Magiska Indien – res på egen hand tillsammans med andra

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kulturresa i norra Indien med färgsprakande upplevelser, heliga städer, fascinerande tempel, och Taj Mahal

Utan singeltillägg

På denna upplevelserika Indienresa kommer vi nära den indiska folksjälen, när vi besöker landets främsta sevärdheter i det nordvästra hörnet av landet, där Delhi, Jaipur och Agra skapar en historisk och kulturell treenighet.

Här stiger vi in i en äventyrlig värld av gamla fästningar, sjudande basarer, vackra palats och små traditionella städer ute på landet där människor fortfarande lever på gränsen till en annan tidsålder.

I delstaten Rajasthan besöker vi de heliga hinduiska templen i Mandawa på kanten av den stora Thar-öknen och vid pilgrimsstaden Pushkar upplever vi det färgglada Indien när det är som mest autentiskt. Vi fortsätter därefter mot den rosafärgade staden Jaipur, med sina imponerande palats och marknadsplatser.

Den stora finalen har vi i Agra, där Taj Mahal – ett av världens sju moderna underverk – fascinerar med miljoner av skimrande halvädelstenar, kritvit marmor och en symmetri genomförd ner till minsta detalj. Tillsammans med den vackra kärlekshistorian bakom mausoleet – stormogulen Shah Jahan uppförde Taj Mahal till minne av sin avlidna älsklingshustru – bidrar allt till Taj Mahals mycket speciella och magiska stämning, och ett besök här skapar minnen för livet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Res ensam tillsammans med andra

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupi

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst till Delhi och stadsrundtur
Dag 3
Tåg Delhi – Mandawa. Upplevelser ombord på taget, samt stadsrundtur i Mandawa
Dag 4
Mandawa – Pushkar. Ankomst till Pushkar och stadsvandring
Dag 5
Pushkar – Ajmer - Pushkar. Besök i en lokal by, samt upplevelser i pilgrimsstaden Ajmer
Dag 6
Pushkar - Jaipur. Stadsrundtur i Jaipur inkl. Citypalats och Vindarnas Palats
Dag 7
Jaipur. Utflykt till Amber Fort och tid på egen hand
Dag 8
Jaipur – Agra. Spökstaden Fatehpur Sikri och Agra Fort
Dag 9
Agra – Delhi. Taj Mahal, shopping och avskedsmiddag
Dag 10
Delhi – Stockholm

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
25 998:–
Stockholm
25 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

På eftermiddagen börjar vår resa från Sverige till den indiska huvudstaden Delhi.

Dag 2
Ankomst till Delhi och stadsrundtur
Jama moskén är bland de största och vackraste i Indien

Vi landar i Delhi på flygplatsen Indira Gandhi tidigt på morgonen och ger oss strax i kast med dagens program.

Med en mer än 3.000 år gammal historia har Delhi haft ett stort inflytande över Indiens kulturhistoria. Medan Indiens stora kuststäder fortfarande var veritabla lerbankar, var Delhi en sjudande huvudstad för ett uråldrigt rike. Få andra städer har byggts, försvarats, erövrats, plundrats, bränts och återuppbyggts så många gånger som Delhi. Härskarna har kommit och gått, och hela 70 drottningar och kungar har regerat här sedan 1193. Alla har lämnat sina spår, på gott och ont.

Delhi är en huvudstad som spänner över då- och nutid. Eller den är rättare sagt två städer i en, ”Old Delhi” med fästningen, moskéerna och alla basarer, och ”New Delhi”, byggd och invigd av britterna 1931. En elegant metropol med breda boulevarder, magnifika byggnader och trädgårdar skapade av kunniga landskapsarkitekter.

Bristen på samband mellan det nya och det gamla är ett gemensamt drag hos moderna indiska städer. Men ingenstans är det mer iögonenfallande än i Delhi. Den gamla, fattiga stadsdelen lever som alltid sitt eget liv, medan den rika och politiska eliten sitter bakom stängda dörrar i sofistikerat diplomatiska enklaver och debatterar den uppenbara fattigdomen. Staden är en återspegling av landet som helhet.

Vi startar dagens program i den nyare stadsdelen, där vi bland annat kikar förbi India Gate och stadens gröna andningshål, Sir Edward Luytens Park. Senare på dagen beger vi oss till den gamla stadsdelen, där vi byter ut bussen mot cykelrickshor, som tar oss genom de spännande basarkvarteren. Mellan basarens bodar med allsköns exotiska frukter och doftande kryddor ligger små enkla butiker, där skräddare, barberare och hantverkare är fullt upptagna.

Vi avslutar dagen med en välförtjänt middag på vårt hotell.

Dag 3
Tåg Delhi – Mandawa. Upplevelser ombord på taget, samt stadsrundtur i Mandawa

Det har blivit dags att säga farväl till den indiska huvudstaden och vår färd går vidare med tåg på den ca 4,5 timmar långa sträckan mellan Delhi och Mandawa.

I Indien är en tågresa en mycket speciell upplevelse och man kommer riktigt tätt inpå landet och människorna. En tågresa i Indien var tidigare en resa i tätt packade, fallfärdiga tågvagnar, där även trappsteg och tak var fyllda till brädden med halvnakna människokroppar. Den indiska järnvägen är fortfarande inte bland de snabbaste eller mest punktliga, men expresstågen är snabba och effektiva och vi reser i en komfortabel klass med eget säte och gott om plats omkring oss.

När vi ger oss av från stationen i Delhi är det knökfullt med försäljare som erbjuder färsk frukt, grönsaker, ”bidis”, (billig tobak rullad i blad), tidningar och magasin. Ackompanjerade av the-försäljarnas monotona utrop ”chai-ya” rullar vi snart iväg mot Mandawa.

Vi kliver av tågstationen när vi är nästan framme och färdas de sista 45 km i buss till Mandawa.
Delstaten Rajasthan var tidigare känd som ”Rajputana” – rajputernas land. Här regerade en rad rajputfurstar – maharajor – i sina självständiga kungariken. Under det brittiska kolonialstyret behöll dessa kungariken en viss form av självstyre, och maharajorna var inte direkt underodnade britterna men däremot lojala mot dem. 1947 blev rajputstaterna en del av det självständiga Indien och 1956 skapades delstaten Rajasthan.
Maharajornas förkärlek för lyx, överdådiga boenden, festligheter och färg var legendarisk, och denna livsstil syns än idag och Rajasthan är känt som Indiens mest färgstarka stat. Det kommer inte minst till uttryck i kvinnornas vackra sarier i knallrött, rosa, orange och gult, som lyser upp överallt i gatubilden och i de torra, dammiga ökenlandskapen. Här klär sig kvinnorna inte i gamla, slitna arbetskläder när de ska ut och arbeta på fälten – utan i färgglada kläder vilket gör en resa i Rajasthans landskap till en upplevelse för alla sinnen. Många män tycker också om att smycka sig med fingerringar, örhängen och starka färger – och klär sig i bästa maharaja-stil.

Staden Mandawa var en viktig handelsstad utefter Silkesvägen, vilken förband Kina med Medelhavsområdet. Numera är staden en kvarleva från en svunnen tid med många imponerande palats uppförda av rika handelsmän. Byggnaderna, så kallade Havelis, med sina dekorativa fasader präglar gatulivet och vi tar också en sväng förbi stadens trevliga basar.

På kvällen äter vi middag på vårt centralt placerade hotell.

Dag 4
Mandawa – Pushkar. Ankomst till Pushkar och stadsvandring

Efter frukost beger vi oss vidare in i landet, närmare bestämt till den heliga staden Pushkar. Vi far genom centrala Rajastan och vi stannar på vägen för att njuta en lokal lunch.

Pushkar är en av hinduernas viktigaste pilgrimsstäder, och varje år kommer tusentals troende på besök. Staden är byggd kring Pushkar-sjön, som är helig för hinduerna. Minst en gång i livet bör man som hindu göra en pilgrimsresa till Pushkar och bada i den heliga sjön, samt gå ner i sjön från en av 52 ghats (trappor/passager ner till vattnet). Det råder en intensiv och färgrik, religiös stämning i staden, som är full med tempel och hängivna hinduiska asketer. Enligt en gammal indisk legend, skapades staden då guden Brahma lät en lotusblomma falla på den plats där Pushkar ligger. Därför rymmer staden också ett av världens få Brahma-tempel.

Vid ankomsten till Pushkar  kör vi direkt till hotellet, och därefter ska vi gå på upptäcktsfärd i den heliga staden. Staden är på många sätt Indien i ett nötskal: en liten labyrint av smala, slingrande gator och gränder och vackert utsmyckade tempel. Detta – blandat med högljudda pilgrimer, smutsiga barn och heliga kor – gör staden till en intensiv upplevelse av ljud, lukter och färger. Mycket av den atmosfär som också pilgrimsstaden Varanasi är känd för, upplever vi på nära håll i Pushkar. 

Efter flera minnesrika upplevelser går vi tillbaka till vårt hotell, där vi avslutar dagen med en god middag.

Dag 5
Pushkar – Ajmer - Pushkar. Besök i en lokal by, samt upplevelser i pilgrimsstaden Ajmer

Idag ska vi på upptäcktsfärd i området omkring Pushkar, som ligger alldeles intill den imponerande Thar-öknen, vilken täcker cirka tre fjärdedelar av Rajasthan-provinsen. Favoritdragdjuret i denna del av Indien är fortfarande kamelen, som man kan se överallt på landsbygden. Vi besöker en liten lokal by och ser närmare på hur livet levs här.

Vi ska också besöka den närliggande muslimska pilgrimsstaden Ajmer. Muin-ud-din Chishti, ett helgon inom den muslimska sufiska riktningen, ligger begravd här, och muslimska pilgrimer från hela landet kommer hit. Den persiska sufimystikern Chishti kom till Ajmer år 1192 och bodde här fram till sin död 1233. Hans mausoleum färdigställdes av stormogulen Humayun på 1500-talet och började snart därefter att ta emot pilgrimer. Bland annat så gjorde den mycket religiöse stormogulen Akbar en pilgrimstur hit från Agra varje år.

Centrum för Ajmers religiösa betydelse är Chishtis mausoleum Dargah Sharif, och en strid ström av hängivna pilgrimer ger platsen en mycket livlig stämning jämfört med den övriga staden. Dargah Sharid är ett stort komplex av moskéer, paviljonger och trädgårdar, och själva graven ligger i den innnersta gården. Det sägs att ett besök vid helgonets grav uppfyller den troendes önskan. Därför kommer vi att se många små lappar och band med skrivna önskningar fästa på räcket kring Chishtis grav. Förutom graven ska vi också se några av de vackra moskéerna och paviljongerna inom det stora området.

Vi återvänder till Pushkar sent på eftermiddagen och avslutar dagen med middag på vårt hotell.

Dag 6
Pushkar - Jaipur. Stadsrundtur i Jaipur inkl. Citypalats och Vindarnas Palats
Hawa Mahal

Efter några spännande upplevelser i Pushkar fortsätter vi mot Jaipur, Rajasthans sjudande huvudstad, som också är känd som ”den rosafärgade staden”. Staden grundades år 1727 av maharajan Jai Singh II efter de arkitektoniska principer som beskrivs i den gamla, hinduiska avhandlingen Shilpa-Shastra. Den rosa färgen är dock av ett senare datum. Stadens hus målades till Edward VII:s ära, då den dåvarande prinsen av Wales besökte Jaipur 1876.

Ännu idag är invånarna i den gamla stadsdelen tvungna att behålla den rosa färgen på sina hus. Med sitt läge, omgärdad av berg och ett överdåd av förnäma palats, färgsprakande basarer och det närliggande Amber Fort, framstår staden nästan äventyrsaktig.

Vid ankomst till  Jaipur, där vi ska förbi det stora palatsomplexet City Palace i centrala Jaipur, som nästan är en stad i staden. Vi ska också förbi Hawa Mahal, Vindarnas Palats, varifrån maharajornas harem på sin tid kunde iaktta det färgsprakande gatulivet utan att själva bli sedda.

Vi avslutar dagen med en välförtjänt middag på vårt hotell i Jaipur.

Dag 7
Jaipur. Utflykt till Amber Fort och tid på egen hand

Jaipur har inte alltid varit huvudstad i Rajasthan. Fram till 1727 var den närliggande staden Amber huvudstad. Men på grund av bristande utrymme flyttades huvudstaden söderut till det nuvarande Jaipur. I Amber står fortfarande maharajornas gamla palats, Amber Fort, och här börjar vi dagens sightseeing. 

Med ett högt och dramatiskt läge på en ås och omgivet av vakttorn är den vita fästningen och utsikten över det omkringliggande landskapet en absolut pärla. Fortets stora hallar och terrasser speglar sig vackert i Moata-sjön nedanför och utsikten över landskapet är minst lika imponerande som själva byggnaden. 

När vi träder in i fortet, förstår vi kanske de känslor som den bereste biskopen Heber gav uttryck för i sina beskrivningar av platsen i början på 1800-talet: ”På grund av alla måleriska detaljer, de många sniderierna, platsens vilda skönhet och på grund av antalet rum och deras romantiska karaktär, kan jag inte jämföra Amber med någonting annat.”

Vi återvänder till Jaipur på eftermiddagen, och det finns goda möjligheter att gå på upptäcktsfärd bland stadens många butiker.

Dag 8
Jaipur – Agra. Spökstaden Fatehpur Sikri och Agra Fort
Fatehpur Sikri

Efter frukost kör vi mot Agra. Under resan tar vi vägen förbi den historiska staden Fatehpur Sikri, vilken anlades av stormogulen Akbar i början på 1570-talet och som fungerade som huvudstad för Mogulriket från 1571 till 1585. Även om det tog hela 15 år att bygga palatsområdet, så lämnade stormogulen och hans följe området efter bara 14 år, eftersom vattenförsörjningen var otillräcklig. Palatset och den tillhörande moskén finns idag på UNESCO’s lista över världens kulturarv.

På eftermiddagen är vi framme i Agra. Man vet inte så mycket om staden tidiga historia och det var först i början på 1500-talet då den blev huvudstad i stormogulernas rike som Agra på allvar blev ett maktcenter på den indiska subkontinenten. Stormogulerna var mer än bara en muslimsk folkgrupp som från det afghanska-persiska området invaderade stora delar av norra Indien. Med en regeringstid som sträckte sig från 1500 till 1700, var stormogulerna förmodligen de mest betydelsfulla av alla härskare som kom utifrån. Det var stormogulen Shah Jahan som uppförde Det Röda Fortet i både Delhi och Agra och det var också han som uppförde Taj Mahal.

Vid ankomsten till Agra kör vi direkt till Agra Fort, byggd i röd sandsten av härskaren Akbar under åren 1565-73. Fortet är ett imponerande och välbevarat byggnadsverk, som dock tydligt är präglat av tidernas olika härskare: från Akbars röda sandsten till Shah Jahans silkesvita, ädelstensprydda marmorplattor. Utsikten över Yamuna-floden till Taj Mahal är fantastisk. Då stormogulens Shah Jahans makthungriga son Aurangzeb övertog makten efter sin far, dräpte han sin yngre bror och fängslade därefter sin far på just Agra Fort. Härifrån kunde Shah Jahan, fram till sin död 1666, njuta av utsikten från en vackert snidad marmorbalkong ut mot Taj Mahal, som vi ska besöka följande morgon.

Vi kör nu till vårt hotell, där vi äter middag tillsammans.

Dag 9
Agra – Delhi. Taj Mahal, shopping och avskedsmiddag
Taj Mahal

Efter frukost ska vi besöka en av turens allra främsta höjdpunkter – Taj Mahal. Taj Mahal, som Shah Jahan uppförde som mausoleum över sin älsklingshustru, Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng med sitt 14:e barn. Det tog 20.000 arbetare många år att bygga mausoleet (1632-47), vilket sedan 1983 har funnits på UNESCO’s lista över världens kulturarv. 

Taj Mahal är byggt i persisk stil och anlagd på en fyra meter hög sockel, omgiven av fyra smala minareter. Mausoleet står i gnistrande vit marmor och är dekorerat med miljoner halvädelstenar, bland annat den röda karneolen, som var Mumtaz Mahals favoritsten. Hela byggnaden utstrålar lugn och harmoni och det är svårt att lämna denna pärla.

Agra bjuder på några av de finaste butikerna och senare på dagen blir det rikliga möjligheter att fylla väskan med allt från konsthantverk till rökelsepinnar.

På eftermiddagen lämnar vi Agra och kör till Delhi. Förr i tiden tog det lång tid att köra denna sträcka men nu går det snabbt via den relativt nya Yamuna Expressway. 

När vi är framme i Delhi, inkvarteras vi på vårt hotell och njuter en trevlig avskedsmiddag på kvällen.

(Vänligen notera att, på avgångar som anländer till Agra på torsdagar, besöker vi Taj Mahal samma dag, eftersom Taj Makal är stängt på fredagar.)

Dag 10
Delhi – Stockholm

‌Efter en upplevelserik resa är det dags att säga farväl till norra Indien. På flygplatsen upplever vi för sista gången Indiens fascinerande och kaotiska stämning, innan vi lämnar landet. Vi är hemma i Sverige på eftermiddagen.

Prisinformation

Resans pris

Från 25 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

OBS:

Av tekniska skäl står ovan ”delat dubbelrum”, men på denna resan bor du själv i enkelrum.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Delhi via Helsinki t/r 
 • Utflykter enl. program 
 • Inkvartering på bra hotell i enkelrum*
 • Helpension
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 7%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Visum till Indien. Räkna med ca. 25 USD. (Läs mer här)
 • Drycker 
 • Dricks till guide, chaufför och assistent (räkna med ca. 40 USD)
 • Administrationsavgift på kr. 150,- pr. faktura (bortfaller vid onlinebeställning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Indiskt hantverk

Under resans gång har vi lagt in besök hos lokala företag och kooperativ som tillverkar det hantverk Indien är berömt för: t.ex. tyger, marmor och juveler. Det kommer naturligtvis att finnas möjlighet att göra inköp i samband med dessa besök.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Indien

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad och mycket annat: www.albatros.se/resmal/asien/indien

Klimat i Indien

Indien har tre klimatperioder: pre-monsun, monsun och post-monsun. Monsunen, som egentligen betyder  ”väder”, är regnperioden. Pre-monsunen, eller ”före regnperioden”, är perioden från januari till mitten av maj. Från januari till mitten av april är det torrt och temperaturerna är behagliga, med dagstemperaturer mellan 12-32 grader och nattemperaturer ner till ca 0 grader. Under de här månaderna kan det vara skönt att ha en vindjacka eller en fleece till de svalare kvällstimmarna. Från mitten av april och fram till slutet av september regnar det våldsamt i vissa perioder och det blir dessutom väldigt varmt, särskilt i maj och juni, och därför är det här säsongen inte särskilt lämplig för resor till speciellt Rajasthan. Från slutet av september till december (post-monsunen) är regntiden slut, och temperaturerna ligger på samma nivåer som under pre-monunen -  20-32 grader. Kort sagt är det vad gäller vädret bäst att resa i Rajasthan från oktober till mitten av april.

Visum till Indien

Albatros rekommenderar att du själv söker e-visum till Indien.
Du kan tidigast söka e-visum 120 dagar före avresa och senast 10 dagar före avresa.
Det kan gå upp till 72 timmar för att få godkänt e-visum.
Du kan läsa Albatros vägledning här

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Härlig resa Spännande resa och vår reseledare Helena var toppen
Date published: 2024-03-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastiskt Indien resa! Det var ett verkligen uppskatta resa till Indien! Vi borde otroligt vackra hotellet som slott att det kunna inte hitta i andra länder. Vi fick se många olika historiska platser i olika städer. Reseledaren Helena är underbarat och har otroligt kunskaper av Indien. Vi alla borde själv i ett hotell rum och behöver inte betala extra insättning att det var väldigt bra. Jag är änka så bli inte ledsen att resa med andra kärlekspar. Resor med Albatros är absolut trygghet och tar största ansvar och göra allt bästa för alla resenärer! Hjärtligt TACK till Albatros!!!
Date published: 2024-03-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa som överträffade mina förväntningar. En fantastisk reseledare som var så otroligt kunnig och alltid glad och omhändertagande.
Date published: 2024-03-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med så många sevärdheter Vi fick vara med om så mycket på den korta tiden, inte bara underbara tempel, fort, byar och härliga hotell, utan också spontana utflykter med t ex cykelriksha, kamelturer, kvällstur med jeep, ja allt var jättebra ordnat, på de långa bussturerna blev vi underhållna av vår fantastiska guide och fick veta så mycket intressant om landet; kultur, historia, religion, vi fick svar på allt! Tack för en härlig resa!
Date published: 2024-03-24
Rated 4 out of 5 by from En magisk resa! Fantastisk resa i ett magiskt land! Bra upplägg med suverän reseledare och härliga medresenärer!
Date published: 2024-03-23
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa i detta färgsprakande Land Vår reseledare Helena var extraordinär och kunde se till alla olika behov som uppstod. Jag tror vi älskade henne alla för hennes sätt att vara och för hennes otroliga kunskap om Indien.
Date published: 2024-03-23
Rated 5 out of 5 by from Fantastik Allt precis allt var en helt fantastisk upplevelse. Reseledaren Helena en kunnig, trygg, glad och en person med ett stort hjärta ❤️ Personalen som jobbade med Helena var också så fina. ❤️
Date published: 2024-03-23
 • y_2024, m_7, d_13, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_INSGL01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor