer om Spanien: www.albatros-travel.se/resmal/europa/spanien 

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.
Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.
Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from Interssant resmål och trevligaga medresenärer Utresan med Norwegian D 853121: Sressande att jäkta på med egen incheckning av taggar när 4 diskar var diponibla. Varför kollades inte passen. Under en så lång flygresa -6 tim mm tid- behövs en ordentlig måltid ombord. Inte dessa minimåltider som dessutom tog slut.Vår torra baugettvar en besvikelse. Kolla med SAS och Premiair där får man bra flygbrickor. Och så det här med placering. Även denna gång var det flera par som inte fick plats tillsammans. Väl sena och tidiga ankomster- avresor vid hotellet.(2400 o 0530) Bra kvällsarrangemang på hotellet men ta bort ungdomsdiscon. Bra med hotellbussen ner till centrum. Hotellets Wfi alldeles för svag. Oftast överbelastad. Bra att reseledaren ordnade extraprogram.
Date published: 2015-12-01
Rated 4 out of 5 by from en skön avkoppling från det svenska jul- och nyårs Det var duktiga guider, en tog väldigt väl hand om dom som blev sjuka och hamnade på sjukhus. Hon informerade bra till andra berörda. Utflykterna var bra men man borde nog se till att bussarna hade toalett, speciellt som det var många äldre resenärer. Det skulle också vara önskvärt att erhålla en deltagarlista vid ankomsten med plats för att notera anhöriga som skall tas kontakt med om man blir allvarligt sjuk. Guiderna borde också få göra en lista över var man förvarar sitt pass, så att dom kan hitta det om någon blir så sjuk att man inte kan tala om var det är om man måste kalla på läkare
Date published: 2016-01-20
Rated 3 out of 5 by from Tur med vädret och fina omgivningar Jag besökte Puerto de la Cruz och vet att vädret kan snabbt slå om, men hade tre fina veckor med sol hela tiden så gott som, så jan - febr kan vara jättebra tid .Orten har fina omgivningar och många möjligheter för vandringar.Hotel Puerto de la Cruz hade inte standard som motsvarar 4 stjärnor bl a var maten väldigt enahanda . Ingen variation på tre v och inte heller mycket att välja på. Några pers i receptionen var inte serviceminded alls.Jag tycker det var för dyr avgift för safeboxen , man sköter den ju helt på egen hand.Poolområdet var väldigt trångt.
Date published: 2016-03-03
Rated 5 out of 5 by from En resa över förväntan Uppskattade hotellet med dess läge intill centrum, men ändå mycket tyst från trafiken. Kunde väl höra vågornas behagliga brus från balkongen trots mellanliggande fastigheter. Och trots bebyggelsen där hade vi en fin vy över havet och in mot staden från vår balkong. Det är bra att bo i en riktig stad ty där finns mycket annat att se och göra än bara badstränder. Vid "våra" badstränder 5 min från hotellet var det aldrig tjockt med folk. Busstation med ett flertal linjer ut i landet ligger bara några kvarter bort. Vandringslederna utmed strandklipporna har lagom svårighetsgrader. De rikliga kvällsbuffeerna rundade av varje trevlig dag.
Date published: 2016-11-28
Rated 4 out of 5 by from Bra upplägg Resans upplägg med varierade utflykter spridda över tid var bra. Vår reseledare Rosalinda var mycket bra, påläst ock kunde improvisera om så behövdes, dessutom stod hon till tjänst med bra tips även utanför det ordinarie programmet. Hotellet var bedagat i skicket och med ointressant mat men all personal där var toppen, poolerna var jättebra. Vi utnyttjade möjligheten att byta den ingående middan mot lunch vilket gav oss stor frihet. Bussystemet på ön var utmärkt och förde oss till ett flertal fina platser. Saltvattenpoolerna nere på stan var magnifika.
Date published: 2015-12-02
Rated 4 out of 5 by from En givande resa. Vi är mycket nöjda med vår resa. Hotellet Turquesa var centralt placerat, nära till den svarta stranden, city samt Loro Parque en djurpark ingen får missa. Det fanns även en gratisbuss från hotellet till city. Utflykterna som ingick i resan var välplanerade man fick se det viktigaste på ön anser vi. Reseledaren var helt perfekt berättade öns historia under våra utflykter mycket trevligt. Det enda vi har att anmärka på var buffen på kvällarna den stämde inte med en beskrivning. Flygresan var också ganska jobbig.
Date published: 2015-12-17
Rated 5 out of 5 by from En skön, trevlig och informativ vistelse. När vi beställde resan så framgick det inte alla aktiviteter som vi på plats fick möjligheter att delta i. Det fanns aktiviteter i stort sett varje dag om så ville. Några ingick i resans pris och några mot extra betalning. Och tack vare vår reseledare Eva med sin fantastiska kunskap, entusiasm och charm så blev de aktiviteter vi deltog i mycket trevliga och innehållsrika. Bättre reseledare tror vi inte går att hitta, tack Eva! Dock - vilket reseledarna inte kunde råda över - var lunchen på Bodega Monje inte värt sitt pris. 35 € för ingen särskild god mat och en mycket sumerisk guidning av vingårdens guide, en film som troligen skulle försöka visa vinets väg från plantan till flaskan var rörig sönderklippt och inte alls informativ. En stor besvikelse och mycket pengar.
Date published: 2016-01-27
Rated 3 out of 5 by from En trevlig resa En något lång vistelse trots ett mycket digert program. Hotellet håller inte utlovad standard. Mycket buller från trafiken, om man får rum mot gatan.Rummen små och slitna. Matsalen var mycket bullrig och osig Trots detta var det en trevlig resa tack vare vår fantastiska guide, Annette. Flygresan ner var usel, maten tog slut trots att vi satt på 10:e raden. Hemresan var riktigt bra. Vi föreslår att ni höjer priset något till förmån för en bättre hotellstandard.
Date published: 2016-02-20
 • y_2018, m_12, d_11, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_172
 • loc_sv_SE, sid_ESVLT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19ESVLT02RSE1203