Magiska Marocko

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Spännande kulturell rundresa till Casablanca, Atlasbergen och de gamla kungliga städerna

(Även avresa från Stockholm)

Kliv rakt in i ett sagoäventyr i äkta Tusen och en natt-anda! Dröm dig tillbaka till en svunnen tid bland handvävda berbermattor och juvelfärgade textilier i konsthantverkets Fez – och lämna sedan stadens brus bakom dig vid Marockos heligaste moské, Karaouine. Vi besöker ett pärlband av kungastäder där medinornas mosaikmurar är mättade med hemligheter, besöker det mytomspunna Casablanca och Hassan II-moskén som är en av världens största. Vi beundrar det brusande vackra Ouzud-fallet på en resa genom fikonlundar och berberbyar och låter oss förföras av kryddoften, folkmyllret och färgprakten på Marrakechs marknader.

Välkommen till Magiska Marocko!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marockansk dirham

Dagsprogram
Dag 1 Köpenhamn - Marrakech - Casablanca
Dag 2 Casablanca - Rabat - Fez
Dag 3 Fez
Dag 4 Fez - Meknes - Volubilis - Afourer
Dag 5 Afourer - Marrakech
Dag 6 Marrakech
Dag 7 Marrakech
Dag 8 Avresa och ankomst till Köpenhamn

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Köpenhamn - Marrakech - Casablanca

Efter ankomst till Marrakech åker vi genast vidare till kuststaden Casablanca, staden som de legendariska filmstjärnorna Humphrey Bogart och Ingrid Bergman gav en evig glöd av romantik. Casablanca är Marockos ekonomiska och kulturella centrum och en av landets mest moderna städer på flera sätt. Det är till exempel inte så vanligt att kvinnorna bär slöja.

På vägen till hotellet får vi våra första intryck av staden. Vi checkar in på hotellet sent på kvällen.

Dag 2
Casablanca - Rabat - Fez

Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Casablanca. Staden har på bara 150 år vuxit från ett par tusen invånare till nästan fyra miljoner. Det är mycket tack vare att staden var ett franskt protektorat under den första delen av 1900-talet.

Vi besöker den livliga och exotiska basaren där allt från kryddor till kött och hantverk är till salu. Vi tar också vägen förbi det stämningsfulla konsthantverkskvarteret Habous med sina smala arkadkantade gator och vitkalkade hus. Området byggdes av fransmännen under 1930-talet och inspirationen hämtades från den traditionella arabiska medinan. Arkitektoniskt är det en spännande blandning av traditionell marockansk och europeisk stil.

Vi ser också stadens stora prestigefyllda byggnadsprojekt: Kungliga Palatset, Mohammed V:s torg och Hassan II-moskén. Den 210 meter höga minareten är världens högsta, och moskén rymmer 25 000 bedjande och ytterligare 80 000 på yttergården. Det gör moskén till en av världens största. Hassan II-moskén skulle ha varit klar att invigas lagom till kung Hassan II:s 60-årsdag 1989, men den blev inte invigd förrän 1993. Vi besöker moskén innan det är dags att resa vidare norrut till Rabat.

Rabat är Marockos politiska huvudstad och en av landets fyra gamla kungliga städer. Här ser vi Kungliga Palatset - Quadaya Kasbah, Mohammed V:s mausoleum och Hassantornet, en minaret från 1100-talet. Den tronar helt ensam och majestätisk i landskapet, den tillhörande moskén blev nämligen aldrig färdigbyggd. Vi strosar också i Rabats UNESCO-bevarade medina - ett virrvarr av dofter, smaker och färger i hjärtat av staden. Här kan du gå på upptäcktsfärd i de trånga gränderna och göra fina shoppingfynd i form av t.ex. träsniderier, läderskor och berbermattor som tillverkas av berberfolk i Nordafrika.

Under sen eftermiddag fortsätter vi inåt landet till Fez, den äldsta av Marockos kungliga städer och landets tredje största stad.

Dag 3
Fez

Dagen ägnas åt upplevelser i Fez. Staden grundades år 789 e Kr direkt efter den arabiska invasionen av Nordafrika och Spanien. Fez är känd som Marockos huvudstad för konsthantverk och det är inom områdena textil, träsniderier och keramik som den kreativa talangen är särskilt stor. Den största delen av Marockos berömda handgjorda keramik tillverkas här i Fez och ofta sitter keramikerna och andra konsthantverkare och arbetar enligt de urgamla traditionella metoderna. Här är konsthantverkarna inte mycket för moderniseringen som annars tränger sig på ute i omvärlden.

Vi inleder med en promenad till fots i Fez stora och livliga medina, där mer än 9 000 smala gator slingrar sig runt mellan varandra och bildar en fascinerande labyrint. Här får alla sinnen sitt och vi blir överväldigade av alla färger, dofter och ljud. Vi går på upptäcktsfärd bland de vackra historiska husen, fantastiska fontäner, butiker, souker och majestätiska moskér som finns utplacerade som lugna oaser. Mitt inne i medinan ser vi en fantastisk färgexplosion som består av de enorma kar som är fyllda med olika skimrande färger och där textilierna fortfarande handfärgas. Vi ser tålmodiga packåsnor som leds av sina ägare när de fraktar sina varor längs de smala och trånga gatorna. Ibland känns det som om tiden har stått stilla i hundratals år.

Nu är det dags att ta sig till den imponerande och vackert inredda Karaouine-moskén som grundades 859 e Kr. I moskéns byggnader finns Al-Karaouine-universitetet, världens äldsta universitet. Vi besöker även Bouanine-madrassan och den berömda fontänen på Nejjarine-torget, konstfullt utsmyckad med mosaik i intrikata geometriska mönster.

Under eftermiddagen åker vi vidare till stadsdelen Fez Jdid, "det nya Fez", som dock grundades redan år 1276. Vi tar en promenad genom denna färgstarka och livliga stadsdel och under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4
Fez - Meknes - Volubilis - Afourer

Idag åker vi till den UNESCO-skyddade antika romerska staden Volubilis och ser pilgrimsstaden Moulay Idriss från en utkiksplats. Vi fortsätter sedan vidare till Kungastaden Meknes, den tredje av kungastäderna. Staden var huvudstad under slutet av 1600-talet och styrdes av den mäktiga sultanen Moulay Ismail, Marockos svar på den franske konungen Ludvig XIV. Meknes går också under namnet "Det marockanska Versailles". Moulay Ismail lyckades förvandla det som då var en liten landsortsstad till en spektakulär kunglig stad med allt som hör till. Här finns många vackra byggnader i den särpräglade morisk-spanska stilen. Vi kommer att uppleva Meknes berömda sevärdheter: det kungliga stallet, de judiska kvarteren Mellah och den imponerande och vackert arbetade porten Bab Mansour, huvudporten i den 25 km långa mur som omger stadens medina.

På vår vidare färd mot Afourer går turen förbi den lilla mysiga staden Beni Mallal, som ligger vid foten av Atlasbergen på den bördiga slätten Beni Amir. Där odlas det bland annat apelsiner, fikon och oliver. Målet för dagen är staden Afourer i Afourer-dalen.

Dag 5
Afourer - Marrakech

Dagens resa tar oss genom de vidsträckta Atlasbergen till Marrakech, som ligger i en lummig oas vid foten av bergen. Atlasbergen sträcker sig cirka 240 mil genom Nordafrika och befolkas i huvudsak av berberfolk. Vi åker genom några av Marockos vackraste landskap och förutom de mäktiga, snöklädda bergen ser vi de vackra vattenfallen, Ouzud och den stora vattenreservoaren Bin el Ouidane.

Under sen eftermiddag är vi framme i södra Marockos pärla, den mytomspunna staden Marrakech. Staden var Almoravid-imperiets största stad under 1100-talet och den andra av de kungliga städerna. Marrakech är också känd som ”den röda staden" och den är fylld av äkta äventyrsstämning i sann ”Tusen och en natt-anda”. En stad där magiska upplevelser och nya intryck väntar runt varje gathörn.

Dag 6
Marrakech

Efter frukost går vi på upptäcktsfärd i Marrakech och ser den berömda gravplatsen Saadian. De 66 gravplatserna uppfördes av sultanen Ahmed al-Mansur under 1500-talet för sig och sina efterkommande. De är uppförda i cederträ och vackert och överdådigt inredda. De återupptäcktes först 1917 och har sedan dess varit en av Marrakech största sevärdheter. Vi ser också se ett av stadens kännetecken – Koutoubia-tornet - den vackra minareten som tillhör Marrakech största moské. Vi besöker Bahia Palatset som byggdes i slutet av 1800-talet och som ligger vackert omgiven av väldoftande blomsterträdgårdar.

Under eftermiddagen skapar vi våra egna kapitel i ”Tusen och en natt” när vi går på upptäcktsfärd i Medinan och de olika soukerna med väldoftande kryddor och marockanskt konsthantverk som läderarbeten, kopparsaker, vackra berbermattor och andra oemotståndliga frestelser. Konsthantverkarna arbetar efter gamla metoder och det är fascinerande att följa arbetet som pågår i de små verkstäderna.

Vi avslutar på det stora och livliga torget Djemaa el Fna, som är stadens centrala mötesplats. På dagarna är torget är fyllt med allt från olika stånd som säljer nypressad juice till modiga ormtjusare. På kvällarna hittar man sagoberättare, magiker och trollkarlar, jonglörer, dansare och väldoftande gatukök. Vi njuter av stämningen innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 7
Marrakech

Dagen ägnas åt egna äventyr och reseledaren hjälper naturligtvis till med tips och råd för dem som önskar. Man kan besöka några av platserna som vi såg igår, eller göra de sista inköpen. Du kan välja att besöka den fascinerande Majorelle-trädgården, uppförd av den franske konstnären Jacques Majorelle under 1920-talet och senare köpt och donerad till staden Marrakech av den franske modeskaparen Yves Saint Laurent. Den speciella blåfärg som väggarna är målade i, och som också är uppkallad efter Majorelle, är bara den väl värd besöket. Det statligt ägda Centre Artisanal är den perfekta platsen att uppsöka för att få ordnat de sista inköpen.

Dag 8
Avresa och ankomst till Köpenhamn
Vi flyger hem från Marrakech och anländer hem med en resväska full av minnen från ”Magiska Marocko”.

Prisinformation

Enkelrumstillägg
1 498:-
Priset inkluderar
• Svensk reseledare
• Flyg Stockholm/Köpenhamn - Marrakech t/r
• Halvpension
• Utflykter och entréer enligt program
• 1 natt på mellanklasshotell i Casablanca i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
• 2 nätter på mellanklass hotell i Fez i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
• 1 natt på mellanklasshotell i Afourer i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
• 3 nätter på mellanklasshotell i Marrakech i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
• Samtliga skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
• Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
• Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
• Tillägg för enkelrum 1 498 kr
• Dricks (frivilligt) beräkna ca MAD 250 (ca 220 kr)
• Drycker
• Eventuella extra arrangemang
• Personliga förnödenheter
• Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
• Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Pass och visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter planerad avresa. Svenska medborgare kan vistas i Marocko som turister i upp till 3 månader utan visum. Om du har annat medborgarskap än svenskt ska du kontakta Marockanska Ambassaden i Stockholm för information om evt. visum (Ambassadens kontaktuppgifter i mars 2014: Kungsholmstorg 16, 112 21 Stockholm. Tel: 08 54 55 11 30.

Resenären själv ansvarar för att ha giltigt visum om detta erfordras, samt står själv för alla visumkostnader.

Deltagarantal

Observera att denna tur kräver minimum antal deltagare till 20 personer för att resan skall genomföras. Om detta antal inte uppnås, förbehåller vi oss rätten att avboka resan inom 14 dagar före avresa.

Vaccinationer och hälsa

Behöver du särskilda hälsomässiga hänsyn under resan ber vi dig underrätta oss detta i samband med bokningen av resan.

Före avresa bör du försäkra dig om att du har erforderliga vaccinationer mot difteri, infektiös hepatit och stelkramp. Det är en bra idé att gå in på www.sjukvardsupplysningen.se och läsa mer om vaccinationer.

Dessutom rekommenderar vi att du kontaktar din egen läkare eller vårdcentral i god tid före avresa.

Anslutningsflyg

Det är tyvärr inte möjligt med anslutningsflyg på denna resa.

Mat ombord på flyget

På de flesta av våra resor använder vi oss av reguljärflyg. Under denna resa kommer vi att flyga med Norwegian. Mat och dryck ombord ingår ej i resan pris. Det kommer dock att finnas möjlighet att köpa smörgåsar/lättare måltider och drycker under flygresan.

Valuta

Valutan i Marocko är Marockanska dirham (MAD). Mars 2014 är 1 SEK = ca 1,3 marockanska dirham och 1 euro = ca. 11 marockanska dirham. Användning av elektroniska betal/kreditkort blir allt vanligare i Marocko. Det finns uttagsautomater i alla större städer. De flesta större butiker/hotell/restauranger tar också emot kontokort. Vi rekommenderar att man tar med sig en mindre mängd kontanter i USD eller EUR. De större bankerna i Marocko växlar svenska kronor.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 2 out of 5 by from Bra guide - men mycket bussåkande... Marocko ÄR spännande! Med vår "braa" guide Ali var det dessutom lärorikt. Tyvärr drogs resans betyg ner av mycket (onödigt) bussåkande (6 timmar i sträck som längst...) i en sliten minibuss, som dessutom inte var utrustad för långresor, på bitvis skumpiga vägar. Trots pauser blev det ofta väldigt sömnigt. Besöket av typiska turistfällor (bl.a. läderaffär och mattbutik i Fez) gjorde inte resmålen mera magiska. Känslan av ofta förekommande uppskörtande från hotell och försäljare var även påfrestande. Slutomdömet blir tyvärr att det här var den minst minnesvärda Albatrosresan av de åtta vi gjort...
Date published: 2015-11-23
Rated 4 out of 5 by from En toppenresa Det var en fantastisk resa med många fina upplevelser. Reseledaren var bra. Berättade förutom fakta om resan så var ade hon med hur det var att leva och bo i Marocko. Den inhemska guiden var duktig och trygg. Busschauffören körde mycket mjukt och fint i städerna såsom i bergen med läskiga stup. Det som inte var så bra var bussen. Luftkonditioneringen gick inte att reglera vid alla platser. Dessutom hade det varit bra med en toalett. Hotellen var ok. Maten var en liten besvikelse. Den var ok men jag hade förväntat mig en explosion av dofter och smaker. Resans program var superintressant toppen!
Date published: 2017-12-04
Rated 4 out of 5 by from en spännande resa men inledningen blev lite jobbig för oss som är äldre . m Våra resledare var utmärkta och tog hand om oss på ett utomordentligt trevligt sätt Ahmed hade en så trevligt sätt. Ali fick jag gräla lite på för det ingick inte någon karta över Marrakech och hotellet hade ingen men till slut fixade han en så då vi hade ledig dag hade vi en. Jag gillar kartor och det kunde ha funnits en bättre karta över hela färden runt landet. Med en övernattning till skulle vi inte behövt väckas mitt i natten och bli så trötta och utan sömn. Hotellen var bra men maten ovanligt smaklös.
Date published: 2017-03-28
Rated 4 out of 5 by from Magisk resa med många upplevelser Mycket innehållsrik resa med ett späckat program., bara en vilodag på slutet. Samtidigt var det ju för upplevelsernas skull man valde den här resan - alla historiska byggnader och platser i de gamla kungastäderna. Den mycket hjälpsamma och kunniga reseledaren såg till att behållningen blev så stor som möjligt. Det enda negativa var att flyga med Norwegian - på nerresan räckte inte maten till alla och på hemresan fanns den inte alls - 5 timmars flyg utan mat är inte bra!
Date published: 2015-11-14
Rated 5 out of 5 by from En perfekt resa! Reseledaren mycket erfarn , gör allt för att alla ska ha det bra. Lokal guiderna var duktiga , de hade bra förslag för luncherna med mycket variation av olika typiska mat i Marocko. När vi gick in på souk i Rabat och Marrakesh lokal guiderna har gått en i början av gruppen och en i den andra enden för att kolla att alla är med . Programmet var intensiv och bra , vi fick se mycket . Jag skrev ut programmet på resan och ställt det i våra ficka rum i mitt jobb och skrev jag rekommenderar att Ni åker med Albatros till Marocko :) Stor tack till Er :)
Date published: 2018-03-16
Rated 3 out of 5 by from Finfin novemberresa Mycket kunniga och trevliga reseledare, man ser väldigt mycket och lär sig väldigt mycket om Marocko på en vecka. Räkna dock med en del bussresande på resan. Det hade exempelvis varit lättare och bättre om man hade flugit direkt till Casablanca, bussresan dit från Marrakech var en aning utmattande på kvällen efter flygningen. Är nu i efterhand lite osäker på hur prisvärda de inplanerade luncherna var. Man kanske kan välja egna ställen. Reseledarna hade valt ut restauranger som serverar alkohol, men det behöver ju inte alla ha till lunch.
Date published: 2017-11-29
Rated 3 out of 5 by from Intressant resa speciellt på landsbygden Denna resa går att planera bättre. Eftersom vi landade i Marrakech sen eftermiddag och sen direkt med buss till Casablanka innebar att man äter middag ca 22 och hinner inte uppleva varken Marrakech eller Casablanka den dagen. Vi kom till Fez på en fredag när allt är stängt! Skulle man inte kunna vända på rutten? Eller ligga första natten i Marrakech och då få en dag i Fez när marknaden är öppen. Den lokala guiden hade genomgående valt trevliga lunchställen. Albatros guide hade inte de kvaliteter som vi är vana med från tidigare resor.
Date published: 2018-03-17
Rated 5 out of 5 by from En ny erfarenhet och en ny del av världen. För mig, som har varit i över åttio länder, var det en helt ny erfarenhet, eftersom jag aldrig varit i "arabvärlden" tidigare. Jag fick klart för mig, att Marocko har en "egen" historia och identitet, har inte hört till det Osmanska riket och är inte konstruerat på de europeiska utrikesdepartementen.
Date published: 2016-03-14
 • y_2019, m_2, d_13, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_39
 • loc_sv_SE, sid_MARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

MARTR01BSE